Monday, April 8, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 8 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

VARGAS BLUES BAND & RAIMUNDO AMADOR AL LUZ DE GAS!
Els dilluns no acostumen a tenir gaire activitat de música en directe, però aquesta setmana comença amb un concert dels grans, Vargas Blues Band & Raimundo Amador! Amb el títol de "Noche de blues y flamenco", podeu veure junts aquests dos grans guitarristes, d'estils diferents però amb una passió en comú, el blues! A més, estaran acompanyats per un altre gran guitarrista, Demian Domínguez, o sigui que la nit promet ser molt intensa. La cita és al Luz de Gas.
Dilluns 8, 21h - Vargas Blues Band & Raimundo Amador al Luz de Gas (BCN)

CICLE "BLUES AND ROLL" A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents porta un temps fent una gran tasca de difusió del blues i altres estils de música negra, amb interessants activitats i xerrades sobre el tema. Aquest dimarts comença la segona edició del cicle "Blues And Roll", amb la conferència "Viatge per la Costa Oest dels Estats Units, a càrrec del guia de viatges Pere Martí, i en aquesta xerrada podeu preparar una ruta per aquesta zona espectacular del país del blues. Bon viatge!
Dimarts 9, 19h - Xerrada de Pere Martí a la Biblioteca Vallcarca (BCN)

TRAVELLIN' BROTHERS BIG BAND A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest dissabte podeu veure un gran espectacle de blues a la Nova Jazz Cava de Terrassa, la Travellin' Brothers Big Band! Es tracta de la versió "maxi" d'aquesta potent banda del País Basc, que s'inspira en les clàssiques big bands (Count Basie o Duke Ellington, per exemple) i també en grans bandes contemporànees (com les de Brian Setzer o Colins James), i el resultat és una sessió de blues "talla XXL"! Això serà molt gran!
Dissabte 13, 22.30h - Travellin' Brothers Big Band a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

THE DEANS AL ROCKSOUND!
The Deans és un power trio irlandès que està considerat com una de les promeses del blues contemporani. Malgrat la seva joventut, ja han passat per esdeveniments tan importants com el Festival de Jazz de Montreux, i aquest diumenge els podeu veure en acció al Rocksound!
Diumenge 14, 21h - The Deans al Rocksound (BCN)


__________________________


Dilluns
 

Dilluns 8, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dilluns 8, 21.30h - A Contra Blues & The Walking Stick Man a la Sala Monasterio
Quart concert de les A Contra Blues Sessions & Friends, que es fan els dilluns a la Sala Monasterio, i aquesta setmana el convidat és The Walking Stick Man, un bluesman que reuneix en una mateixa persona l'esperit de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf!

Dimarts

Dimarts 9, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 9, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 9, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet, els flamants subcampions de l'European Blues Challenge! Una jam de campionat!

Dimecres

Dimecres 10, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i els encarregats de coordinar-la són Tota Blues, uns experts en blues... i en jams!

Dimecres 10, 20.30h - Doc Scanlon's Cool Cats al Milano Cocktail Bar
Doc Scanlon's Cool Cats torna al Milano Cocktail Bar, on l'hem pogut veure en acció no fa gaire temps. El gran contrabaixista americà que dóna nom a aquest quartet estarà acompanyat per grans músics de casa nostra, donant com a resultat un gran concert de jazz i swing! 

Dimecres 10, 21h - Jam session al Jazzpetit
Si "al pot petit hi ha la bona confitura", llavors "a la sala petita hi ha la bona jam"? Al Jazzpetit, sí! Andreu Martínez i Roger Guàrdia us esperen per compartir una molt bona estona de blues, jazz i rock!
ATENCIÓ: la jam començarà a les 23h, després del partit del Barça (que podeu veure a la sala). Futbol & blues!

Dimecres 10, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 11, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país (per alguna cosa serà!). They're Red Hot, baby!

Dijous 11, 21h - Ricard Gili Shining Hour al Cafè Vienès
Aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) podeu veure jazz clàssic de primera línia amb el Ricard Gili Shining Hour! El líder de la històrica big band de jazz catalana La Locomotora Negra, en un grup més reduït, però igual de gran en qualitat!

Dijous 11, 21h - Miguel Talavera Power Trio al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest dijous el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per al cap de setmana, a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk!

Dijous 11, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Bar No Sweat
Aquesta setmana teniu unes quantes oportunitats de veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers, i la primera és aquest dijous al Bar No Sweat, un lloc ideal per gaudir del bon blues i el bon humor d'aquest gran duo!

Dijous 11, 21.30h - Pig Fat al Restaurant Golositalia
Combinar el blues amb el menjar italià és la proposta que ens fa el Restaurant Golositalia de Tarragona per a aquest dijous. El "menú" de blues ens el serveixen els Pig Fat (en format duo), ben "amanit" amb tocs de jazz, rockabilly i country! Bon profit!

Dijous 11, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 11, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
La jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB), que es fa cada setmana a la Sala Monasterio, és el punt de trobada de bona part de la família del blues de la ciutat. Aquesta setmana està coodirnada pel Marc Bahamonde Trio, liderat per aquest guitarrista de reconeguda trajectòria. La família del blues va creixent!

Dijous 11, 22h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Aquest dijous podeu acabar el dia amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Ho podeu fer a la cocteleria El Paraigua (una joia del modernisme) acompanyats per Wax & Boogie, és a dir Ster Wax i David Giorcelli (unes joies del blues & boogie)!

Divendres
 

Divendres 12, 18h - August Tharrats & Amadeu Casas al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana August Tharrats & Amadeu Casas dos dels millors músics de blues de casa nostra que no necessiten presentació. Un concert per emmarcar!

Divendres 12, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Anna Luna (veu i guitarra), Xavier Algans (piano) i Artur Regada (contrabaix). Com sempre, músics de luxe per a un còctel de luxe!

Divendres 12, 20.30h - Marga Mbande Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar torna a rebre Marga Mbande Trio, una suggerent cantant acompanyada per 2 destacats músics de casa nostra, que us faran gaudir del soul i el funk mentre feu una copa en aquesta acollidora sala del centre de Barcelona!

Divendres 12, 22h - Anna Lee & Connie Lynch al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat el concert de les blueswomen Anna Lee & Connie Lynch per a aquest divendres, i amb elles gaudireu de la força i la intensitat del blues i el soul en clau femenina!

Divendres 12, 22.15h - Mary One Blues a l'Underground
La sala Underground de Barcelona rep aquest divendres els Mary One Blues, una sòlida banda que es va formar al voltant d'una botiga d'instruments, i que està formada per músics experimentats i amb una llarga trajectòria (per exemple Moisés Sorolla, el bateria original de Los Rebeldes). Una bona banda que vol compartir amb vosaltres la màgia i la força del blues!

Divendres 12, 22.30h - Amadeu Casas a The Philharmonic
L'Amadeu Casas torna aquest divendres a The Philharmonic, on podeu veure'l actuant en solitari, amb l'única companyia de la seva guitarra. No fa falta res més per gaudir d'una gran nit de blues autèntic!

Divendres 12, 23h - Hot Train Trio al Sis-b
Els Hot Train Trio són Julio Vallejo, Adrià Heredia i Manolo Germán, és a dir 3 grans músics, i aquest divendres podeu gaudir del seu repertori de rhythm'n'blues i rock'n'roll al Sis-b de Malgrat de Mar. No deixeu passar aquest tren!

Divendres 12, 24h - The Sparkles al Cafè Belgrado
Aquest divendres us espera una gran nit de soul i doo wop a l'històric Cafè Belgrado de Sant Cugat, amb The Sparkles! Tres grans veus femenines acompanyades de grans músics per gaudir del so i el ritme negre dels anys 60!

Dissabte

Dissabte 13, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Tía Felia
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció els mestres del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers. En aquesta ocasió la cita és al vermut de La Tía Felipa, i segur que passeu una molt bona estona de bon blues, bon humor i bon menjar!

Dissabte 13, 19.30h - Smoking Stones Trio a Cal Pintxo
El restaurant Cal Pintxo (Cerdanyola) celebra aquest dissabte el Dia del Rock & Roll, amb la banda més indicada per a aquesta ocasió especial, els Smoking Stones Trio! Una versió "reduïda" de la famosa banda de tribut a "Ses Satàniques Majestats", però que no "reduirà" de cap manera la vostra satisfaction!

Dissabte 13, 20.30h - Big Dani Pérez Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Quartet, un sensacional pòquer de músics que us faran gaudir amb intensitat del rhythm'n'blues. Vigileu, que concerts com aquest creen addicció!

Dissabte 13, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest dissabte podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!
 
Dissabte 13, 22h - La Teoría del Taburete al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat un concert delicatessen per a aquest dissabte amb un dels grans trios de casa nostra, La Teoría del Taburete! Un repàs al blues de Chicago dels anys 40, fet amb bon gust i molt de feeling!  

Dissabte 13, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Us trobeu decaiguts i desanimats per "la que està caient"? Esteu farts de sentir parlar de la crisi? Doncs aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez. De moment, en aquest camp de la "sanitat" no hi ha retallades i podeu gaudir al màxim!

Dissabte 13, 22.30h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
El London Bar s'ha convertit en un punt de parada obligada de la Ruta 66 doncs molt sovint hi podeu veure Oscar Tugas & David Mora, uns experts en la música que sona al llarg d'aquesta mítica carretera!

Dissabte 13, 24h - The Night Dogs al Cafè Belgrado
Heu gaudit mai d'una bona dosi de funk'n'dangerous blues? Doncs aneu al concert de The Night Dogs, aquest dissabte al Cafè Belgrado, i sabreu el que és bo! Gaudireu com un gos amb un os!

Diumenge

Diumenge 14, 13h - Vermut amb Wax & Boogie 3 a La Confiteria
Si voleu que el diumenge sigui un bon dia, és molt recomanable fer un bon vermut. Però si voleu que el diumenge sigui un GRAN dia, llavors heu de fer un GRAN vermut... i això és el que podeu trobar a La Confiteria amb el concert de Wax & Boogie 3!

Diumenge 14, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 14, 19.30h - La Kozmic Band a La Traviesa
Us agradaria veure en directe a la mítica Janis Joplin? El tema està "complicat", però teniu una molt bona opció: anar a La Traviesa aquest diumenge i veure La Kozmic Band! Aquesta banda tribut a Janis Joplin us aproparà a l'experiència de veure un concert d'ella!

Diumenge 14, 20h - Bluesnet Band al Burriac Cafè
Aquest diumenge podeu veure en acció Bluesnet Band, una potent banda de blues que, malauradament, no es deixa veure gaire pels escenaris... de moment! Des de fa poc tenen un nou cantant, que segur que sorprendrà a més d'un... La cita és al Burriac Cafè de Vilassar de Mar.

Diumenge 14, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment