Monday, October 7, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 7 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, i Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona.


Destacats de la setmana

STACIE COLLINS AL ROCKSOUND!
Últimament, i un cop a l'any, el Rocksound rep la visita de l'americana Stacie Collins, una explosiva honyk tonk woman que canta i toca l'harmònica amb una força i energia que no deixa ningú indiferent. Aquest dimarts podeu tornar-la a veure en acció al Rocksound, per començar la setmana ben amunt! Oh yeah!
Dimarts 8, 21h - Stacie Collins al Rocksound (BCN)

NOVA JAM A BCN (AL MARULA CAFÉ), AMB ELS A CONTRA BLUES!
A Contra Blues presenta les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una nova jam session a Barcelona que estarà dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, durant tots els dimecres d'octubre, i segur que serà tot un espectacle!
Dimecres 9, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café (BCN)

NATHAN JAMES & THE COOL GRINDERS AL MILANO COCKTAIL BAR!
Aquest dijous podeu veure un dels gran guitarristes americans del moment, Nathan James, molt ben acompanyat per un dels grans trios de casa nostra, The Cool Grinders! Us espera una interessant barreja de blues, country, folk i rock, i ho podeu gaudir de ben a prop a l'acollidor Milano Cocktail Bar!
Dijous 10, 20.30h - Nathan James & The Cool Grinders al Milano Cocktail Bar (BCN)

FESTIVAL DE BLUES DE CERDANYOLA!
Aquesta setmana el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola ja agafa la "velocitat de creuer", amb un munt de concerts per a tots els gustos!
Aquest és el programa (per a més info podeu consultar la web del festival):

Dijous 10
21.00h - August Tharrats & Amadeu Casas al Museu d'Art de Cerdanyola

Divendres 11
19.30h - The Dry River Stompers al Clàssic Cafè
20.00h - Sun Street Blues + Big Mama & The Crazy Blues Band a la Plaça Abat Oliba
23.00h - Ster Wax & The New Fuss + Amy's Coffee al Circus

Dissabte 12
12.00h - Vermut & Blues: Angue + Nathan James & Cool Grinders a la Plaça Abat Oliba
18.30h - Rosendeando al Carrer Sant Ramon
19.30h - The Foxholes al Classic Café
20.00h - Lost & Lonesome a La Tía Felipa
23.00h - The Walking Stick Man al Bar Blues
23.00h - Los Finos al Circus
23.30h - The Cherrywine a The 1916 Irish Pub

Diumenge 13
12.30h - Waka y Los Moles a Cal Pepelu
13.00h - The Night Dogs al Bosc Tancat
20.00h - Big Band Escola Blues de BCN a The 1916 Irish Pub
20.30h - The Blues Prisoners al Te Art
21.00h - Special Blues Jam Session al Circus


AMADEU CASAS & JOAN PAU CUMELLAS AL CAFÈ DEL TEATRE!
Aquest divendres podeu veure junts dos dels grans músics de casa nostra, Amadeu Casas & Joan Pau Cumellas! Aquests dos mestres dels seus instruments (la guitarra i l'harmònica) porten molts anys fent-nos gaudir del blues en diferents projectes, i ara teniu l'ocasió de veure'ls junts a l'escenari. La cita és al Cafè del Teatre de Lleida.
Divendres 11, 22.30h - Amadeu Casas & Joan Pau Cumellas al Cafè del Teatre (Lleida)

2a EDICIÓ D'"EL BLUES ES POT BALLAR" A L'ESPAI 30!
Aquest dissabte, a l'Espai 30, torna "El blues es pot ballar"! Prepareu-vos a moure el cos al ritme del blues, amb l'actuació en directe de Bluesnet Band, amb convidats de luxe com Llorenç Santamaria! I també hi haurà classe d'iniciació al ball del blues! 
L'esdeveniment està organitzat per Blues Dance, amb la col·laboració de LindyHop.Cat, Societat de Blues de Barcelona, Capibola Blues, Ballaswing, Fundació Sagrera, Swing Maniacs i BCNSwing.
Aquest any el día de la Pilarica no es ballarà la jota... es ballarà el blues!
Dissabte 12, 21h - "El blues es pot ballar" a l'Espai 30 (BCN)

KOKO JEAN & THE TONICS AL MILANO COCKTAIL BAR!
Aquest diumenge podeu veure en acció una nova banda de casa nostra, Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos al seu concert del Milano Cocktail Bar!
Diumenge 13, 20.30h - Koko Jean & The Tonics al Milano Cocktail Bar (BCN)
ATENCIÓ: Per motius de salut, Koko Jean & The Tonics no poden actuar aquest diumenge al Milano. En el seu lloc actuarà The Stamp, una molt bona banda que combina el blues i el rock!

__________________________


Dilluns


Dilluns 7, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Milano Cocktail Bar
Aquesta setmana el Milano Cocktail Bar comença fort, doncs per al dilluns ja ha programat un duo de blues espectacular, Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! Qui diu que el dilluns és el pitjor dia de la setmana?

Dilluns 7, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 8, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 8, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 8, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 9, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 9, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! I no és casualitat... They're Red Hot, baby!

Dimecres 9, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Mart, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 9, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 9, 22h - Cotton Roots + jam session al Harlem
El Harlem Jazz Club continua amb la seva aposta dels dimecres, que combina un concert i una jam, i aquesta setmana els protagonistes són els Cotton Roots. Us espera una gran nit de blues rural!
 
Dijous

Dijous 10, 22h - Leo Cayuela al Rocksound
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època. D'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box", que ara ha quedat enregistrat en un disc que presenta aquest dijous al Rocksound. Prepareu-vos per fer un viatge en el temps als orígens del blues!

Dijous 10, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per Chino & The Big Bet, un dels trios més en forma de casa nostra. Segur que li donaran un toc de swing a la jam!

Dijous 10, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 11, 18h - David Sam & Míriam Aparicio al MEAM
Aquest octubre el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix en el II Friday's Blues & Boogie Piano Meeting, i cada divendres podeu veure junts 2 grans pianistes de casa nostra. Aquesta setmana els protagonistes són David Sam i Míriam Aparicio, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues, boogie i feeling!

Divendres 11, 22.30h – Julio Vallejo a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure en solitari Julio Vallejo (l'alter ego del Dr. Swinguez), que us oferirà una gran sessió de country blues!

Divendres 11, 23h - The Privilege Band a La Cava del Retiro
Aquest divendres podeu gaudir d'una nit de blues i rock amb The Privilege Band, una potent banda formada per músics amb una llarga trajectòria, encapçalada per Pi Morral a la veu, que combina el blues amb el rock, el soul i el jazz. La cita és a La Cava del Retiro (Sitges).

Divendres 11, 23h - Miguel Talavera Power Trio al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep aquest divendres el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per al cap de setmana a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk! 

Divendres 11, 23.30h - Cotton Roots a El Paraigua
Si voleu començar el cap de setmana gaudint de la intensitat del blues rural, heu de fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Cotton Roots, uns experts en el tema!

Divendres 11, 23.30h - The Generation a Els Pagesos
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest divendres podeu rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric a Els Pagesos (Sant Feliu de Llobregat). High voltage blues, baby!

Dissabte

Dissabte 12, 13h - The Blues Prisoners al Bar Makinavaja
La segona parada del Prison Break Tour 2013 de The Blues Prisoners és el Bar Makinavaja de Barcelona, que és un autèntic "santuari" dedicat a la memòria del famós personatge de còmic del gran dibuixant Ivà. Envoltats de tots els records d'"el último choriso" els Prisoners es trobaran com a casa!

Dissabte 12, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 12, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat per a aquest dissabte el concert del Lluís Coloma Trio, perquè gaudiu del millor blues i boogie!

Dissabte 12, 22h - Gnaposs Trio al Jazzpetit
Gnaposs Trio, liderats pel gran guitarrista David Muñoz, portaran el seu repertori de rock americà, rhythm'n'blues, blues i funk al Jazzpetit aquest dissabte. Un concert amb ritmes trepidants que us faran aixecar de la cadira!

Diumenge

Diumenge 13, 13h - The Blues Prisoners al Bar Lips
La tercera parada del Prison Break Tour 2013 de The Blues Prisoners és el Bar Lips de Barcelona. Aquest bar combina els vermuts amb el rock'n'roll i aquest diumenge acollirà els dos fugitius durant una estona, per amagar-los de la policia. A canvi, els Prisoners oferiran una sessió de blues a tota la parròquia del bar. Un tracte just!

Diumenge 13, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 13, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades!

Diumenge 13, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment