Monday, November 25, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 25 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GIRA DE LLUÍS COLOMA & BOB SEELEY PER CATALUNYA!
Aquesta setmana teniu l'oportunitat de veure el nostre gran pianista de boogie tocant amb una llegenda del mateix instrument i estil. Senyores i senyors, es tracta de la gira per Catalunya de Lluís Coloma & Bob Seeley! En Bob Seeley ja té més de 80 anys, i és l'únic pianista en actiu que va tenir relació directe amb grans mestres del boogie woogie com Meade Lux Lewis. En Lluís i en Bob faran 4 concerts a casa nostra, i seran 4 ocasions magnifiques de veure junts en acció aquests dos masters del piano, dues generacions que es trobaran per fer saltar les tecles del piano!

Dijous 28, 22h 20h:
Bob Seeley & Lluís Coloma al Centre Cívic Golferichs (BCN)

Divendres 29, 21h:
VII Boogie Woogie Jubilee (més info a sota)

Dissabte 30, 22.30h:
Bob Seeley & Lluís Coloma Trio a La Sala (Llinars del Vallès) - organitzat per l'associació Dones de Llinars

Diumenge 1, 20.30h:
Bob Seeley & Lluís Coloma al Honky Tonk (BCN)


VII BOOGIE WOOGIE JUBILEE AL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Aquest divendres s'acaba el Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, i ho fa amb un concert de luxe, el VII Boogie Woogie Jubilee! Es tracta d'una trobada d'alguns dels millors pianistes de blues i boogie organitzada per en Lluís Coloma, i en aquesta edició el mestre català estarà acompanyat pel mestre americà Bob Seeley i pel mestre belga Renaud Patigny. Serà tota una lliçó de del millor boogie, i la podeu gaudir al Centre Cultural Barrades!
Divendres 29, 21h - VII Boogie Boogie Jubilee al Centre Cultural Barrades (L'Hospitalet)

TRES CITES AMB EL PRISON BREAK TOUR!
The Blues Prisoners continuen amb el seu Prison Break Tour 2013, i actualment ja han fet 12 dels 20 concerts previstos (xifra que pot variar, depenent de l'efectivitat de la policia per enxampar-los).
Aquesta setmana el Tour avançarà de cop fins al concert número 15, amb aquestes 3 cites:
Divendres podeu veure els Prisoners a un local molt acollidor de Riells del Fai, El Celleret de la Rosa, on combinen el bon menjar, el bon rotllo i la bona música. Amb la gana que passen aquest parell de fugitius, aquest concert els anirà molt bé...
Dissabte tornen al Jazzpetit, un local que ja els va acollir fa uns mesos. Aquest fet només pot tenir 2 explicacions: o la sala és còmplice d'aquests fugitius, o ha preparat una emboscada perquè els atrapi la policia. Esperem que sigui la primera opció...
Diumenge, per acabar aquesta intensa setmana, el Prisoners es permetran el luxe de fer el vermut al Cèntric Gastrobar, un local emblemàtic d'El Prat que aposta per la gastronomia i per la cultura, per exemple amb els "Vermutis al sol". Esperem que no s'hi presenti la policia i que els Prisoners acabin fent el "Vermutis a l'ombra"...
La missió divina continua!
The Blues Prisoners' Prison Break Tour:
Divendres 29, 21h - El Celleret de la Rosa (Riells del Fai)
Dissabte 30, 22h - Jazzpetit (BCN)
Diumenge 1, 12.30h - Cèntric Gastrobar (El Prat)

NOVA EDICIÓ D'"EL BLUES ES POT BALLAR" A L'ESPAI 30!
Aquest dissabte, a l'Espai 30, torna "El blues es pot ballar"! La novetat d'aquesta edició és que la banda encarregada de posar-hi el blues en directe és Tota Blues Band. Aquesta banda experta en el blues de Chicago també us farà moure el cos amb el seu ritme, i també hi haurà una classe d'iniciació al ball del blues per si voleu aprendre més detalls del tema.
L'esdeveniment està organitzat per Blues Dance, amb la col·laboració de LindyHop.Cat, Societat de Blues de Barcelona, Capibola Blues, Ballaswing, Fundació Sagrera, Swing Maniacs i BCNSwing.
Dissabte 30, 21h - "El blues es pot ballar" a l'Espai 30 (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 25, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dilluns 25, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 26, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 26, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 26, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 26, 22.30h - The Bottle Street Band al Big Bang Bar
Els dimarts són dies de blues, rhythm'n'blues i soul al Big Bang Bar, de la mà de The Bottle Street Band, un trio format per 3 grans músics (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar de la nit de dimarts com si fos el cap de setmana!

Dimecres

Dimecres 27, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 27, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Mart, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 27, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el novembre també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
 
Dijous

Dijous 28, 20h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo! I sembla ser que hi seran cada dijous durant una bona temporada...

Dijous 28, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Encapçalats per Oriol Romaní i Òscar Font, aquest grup us portarà de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 28, 21h - The Cool Grinders al Jazzpetit
Aquest dijous, al Jazzpetit, els protagonistes del concert són 3 dels bluesmen més cool de la ciutat, The Cool Grinders, i amb ells gaudireu d'una gran nit de blues, boogie i swing!

Dijous 28, 22h - Big Mama al Manlleuet
El Manlleuet és un conegut restaurant de Manlleu que aquests dies celebra el seu 3r aniversari. I el primer esdeveniment que han preparat és una gran nit de blues amb la Big Mama, que està celebrant els seus 25 anys de carrera! Celebració doble!

Dijous 28, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per Tota Blues, els "doctors honoris causa" de les jams de blues a casa nostra! 

Dijous 28, 22.30h - Lone Rhino Club al Hot Blues
Aquest dijous, el Hot Blues d'Igualada fa honor al seu nom, amb el concert de Lone Rhino Club, una potent banda encapçalada pel gran Julio Lobos, que us farà gaudir d'una intensa sessió de blues i rhythm'n'blues.

Dijous 28, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 29, 18h - The Night Dogs al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres The Night Dogs, una gran banda encapçalada pel gran bluesman Mike Shannon, i que us ha preparat una sessió de funk'n'dangerous blues!

Divendres 29, 20h - Tota Blues Duo a La Tía Felipa
Si voleu gaudir d'una estona de blues "macanuda" heu d'anar a La Tía Felipa, per veure en directe Tota Blues Duo. Autèntic blues del Delta... del Rio de la Plata!

Divendres 29, 20.30h - Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar us proposa acabar el dia amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr's Elvis Rockin' Quartet, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Divendres 29, 22.30h - Xavi Malacara & Tony Wilson a The Philharmonic
The Philharmonic us ha preparat un viatge musical per a aquest divendres, amb el concert de Xavi Malacara & Tony Wilson. Amb ells fareu un recorregut pel blues i el folk, entre els anys 20 i 50, on hi podeu trobar des del blues del Mississippi fins al folk de Bob Dylan. No fa falta portar maletes, l'únic equipatge que necessiteu és les vostres ganes de gaudir de la música en directe!

Divendres 29, 22.30h - Sardina's Golden Rule a El Racó de La Palma
El Racó de La Palma de Reus rep aquest divendres la banda Sardina's Golden Rule, que us farà gaudir d'una gran nit de rhythm'n'soul! Concert organitzat per l'AMCA (Associació de Música Creativa Actual), una entitat que aviat celebrarà el seu 25è aniversari.

Divendres 29, 23h - Ster Wax & The New Fuss al Cafè Belgrado
Aquest divendres podeu començar el cap de setmana amb un gran concert de soul i rhythm'n'blues! El lloc de l'esdeveniment és el Cafè Belgrado de Sant Cugat, i la banda protagonista és Ster Wax & The New Fuss, un dels projectes d'aquesta cantant espectacular que us farà moure el cos al ritme de la música negra! 

Divendres 29, 23.30h - Big Mama & Sister Marion Trio al Casino de Barcelona
Els divendres de novembre el Casino de Barcelona està celebrant el cicle Rhythm & Blues Nights, i a l'últim concert del cicle podeu gaudir d'un repertori dedicat a les grans cantants de blues, interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra (acompanyades per Olivier Rocque a la bateria). Es tracta, ni més ni menys, del Big Mama & Sister Marion Trio!

Divendres 29, 23.30h - Tòfol Martínez Trio al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres Tòfol Martínez Trio, liderat per aquest gran músic de casa nostra. A disfrutar!

Dissabte

Dissabte 30, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Tía Felia
Primera oportunitat del dia per veure en acció els mestres del riure'n'blues, Txus Blues & Jose Bluefingers. En aquesta ocasió la cita és al vermut de La Tía Felipa, i segur que passeu una molt bona estona de bon blues, bon humor i bon menjar!

Dissabte 30, 20.30h - Vermouth Time al Milano Cocktail Bar
Si us agrada el soul'n'jazz dels 60, on el Hammond era l'instrument estrella, aquest dissabte teniu una cita al Milano Cocktail Bar amb els Vermouth Time, una potent banda que us posarà el groove al cos! Aquest dissabte el temps del vermut no és al migdia, sinó a la nit!  

Dissabte 30, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers

Dissabte 30, 22.30h - The Bob Standards a The Philharmonic
The Bob Standards són un dels duos habituals de The Philharmonic, i aquesta setmana teniu una nova oportunitat de veure'ls en acció. Grans versions de tots els temps i música celta (el "blues d'Irlanda"), una bona combinació per a la nit de dissabte!
ATENCIÓ: canvi en el concert de dissabte:

Dissabte 30, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Els Ded Grandad són un trio americà, que fa música... americana! Potser pensareu "quina sorpresa!"... doncs sí, si aneu a veure'ls a The Philharmonic segur que us sorprendran amb la seva barreja de blues, gospel, jazz, ragtime i country!

Dissabte 30, 23.30h - The Generation al Legends Dance Hall
Dissabte podeu veure blues a un club de country. Sí, heu llegit bé, i això és possible al Legends Dance Hall de Terrassa, una sala de country que combina les activitats d'aquest estil de música amb concerts d'altres estils de música americana com el blues, el rock'n'roll o el jazz. Aquesta setmana reben The Generation, una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i que us donarà una de les seves descàrregues de blues elèctric!

Dissabte 30, 21.45h - A Contra Blues a l'Almo2bar
Els A Contra Blues us esperen aquest dissabte a l'Almo2bar del barri de Gràcia, per compartir un dels seus intensos i vibrants concerts. Qualitat i diversió garantides!

Diumenge

Diumenge 1, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 1, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment