Monday, April 1, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'1 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

LLUÍS COLOMA AMB CONVIDATS ESPECIALS!
Aquesta setmana podeu veure en acció el gran Lluís Coloma acompanyat de 2 convidats especials, el gran saxofonista americà Sax Gordon i el gran guitarrista mallorquí Balta Bordoy. Els convidats només coincidiran en un dels 5 concerts, el de dimecres al Milano Cocktail Bar, i als altres 4 concerts podeu veure diferents formacions amb en Balta Bordoy.
Aquí teniu els detalls:

Dimecres 3, 20.30h - Sax Gordon & Lluís Coloma Quartet al Milano Cocktail Bar (BCN)
Dijous 4, 22h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy a la jam del Mombasa (Roda de Berà)
Divendres 5, 23.30h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Jam Session (Sabadell)
Dissabte 6, 12.30h - Lluís Coloma & Balta Bordoy a La Tía Felipa (Cerdanyola)
Diumenge 7, 20.30h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Milano Cocktail Bar (BCN)

ÚLTIMA SETMANA DEL BLACK MUSIC FESTIVAL!
El Black Music Festival arriba al final, després de 6 intenses setmanes de música negra, i els protagonistes són el blues i el gospel, l'origen de tot plegat. El blues l'hi posarà un dels mestres de casa nostra, l'Amadeu Casas, i el gospel anirà a càrrec dels Gospelians, i els participants d'un taller de gospel africà (podeu ser vosaltres!). Un gran final per a un gran festival!
Aquest és el programa:

Divendres 5, 
16.30h - Taller de gospel a l'Espai Marfà (Girona)
22.00h - Amadeu Casas al Teatre de Bescanó  ATENCIÓ: concert cancel·lat!

Dissabte 6,
10.00h - Taller de gospel a l'Espai Marfà (Girona) 
22.00h - Gospelians + alumnes taller a La Mirona (Salt)

POCKET CONCERTS AMB TOTA BLUES BAND!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió podeu ser testimonis (i participants) de la gravació en directe del nou disc de Tota Blues Band. Us espera una gran nit de blues que us quedarà gravada en la memòria... i en un disc!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.
Divendres 5, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

THE DEANS A LA TRAVIESA!
The Deans és un power trio irlandès que està considerat com una de les promeses del blues contemporani. Malgrat la seva joventut, ja han passat per esdeveniments tan importants com el Festival de Jazz de Montreux, i aquest diumenge els tindrem per aquí, en concret a La Traviesa!
Diumenge 7, 19.30h - The Deans a La Traviesa (Torredembarra)

PRESENTACIÓ DE L'"ANUARIO DEL BLUES 2012" AL ROCKSOUND!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana amb la presentació de l'"Anuario del Blues 2012", que té tots els ingredients per convertir-se en una festassa de blues! D'entrada, el fet de poder disposar d'un magnífic recull de tot el que ha passat en el món del blues a Espanya, durant el 2012, ja és un motiu de celebració, que hem d'agrair a Bad Music Blues i a la Societat de Blues de Barcelona (els autors del treball i de la festa!). Però, a més, podeu veure en acció els mítics Dr. Ventuà & The Original Supersondios, una banda que té el secret del blues i de l'eterna joventut! I, per si això no fos prou, després podeu participar de la festa amb una super jam session! Tot això a un local també mític de la ciutat, el Rocksound!
Diumenge 7, 20h - Presentació "Anuario del Blues 2012" al Rocksound (BCN)

CONCERT SOLIDARI DE LA SANT ANDREU JAZZ BAND AL LICEU!
El diumenge teniu un concert molt especial amb la Sant Andreu Jazz Band com a protagonista. La cita és al Liceu, i es tracta d'un concert solidari a favor del programa d'alimentació infantil de la Creu Roja, organitzat pel Rotary Club. Una gran ocasió per ajudar els qui més ho necessiten, al mateix temps que gaudiu d'aquesta espectacular big band, que és la més jove d'Europa!
Diumenge 7, 20h - Sant Andreu Jazz Band al Liceu (BCN)

__________________________


Dilluns
 

Dilluns 1, 20.30h - Johnny Branchizio Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un homenatge a la música italiana dels anys 50 i 60, en clau de jazz i blues, amb uns experts en el tema, el Johnny Branchizio Trio. Mamma mia, quin concert!

Dilluns 1, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dilluns 1, 21.30h - A Contra Blues & Rod Deville a la Sala Monasterio
Tercer concert de les A Contra Blues Sessions & Friends, que es fan els dilluns a la Sala Monasterio, i aquesta setmana el convidat és un dels músics més complets del panorama de casa nostra, l'argentí Rod Deville. Normalment el podeu veure amb el contrabaix a bandes com Chino & The Big Bet o Shine, però aquest dilluns el veureu cantant i amb la guitarra!

Dimarts

Dimarts 2, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 2, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 2, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet, els flamants subcampions de l'European Blues Challenge! Una jam de campionat!

Dimecres

Dimecres 3, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i els encarregats de coordinar-la són Tota Blues, uns experts en blues... i en jams!

Dijous

Dijous 4, 20h - Jam de l'Escola de Blues al 99% Moto Bar
Aquesta setmana torneu a tenir jam de l'Escola de Blues de Barcelona! Com ja sabeu, la jam és quinzenal (dos dijous al mes), es fa al 99% Moto Bar, i està dirigida per professors de l'Escola, és a dir alguns dels millors músics de blues del país! Una autèntica lliçó de blues!

Dijous 4, 20.30h - Augie's Rockin' Trio al Milano Cocktail Bar
Si voleu anar preparant el cos per al cap de setmana una opció molt recomanable és anar al Milano Cocktail Bar, demanar un bon còctel i gaudir del rock'n'roll amb Augie's Rockin' Trio! What a rockin' night, baby!

Dijous 4, 21h - Amadeu Casas Vintage Band al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure l'Amadeu Casas Vintage Band! Amb aquesta formació l'Amadeu Casas ens ha preparat un "viatge" als origens del blues i el jazz, i estarà acompanyat per tres músics de primera línia com són Dani Alonso (trombó, tuba, trompeta, guitarra, clarinet, saxo, serra i veu), Ricky Araiza (guitarra, dobro, banjo, mandolina i veu) i Blas Picón (washboard, harmònica i veu).

Dijous 4, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues. Aquest mes la formació que us acompanyarà és Joan Chamorro & Andrea Motis Quintet, o sigui que us espera una sessió amb molt de swing! Bon profit!

Dijous 4, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB), que es fa cada setmana a la Sala Monasterio, és el punt de trobada de bona part de la família del blues de la ciutat. Aquesta setmana està coodirnada per Larry Smith, o sigui que us espera una nit intensa de blues-rock! Oh yeah!

Divendres
 

Divendres 5, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Lluís Coloma (piano), Marc Ruiz (bateria) i Artur Regada (contrabaix). Com ja haureu deduït, us espera un còctel de blues i boogie espectacular!

Divendres 5, 21h - Atomic Boy Blues al Boca Nord
Aquest divendres podeu veure en acció la banda de blues i rock més jove de casa nostra, els Atomic Boy Blues. La cita és al Centre Cívic Boca Nord, i allà podeu comprovar que les noves generacions vénen amb molta força! 

Divendres 5, 21.30h - Little Victor al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint de Balaguer us ha preparat una gran nit de blues amb tot un bluesman americà, Little Victor! En Victor porta des dels 14 anys en el negoci del blues, treballant amb mites com Hubert Sumlin i Louisiana Red, i és un expert en transmetre el so dels 50. What a blues night, baby! 

Divendres 5, 22.30h - Rocio Faks a The Philharmonic 
Aquest divendres podeu gaudir de la veu de Rocio Faks, en un concert on es barrejaran el jazz, el folk i la bossanova. Perfecte per passar una nit agradable i relaxada, amb bona companyia... Tot això a The Philharmonic.

Divendres 5, 23h - Pexsom Blues al Sis-b
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. La cita és al Sis-b de Malgrat de Mar.
ATENCIÓ: aquest concert és el dissabte!

Divendres 5, 23h - Waltrapa & The Cashmakers a La Fonda
Si el divendres podeu fer una escapada a Osor, una població de Girona situada en un paratge natural impressionant, a més de gaudir de la natura podeu gaudir del blues a La Fonda, amb la banda Waltrapa & The Cashmakers. Es tracta d'un power trio que combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i està encapçalat per Walter S. Waltrapa, un dels membres de la gran banda Los Fabulosos Texastones. Un concert de parada i fonda!

Dissabte

Dissabte 6, 19h - The Blended Blues Company al Burriac Cafè
El dissabte per la tarda podeu gaudir del blues i altres ritmes negres amb The Blended Blues Company, una banda que domina el tema i que presenta en primícia el seu nou single "Do Not Say A Word". Us esperen al Burriac Cafè de Vilassar de Mar, en un concert que us deixarà sense paraules!

Dissabte 6, 19h - Mike Shannon & One Note Jazz al Casino del Centre
Si aneu al Casino del Centre de L'Hospitalet, podeu gaudir d'un molt bon concert de blues, soul i jazz amb Mike Shannon & One Note Jazz, un trio que sap combinar molt bé els tres estils.

Dissabte 6, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte podeu veure en acció el quartet del gran músic canadenc afincat a Barcelona, Cece Giannotti, al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!  

Dissabte 6, 22.30h - The Bob Standards a The Philharmonic
The Bob Standards són un dels duos habituals de The Philharmonic, i aquesta setmana teniu una nova oportunitat de veure'ls en acció. Grans versions de tots els temps i música celta (el "blues d'Irlanda"), una bona combinació per a la nit de dissabte!

Dissabte 6, 23h - Pexsom Blues al Sis-b
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. La cita és al Sis-b de Malgrat de Mar.

Diumenge

Diumenge 7, 13h - Vermut amb Backdoor Strangers a La Confiteria
Vermut, tapes i blues, això és el que us podeu trobar a La Confiteria (BCN) aquest diumenge. El vermut i les tapes les posa el local, i el blues el posa Backdoor Strangers! Perfecte per alimentar l'estómac i l'ànima!

Diumenge 7, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 7, 20h - Pexsom Blues al Glu-Gluts
Aquest diumenge teniu una altra oportunitat de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. En aquesta ocasió la cita és al bar Glu-Gluts de Riudellots de la Selva.

Diumenge 7, 20.30h - Big Mama & Víctor Puertas al Honky Tonk
Aquest diumenge el Honky Tonk acaba la setmana per la porta gran, un cop més, amb un duo de luxe, Big Mama & Víctor Puertas. Una de les millors cantants de blues amb un dels millors harmonicistes del blues només pot donar com a resultat... un gran concert de blues! 

 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment