Monday, March 17, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 17 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

CONCERT SOLIDARI DE LLUÍS COLOMA TRIO & BIG DANI PÉREZ!
El dimarts teniu un esdeveniment molt especial amb Lluís Coloma Trio & Big Dani Pérez, a l'Hotel Havana, i es tracta d'un concert solidari a favor de la Fundació Provea, organitzat pel Rotary Club. Una gran ocasió per col·laborar amb una bona causa al mateix temps que gaudiu d'aquesta espectacular reunió de grans músics!
Dimarts 18, 20h - Lluís Coloma Trio & Big Dani Pérez a l'Hotel Havana (BCN)

ÚLTIMA SETMANA DEL BLACK MUSIC FESTIVAL!
Aquesta quarta i última setmana del Black Music Festival, el gran festival de la música negra que es celebra a Salt i altres localitats de Girona, es presenta com les anteriors, és a dir farcit de propostes de tots els estils de la black music! O sigui que... a disfrutar!

Aquest és el programa:

Dijous 20,
22.00h - Myriam Swanson & Magnolia al Sunset Jazz Club (Girona)

Divendres 21,
21.00h - Taller de gospel amb Moisès Sala a l'Espai Marfà (Girona)
21.00h - "La màgia de la veu" a l'Auditori (Girona)
23.00h - Dr. Calypso a la Sala Tourmix (Girona)
23.00h - Sticky Fingers Revisited a La Mirona (Salt)

Dissabte 22,
21.00h - The Gospel Viu Choir a l'Auditori (Girona)
23.00h - Marcelo Mercadante Quinteto Porteño al Sunset Jazz Club (Girona)

POCKET CONCERTS: ROOM 69!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió el protagonista és el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69!
Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 21, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

BLUES AL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA! 
En la segona setmana del 33è Festival de Jazz de Terrassa teniu 2 cites amb el blues, a la Nit de Blues i al Pícnic Jazz Vallparadís!
Divendres a la nit, a la Nova Jazz Cava, podeu veure Cedric Burnside Project & Patrick Williams, una formació encapçalada pel nét del bluesman R.L. Burnside, i amb ells descobrireu el so renovat del blues elèctric del Mississippi.
I diumenge, al Parc de Vallparadís, us espera una autèntica festa de la música a l'aire lliure, primer amb La Locomotora Negra & Marina Tuset, la històrica big band catalana acompanyada per aquesta jove cantant de gran futur.
Després serà el torn de Jordi Rabascall Quintet, el nou projecte d'aquest versàtil cantant.
Els encarregats de posar-hi el blues són els bascos Travellin' Brothers Big Band, una banda de 14 músics que us farà gaudir d'un gran concert, talla XXL!
I tancarà la jornada el quintet The Swing Factory, que us farà moure amb una gran varietat de ritmes!

Divendres 21,  a la Nova Jazz Cava:
22h - Cedric Burnside Project & Patrick Willams

Diumenge 23, al Parc de Vallparadís:
12h - La Locomotora Negra & Marina Tuset
14h - Jordi Rabascall Quintet
16h - Travellin' Brothers Big Band
19h - The Swing Factory

TRAVELLIN' BROTHERS A CATALUNYA!
Aquest cap de setmana ens visita una gran banda de blues del País Basc, els Travellin' Brothers! Entre dissabte i diumenge teniu 3 oportunitats de veure'ls en acció en 3 formats diferents, i comprovareu la seva versatilitat per interpretar el blues de maneres diverses, però amb el denominador comú de la seva qualitat! The Blues is... oso ondo!

Dissabte 22,
12.30h - Travellin' Brothers (sextet acústic) a La Tía Felipa (Cerdanyola)
21.30h - Travellin' Brothers (sextet elèctric) al 99% Burger Bar (BCN)

Diumenge 23,
16.00h - Travellin' Brothers Big Band al Festival de Jazz de Terrassa (més info al paràgraf anterior)

__________________________


Dilluns


Dilluns 17, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 18, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 18, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 18, 20.30h - Casi El Mejor Trio De Tu Vida al Milano Cocktail Bar
Al
Milano Cocktail Bar podeu gaudir de molts còctels, i aquest dimarts també podeu gaudir d'un còctel musical que us sorprendrà. Us el "servirà" Casi El Mejor Trio De Tu Vida, i potser serà un dels millors còctels de la vostra vida...

Dimarts 18, 22h - Jam session amb Johnny Big Stone & The Blues Workers al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club. En aquesta ocasió els encarregats de coordinar-la son Johnny Big Stone & The Blues Workers
! A disfrutar!

Dimarts 18, 22.30h - Mick & Keith al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) rep aquest dimarts un tribut a The Rolling Stones molt especial, amb 2 dels components dels Smoking Stones. Es tracta de Mick & Keith, és a dir Sergio Ortiz i Jean-Paul Dupeyron, i us faran passar una molt bona estona amb versions acústiques i anècdotes poc conegudes de Ses Satàniques Majestats! 
 


Dimecres

Dimecres 19, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 19, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 19, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 19, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... A més, està previst que un cop al mes hi hagi música en directe. Let's dance the blues!

Dimecres 19, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 19, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el març també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 20, 20h - Backdoor Strangers al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Backdoor Strangers al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues amb aquest gran duo!  Deixeu-vos portar pel seu ritme i feeling...

Dijous 20, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat per a aquest dijous un gran concert amb el Lluís Coloma Trio. S'acosta el cap de setmana i el cos demana boogie!

Dijous 20, 21h - Saltors al Jazzpetit
Aquest dijous podeu comprovar com sonen en directe els temes del nou disc del duo Saltors, "Cordes de plata". Si us agrada la guitarra, gaudireu amb l'habilitat dels dos germans interpretant diferents estils, amb important presència del blues. La cita és al Jazzpetit

Dijous 20, 21h - Miquel Roldán Swingtet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Miquel Roldán Swingtet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Dijous 20, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana està dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un trio de grans músics que us farà "treballar" de valent! Working blues! 

Dijous 20, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!

Divendres
 

Divendres 21, 18h - Swing 42 al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), té com a protagonistes els Swing 42, i el seu viatge per la música de Django Reinhardt! Un espectacle!

Divendres 21, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera! Dos mestres dels seus instruments que quan s'ajunten formen un còctel de blues explosiu!

Divendres 21, 20h - "CantaTota" a La Tia Felipa
La Tia Felipa continua innovant i sorprenent al personal cada dos per tres, i aquest divendres us ha preparat una sessió de... "CantaTota"! Es tracta d'una espècie de karaoke on només hi ha cançons de Tota Blues... i on teniu els mateixos Tota Blues tocant per a vosaltres en directe! Espectacular!

Divendres 21, 20.30h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música! 

Divendres 21, 21.30h - The Blues Prisoners a El Ciclista
The Blues Prisoners continuen la seva fugida interminable de la policia (des de 1980!) i aquest divendres sembla que faran parada a El Ciclista, una cocteleria del barri de Gràcia. Potser allà hi trobaran un vehicle per continuar l'escapada...

Divendres 21, 22.30h - Jay Wallis Trio a The Philharmonic
Amb el títol de "Night Jazz", The Philharmonic ha preparat un molt bon concert per a aquest divendres, amb Jay Wallis Trio. La trompeta de Wallis us transportarà a l'època daurada del jazz!

Divendres 21, 23h - Pexsom Blues al Mas Pi
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. El lloc de la cita? El restaurant Mas Pi de Verges.

Dissabte

Dissabte 22, 19.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Camarote Bar
El Camarote Bar de Castelldefels us ha preparat un gran concert de blues per a aquest dissabte amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. 
ATENCIÓ: Aquest concert passa al diumenge, a l'hora del vermut!

Dissabte 22, 20.30h - Andreu Martínez & Marina Tuset al Honky Tonk
Aquest dissabte al Honky Tonk, podeu gaudir d'una de les joves cantants catalanes més prometedores, acompanyada per un músic totalment consolidat. Es tracta de Marina Tuset & Andreu Martínez, una molt bona combinació de joventut, experiència, qualitat i sensibilitat!  

Dissabte 22, 20.30h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Si el cos us demana ritme i l'ànima us demana blues... llavors heu d'anar al Milano Cocktail Bar! Allà us esperen The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues!

Dissabte 22, 21.30h - Pexsom Blues al 1964
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. El lloc de la cita? El restaurant 1964 de Figueres.

Dissabte 22, 23h - La Teoría del Taburete al 100Setze
Aquest dissabte el 100Setze (Cardedeu) rep la visita de La Teoría del Taburete, i així teniu una nova oportunitat de gaudir en directe del seu nou repertori. Aquest gran trio dóna un pas més en la seva personal manera d'interpretar el blues, i ara us proposa una combinació de ritmes de New Orleans, L'Havana i Barcelona. Molt interessant!

Dissabte 22, 23.30h - Mike Shannon & The Mistery Men a El Paraigua
Si voleu una bona dosi de blues i funk per a la nit de dissabte, teniu una cita a El Paraigua amb Mike Shannon & The Mistery Men! Funk your blues, and blues your funk!


Dissabte 22, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien
Si voleu gaudir de la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Rien de Rien (Hotel Palace). Very cool, baby!

Diumenge

Diumenge 23, 13h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Camarote Bar
El Camarote Bar de Castelldefels us ha preparat un gran vermutt de blues per a aquest diumenge amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta.

Diumenge 23, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 23, 20.30h - Big Mama & Riqui Sabatés al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés!



Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment