Monday, October 21, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 21 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

EL PRISON BREAK TOUR FA ESCALA 3 DIES A BARCELONA!
The Blues Prisoners continuen amb el seu Prison Break Tour (de moment, consta de 18 concerts per diferents ciutats del país) i aquesta setmana el Tour s'atura 3 dies a Barcelona.
Dijous els Prisoners tindran l'honor de posar el seu blues en la inauguració de l'exposició "Bring da noise" d'Akore, un artista urbà de Múrcia, que viu a Barcelona des de fa un temps. La cita és al 33|45 Gallery & Bar, i els Prisoners prometen no robar res... només el cor dels assistents amb el seu blues!
Divendres els podeu veure al Bar Versalles Restaurante, un local situat davant del Campus Nord de la UPC, i on es preveu l'assistència de molts dels universitaris de la zona. Esperem que no segueixin l'exemple d'aquest parell de fugitius...
Dissabte, per acabar aquesta intensa setmana, els Prisoners seran al 99% Burger Bar, un local de culte per als amants de les motos, el rock'n'roll i les hamburgueses. En aquest cas el protagonista serà el blues d'aquests 2 fugitius, que donaran el 100% per fer gaudir al personal!
La missió divina continua!
The Blues Prisoners' Prison Break Tour a BCN:
Dijous 24, 20h - 33|45 Gallery & Bar
Divendres 25, 21h - Bar Versalles Restaurante
Dissabte 26, 21h - 99% Burger Bar
ATENCIÓ! Sembla que algú "ha parlat més del compte", i la policia estava al corrent del concert de dijous, o sigui que s'ha de cancel·lar per evitar "visites desagradables". Esperem que els Prisoners tinguin més sort als concerts de divendres i dissabte.

THE SUITCASE BROTHERS TORNEN A CASA!
Aquesta setmana tornem a tenir per aquí en Santos Puertas i això vol dir que podem tornar a veure en acció The Suitcase Brothers (en Santos i el seu germà Víctor)! Els Suitcase estan on fire doncs, després del seu èxit a l'international Blues Challenge de Memphis (el març), fa poc van aconseguir el primer lloc al Blues Challenge de Greensboro (North Carolina)!
De moment, estan confirmades 5 dates i segurament n'hi haurà més, o sigui que prepareu-vos per gaudir del blues dels campions!
Dijous 24, 20.30h - Bar Arriba y Abajo (Sant Adrià del Besòs)
Divendres 25, 22h - El Siglo (Sant Cugat)
Dissabte 26, 23h - Sis-b (Malgrat de Mar)
Diumenge 27, 12h - Masia Coll de Plana (Lluçà) Més info al final dels destacats.
Diumenge 27, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

DANI NEL·LO & MARIO COBO AL MILANO COCKTAIL BAR!
El Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert especial per a aquest dijous, amb dos dels millors músics de rhythm'n'blues de casa nostra, Dani Nel·lo & Mario Cobo! Ells són el 50% dels espectaculars Mambo Jambo, i en aquesta ocasió estaran acompanyats per artistes convidats sorpresa.
Dijous 24, 20.30h - Dani Nel·lo & Mario Cobo al Milano Cocktail Bar (BCN)

SPILLED SOUP AL HARLEM JAZZ CLUB!
Aquest dijous, al Harlem Jazz Club, podeu descobrir un interessant trio noruec anomenat Spilled Soup. Aquests tres músics d'Oslo combinen diferent tipus de músiques d'arrel americanes, com el blues, el jazz, el rock, el folk, el bluegrass i el country, i és el primer cop que actuen a la Ciutat Comtal. El concert forma part de la programació del Festival de Música Popular de Barcelona.
Dijous 24, 22h - Spilled Soup al Harlem (BCN)

WAX & BOOGIE 3 A LA MOSTRA DE JAZZ DE SANT BOI!
Del 18 d'octubre al 29 de novembre es celebra la XXII Mostra de Jazz de Sant Boi, i aquest divendres el protagonisme serà per al blues i el boogie! Els encarregats de fer gaudir el públic amb el ritme i el feeling d'aquests dos estils seran Wax & Boogie 3, un gran trio que en aquesta ocasió estarà acompanyat per Oriol Fontanals al contrabaix!
Divendres 25, 22h - Wax & Boogie 3 a la Mostra de Jazz de Sant Boi

NICO ÁLVAREZ & VÍCTOR BARCELÓ A LA TÍA FELIPA!
El vermut de La Tía Felipa rep el duo Nico Álvarez & Víctor Barceló, és a dir el guitarrista de la històrica banda La Frontera (i líder de la banda Delta Hot) i el jove harmonicista d'El Tio Jack. Una bona combinació d'experiència i joventut per gaudir d'un gran vermut de blues!
Dissabte 26, 12.30h - Nico Álvarez & Víctor Barceló a La Tía Felipa (Cerdanyola)

CARVIN JONES BAND AL MUSIC HALL!
Si voleu veure en acció un dels grans guitarristes de blues del moment, aquest dissabte teniu una cita al Music Hall, amb Carvin Jones Band! En Carvin i la seva banda estan presentant el seu nou disc, "Victory Is Mine", i a cada concert tenen algun convidat destacat. En aquesta ocasió convidaran a pujar a l'escenari el gran Carlos Segarra (Los Rebeldes)!
Els encarregats d'obrir aquesta gran nit de blues són Larry Smith & Unfinished Business, que escalfaran l'ambient amb el seu potent blues-rock.
Dissabte 26, 20.30h - Carvin Jones Band al Music Hall (BCN)

"CECE GIANNOTTI PLAYS JJ CALE" AL JAMBOREE!
Malauradament, fa poc temps que ens va deixar un músic excepcional, en JJ Cale, però aquest dissabte tenim l'ocasió de reviure la seva música en directe de la mà del gran Cece Giannotti! En Cece ens portarà de viatge pels paisatges de l'Amèrica del mestre Cale. La cita és al Jamboree.
Dissabte 26, 20 i 22h - Cece Giannotti al Jamboree (BCN)

BIG MAMA AL FESTIVAL CONNEXIONS!
Com el seu nom indica, el Festival Connexions reuneix músics de diferents "universos" en un mateix escenari, i aquest dissabte podeu veure la "connexió" que s'origina entre Big Mama, Espen Fjelle, Spoonful Of Blues i el Taller de Músics All Stars.
La Big Mama continua celebrant els seus 25 anys de carrera, molt ben acompanyada pel Taller de Músics All Stars, i en aquesta ocasió es torna a reunir amb l'organista noruec Espen Fjelle i la banda Spoonful Of Blues, també d'aquell país.
A la Sala Apolo podeu ser testimonis d'una reunió especial de diferents músics amb un llenguatge en comú, el blues!
Per cert, si sou socis de la Societat de Blues de Barcelona teniu un 2x1 en les entrades. Més info a la web de l'SBB.
Dissabte 26, 21h - Big Mama al Festival Connexions, Sala Apolo (BCN)

LLUÍS COLOMA & THE SUITCASE BROTHERS AL LLUÇANÈS!
Aquest diumenge al migdia es fa l'últim concert de la temporada del cicle "Boogie al Lluçanès", que té com a escenari la Masia Coll de Plana, una masia del segle XVII situada als voltants de Lluçà. El cicle acaba amb un concert de luxe que reunirà en Lluís Coloma amb el duo The Suitcase Brothers, és a dir 3 dels millors músics de casa nostra! I, a més, podeu fer un tast de productes de la zona! Un concert... boníssim!
Per a més info i reserves: anna@lluiscoloma.com
Diumenge 27, 12h - Lluís Coloma & The Suitcase Brothers a la Masia Coll de Plana (Lluçà)

BIG DANI PÉREZ QUARTET A LA PEIXERA!
Aquesta setmana la podeu acabar gaudint del rhythm'n'blues, amb tocs de jazz i soul, d'un grup espectacular, el Big Dani Pérez Quartet. L'escenari del concert és La Peixera (Manresa), i en Big Dani, Marc Ferrer, Carles Pérez i Marc Ruiz us faran gaudir d'un concert tan trepidant com si tinguéssiu davant una big band!
Diumenge 27, 19h - Big Dani Pérez Quartet a La Peixera (Manresa)

__________________________


Dilluns


Dilluns 21, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 22, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 22, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 22, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 23, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 23, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!  

Dimecres 23, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Mart, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 23, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 23, 22h - Cotton Roots + jam session al Harlem
El Harlem Jazz Club continua amb la seva aposta dels dimecres, que combina un concert i una jam, i aquesta setmana els protagonistes són els Cotton Roots. Us espera una gran nit de blues rural!

Dimecres 23, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
A Contra Blues coordina les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una nova jam session a Barcelona que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, durant tots els dimecres d'octubre, i l'espectacle està garantit!
 
Dijous

Dijous 24, 20h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo! I sembla ser que hi seran cada dijous durant una bona temporada...

Dijous 24, 21h - Miquel Roldán Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Miquel Roldán Quartet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Dijous 24, 21h - Doc Scanlon's Cool Cat Combo al Jazzpetit
Aquest dijous podeu veure en acció el Doc Scanlon's Cool Cat Combo al Jazzpetit. Un pla perfecte per gaudir d'una gran nit de swing! 

Dijous 24, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la nova jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador! 

Dijous 24, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per A Contra Blues, una banda que cada cop que puja a un escenari es capaç de sorprendre al personal!

Dijous 24, 22.30h - Marc Ferrer & Pau Ruiz al Griffin
Aquest dijous, el Griffin de Sabadell rep 2 músics que podeu veure sovint en altres conegudes formacions com The Big Jamboree i Big Dani Pérez. Es tracta de Marc Ferrer (piano) & Pau Ruiz (guitarra), i ara uneixen les seves forces en aquest duo per fer-nos gaudir del blues, el soul i el jazz!

Dijous 24, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 25, 18h - Julio Lobos & Lluís Coloma al MEAM
Aquest octubre el cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix en el II Friday's Blues & Boogie Piano Meeting, i cada divendres podeu veure junts 2 grans pianistes de casa nostra. Aquesta setmana els protagonistes són Julio Lobos i Lluís Coloma, cadascun amb el seu particular estil però amb una cosa en comú: la seva passió quan es posen davant del piano!

Divendres 25, 20 i 22h - Dani Nel·lo al Jamboree
Si us agrada el rhythm'n'blues dels anys 50 i 60, on els saxofonistes eren uns dels principals protagonistes, aquest divendres teniu un concert pensat per a vosaltres al Jamboree. Es tracta del concert de Dani Nel·lo, un dels mestres del saxo que tenim a casa nostra, acompanyat d'una banda amb alguns dels millors músics de blues de Barcelona, o sigui que la nit promet ser espectacular!

Divendres 25, 20h - Pexsom Blues a La Roda
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és a La Roda de Sant Hilari Sacalm. 

Divendres 25, 20.30h - Hot Train Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar serà l'"estació" on farà parada un "tren" ple de rockabilly & rhythm'n'blues, el Hot Train Trio. Julio Vallejo, Adrià "Magicfingers i Daniel Nunes us posaran el ritme al cos!

Divendres 25, 21h - A Contra Blues al Rocksound
El Rocksound és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 25, 21.30h - Grateful Blues Band al Cafè Rambla
El Cafè Rambla (Sant Feliu de Guíxols) us ha preparat una gran nit de country blues amb els Grateful Blues Band, un duo que combina les versions del gènere amb temes propis. Segur que serà un concert molt "agraït"! 

Divendres 25, 22h - Lluís Coloma Trio al Pin-Up Dance Hall
El Lluís Coloma Trio se'n va aquest divendres a Mataró per actuar en una nova sala d'aquesta ciutat, el Pin-Up Dance Hall. Com sempre, amb aquests 3 grans músics teniu assegurada una gran nit de blues i boogie!

Divendres 25, 22.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a The Philharmonic
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen a The Philharmonic, una sala molt adient per gaudir del blues amb classe i feeling d'aquesta parella de grans músics!

Divendres 25, 23h - Miguel Talavera Power Trio a La Font del Balç
La Font del Balç (Casserres) rep aquest divendres el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per al cap de setmana a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk! 

Divendres 25, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Si voleu començar el cap de setmana amb una bona dosi de blues i funk, teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Dissabte

Dissabte 26, 12.30h - Silvia Orrico a La Sedeta
El XI Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta és una opció molt interessant per gaudir del vermut i la música en directe al mateix temps. Aquest dissabte és l'últim dia d'aquesta edició i podeu gaudir de la veu càlida de Silvia Orrico, amb un repertori que combina el blues, el jazz, la bossa nova..

Dissabte 26, 20.30h - Frogs For Snakes al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure Frogs For Snakes, és a dir l'expert en música americana Jonathan Glanzberg (guitarra i veu).

Dissabte 26, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dissabte el Lluís Coloma Trio, i ja sabeu el que això significa, oi? Efectivament, que us espera una gran nit de blues i boogie!

Dissabte 26, 22h - La Teoría del Taburete al Jazzpetit
El Jazzpetit, l'acollidora sala de Gràcia, rep aquest dissabte La Teoría del Taburete, un dels trios de blues amb més personalitat i feeling de casa nostra. Seieu... i disfruteu!

Dissabte 26, 22.30h – Cotton Roots a The Philharmonic
Els Cotton Roots tornen a The Philharmonic, i serà una bona ocasió per passar una gran nit de country blues amb Johnny Pérez (guitarra i veu) i Little Jordi (harmònica i veu).

Dissabte 26, 23h - The Bluesters al Rien de Rien
Segona ocasió d'aquesta setmana per veure en acció The Bluesters! Al mateix lloc, el bar Rien de Rien (Hotel Palace) però en diferent format, quintet (la banda al complet). Músics amb classe tocant a una sala amb classe! 

Dissabte 26, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


Diumenge

Diumenge 27, 12h - Pexsom Blues al Medusa Lounge
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquest cas serà el "vermut més negre" perquè el concert és al migdia, al Medusa Lounge de L'Escala.

Diumenge 27, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 27, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge podeu acabar la setmana amb molt bona companyia, el quartet del gran Cece Giannotti! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Diumenge 27, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment