Saturday, December 10, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 12 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.

Destacats de la setmana

CONTINUA LA GIRA D'ALEX GUITAR PER CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar continua la seva gira per Catalunya, i aquesta setmana teniu 3 oportunitats per veure'l en acció. Dimarts actua al JazzMan, un club molt acollidor de Barcelona, i dissabte el podeu veure al clàssic vermut de La Tía Felipa (Cerdanyola) i a la nit al Voilà Cafè-Teatre, una interessant sala de Manresa. Autèntic blues rural del sud dels Estats Units fet a un altre sud, el de la Península!
Dimarts 13, 22h - JazzMan (Barcelona)
Dissabte 17, 12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 17, 24h - Voilà Cafè-Teatre (Manresa)

ALABAMA GOSPEL CHOIR AL PALAU DE LA MÚSICA!
Ja fa uns anys que el gospel té una presència important a les festes de Nadal, i l'Alabama Gospel Choir és un dels grups que acostuma a actuar al nostre país en aquestes dates. Els origens d'aquest cor americà es remunten al 1896 i actualment està format per 30 artistes que fan un recorregut espectacular per la història d'aquest gènere musical. Aquesta setmana els podeu veure 2 dies al Palau de la Música, un escenari impressionant per a un grup impressionant! Un concert de gospel sí que és una "experiència religiosa"!
Palau de la Música (Barcelona):
Dimecres 14, 21h
Dissabte 17, 22.30h

PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE BIG DANI PÉREZ AL LUZ DE GAS!
El gran saxofonista Dani Pérez ja té un nou disc al mercat, i aquest divendres fa la presentació al Luz de Gas! Aquest segon disc té el títol de "Smart Change", i defineix molt bé el canvi que suposa respecte a l'anterior disc ("Honkin' Fever"). Ara en Dani explora terrenys armònics més jazzístics, amb moltes composicions pròpies i també versions de grans del jazz i del soul, i el divendres podeu comprovar que aquest canvi ha estat molt "intel·ligent" i oportú!
Divendres 16, 22h - Presentació nou disc de Big Dani Pérez al Luz de Gas (Barcelona)

GIRA DE TEA & THE ROB HOLMES BAND PER CATALUNYA!
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats de veure en acció en una mateixa nit 2 potents bandes de blues-rock: TEA (Madrid) i The Rob Holmes Band (Anglaterra)! Els madrilenys porten més de 18 anys als escenaris i més de 2000 concerts, i els anglesos visiten per primer cop el nostre país i són un power trio amb influències de gent com Rory Gallagher, Joe Bonamassa, ZZ Top... Divendres els podeu veure al Mô Es Bar, que avança el comiat del 2011 amb aquest concert doble, dissabte els teniu al Bar Blues, i diumenge a La Traviesa. Tres nits que començaran amb la banda anglesa i acabaran amb la banda madrilenya, i que potser acaben amb les vostres energies!
Divendres 16, 22.30h - Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)
Dissabte 17, 23.30h - Bar Blues (Cerdanyola)
Diumenge 18, 19.30h - La Traviesa (Torredembarra)

CAP DE SETMANA AMB BULLFROG!
Aquest cap de setmana podeu fer un viatge de retorn als 70 de la mà dels Bullfrog, un dels nous projectes del gran guitarrista Agustí Mas! Un repertori contundent a base de bluesmen mítics com Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Albert King, Muddy Waters i molts més! Oh yeah!
Dissabte 17, 23.30h - La Font del Balç (Casserres, a prop de Gironella - Berguedà)
Diumenge 18, 20hh - Bar Billar HDP (Barcelona)

__________________________



Dilluns

Dilluns 12, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
Dilluns és sinònim de jam al Bel-Luna amb el David Giorcelli Trio. La millor manera de començar la setmana amb bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 13, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 13, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Una bona combinació per passar la nit de dimarts living the blues!

Dimecres

Dimecres 14, 21 i 23h - Joan Chamorro All Stars al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana teniu una formació de luxe: Joan Chamorro All Stars! Com el seu nom indica, el mestre Chamorro ha reunit alguns dels grans músics de jazz del país, i han preparat un repertori basat en l'obra de Duke Ellington. Una nit estel·lar!

Dimecres 14, 21.30h - Ster & The Waxers al Bar Arriba y Abajo
Ara feia un temps que no teníem notícies del Bar Arriba y Abajo de Sant Adrià, però aquest dimecres tornen a tenir música en directe (afortunadament!). Ster & The Waxers són tota una garantia per passar una gran nit de blues, soul i rhythm'n'blues!

Dimecres 14, 22h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Jazzpetit
Aquesta setmana teniu 2 ocasions per gaudir d'un concert de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera. La primera és dimecres al Jazzpetit, un acollidor local de Gràcia (Barcelona) on tindreu ben a prop aquests 2 grans virtuosos de l'harmònica i la guitarra!

Dimecres 14, 22h - Jam session al Jam Session Jazz Club
Com segurament ja sabeu, el Jam Session Jazz Club de Sabadell no pot fer música en directe habitualment per culpa d'una absurda normativa. Mentre continua la seva lluita per trobar una solució a aquesta injustícia, de tant en tant poden fer una jam dirigida pel Lluís Coloma Trio. Un local que heu de conèixer, perquè el bon ambient que es viu allà és espectacular!

Dijous

Dijous 15, 20.30h - Amadeu Casas Blues Trio al Milano Cocktail Bar
Una nova oportunitat de veure l'Amadeu Casas blues Trio al Milano Cocktail Bar, una combinació perfecta: blues amb classe en una sala amb classe!

Dijous 15, 21h - Ignasi Terraza Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure l'Ignasi Terraza Trio, liderat per un dels pianistes catalans més reconeguts internacionalment. Un concert de categoria!

Dijous 15, 22h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Sunset Jazz Club
Segona ocasió de la setmana per veure Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera: dijous al Sunset Jazz Club de Girona. Tot un espectacle veure juntes aquestes dues "forces de la natura"!

Dijous 15, 22h - Blues Crashing Band a Swing Maniacs
Nova edició de la Live Blues Jam a l'escola Swing Maniacs, on podeu ballar swing amb música en directe. La música la posa la Blues Crashing Band, i vosaltres hi poseu el ball!

Dijous 15, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Una setmana més, us podeu trobar amb la "família" del blues a la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que es fa els dijous a la Sala Monasterio. Els encarregats de dirigir-la aquesta setmana són els Johnny Pérez Trio, el grup d'aquest gran guitarrista, que us garanteixen una gran nit de jammin' blues!

Dijous 15, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Si és dijous vol dir que el Lluís Coloma Trio toca al Bel-Luna, una de les seves sales de referència. Gairebé cada setmana els podeu trobar allà amb el seu blues i boogie, per passar una gran nit de bona música!

Dijous 15, 23.30h - Jam session al Crossroads amb Andreu Martínez Trio
La jam del Crossroads d'aquesta setmana té com a coordinadors l'Andreu Martínez Trio, i això vol dir blues, funk, rock i molt més, tot de primera qualitat!

Divendres

Divendres 16, 18h - Martini's Blues Trio al MEAM
Un divendres més, bon concert de blues al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), en aquest cas amb els Martini's Blues Trio. Un trio elegant i amb classe, ideal per passar una tarda de blues al museu!

Divendres 16, 20h - Daniel Ventosa & Friends a La Tía Felipa
Continuen els divendres de piano blues a La Tía Felipa, i aquesta setmana teniu el Daniel Ventosa & Friends. Una trobada d'amics al voltant del piano, per tocar i cantar blues fent una cervesa... Us imagineu un pla millor per començar bé el cap de setmana?

Divendres 16, 20.30h - Shine al Milano Cocktail Bar
Els Shine són un altre dels diversos projectes d'Hernán Senra "Chino", i aquest està centrat en el jazz manouche i el swing. Aquest divendres els podeu "degustar" al Milano Cocktail Bar, i us sentireu com en una altra època on la vida tenia un altre ritme, el ritme del swing!

Divendres 16, 23h - The Bob Pills a The Philharmonic
Nit de rockabilly a The Philharmonic amb The Bob Pills. Aquest trio porta molts anys interpretant el rock'n'roll dels 50, com si haguessin nascut al mateix Memphis! Un viatge al passat a tota "pastilla"!

Divendres 16, 23h - La Bluesería al Musulungo
El Musulungo és un pub de Reus on s'hi pot veure bona música en directe, com el concert d'aquest divendres amb La Bluesería. Aquesta banda de la comarca té debilitat pels grans clàssics del blues, i això és una mostra de bon gust! Blues with a feeling!

Divendres 16, 23h - Boogie Two & Lluís Salvador a L'Espanyol
L'Espanyol de Sabadell va agafant el ritme amb la seva programació de concerts, i aquest divendres podeu veure els Boogie Two (David Giorcelli i Reginald Vilardell) acompanyats pel gran saxofonista Lluís Salvador. Amb els "Boogie Three" us ho passareu el triple de bé!

Divendres 16, 23.30h - Los Fabulosos Texastones a La Casilla de les Mines
Los Fabulosos Texastones són una potent banda de Girona, especialista en combinar el Texas Blues amb el rhythm'n'blues i el tex-mex. Aquest divendres podeu gaudir del seu directe a La Casilla de les Mines (Osor, Girona).

Divendres 16, 23.30h - Los Pasantes + Presentació calendari de blues al Bar Blues
Aquest divendres teniu un concert especial al Bar Blues de Cerdanyola, amb la presentació del calendari del blues (amb fotos de Vicenç Samper) i l'actuació de Los Pasantes. Una combinació de blues al calendari, i pop-rock a l'escenari per a una nit diferent!

Dissabte

Dissabte 17, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 17, 20.30h - Blas Picón & The Junk Express al Honky Tonk
El tren del Blas Picón & The Junk Express arriba aquest dissabte a l'"estació central", el Honky Tonk! Allà es va "fabricar" i ara hi torna per comprovar que la seva "càrrega" de blues pur i dur està millor que mai!

Dissabte 17, 22.30h - Agustí Burriel Sextet al Bel-Luna
Gran concert el d'aquest dissabte al Bel-Luna, amb l'Agustí Burriel Sextet. L'Agustí és la veu de The Big Jamboree, The Velvet Candles, i altres projectes de swing i rock'n'roll, i fins i tot és la veu d'Elvis a The Elvis Tribute Band. O sigui que ja sabeu el que us espera: una gran nit de música!

Dissabte 17, 23h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Els Dr. Swinguez tornen a The Philharmonic per curar a tots els malalts de rhythm'n'blues, amb la seva recepta a base de... més rhythm'n'blues! Això és una autèntica "teràpia de xoc"!

Dissabte 17, 23h - Blue Heart al Crossroads
El concert d'aquest dissabte al Crossroads de Terrassa té com a protagonistes els Blue Heart, la banda del gran guitarrista Xavier Soranells. La banda fa poc que ha editat el seu nou disc, i aquest dissabte podeu veure com sona en directe... segur que molt bé!

Dissabte 17, 23.30h - Barcelona Bluegrass Band al Cafè Slàvia
Aquest dissabte, al Cafè Slàvia (Les Borges Blànques, Lleida), podeu veure una banda espectacular: la Barcelona Bluegrass Band! El bluegrass és una música originària de les muntanyes Apalatxes dels Estats Units, i aquest quartet de músics virtuosos (Lluís Gómez, Joan Pau Cumellas, Miguel Talavera i Maribel Rivero) l'interpreta a la perfecció, afegint-hi altres estils com el blues, el jazz, el country, o la música celta. Us deixaran bocabadats!

Diumenge

Diumenge 18, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 18, 20.30h - Lluís Coloma Duo al Honky Tonk
Acabar la setmana amb un concert al Honky Tonk és una bona elecció, i si el concert és del Lluís Coloma Duo, llavors ja no hi ha cap dubte de que l'encertareu! Blues & boogie de primera qualitat!

Diumenge 18, 20.30h - Jam session al Rocksound amb Tota Blues
Un clàssic dels diumenges: la jam del Rocksound, amb Mr. Tota Blues i la seva banda! Per trobar-se amb els amics i gaudir del blues de moltes maneres: escoltant, ballant, tocant, parlant... Fantàstic!

Diumenge 18, 21 i 23h - The Jamboree Gospel Singers al Jamboree
El diumenge és el dia del Senyor, llavors res millor que gaudir d'un bon concert de gospel, no? Si aneu al Jamboree podeu veure The Jamboree Gospel Singers, dirigits per Ramon Escalé, i cantar amb ells per espantar els vostres mals!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment