Monday, April 15, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 15 d'abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

CICLE "BLUES AND ROLL" A LA BIBLIOTECA VALLCARCA!
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents continua amb el seu interessant cicle "Blues And Roll", i aquesta setmana teniu la primera part de la conferència "La dècada fabulosa: els anys seixanta, del blanc i negre al color", un recorregut pel blues, el rock i altres manifestacions urbanes. El tema d'aquest dilluns és "Dels beats al Swinging London", i l'encarregat de guiar-nos per aquest "viatge en el temps" és Enric Puig, professor del Departament de Lingüística de la UAB.
Dilluns 15, 19h - Cicle "Blues And Roll" a la Biblioteca Vallcarca (BCN)

JA ÉS PRIMAVERA IN BLACK A LA SOCIETAT DE BLUES DE BARCELONA!
Sí, amics, la primavera no només arriba a El Corte Inglés i aquesta setmana comença una primavera molt especial on "el color de moda" serà... el negre! Es tracta del festival Primavera In Black, organitzat per la Societat de Blues de Barcelona, i que es celebra als Jardins de Can Sumarro de L'Hospitalet aquest dijous, divendres i dissabte (amb un extra el dimarts 23). El festival reuneix una molt bona representacio de diferents estils de música negra (on el blues hi té una presència destacada, evidentment) amb algunes de les millors bandes i músics del país.
Els objectius principals d'aquesta gran festa són 2: apropar el blues i tota la música negra a un públic més ampli i divers, i també donar suport a la important tasca que realitza la Societat de Blues de Barcelona, de manera totalment altruista, per promocionar aquesta música al nostre país. 
Així doncs, ja ho sabeu, aquesta setmana podeu participar en una "missió divina" per mantenir ben viu el blues a casa nostra! Només és necessari que feu una cosa: anar al festival amb moltes ganes de pasar-ho bé! El blues ja farà la resta...
Aquest és el programa:

Divendres 19,
20h - Joy Gospel Singers
21h - A Contra Blues
22h - Big Mama & Sister Marion
23h - DJ Little Jordi

Dissabte 20,
20h - Cool Grinders
21h - Queralt Albinyana & Tota Blues
22h - Chino & The Big Bet
23h - DJ Bastardo

Diumenge 21 (Pícnic Blues),
13h - Jazz Manouche Escola Música L'H
14h - Escola de Blues de Barcelona
15h - SBB Blues Band
15.30h - Jam session
18h - DJ MA Lonesome i DJ Bastardo

QUICO PI DE LA SERRA AL JAMBOREE!
En Quico Pi de la Serra a més de ser un referent de la cançó també és tot un bluesman, i aquest dissabte podeu gaudir d'aquest vessant "negre" d'en Quico al Jamboree. Per treure tot el blues que porta dins, el cantautor barceloní s'acompanya de dos mestres del gènere, Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas, o sigui que això promet, amics!
Dissabte 20, 20 i 22h - Quico Pi de la Serra al Jamboree (BCN)

BLUESNET BAND A L'ESPAI 30!
Aquest dissabte podeu "descobrir" dues coses en una mateixa nit, el nou cantant de Bluesnet Band i l'Espai 30 (la sala on es farà el concert). Aquesta sala es troba a la Nau Ivanow, i des de fa poc ha començat amb la programació de música en directe, fet que és una gran notícia tal com està el panorama actualment. Bluesnet és una banda formada a Vilassar de Dalt que combina el blues amb el blues-rock i el rhythm'n'blues, i que fa poc té un nou cantant convidat que segur que sorprendrà a més d'un!
Dissabte 20, 20.30h - Bluesnet Band a l'Espai 30 (BCN)

ME'SHELL NDEGÉOCELLO AL BLUES I RITMES!
Dins de la programació del festival Blues i Ritmes, aquest dissabte podeu descobrir la cantant i baixista americana (tot i que nascuda a Berlín) Me'Shell Ndegéocello. El seu nom real és Michelle Lynn Johnson però als 17 anys es va posar l'actual nom artístic, que significa "lliure com un ocell" en swahili. En aquesta visita presenta el seu tribut a una mítica cantant, Nina Simone, i segur que us farà gaudir d'una nit inoblidable al Teatre Zorrilla!
Dissabte 20, 21h - Me'Shell Ndegéocello al Teatre Zorrilla (Badalona)

BARCELONA BIG BLUES BAND & MYRIAM SWANSON AL JAMBOREE!
La Barcelona Big Blues Band (BBBB) és, com el seu nom indica, una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components (13) i per la seva qualitat! Això també té l'inconvenient de que no és fàcil de veure-la sovint, perquè no poden actuar a qualsevol sala, però aquesta setmana estem de sort i la podem veure al Jamboree. A més, tindran com a convidada la gran cantant Myriam Swanson, o sigui que el concert serà doblement espectacular!
Diumenge 21, 18h i 20h - BBBB & Myriam Swanson al Jamboree (BCN)

FESTIVAL BENÈFIC DE BOOGIE AMB LLUÍS COLOMA TRIO & AUGUST THARRATS!
Aquests diumenge podeu veure junts 2 dels grans pianistes de casa nostra (acompanyats per una gran base rítmica), Lluís Coloma Trio & August Tharrats! Els 2 mestres es reuniran a dalt de l'escenari de l'Auditori de Caixa Penedès en un concert a benefici del Grup d'Escoltes Pere III, i que farà gaudir al personal d'una intensa sessió de blues i boogie!
Diumenge 21, 19h - Lluís Coloma Trio & August Tharrats a l'Auditori Caixa Penedès (Vilafranca del Penedès)

__________________________


Dilluns
 

Dilluns 15, 21.30h - Jam session al Fizz Barcelona
Per començar bé la setmana, res millor que una bona jam de blues com la del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Bluesy monday, baby!

Dilluns 15, 21.30h - A Contra Blues & Reginald Vilardell a la Sala Monasterio
Quart concert de les A Contra Blues Sessions & Friends, que es fan els dilluns a la Sala Monasterio, i aquesta setmana el convidat és Reginald Vilardell, EL BATERIA DE BLUES! Sí, en majúscules, perquè en Regi és un expert en els ritmes del blues, per això el podeu veure en moltes de les bandes de casa nostra. En aquest concert el ritme està més que assegurat!

Dimarts

Dimarts 16, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 16, 20.30h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
Nosoloblues és un dels molts projectes del gran Julio Lobos, i aquest dimarts el podeu veure en directe a la Bodega Saltó de Barcelona. Com haureu deduït, us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 16, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
El clàssic de les nits de dimarts a Barcelona, la jam de blues del Harlem, és una ocasió perfecta per sortir de casa i gaudir del blues en directe. A més, teniu molt bona companyia, la de Chino & The Big Bet, els flamants subcampions de l'European Blues Challenge! Una jam de campionat!

Dimecres

Dimecres 17, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i els encarregats de coordinar-la són Tota Blues, uns experts en blues... i en jams!

Dimecres 17, 20.30h - Anton Jarl Trio al Milano Cocktail Bar
El cos us demana blues i rock? Doncs el Milano Cocktail Bar us ha preparat el concert de l'Anton Jarl Trio (un gran bateria), perquè el vostre body quedi satisfet!

Dimecres 17, 21h - Jam session al Jazzpetit
Si "al pot petit hi ha la bona confitura", llavors "a la sala petita hi ha la bona jam"? Al Jazzpetit, sí! Andreu Martínez i Roger Guàrdia us esperen per compartir una molt bona estona de blues, jazz i rock!

Dimecres 17, 21.30h - Little Victor al Marula Café
Aquest dimecres, al Marula Café, podeu gaudir d'una gran nit de blues amb tot un bluesman americà, Little Victor! En Victor porta des dels 14 anys en el negoci del blues, treballant amb mites com Hubert Sumlin i Louisiana Red, i és un expert en transmetre el so dels 50. What a blues night, baby!  

Dimecres 17, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam dels dimecres al Jam Session de Sabadell ja és una cita obligada per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. I és que és tot un luxe poder compartir aquesta música amb el Lluís Coloma Trio, i en una sala tan acollidora com aquesta!

Dijous

Dijous 18, 20h - Jam de l'Escola de Blues al 99% Moto Bar
Aquesta setmana torneu a tenir jam de l'Escola de Blues de Barcelona! Com ja sabeu, la jam és quinzenal (dos dijous al mes), es fa al 99% Moto Bar, i està dirigida per professors de l'Escola, és a dir alguns dels millors músics de blues del país! Una autèntica lliçó de blues!

Dijous 18, 20h - Tòfol Martínez al Centre Cívic Golferichs
En Tòfol Martínez, un gran músic i productor de casa nostra, ja té a punt el seu nou disc de blues, que en aquesta ocasió està cantat en català. Si voleu ser dels primers a gaudir-lo en directe ho podeu fer aquest dijous al Centre Cívic Golferichs, segur que us agradarà!

Dijous 18, 20.30h - The Stamp al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa una bona dosi de blues i rock per a aquest dijous amb The Stamp, un potent trio format per músics de primera línia. Un gran concert amb segell de qualitat!

Dijous 18, 21h - Bernat Font Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN), podeu veure el Bernat Font Trio, és a dir el grup d'aquest jove pianista que fa temps que va deixar de ser una promesa per convertir-se en una gran realitat. A més, aquests dies està presentant el seu nou disc, "Out For A While", i podeu aprofitar per gaudir-lo en directe... i després comprar-lo per gaudir-lo a casa!

Dijous 18, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 18, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
La jam del Mosquito Sunset acostuma a ser l'últim dijous de mes, però en aquesta ocasió s'avança per fer-la coincidir amb les Festes de Primavera de L'Hospitalet. El que no canvia és que podeu gaudir de blues'n'soul amb el gran bluesman americà Mike Shannon, primer amb el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després amb la jam... Festa completa!

Dijous 18, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana estarà dirigida per Carlos Shelly Blues Trio, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista. A disfrutar!

Divendres
 

Divendres 19, 18h - Chino & The Big Beat al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Chino & The Big Bet, un gran trio que fa poc ha vist reconeguda la seva bona feina a l'European Blues Challenge, on van guanyar el premi a la segona millor banda europea de blues. I ara els podeu gaudir al Museu Europeu... tot quadra!

Divendres 19, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Òscar Font (trombó, clarinet i veu), Gerard Nieto (piano) i Artur Regada (contrabaix). Com sempre, músics de luxe per a un còctel de luxe!

Divendres 19, 20 i 22h - Bernat Font Trio al Jamboree
Segona ocasió de la setmana per gaudir del directe del Bernat Font Trio, en aquesta ocasió al Jamboree. I segona ocasió també per aconseguir el seu nou disc, "Out For A While", i així poder continuar gaudint a casa!

Divendres 19, 20.30h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat! Ells 3 ja sonen com tota una big band!

Divendres 19, 22h - Wax & Boogie al Bar Mix
El Bar Mix de Barcelona us ha preparat un còctel musical amb Wax & Boogie, perquè comenceu molt bé el cap de setmana amb el blues i boogie d'aquest gran duo!

Divendres 19, 22h - Los Deltonos al Rocksound
El Rocksound rep aquest divendres els històrics Los Deltonos, que porten molts anys (des de 1986!) al peu de canó, fent-nos gaudir amb el seu rock i rhythm'n'blues. Com podreu comprovar al concert, la banda continua en plena forma!

Divendres 19, 22h - Bluesnet Band al Cafè de La Massa
Aquest divendres podeu veure en acció Bluesnet Band, una potent banda de blues que, malauradament, no es deixa veure gaire pels escenaris... de moment! Des de fa poc tenen un nou cantant, que segur que sorprendrà a més d'un... La cita és al Cafè de la Massa de Vilassar de Dalt.

Divendres 19, 22.30h - The Crawfish a The Philharmonic
Aquest divendres és moment per gaudir del rock'n'roll i altres ritmes dels 50 i 60, amb The Crawfish, uns experts en el tema. Els podeu veure en acció a The Philharmonic, una de les sales on actuen regularment.

Divendres 19, 23h - Little Victor al Sis-b
Segona ocasió de la setmana per gaudir del blues amb el gran bluesman americà Little Victor. En aquesta ocasió la cita és al Sis-b de Malgrat de Mar, i allà podeu viure una nit de blues al més pur estil dels anys 50!

Dissabte

Dissabte 20, 12.30h - Wax & Boogie a La Tía Felipa
Aperitiu de luxe el que us espera aquest dissabte a La Tía Felipa, amb Wax & Boogie. Poder gaudir del blues i el boogie en companyia d'Ster Wax i David Giorcelli mentre feu el vermut a "Can Felipa" és un regal per als sentits!

Dissabte 20, 12.30h - Bullfrog a Disco 100
Aquest dissabte es celebra el Dia de les Tendes de Discos, amb música en directe a moltes d'aquestes botigues, i un dels concerts que podeu veure és el de Bullfrog a la imprescindible Disco 100 (un lloc perfecte per presentar el seu nou disc). Ja sabem que quan es dedica un dia a alguna causa acostuma a ser perquè "la cosa està fotuda"... Malgrat tot, esperem que sempre existeixi alguna botiga de discos on poder tenir la música a les mans!
 
Dissabte 20, 20.30h - Sinead Savage Soul Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha preparat per a aquest dissabte una bona sessió de cocktail'n'soul, de la mà del Sinead Savage Soul Trio, un dels grups habituals de la casa però que ara feia dies que no visitava la sala. A gaudir de la música negra!

Dissabte 20, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
Aquest dissabte el Honky Tonk us proposa començar la nit amb el "duo de la casa", Lluís Coloma & Blas Picón! Aquests 2 grans músics us faran passar una molt bona estona de blues, on no hi faltaran tocs de fina ironia!

Dissabte 20, 21.30h - Paquito Groove Band presenta disc al Luz de Gas
Paquito Groove Band és el projecte personal d'un dels millors bateries de casa nostra, Marc Ruiz, que podeu veure col·laborant en nombrosos projectes (sobretot de blues i jazz). Des de fa un temps en Marc es va decidir a donar el pas de cantar i tocar el piano, i això és el que fa en la seva banda, on podeu gaudir de versions i temes propis de soul, funk i rhythm'n'blues. Ara ja tenen a punt el seu primer disc, i podeu comprovar com sona en directe al Luz de Gas!
 
Dissabte 20, 22h - La Teoría del Taburete al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar us ha preparat un molt bon concert per a aquest dissabte amb un dels grans trios de casa nostra, La Teoría del Taburete! Un repàs al blues de Chicago dels anys 40, fet amb bon gust i molt de feeling! Serà un concert històric!

Dissabte 20, 23.55h - Los Mambo Jambo al Clap
Després d'uns mesos d'actuacions per diferents llocs d'Espanya i Europa, aquest dissabte podeu tornar a gaudir de Los Mambo Jambo! La cita és al Clap (Mataró) i, com ja sabeu, us espera una nit jambofònica!

Diumenge

Diumenge 21, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 21, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
El diumenge és moment de tancar-se a casa i deprimir-se pensant que l'endemà és dilluns... o d'anar al Milano Cocktail Bar i gaudir d'uns dels músics amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas Trio! Vosaltres trieu...

Diumenge 21, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. Amb ells passareu una molt bona estona i us oblidareu de tots els problemes!

 
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment