Monday, November 4, 2013

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 4 de novembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Blues Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

A CONTRA BLUES + FRANCIS LEGAR AL CURTCIRCUIT!
El Curtcircuit és un cicle de concerts que va néixer amb la intenció de mantenir i revitalitzar la programació de les sales de concerts de Catalunya, i on artistes consagrats donen l'alternativa a artistes emergents.
Aquest dijous els A Contra Blues, una de les bandes de blues més reconegudes actualment, presenten a Francis Legar, cantant i guitarrista que destaca pels seus temes propis de marcada arrel americana. La cita és al Milano Cocktail Bar.
Dijous 7, 20.30h - A Contra Blues + Francis Legar al Milano Cocktail Bar (BCN)

FESTIVAL DE BLUES DE TARRAGONA!
Ja tenim aquí una nova edició del Festival de Blues de Tarragona! De dijous a diumenge teniu una variada programació amb blues per a tots els gustos i, malgrat la crisi i les retallades, el festival continua ben viu! A disfrutar!
Aquest és el programa: 

Dijous 7
21h - Walking Stick Man + Amadeu Casas & Myriam Swanson a l'Ateneu

Divendres 8
20.30h - Bert Deivert + Pig Fat a l'Ateneu

Dissabte 9
12.30h - Vermut blues jam i dansa + Alicia Quaini & Iñaki Royo a l'Ateneu
20.30h - Little VictorDebbie Bond a l'Ateneu

Diumenge 10
13.30h - Pizza i Blues amb Coconut Hats al Restaurante Golositalia
21.00h - La Blueseria a la Sala Zero

COMENÇA EL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Arriba una nova edició del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, i del 8 al 29 de novembre ens espera una sèrie de concerts molt interessants!
Aquest divendres, al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa, s'inaugura el cicle amb 2 exposicions, "Francisco López Poy - Grabado" i "Ángel Idígoras - Dibujo", i un concert doble de luxe, amb el bluesman americà Ben Powell i amb el nou trio Mingo-Coloma-Simón Blues Express, que reuneix 3 grans músics de l'Estat. Això té molt bona pinta!
Divendres 8, al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'H):
18h 19h - Inauguració del cicle amb les exposicions
21h - Ben Powell + Mingo-Coloma-Simón Blues Express

BIG DANI PÉREZ QUARTET AL MILANO COCKTAIL BAR!
Aquesta setmana teniu una nova oportunitat de gaudir del rhythm'n'blues amb tocs de jazz i soul d'un grup espectacular, el Big Dani Pérez Quartet. En aquesta ocasió el quartet té la novetat de que un dels seus membres és el gran bluesman Santos Puertas, i juntament amb el seu germà Víctor, en Marc Ruiz i el mateix Big Dani us oferiran un concert tan trepidant com si tinguéssiu davant una big band! La cita és al Milano Cocktail Bar.
Divendres 8, 20.30h - Big Dani Pérez Quartet al Milano Cocktail Bar (BCN)

FLAMINGO TOURS A LA SALA BIKINI!
Aquest divendres, a la Sala Bikini, podeu gaudir del concert dels Flamingo Tours, un quintet espectacular que us portarà de viatge a les profunditats del rhythm'n'blues i el rock'n'roll més salvatges, per oblidar-vos dels problemes, la crisi... i la mare que els va parir! 
Divendres 8, 21h - Flamingo Tours a la Sala Bikini (BCN)

L'ASSOCIACIÓ DE DONES DE LLINARS PRESENTA LONE RHINO CLUB!
L'Associació de Dones de Llinars del Vallès està "on fire", programant cada cop més concerts de blues i altres ritmes negres, i tots ells de molta qualitat! Aquest dissabte en teniu un nou exemple amb l'actuació de Lone Rhino Club, una potent banda encapçalada pel gran Julio Lobos, que us farà gaudir d'una intensa sessió de blues i rhythm'n'blues.
El concert forma part del cicle "Nits de Tardor", que organitza l'associació a La Sala de Llinars, i el seu esforç i dedicació mereix el millor premi que poden rebre: la vostra assistència a aquest esdeveniment que han preparat amb tanta il·lusió!  
Dissabte 9, 22.30h - Lone Rhino Club a La Sala (Llinars del Vallès)

VERMUT SOLIDARI DE THE BLUES PRISONERS A LA GRAN BODEGA SALTÓ!
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues amb The Blues Prisoners. El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos bluesmen fugitius i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...
Aquest concert forma part del Prison Break Tour.
Diumenge 10, 13.30h - The Blues Prisoners a la Gran Bodega Saltó (BCN)

BIG MAMA & VÍCTOR PUERTAS AL CICLE CAMBRILS JAZZ I BLUES!
Del 19 d'octubre al 29 de novembre s'està celebrant el V Cicle Cambrils Jazz i Blues, i aquest diumenge hi podeu veure un duo de luxe, Big Mama & Víctor Puertas. Una de les millors cantants de blues amb un dels millors harmonicistes del blues només pot donar com a resultat... un gran concert de blues! La cita és al Maras, un pub de la ciutat.
Diumenge 10, 20h - Big Mama & Víctor Puertas al Cicle Cambrils Jazz i Blues

BARCELONA BIG BLUES BAND & MYRIAM SWANSON AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)! Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe. En aquesta ocasió, la convidada és Myriam Swanson, una de les grans cantants de rhythm'n'blues de casa nostra. Espectacular!
Diumenge 10, 20 i 22h - BBBB & Myriam Swanson al Jamboree (BCN)

BEN POWELL AL HONKY TONK!
Aquest diumenge podeu veure en acció un gran guitarrista americà, en Ben Powell! Aprofitant la seva presència al Cicle de Blues & Boogie de L'Hospitalet, el Honky Tonk ha programat el concert d'aquest expert en el dobro, i ell sol us farà gaudir d'una gran nit de blues!
Diumenge 10, 20.30h - Ben Powell al Honky Tonk (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 4, 22h - Jam session al Fizz Barcelona
Com cada dilluns, podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers. Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 5, 19h - Jazz i blues en el cinema a la Biblioteca Vallcarca
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat una interessant xerrada amb projeccions, "Pàgines de pel·lícula. Jazz i blues en el cinema". Joan Puigdollers, músic i fundador de la Jazz Cava de Vic, farà un recorregut per les pel·lícules on el jazz i el blues són protagonistes. Us ho passareu "de cine"!

Dimarts 5, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 5, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
ATENCIÓ: concert cancel·lat per problemes de salut d'en Julio Lobos. Esperem que es recuperi ben aviat!

Dimarts 5, 22h - Jam session al Harlem Jazz Club
La jam del Harlem Jazz Club és una cita obligada de les nits de dimarts per a tots els amants del blues. Està coordinada per Hernán Senra "Chino", i es tracta d'una jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 5, 22.30h - The Bottle Street Band al Big Bang Bar
Els dimarts són dies de blues, rhythm'n'blues i soul al Big Bang Bar, de la mà de The Bottle Street Band, un trio format per 3 grans músics (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar de la nit de dimarts com si fos el cap de setmana!

Dimecres

Dimecres 6, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 6, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Mart, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 6, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 6, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el novembre també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
 
Dijous

Dijous 7, 20h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo! I sembla ser que hi seran cada dijous durant una bona temporada...

Dijous 7, 21h - The Suitcase Brothers al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous un dels millors duos del món, The Suitcase Brothers! Els germans Puertas combinen tècnica i feeling per transmetre tota la màgia del blues!

Dijous 7, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la nova jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!

Dijous 7, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!  

Dijous 7, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
Aquesta setmana la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que organitza els dijous a la Sala Monasterio, està dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un trio de grans músics que us farà "treballar" de valent! Working blues, baby!  

Dijous 7, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen els dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Dijous 7, 23h - Pexsom Blues al Bar Cocodrilo
Aquest dijous podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes. La cita és al Bar Cocodrilo d'Olot. See you there, alligator! 

Divendres
 

Divendres 8, 18h - Ded Grandad al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres els Ded Grandad una formació que us sorprendrà amb la seva barreja de blues, gospel, jazz, ragtime i country!

Divendres 8, 21h - Big Mama & Taller de Músics a l'Ateneu Santfeliuenc
La Big Mama ja fa 25 anys que es dedica al món del blues, i ho celebra amb el projecte Big Mama 25 anys & Taller de Músics All Stars, un autèntic espectacle de blues que aquest divendres podeu gaudir a l'Ateneu Santfeliuenc (Sant Feliu de Llobregat).

Dissabte

Dissabte 9, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep un dels grans trios de casa nostra, Chino & The Big Bet! Amb ells teniu garantida una gran sessió de blues amb molt de swing!

Dissabte 9, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest dissabte podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!

Dissabte 9, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez. Això és millor que qualsevol antidepressiu!

Diumenge

Diumenge 10, 12.30h - The Dry-River Stompers a Can Gambús
La Capella de Can Gambús és un lounge-bar-restaurant de Sabadell que els diumenges prepara uns vermuts molt recomanables, a l'aire lliure i amb música en directe. Aquesta setmana hi podeu veure el concert de The Dry-River Stompers, i amb ells gaudireu d'un aperitiu a ritme de swing i dixieland! 

Diumenge 10, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 10, 20.30h - The Stamp al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa acabar la setmana amb una bona dosi de blues i rock amb The Stamp, un potent trio format per músics de primera línia. Us faran oblidar que l'endemà és dilluns!

Diumenge 10, 23h - Jam acústica al Big Bang Bar
Els diumenges teniu una molt bona opció per acabar la setmana amb música en directe, la jam acústica del Big Bang Bar. Amb la coordinació del David Sam Trio, podeu gaudir de blues, rock, funk... i més ritmes! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment