Monday, March 24, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 24 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

OTIS TAYLOR BAND AL JAMBOREE!
Aquest dimarts hi ha una actuació de luxe al Jamboree: Otis Taylor Band!
Aquest bluesman és un gran coneixedor del folklore nord-americà i de les seves connexions amb els ritmes africans, l’autèntic origen de tota la música negra. Us espera una nit per gaudir del blues en estat pur!
I si sou socis de la Societat de Blues de Barcelona teniu descompte!
Dimarts 25, 20 i 22h – Otis Taylor Band al Jamboree (BCN)

THE BLUES PRISONERS SORTIRAN 3 VEGADES DEL SEU AMAGATALL!
The Blues Prisoners fa anys (des de 1980!) que tenen la policia al darrere, intentant agafar-los per tornar-los al Centre Penitenciari de Joliet (Illinois, USA). Malgrat tot, ells continuen actuant a totes les sales i clubs que els volen acollir, i aquesta setmana se la jugaran i es deixaran veure en 3 ocasions: a Barcelona, Cerdanyola i Santa Coloma. La policia d'aquestes 3 poblacions ja els espera...
Dijous 27, 19h - Suamu (BCN)
Divendres 28, 20h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
Diumenge 30, 12.30h - Aramateix (Santa Coloma)

POCKET CONCERTS: SUN STREET BLUES!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i en aquesta ocasió el protagonisme és per a la banda Sun Street Blues, un quintet de músics experimentats disposats a que gaudiu del blues i que descobriu el bluesy side of the street!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 28, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)
ATENCIÓ: aquest concert s'ha cancel·lat per motius personals. Properament s'informarà de la nova data.

ÚLTIM CONCERT AL RIEN DE RIEN!
Lamentablement, el Rien de Rien de l'Hotel Palace ha decidit no continuar amb la programació de música en directe, i aquest divendres tindrà lloc l'últim concert, amb la banda "resident" de la sala, The Bluesters. La banda ha preparat un concert de comiat amb molts amics, a l'estil de The Last Waltz, i segur que serà una nit molt emotiva...
Divendres 28, 23.30h - The Bluesters al Rien de Rien (Barcelona)

THE EXCITEMENTS AL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA! 
Aquesta setmana el Festival de Jazz de Terrassa arriba a la fi de la seva 33ena edició, i us ha preparat 2 cites amb el blues i el soul que no us podeu perdre!
Divendres a la nit, a la Nova Jazz Cava, us esperen The Excitements amb el seu espectacular directe de rhythm'n'blues i soul que us farà ballar des de les primeres notes!
La cita amb el blues és dissabte, i teniu la informació al següent paràgraf.
Divendres 28, 23.45h - The Excitements a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

SAX GORDON & LLUÍS COLOMA PRESENTEN NOU DISC!
El gran saxofonista americà Sax Gordon i el gran pianista català Lluís Coloma ja fa temps que comparteixen escenari de manera regular, i ara han plasmat aquesta col·laboració en un disc que porta per títol "Racanrol"!
Aquesta setmana el presenten a casa nostra, i teniu 3 oportunitats per gaudir d'uns concerts trepidants!
Dissabte 29, 12h - Festival de Jazz de Terrassa, Plaça Vella (Terrassa)
Dissabte 29, 23h - Sunset Jazz Club (Girona)
Diumenge 30, 19h - La Peixera (Manresa)

VERMUT SOLIDARI DE LONESOME RENDEZBLUES A LA GRAN BODEGA SALTÓ!
Aquest dissabte podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues i bon humor amb Lonesome Rendezblues, un duo que combina molt bé les dues coses.
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos músics i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...
Dissabte 29, 13.30h - Lonesome Rendezblues a la Gran Bodega Saltó (BCN)

ALEX ZAYAS & LITTLE JORDI AL HONKY TONK!
Aquest dissabte, al Honky Tonk, es retrobaran a l'escenari Alex Zayas i Little Jordi, dos grans músics que ja havien coincidit anteriorment en altres projectes. Amb la veu i la guitarra de l'Alex i l'harmònica (i potser també el baix?) del Jordi, teniu garantida una gran sessió de blues old school!
Dissabte 29, 20.30h - Alex Zayas & Little Jordi al Honky Tonk (BCN)


__________________________


Dilluns


Dilluns 24, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dimarts

Dimarts 25, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 25, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 25, 20.30h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Aquest dimarts podeu acabar el dia amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Qui us servirà el còctel? Doncs l'amable personal del Milano Cocktail Bar. Qui us "servirà" el blues i el boogie? Doncs Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell, un trio espectacular!

Dimarts 25, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club. Un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues!


Dimecres

Dimecres 26, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 26, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 26, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 26, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... A més, està previst que un cop al mes hi hagi música en directe. Let's dance the blues!

Dimecres 26, 22h - Jam session al Jam Session Sabadell
La jam del Jam Session de Sabadell és la cita dels dimecres per a tots els amants del blues i el jazz del Vallès. Com sempre, estarà coordinada per un grup de luxe, el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 26, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant el març també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!
  
Dijous

Dijous 27, 19.30h - Wax & Boogie a l'IEN
L'Institut d'Estudis Nord-americans (IEN) és una entitat que promou la cultura americana al nostre país, i ja sabem que una part important d'aquesta cultura és el blues. Per això l'IEN també organitza concerts, com el d'aquest dijous amb Wax & Boogie, una excel·lent combinació de blues i boogie... amb molt de feeling!

Dijous 27, 20h - Tota Blues Duo al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Tota Blues Duo al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues amb aquest gran duo! Autèntic blues del Delta... de La Plata!

Dijous 27, 21h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous Amadeu Casas & Myriam Swanson un dels duos amb més classe i feeling de casa nostra!

Dijous 27, 21.30h - A Contra Blues a La Sonora de Gràcia
La Sonora de Gràcia és una sala que està apostant decididament per la cultura en general i la música en particular. A la seva programació també hi ha espai per al blues, i el concert d'aquest dijous n'és un bon exemple amb l'actuació dels A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari!

Dijous 27, 22h - Jam session al Mombasa
Nova edició de la jam session del Mombasa (Roda de Berà), dirigida pel Lluís Coloma Trio, una molt bona ocasió per gaudir del blues i altres músiques "de la família"... ja sigui com a músic o com a espectador!
ATENCIÓ: les jams al Mombasa s'han cancel·lat fins a nou avís.

Dijous 27, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana està dirigida per Tota Blues, una banda que domina el blues i les jams a parts iguals! Blues macanudo, viejo!

Dijous 27, 23h - The Bluesters & Friends al Rien de Rien
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dijous al Rien de Rien (Hotel Palace) per compartir una bona estona de blues amb molts músics convidats. Cada nit és una sorpresa!
ATENCIÓ: El Rien de Rien ha decidit no continuar amb la música en directe, i aquest dijous ja no hi haurà jam. L'últim concert serà el divendres, amb The Bluesters.

Divendres
 

Divendres 28, 18h - Elena Lasco & Oriol Romaní al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), té com a protagonistes la pianista russa Elena Lasco i el clarinetista català Oriol Romaní, que us faran gaudir amb el seu swing!

Divendres 28, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonistes Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy, una combinació perfecta per gaudir d'un gran còctel de blues i boogie!

Divendres 28, 20.30h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 28, 21h - Even Blues a l'Ateneu de Rubí
L'Ateneu de Rubí us ha preparat una bona combinació per a aquest divendres, a base de cervesa, "montaditos" i blues en directe! El blues us el "servirà" Even Blues, un interessant trio format per Àngels Vilaró, Joan Fàbrega i Álvaro Taborda.

Divendres 28, 22.30h – Cotton Roots a The Philharmonic
Els Cotton Roots tornen a The Philharmonic, i serà una bona ocasió per passar una gran nit de country blues amb Johnny Pérez (guitarra i veu) i Little Jordi (harmònica i veu).

Divendres 28, 23h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Jam Session
Segona oportunitat en un mateix dia per veure en acció Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy! A la nit podeu gaudir d'aquesta combinació de grans músics al Jam Session de Sabadell. 

Divendres 28, 23h - Pexsom Blues al Moma Six
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. El lloc de la cita? El Moma Six de Girona.

Divendres 28, 23h - Wax & Boogie 3 al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep aquest divendres Wax & Boogie 3, és a dir Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell. Un trio de primera per gaudir d'una gran nit de blues, soul i boogie!

Dissabte

Dissabte 29, 12.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a La Tía Felipa
La Tía Felipa us ha preparat un altre gran vermut de blues per a aquest dissabte, i en aquesta ocasió els protagonistes són Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Bon profit!

Dissabte 29, 21h - La Teoría del Taburete a El Cafè de l'Aula
Aquest dissabte podeu gaudir d'un petit gran concert a un local molt acollidor de Terrasa, El Cafè de l'Aula. Qui són els protagonistes? Doncs La Teoría del Taburete, un gran trio que interpreta el blues amb feeling i creativitat, i que presenta nou espectacle! 

Dissabte 29, 22h - Pexsom Blues a l'Ermitatge de Quadres
Segona oportunitat de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. El lloc de la cita? L'hotel Ermitatge de Quadres, situat a La Cerdanya.

Dissabte 29, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Els Ded Grandad són un trio que us sorprendran amb la seva barreja de blues, gospel, jazz, ragtime i country. Si ho voleu comprovar, només heu d'anar aquest dissabte a The Philharmonic.

Dissabte 29, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 30, 12h - Tota Blues Duo a Cal Pepelu
Si teniu ganes de fer un bon vermut aquest diumenge, no ho dubteu: heu d'anar a Cal Pepelu (Cerdanyola) perquè allà us acompanyaran Tota Blues Duo! Braves, canyes i blues!

Diumenge 30, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 30, 20.30h - Amadeu Casas & August Tharrats al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són dos dels pioners del blues a casa nostra, Amadeu Casas & August Tharrats!



Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment