Monday, December 26, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 26 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.

QUE ESTIGUEU PASSANT UNES BONES FESTES
I QUE EL BLUES US ACOMPANYI!

Destacats de la setmana

LA NIT DEL INNOCENTS, BLUES I ROCK SOLIDARI !
Dimecres, a la Sala Apolo 2, es celebra una nova edició (i ja són 6) de La Nit dels Innocents, una nit de música amb bandes de blues i rock reunides amb un objectiu comú: ajudar l'associació AFANOC a recollir joguines i llibres per als nens amb càncer. És una nit molt especial on es barregen les cançons infantils amb clàssics del blues i el rock, i on tothom que hi participa dóna el millor de si mateix per a aquesta bona causa. El preu de l'entrada és un llibre infantil o una joguina (que siguin nous), i estaria molt bé poder superar l'èxit de l'any passat, amb més de 500 joguines recollides!
Les bandes que hi participen són: Very Pomelo, Amadeu Casas, Big Mama Montse, No More Drama's (amb alguns dels membres de Sol Lagarto) & Víctor Puertas, SBB Blues Band (banda creada per a l'ocasió), A Contra Blues i Txus Blues & Jose Bluefingers. Organitza Bad Music, amb la col·laboració d'ASACC, Societat de Blues de Barcelona, Xarxa de Televisions Locals, COMRàdio i UME Unió Musical.
Dimecres 28, 20h - La Nit dels Innocents a la Sala Apolo 2 (Barcelona)

AQUEST DISSABTE, NIT DE CAP D'ANY AMB BLUES!
Segur que més d'un Cap d'Any, en plena festa i mentre sonava l'últim èxit d'Enrique Iglesias, heu pensat: "com m'agradaria passar una nit de Cap d'Any amb blues en directe"... Doncs, felicitats! Aquest any podeu realitzar el vostre somni, i teniu 3 opcions per escollir! O també podeu anar a les 3... sobredosi de blues! Yeah!

Opció 1 (21h sopar, 21.45h concert): Blas Picón & The Junk Express al Bel-Luna
Al Bel-Luna podeu fer la festa completa, amb el sopar i el concert de Blas Picón & The Junk Express. Una nit per pujar a aquest tren carregat de blues contundent, que us portarà cap al 2012 amb una energia que us menjareu el món! I amb un convidat especial: el gran guitarrista Raúl T-Bonski!

Opció 2 (00.30h): The Rocking Stones + A Contra Blues a la Sala Monasterio
Nit doble de blues i rock'n'roll ("pare i fill") per oblidar-se de la crisi i la seva mare, i gaudir fins que el cos aguanti! Amb el blues i altres varietats negres dels A Contra Blues, i amb el rock "satànic" de The Rocking Stones, la nit se us farà molt curta... Al Monasterio us espera una nit doble per acabar "doblegats"!

Opció 3 (1h): Tota Blues Band + Greg Izor & The Rockets al Rocksound
Al Rocksound teniu una altra nit de Cap d'Any doble, però only blues! Tota Blues Band i Greg Izor & The Rockets us garanteixen una nit de blues espectacular com si fóssiu a Chicago, o a Austin! Aquest concert té la col·laboració de la Societat de Blues de Barcelona, i els seus socis tenen les entrades a preu especial (consulteu la web de l'SBB).


__________________________



Dilluns

Dilluns 26, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
Aquest dilluns de Sant Esteve és el final de la primera fase de les festes, i segur que acabarem tots saturats (de menjar i altres coses). Doncs res millor que aixecar el cul del sofà, anar al Bel-Luna i gaudir amb The Hipsters d'en David Giorcelli! Boogie Christmas, baby!

Dimarts

Dimarts 27, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 27, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella) coordinada per Hernán Senra "Chino". Aquesta és l'última de l'any, a disfrutar-la!

Dimecres

Dimecres 28, 20.30h - Barcelona Jazz Orquestra a la Sala Apolo
Un cop al mes, normalment els diumenges, la Barcelona Jazz Orquestra converteix la Sala Apolo en una gran festa, on la música i el ball són els protagonistes. Aquesta setmana podeu gaudir d'aquest espectacle el dimecres, i no és cap broma. Un concert per tornar a l'època daurada del swing!

Dimecres 28, 21 i 23h - Shine al Jamboree
Com cada dimecres, podeu gaudir de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana, per acomiadar l'any, teniu els Shine (un dels molts projectes d'Hernán Senra "Chino") que fan del swing i el gypsy jazz una festa!

Dimecres 28, 22h - Jam session al Jam Session
El Jam Session de Sabadell fa l'última jam de l'any, amb l'esperança de que el 2012 pugui solucionar el problema que l'impedeix tornar a fer concerts habitualment. Mentrestant, podeu gaudir d'aquesta jam que porta el Lluís Coloma Trio, que és una autèntica festa de bona música i bon rotllo. Poca broma!

Dijous

Dijous 29, 20h - Big Mama Montse Trio a La Tía Felipa
Dijous podeu veure un altre gran concert de blues a La Tía Felipa, una petita sala que cada dia és més gran! Amb Big Mama Montse Trio, blues 5 estrelles per anar acomiadant aquest 2011 de la millor manera!

Dijous 29, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) acomiada l'any amb la seva banda de la casa, el Jazz Classic Quartet! Liderada per Oriol Romaní, aquesta formació us oferirà un repertori del millor jazz dels anys 20 i 30.

Dijous 29, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Una setmana més, us podeu trobar amb la "família" del blues a la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que es fa els dijous a la Sala Monasterio. Els encarregats de dirigir l'última jam de l'any són... sorpresa! No us preocupeu per la "incertesa", només hi heu d'anar i disfrutar!

Dijous 29, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
L'últim dijous de l'any el podeu passar amb el Lluís Coloma Trio al Bel-Luna! Blues & Boogie abans de la nit de Cap d'Any, per anar agafant el ritme!

Dijous 29, 23h - Chino & The Big Bet al Cafè Royale
Una bona opció per a l'últim dijous de l'any és anar al Cafè Royale i veure el concert de Chino & The Big Bet. Una sala acollidora per gaudir d'aquest trio de blues, amb un bon repertori dedicat a Robert Johnson i altres grans bluesmen!

Dijous 29, 23h - Jam session amb Gnaposs Trio al Crossroads
El Gnaposs Trio torna al Crossroads per portar l'última jam de l'any d'aquesta sala de Terrassa. Aprofitant que fa poc que han editat el seu disc "Happiness Vol.I", segur que repartiran aquesta felicitat entre tots els assistents a la jam!

Divendres

Divendres 30, 20h - Piano blues amb Aitor, Ster i sus amiguetes a La Tía Felipa
L'última trobada de l'any al voltant del piano de La Tía Felipa, aquest divendres amb Aitor Sáinz, Ster Wax i  uns quants convidats sorpresa. El blues és això: amics i bon rotllo!

Divendres 30, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El dissabte s'acaba l'any, i segur que ja teniu plans per a passar la nit. Però, heu pensat què fareu divendres? Doncs podeu anar preparant el cos per a la festa de Cap d'Any, amb un bon concert de blues a càrrec de l'August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar!

Divendres 30, 23h - Burning Love al Crossroads
Si us agrada Elvis (a qui no?) aquest divendres podeu anar al Crossroads de Terrassa, i allà us trobareu amb els Burning Love i el seu tribut al Rei del Rock. Una manera diferent de gaudir del repertori d'Elvis!

Divendres 30, 23h - Cotton Roots a The Philharmonic
Si teniu ganes de passar la penúltima nit de l'any amb blues "fet a mà", podeu anar a The Philharmonic i allà hi trobareu els Cotton Roots. Un retorn als orígens d'aquesta música immortal!

Divendres 30, 23h - Los Fabulosos Texastones a La Via Girona
Una altra bona opció per gaudir del blues aquest divendres és anar al concert de Los Fabulosos Texastones a La Via Girona. Una combinació de blues i tex-mex saborosa com uns "nachos con guacamole"!

Divendres 30, 23.30h - Big Dani Pérez R&B Quintet al Bel-Luna
Aquest divendres podeu fer la prèvia de la revetlla de Cap d'Any al Bel-Luna, amb el Big Dani Pérez R&B Quintet. Una descàrrega de rhythm'n'blues per alliberar tensions i quedar-vos com nous! I ja us podeu quedar a la sala fins a la nit de dissabte, perquè us han preparat una revetlla de blues espectacular!

Divendres 30, 24h - Tota Blues Band al Kennedy Irish Pub
Si aneu al Port Olímpic de BCN us trobareu amb el Kennedy Irish Pub, un acollidor bar irlandès que aquest divendres semblarà un club de blues de Chicago, amb el concert de Tota Blues Band!

Dissabte

Dissabte 31, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 31, 24h - The Bob Standards a The Philharmonic
Cansats del típic cotilló de Cap d'Any? Doncs podeu anar a The Philharmonic per passar aquesta nit especial amb The Bob Standards (duo). Una manera diferent d'acomiadar el 2011 i donar la benvinguda al 2012!

Diumenge

Diumenge 1, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, no descansa ni per Any Nou! Si la ressaca us ho permet, podeu gaudir de la primera jam de l'any!

Diumenge 1, 20 i 22h - A Contra Blues al Jamboree
Aquest diumenge, el primer dia de l'any nou, els A Contra Blues fan honor al seu nom i van "a la contra" de la majoria dels mortals. Mentre molta gent estarà amb una ressaca considerable, ells estaran al Jamboree (és possible que també amb ressaca) per oferir-vos el primer concert de blues de l'any! Això no té preu!


Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment