Monday, November 11, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'11 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

THE RHYTHM TREASURES AL BARTS!
Aquest dijous podeu veure en acció un altre dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, The Rhythm Treasures! Es tracta d'una banda de luxe que us oferirà una nit salvatge de rhythm'n'blues, a la sala Barts de Barcelona. Esteu a punt per descobrir aquest tresor del ritme?
Dijous 14, 22h - The Rhythm Treasures al Barts (BCN)

AMADEU CASAS TRIO AL CICLE CAMBRILS JAZZ I BLUES!
Del 19 d'octubre al 29 de novembre s'està celebrant el V Cicle Cambrils Jazz i Blues, i aquest divendres hi podeu veure el trio d'un gran guitarrista, i un dels pioners del blues a casa nostra, l'Amadeu Casas Trio. Un concert de luxe per començar bé el cap de setmana! El podeu gaudir a La Boheme.
Divendres 15, 23h - Amadeu Casas Trio al Cicle Cambrils Jazz i Blues

TÒFOL MARTÍNEZ & ALBERTO GULIAS A TOSSA DE MAR!
Alberto Gulias és tota una institució del blues a les Illes Canàries doncs, a més de ser un reconegut músic (bateria, veu, harmònica), és membre destacat de la Sociedad Blues Canarias. Juntament amb el gran guitarrista català Tòfol Martínez ha fet un disc anomenat "From Tossa To Bentayga", que ja han presentat fa un temps a casa nostra.
Aquest cap de setmana tenim la sort de poder-los veure novament per aquí, en concret a Tossa de Mar, i aquest és el programa de concerts i activitats que han preparat en aquella localitat:
Divendres 15, 23.30h - Kars Bar
Dissabte 16, 12.30h - Taller d'harmònica a l'Escola Municipal de Música
Dissabte 16, 22.00h - Hotel Casa Granados

CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Segona sessió del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, que es celebra del 8 al 29 de novembre!
Aquest dissabte, al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa, teniu un concert doble que us farà gaudir el triple! Primer podeu veure en acció Quique Bonal & Vicky Luna, dos grans músics andalusos que fan un repàs a la música negra americana des dels inicis fins als anys 60, i que presenten el seu primer disc, "South To South". Després pujaran a l'escenari Miki Nervio & The Bluesmakers, una banda de referència de Galicia amb una llarga trajectòria i que actualment està presentant el seu cinquè disc, "Let The Old Times Roll".
Dissabte 16, 21h - Quique Bonal & Vicky Luna + Miki Nervio & The Bluesmakers al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'H)

QUIQUE BONAL & VICKY LUNA AL HONKY TONK!
Aquest diumenge podeu veure en acció Quique Bonal & Vicky Luna, dos grans músics andalusos que fan un repàs a la música negra americana des dels inicis fins als anys 60. Aprofitant la seva presència al Cicle de Blues & Boogie de L'Hospitalet, el Honky Tonk ha programat aquest concert per acabar la setmana de la millor manera!
Diumenge 17, 20.30h - Quique Bonal & Vicky Luna al Honky Tonk (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 11, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 12, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 12, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!

Dimarts 12, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 12, 22.30h - The Bottle Street Band al Big Bang Bar
Els dimarts són dies de blues, rhythm'n'blues i soul al Big Bang Bar, de la mà de The Bottle Street Band, un trio format per 3 grans músics (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar de la nit de dimarts com si fos el cap de setmana!

Dimecres

Dimecres 13, 19h - Conferència de Big Mama a la Biblioteca Sant Antoni
Aquest dimecres la Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver ha preparat una interessant audició comentada sobre la figura del mític Louis Armstrong, a càrrec d'una experta en el tema, la Big Mama.

Dimecres 13, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 13, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Mart, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 13, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. La novetat d'aquesta setmana és que la jam estarà coordinada pel David Giorcelli Trio, un altre grup de luxe de casa nostra!

Dimecres 13, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el novembre també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
 
Dijous

Dijous 14, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala com el Milano!

Dijous 14, 21h - Wax & Boogie 3 al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, ha preparat una gran sessió de blues i boogie amb un dels trios que millor combina els dos gèneres, Wax & Boogie 3! Gaudireu el triple!

Dijous 14, 22h - Andreu Martínez & Matthew Simon al Mosquito Sunset
El Mosquito Sunset (L'Hospitalet) us ha preparat un interessant concert per a aquest dijous, amb el duo format per Andreu Martínez & Matthew Simon. L'Andreu és un músic reconegut de casa nostra i estarà acompanyat per en Matthew, un gran trompetista americà, per oferir-vos una sessió de "bluepop" (una barreja molt personal de l'Andreu a base de blues, rock, pop i jazz).

Dijous 14, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per A Contra Blues, una banda que cada cop que puja a un escenari es capaç de sorprendre al personal!  

Dijous 14, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 15, 18h - Mart al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres Mart, el nou projecte del gran cantant i guitarrista Andreu Martínez. Potser ja podeu gaudir d'algunes de les cançons del seu nou disc, que està a punt de veure la llum...

Divendres 15, 20.30h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres podeu acabar el dia amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Qui us servirà el còctel? Doncs l'amable personal del Milano Cocktail Bar. Qui us "servirà" el blues i el boogie? Doncs Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell, un trio espectacular!

Divendres 15, 20.30h - Pi & The Privilege Band & Julio Lobos al Nazario
Aquest divendres podeu gaudir d'una nit de blues i rock amb Pi & The Privilege Band, una potent banda formada per músics amb una llarga trajectòria que combina el blues amb el rock, el soul i el jazz. A més, tindran un convidat especial, el gran Julio Lobos, o sigui que la nit promet emocions fortes! La cita és al Bistrot Nazario (Sant Pere de Ribes).

Divendres 15, 22.30h - Tota Blues Duo a The Philharmonic
L'acollidor bar anglès The Philharmonic s'ha especialitzat en els concerts de petit format, amb una presència majoritària del blues. Aquest divendres en teniu un nou exemple, amb l'actuació de Tota Blues Duo, el format acústic d'aquest gran bluesman on està acompanyat pel seu inseparable guitarrista Matín J. Merino!

Divendres 15, 23h - The Blues Prisoners a The Wild Geese
El Prison Break Tour de The Blues Prisoners continua el seu recorregut arreu del país, i aquest divendres fa parada a Sabadell, al pub irlandès The Wild Geese. Una nit de blues amb emocions fortes... sobretot si ve la policia per detenir els dos bluesmen fugitius! Això té bona pinta!

Divendres 15, 23h - Paquito Groove Band al Jam Session
El Jam Session de Sabadell rep aquest divendres la Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà tot el cap de setmana! 

Divendres 15, 23h - A Contra Blues al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres els A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari!

Divendres 15, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
Segona ocasió d'aquesta setmana per veure en acció The Bluesters! Al mateix lloc, el bar Rien de Rien (Hotel Palace) però en diferent format, quintet (la banda al complet). Músics amb classe tocant a una sala amb classe!


Dissabte

Dissabte 16, 19.30h - The Blues Prisoners a L'Antic Forn de Vallcarca
La segona parada d'aquesta setmana del Prison Break Tour de The Blues Prisoners és a Barcelona, a L'Antic Forn de Vallcarca. Aquest serà el primer concert de blues d'aquesta sala... i esperem que no sigui l'últim per culpa de la policia! Com ja sabeu, els Prisoners són uns fugitius des del 1980, i a cada concert hi ha el risc de que es presenti la policia per capturar-los...

Dissabte 16, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música! 

Dissabte 16, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu començar la nit amb un gran concert de blues, de la mà de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! Amb aquest gran duo gaudireu d'una sessió de blues espectacular!

Dissabte 16, 21h - Chino & The Big Bet als Lluïsos d'Horta
Els Lluïsos d'Horta és una societat històrica d'aquest barri barceloní, que porta des de 1866 fomentant la cultura, l'esport, l'esbarjo i la formació. La música hi és present en els seus "Vespres de Jazz", i aquest dissabte els protagonistes són Chino & The Big Bet, un dels grans trios de casa nostra que combina el blues amb el swing i el jazz manouche. A disfrutar!

Dissabte 16, 22.30h - Big Mama & Sister Marion Trio al Vinseum
El Vinseum és el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, i des de fa poc també acull part dels concert del Jazz Club Vilafranca. Aquest dissabte hi podeu gaudir d'un repertori dedicat a les grans cantants de blues, interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra (acompanyades per Olivier Rocque a la bateria). Es tracta, ni més ni menys, del Big Mama & Sister Marion Trio!

Dissabte 16, 22.30h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
Si aneu a The Philharmonic aquest dissabte podeu gaudir del blues de Chicago dels anys 40 i 50, de la mà de La Teoría del Taburete. Els grans clàssics que han marcat tota la música moderna interpretats amb respecte i sentiment!

Dissabte 16, 20h - Oscar Tugas & David Mora al London Bar
El London Bar rep aquest dissabte Oscar Tugas & David Mora, que ens portaran de viatge per la mítica Ruta 66 a ritme de blues, southern rock i country folk. Com diria Guardiola, "cordeu-vos els cinturons"!

Dissabte 16, 23h - A Contra Blues a la Sala Circus
La Sala Circus de Cerdanyola ha programat un concert doble per a la nit de dissabte, amb el blues personal i intransferible dels A Contra Blues, i amb el projecte "salvatge i mediterrani" de Josep Martí, Cataplàusia

Diumenge

Diumenge 17, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 17, 20.30h - Blues & Slow Jam a La Fira
Aquest diumenge podeu acabar el dia, i la setmana, ballant blues! Sí, amics, el blues es pot ballar, com sempre han fet els negres (en aquesta escena de "Crossroads" teniu un exemple), i vosaltres també ho podeu fer a qualsevol dels concerts que tenim a casa nostra... només us heu de deixar portar pel ritme! Una bona ocasió per practicar també és la Blues & Slow Jam de La Fira, organitzada per Blues Dance Barcelona!   

Diumenge 17, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment