Monday, April 29, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 29 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues. Aquest mes la formació que us acompanyarà és Blas Picón & Lluís Coloma Trio, és a dir una combinació d'alguns dels millors músics de blues i boogie de la ciutat! Bon profit!
Dijous 2, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana (BCN)

LOS CORONAS + MAMBO JAMBO AL GUITAR FESTIVAL BCN!
Aquest divendres, dins de la programació del Guitar Festival BCN, teniu una Underground Voodoo Party, és a dir una festa de blues i rock instrumentals amb 2 de les bandes més representatives d'aquest gènere, els Mambo Jambo (Barcelona) i Los Coronas (Madrid). Les 2 formacions són autèntiques màquines de ritme, cadascuna amb el seu estil, que us faran moure sense parar des de la primera nota! La festa és a la Sala Apolo.
Divendres 3, 20h - Los Coronas + Mambo Jambo a la Sala Apolo (BCN)

NOVA JAM DE BLUES AMB TOTA BLUES BAND!
Com ja sabeu, fa unes setmanes es van acabar les jams que Tota Blues Band organitzava al Rocksound però, en comptes de "plorar" i lamentar-se per la situació, la banda ja ha trobat una alternativa i ja té una nova sala on muntar les seves espectaculars jams! Es tracta de l'Sports Bar de La Rambla, i cada divendres podeu tornar a gaudir de les jams made in Tota! Macanudo, viejo!
Divendres 3, 21h - Jam amb Tota Blues Band a l'Sports Bar (BCN)

CONCERT BENÈFIC AMB ELS ATOMIC BOY BLUES!
La sala Sarau 08911 de Badalona, és l'escenari d'un concert benèfic per lluitar contra l'alzheimer, amb la participació de diversos artistes emergents. El blues també hi serà present amb els Atomic Boy Blues, la banda més jove del moment que toca com si portés tota la vida als escenaris!
Divendres 3, 22.30h - Atomic Boy Blues al Sarau 08911 (Badalona)

THE GENERATION A ELS PAGESOS
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest divendres podeu rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric a Els Pagesos (Sant Feliu de Llobregat). High voltage blues, baby!
Divendres 3, 23.30h - The Generation a Els Pagesos (Sant Feliu de Llobregat)

PRESENTACIÓ DE BLUES & SOUL BAND PROJECT!
Aquest dissabte podeu ser testimonis de la "presentació en societat" d'una nova banda de blues de casa nostra, Blues & Soul Band Project. Com el seu nom indica, la banda combina el blues i el soul, principalment grans clàssics dels dos gèneres, i més que una banda és... una big band formada per 10 components! La cita de l'estrena és al Teatre del Foment de la Pobla de Cérvoles (Les Garrigues, Lleida).
Dissabte 4, 20h - BSB Project al Teatre del Foment (La Pobla de Cérvoles)

ERIC BURDON A LA SALA APOLO!
Sí, amics, heu llegit bé: el mític Eric Burdon, membre fundador dels també mítics The Animals, actuarà a la Sala Apolo aquest dissabte! El cantant presenta el seu nou disc, "Til your river runs dry", i ja està preparant un àlbum de tribut als Animals, que aquest any celebren el seu 50è aniversari. Una cita amb la història del blues i el rhythm'n'blues anglès!
Dissabte 4, 20.30h - Eric Burdon a la Sala Apolo (BCN)

SHAKIN'ALL AL JAMBOREE!
Si sou dels que penseu que el diumenge és un dia depriment llavors heu d'anar al Jamboree. Us esperen més de 4 hores trepidants de rhythm'n'blues i swing, amb els Shakin'All i l'escola Lindy Hop.Cat, perquè pugueu "cremar-ho" tot i carregar les piles!
Diumenge 5 - Shakin'All al Jamboree (BCN):

19.30h - DJ
20.30h - Concert dels Shakin' All
21.30h - DJ
22.00h - Concert dels Shakin' All

CONCERT DE COMIAT DE CRISTINA CARRASCO!
La cantant Cristina Carrasco, que ha participat en diferents formacions de blues i jazz (com Red Moods), comença una nova etapa lluny de Barcelona i se'n va a viure a Londres. Aquest diumenge fa un concert de comiat a Las Cuevas del Sorte, molt ben acompanyada pel reconegut músic brasiler Euclydes Mattos. Bossanova, jazz i blues per a una nit molt especial... Molta sort, Cristina!
Diumenge 5, 20.30h - Comiat de Cristina Carrasco a Las Cuevas del Sorte (BCN)

__________________________


Dilluns
 

Dilluns 29, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé! 

Dilluns 29, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dilluns 29, 21.45h - A Contra Blues & Francisco Suárez a la Sala Monasterio
Últim concert de la temporada de les A Contra Blues Sessions & Friends, que es fan els dilluns a la Sala Monasterio. Per acabar el cicle el convidat escollit és el gran pianista Francisco Suárez, i segur que també serà una gran nit de blues & friends!

Dimarts

Dimarts 30, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 30, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dimarts els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música! 

Dimarts 30, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 30, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet, els flamants subcampions de l'European Blues Challenge! Una jam de campionat!

Dimecres

Dimecres 1, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i els encarregats de coordinar-la són Tota Blues, uns experts en blues... i en jams!

Dijous

Dijous 2, 20h - Jam de l'Escola de Blues al 99% Moto Bar
Aquesta setmana torneu a tenir jam de l'Escola de Blues de Barcelona! Com ja sabeu, la jam és quinzenal (dos dijous al mes), es fa al 99% Moto Bar, i està dirigida per professors de l'Escola, és a dir alguns dels millors músics de blues del país! Una autèntica lliçó de blues!

Dijous 2, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous el Milano Cocktail Bar rep un gran trio de blues, Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!
 
Dijous 2, 22h - Pexsom Blues al Sunset Jazz Club
Aquest dijous el Sunset Jazz Club (Girona) rep els Pexsom Blues i el seu espectacle "La nit més negra", un repàs als clássics del blues que us farà gaudir d'una molt bona estona!

Dijous 2, 22h - Lush Five a The Swing Ballroom
The Swing Ballroom és el nom d'unes trobades per ballar swing que organitza l'escola Lindy Hop.Cat a l'Almo2bar del barri de Gràcia. Acostuma a haver-hi música en directe i DJs experts en swing, i aquesta vegada el concert va a càrrec del quintet barceloní Lush Five, i als plats hi serà Justswing Bcn. Tot a punt per ballar sense parar!

Dijous 2, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana està dirigida pel David Giorcelli Trio, o sigui que us espera una gran sessió de blues i boogie!

Divendres
 

Divendres 3, 18h - Swing 42 al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), té com a protagonistes els Swing 42, i el seu viatge per la música de Django Reinhardt! Un espectacle!

Divendres 3, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes David Pastor (trompeta), Francesc Capella (piano) i Artur Regada (contrabaix). Com sempre, músics de luxe per a un còctel de luxe!

Divendres 3, 20.30h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera d'acabar el dia és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels millors bateries de casa nostra, Marc Ruiz. Aquests dies estan presentant el seu nou disc, o sigui que podeu ser dels primers a gaudir-lo en directe! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Divendres 3, 21.30h - The Cherrywine al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint de Balaguer us ha preparat una gran nit de rhythm'n'blues i rock'n'roll amb The Cherrywine, una banda de Barcelona que domina l'estil i el ritme dels 50!

Divendres 3, 22.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a The Philharmonic
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen a The Philharmonic, una sala molt adient per gaudir del blues amb classe i feeling d'aquesta parella de grans músics!

Divendres 3, 22.30h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
El London Bar rep aquest divendres Oscar Tugas & David Mora, que ens portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Agafeu-vos, que vénen corbes!

Divendres 3, 22.30h - La Kozmic Band a la Sala Pop
Si voleu reviure la intensitat d'un concert de la mítica Janis Joplin hi ha una banda que us pot ajudar, La Kozmic Band! Aquesta banda tribut us aproparà a l'experiència de veure un concert d'ella, i aquest divendres ho podeu comprovar a la Sala Pop de Santa Coloma!

Divendres 3, 23.30h - Hot Train Trio & Lluís Coloma al Jam Session
Els Hot Train Trio són Julio Vallejo, Adrià Heredia i Manolo Germán, és a dir 3 grans músics, i aquest divendres podeu gaudir del seu repertori de rhythm'n'blues i rock'n'roll, al Jam Session de Sabadell. A més, en aquesta ocasió tindran un convidat de luxe, Lluís Coloma! All aboard!

Dissabte

Dissabte 4, 21.30h - Pig Fat al Restaurant La Tana del Lupo
Si us agrada el blues i el menjar italià, aquest dissabte esteu de sort perquè podeu gaudir de les 2 coses al mateix temps! El restaurant La Tana del Lupo de Tarragona és el lloc de la trobada gastronomico-musical, i els Pig Fat (en format duo acústic) els encarregats de posar-hi el blues amb tocs de jazz, rockabilly i country! Bon profit!

Dissabte 4, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez. De moment, en aquest camp de la "sanitat" no hi ha retallades i podeu disfrutar "a tope"! 

Dissabte 4, 22.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Jazzpetit
El Jazzpetit rep aquest dissabte un gran duo de blues i boogie, el format per Lluís Coloma & Marc Ruiz. Un mestre del piano amb un mestre de la bateria, que us posaran el ritme al cos! 

Dissabte 4, 23h - Magnolia al Sunset Jazz Club
Segona oportunitat de la setmana per veure Magnolia, el suggerent projecte de la gran cantant Myriam Swanson. Un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz que podeu veure aquest dissabte al Sunset Jazz Club, el club de referència de Girona!

Dissabte 4, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Totxo Sam
El Totxo Sam (El Vendrell) és la seu de la Societat d'Amics de la Música d'aquella localitat, i aquest dissabte hi podeu veure en acció Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell. Un trio de primera per gaudir d'una gran nit de blues, soul i boogie!

Diumenge

Diumenge 5, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 5, 19h - Wax & Boogie al Casino de Barcelona
Si voleu acabar la setmana amb bona sort podeu anar al Casino de Barcelona, perquè allà hi trobareu Wax & Boogie, un dels duos amb més glamour i feeling de casa nostra. És una sort poder gaudir d'aquests grans músics!


 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment