Monday, November 18, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 18 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GIRA DE BARRELHOUSE THREE!
De dijous a diumenge teniu 6 oportunitats de veure en acció un trio de blues molt especial, format per un gran bluesman de València, un altre de Barcelona i un altre de Las Palmas, i que es diu Barrelhouse Three! Ells són Danny Boy, David Giorcelli i Alberto Gulias, i us faran gaudir de 6 grans concerts de blues i boogie! A disfrutar amb aquests 3 cavallers dels escenaris!
Dijous 21, 22.30h - Jam SBB a la Sala Monasterio (BCN)
Divendres 22, 21h - 99% Burger Bar (BCN)
Dissabte 23, 12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 23, 20.30h - Honky Tonk (BCN)
Diumenge 24, 13h - Cal Pepelu (Cerdanyola)
Diumenge 24, 20.30h - Milano Cocktail Bar (BCN)

CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
En la sessió d'aquesta setmana del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, que es celebra del 8 al 29 de novembre, podeu celebrar els 25 anys de carrera d'una de les grans blueswoman de casa nostra, la Big Mama!
Per commemorar aquesta fita ha nascut el projecte Big Mama 25 anys & Taller de Músics All Stars, un autèntic espectacle de blues que ja està en marxa fa unes setmanes (amb disc inclòs), i que aquest divendres podeu gaudir al Centre Cultural Barrades!
El concert també forma part del Circuit Contrabaix.
Divendres 22, 21h - Big Mama al Centre Cultural Barrades (L'Hospitalet)

TORNEN LES NITS DE CAPIBOLA BLUES!
Després d'un temps de descans, l'equip de Capibola torna a la càrrega amb les imprescindibles "Nits de Capibola Blues"!
En aquesta ocasió el protagonista és "el fill del blues", és a dir el rock'n'roll, amb un gran homenatge al Rei, és a dir Elvis Presley, amb una de les millors bandes tribut a aquest mite, és a dir Augie Burr's ETB Trio!
Però això no és tot. Abans del concert podeu conèixer algunes curiositats que van envoltar la vida d'Elvis, amb la xerrada que farà el periodista musical Manuel López Poy. Segur que us deixarà all shook up!
Les Nits de Capibola tornen amb una nit de rock'n'roll que serà too much!
Divendres 22, al Casal de Barri Prosperitat:
22.30h - Manuel López Poy
23.00h - Augie Burr's ETB Trio

THE EXCITEMENTS PRESENTEN NOU DISC AL MUSIC HALL!
The Excitements és una banda espectacular de soul i rhythm'n'blues que ja porta uns quants anys fent vibrar al personal amb els seus directes impactants. Ara presenten el seu segon disc i ja comencen a tenir el reconeixement del "gran públic", una gran noticia per a ells i per a tots els amants de la música negra. Aquest dissabte els podeu veure en acció al Music Hall, i us espera una nit molt... excitant!
Dissabte 23, 21h - The Excitements al Music Hall (BCN)

BLUES PER BALLAR A LA FESTA MAJOR DE LA SAGRERA!
Aquesta setmana es celebra la Festa Major de La Sagrera, i el dissabte hi ha un acte que no pot faltar en aquests tipus de celebracions, el Gran Ball de Festa Major. Però aquest ball tindrà un ingredient que no és habitual... el blues!
Doncs sí, abans de l'actuació de l'Orquestra Tràfic, podeu ballar blues amb el concert de Bluesnet Band i el taller de blues a càrrec d'Alicia Quaini. A veure si el blues es posarà de moda a les festes majors...
La cita és al Poliesportiu La Sagrera.
Dissabte 23, 21.30h - Blues a la Festa Major de La Sagrera (BCN)

BIG MAMA PRESENTA EL DISC "BLUESIN' THE JAZZ"!
La Big Mama i l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics fa un temps que estan portant per tot el país el seu espectacle "Bluesin' The Jazz", dedicat a les grans cantants de blues dels anys 20. Ara aquest espectacle ha quedat enregistrat en forma de disc, perquè el puguem gaudir a casa sempre que vulguem, i aquesta setmana el presenten a Terrassa i Barcelona. Doble cita amb la blueswoman que porta 25 anys fent-nos vibrar amb el seu blues!
Dissabte 23, 22.30h - Nova Jazz Cava (Terrassa)
Diumenge 24, 20 i 22h - Jamboree (Barcelona)


__________________________


Dilluns


Dilluns 18, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 19, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 19, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 19, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 19, 22.30h - The Bottle Street Band al Big Bang Bar
Els dimarts són dies de blues, rhythm'n'blues i soul al Big Bang Bar, de la mà de The Bottle Street Band, un trio format per 3 grans músics (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar de la nit de dimarts com si fos el cap de setmana!

Dimecres

Dimecres 20, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 20, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Mart, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 20, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 20, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el novembre també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
 
Dijous

Dijous 21, 20h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo! I sembla ser que hi seran cada dijous durant una bona temporada...

Dijous 21, 20.30h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
El dijous a la nit ja es comença a notar que el cap de setmana és a prop, i el cos ja comença a demanar "moviment". Doncs si aneu al Milano Cocktail Bar, allà us esperen The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta molt moviment...

Dijous 21, 21h – Doc Scanlon Jazz Trio al Cafè Vienès
Periòdicament el Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep la visita d'un gran contrabaixista nord-americà, Doc Scanlon, i aquest dijous és un d'aquests dies. Aprofiteu l'ocasió!

Dijous 21, 21h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Jazzpetit
Aquest dijous podeu gaudir del concert de Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Jazzpetit, un acollidor local de Gràcia (Barcelona) on tindreu ben a prop aquests 2 grans virtuosos de l'harmònica i la guitarra!

Dijous 21, 22h - The Sparkles al Marula Café
El Marula Café us proposa fer un viatge als anys 50 i 60 amb The Sparkles, tres grans veus femenines acompanyades de grans músics que us faran vibrar amb el so i el ritme negre d'aquells anys!

Dijous 21, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 22, 18h - Barcelona Bluegrass Band al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres la Barcelona Bluegrass Band, uns experts en barrejar el bluegrass (música tradicional de les muntanyes Apalatxes nord-americanes) amb el blues, el jazz, el country i la música celta. Tot un espectacle! 

Divendres 22, 20.30h - Cece Giannotti Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres podeu veure en acció el quartet del gran músic canadenc afincat a Barcelona, Cece Giannotti, al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Divendres 22, 22h - Lewis Enma & BCN Fireballs al Cicle Cambrils Jazz i Blues 
Del 19 d'octubre al 29 de novembre s'està celebrant el V Cicle Cambrils Jazz i Blues, i aquest divendres hi podeu viure una gran nit de rock'n'roll i rhythm'n'blues amb Lewis Enma & The "Bcn" Fireballs. Un dels referents de la banda és el gran Jerry Lee Lewis, i segur que notareu la seva "escalfor" durant el concert. Great balls of fire, baby! La cita és al Maras, un pub de la ciutat.
 
Divendres 22, 22.30h - Room 69 a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Divendres 22, 23h - Pexsom Blues al Mas Pi
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Mas Pi.

Divendres 22, 23.30h - Cristina Carrasco al Casino de Barcelona
Els divendres de novembre el Casino de Barcelona està celebrant el cicle Rhythm & Blues Nights, i aquesta setmana la protagonista és Cristina Carrasco, una cantant de casa nostra que actualment està fent carrera a Londres.

Dissabte

Dissabte 23, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals d'aquesta sala... i de gran part dels escenaris del país! Un aposta segura per gaudir d'una gran nit de blues amb molt de swing! 

Dissabte 23, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Jazzpetit
Si aneu al Jazzpetit aquest dissabte podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!

Dissabte 23, 21h - The Cimbrelines al 99% Burger Bar
El 99% Burger Bar us ha preparat una gran nit de dissabte amb el concert de The Cimbrelines més una festa Jack Daniel's. Gaudireu d'una explosiva banda de rock'n'roll salvatge, a l'estil de Little Richard, i estareu molt ben acompanyats per l'"oncle Jack"... Rip it up, baby!

Dissabte 23, 22h - A Contra Blues a El Piano
El Piano de Granollers ha programat un gran concert per a la nit de dissabte, amb el blues personal i intransferible dels A Contra Blues. Diversió garantida!
 
Dissabte 23, 22.30h - Miguel Talavera Power Trio a The Philharmonic
The Philharmonic rep aquest disabte el Miguel Talavera Power Trio, que us farà gaudir d'una nit d'alt voltatge amb el seu potent blues-rock i una mica de jazz i funk!

Dissabte 23, 22.30h - Pexsom Blues al New Orleans Club
El New Orleans Club (Platja d'Aro) us ha preparat per a aquest dissabte el concert de Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". What a black night, baby!

Diumenge

Diumenge 24, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 24, 19h - Lluís Coloma Trio a La Peixera
Aquesta setmana la podeu acabar gaudint del blues i boogie d'un grup espectacular, el Lluís Coloma Trio. L'escenari del concert és La Peixera (Manresa).

Diumenge 24, 19.30h - Johnny "Big Stone" & The Blues Workers a La Traviesa
Aquest diumenge, a La Traviesa, us espera una gran nit de blues amb Johnny "Big Stone" & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit!

Diumenge 24, 21.30h - The Blues Prisoners a El Cor de la Vinya
El Prison Break Tour de The Blues Prisoners torna a passar per Barcelona aquest diumenge, en concret per una acollidora cocteleria del barri de Sant Andreu, El Cor de la Vinya.
Diuen que als Prisoners els agrada molt robar el cor del públic amb el seu blues, esperem que aquesta vegada no vulguin robar també tot El Cor...
 
Diumenge 24, 22.30h - Amadeu Casas & August Tharrats al Honky Tonk 
Aquest diumenge el Honky Tonk rep 2 dels mestres (i pioners) del blues de casa nostra, Amadeu Casas i August Tharrats. Amb ells podeu gaudir d'una gran nit de blues en una sala molt acollidora, i en un format íntim i proper molt adient per assaborir tots els detalls que ens poden oferir aquests 2 grans músics!

Diumenge 24, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment