Monday, March 31, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 31 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat i T'agrada el blues? a Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE GNAPOSS AL JAMBOREE!
Gnaposs, la banda del gran guitarrista David Muñoz, fa poc que ha editat el seu cinquè disc "Gnaposs Groove", i aquest dijous el presenten al Jamboree. Una bona ocasió per gaudir en directe d'aquest nou treball de la banda, on es barregen diversos estils com el funk, el blues, el rock... i fins i tot l'electrònica!
Dijous 3, 20 i 22h - Gnaposs al Jamboree (BCN)

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes el protagonista del sopar és el gospel, amb l'actuació de Ramon Escalé & Jam Gospel Singers (del grup Messengers). A gaudir d'un happy sopar!
Dijous 3, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant l'abril i maig en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i la que inaugurarà el cicle és Noelia White & The White Jazz Trio. Amb ells gaudireu d'una gran sessió de jazz i swing!
Divendres 4, 18h - Noelia White & The White Jazz Trio al MEAM (BCN)

EMPTY CAGE PRESENTA EL SEU NOU DISC!
Els Empty Cage són un duo de guitarra i bateria que s'està fent un lloc destacat en el panorama musical de casa nostra, sobretot després d'haver guanyat el concurs Sona 9 de 2012.El més interessant d'aquest èxit és que es fonamenta en un estil personal que té com a base el blues i el rock'n'roll. Si a això li sumem unes lletres desenfadades i directes (principalment en català), i un directe enèrgic i contundent, ja tenim tots els elements que expliquen el perquè del seu ràpid ascens en popularitat i reconeixement.
Aquest divendres ho podeu comprovar al concert que faran a l'Antiga Fàbrica Damm, on presentaran el su nou disc, "Tal com raja"!
Al mateix concert també podeu veure els guanyadors del Sona 9 2013, Copa Lotus, i tingueu en compte que s'han de demanar les invitacions per accedir al concert.
Divendres 4, 20h - Empty Cage a l'Antiga Fàbrica Damm (BCN)

NITS DE CAPIBOLA BLUES AMB ALEX ZAYAS + RÁFAGAS DE SWING!
Aquest divendres teniu una nova edició de Les Nits de Capibola Blues, amb la conferència "Ráfagas de Swing", on el periodista Manuel López Poy us parlarà de la relació del blues amb la novel·la negra, i amb el concert d'Alex Zayas, que us farà moure al ritme del seu blues, funk i rock! Al Casal de Barri de Prosperitat segur que es viurà una gran nit!
Divendres 4, 22.30h - Les Nits de Capibola Blues al Casal de Barri Prosperitat (BCN)

VARGAS BLUES BAND A LA SALA MANOLITA!
La Vargas Blues Band està fent la gira de presentació del seu nou disc, "Heavy City Blues", i aquest divendres faran parada a la Sala Manolita de Lleida. Allà podeu comprovar com sonen les noves cançons, i també podeu conèixer el nou cantant, l'anglès Gaz Pearson! What a heavy blues night, baby!
Divendres 4, 22.15h - Vargas Blues Band a la Sala Manolita (Lleida)

WAX & BOOGIE RHYTHM COMBO A L'ESCARXOFA & JAZZ 2014!
Aquest diumenge es celebra una nova edició del festival Escarxofa & Jazz, i allà podeu veure el nou format d'un dels grans duos/trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo! És a dir que a Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell s'hi afegeixen Big Dani Pérez i Oriol Fontanals, per formar un quintet espectacular de blues i boogie!
La resta del cartell també és molt interessant, i podeu passar una gran jornada de diumenge, ben "escarxofats" i gaudint de música en directe!
Diumenge 6, 12h - Escarxofa & Jazz als Jardins del Cementiri Vell (El Prat)

"CECE GIANNOTTI PLAYS JJ CALE" AL JAMBOREE!
Malauradament, l'any passat ens va deixar un músic excepcional, en JJ Cale, però aquest diumenge tenim l'ocasió de reviure la seva música en directe de la mà del gran Cece Giannotti! En Cece ens portarà de viatge pels paisatges de l'Amèrica del mestre Cale, i també ens portarà el seu nou disc que recull aquest homenatge. La cita és al Jamboree.
Diumenge 6, 20 i 22h - Cece Giannotti al Jamboree (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 31, 21h - Jam session al Fizz Barcelona
Cada dilluns podeu començar molt bé la setmana amb la jam del Fizz Barcelona, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, un dels millors trios de casa nostra! Every monday you have the blues!

Dilluns 31, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al JazzMan
Aquesta setmana ja la podeu començar amb un bon concert de blues, el de Txus Blues & Jose Bluefingers al JazzMan! Els reis del riure'n'blues us faran gaudir d'una estona sensacional, plena de bon blues i bon humor. Qui ha dit que els dilluns són un mal dia?

Dimarts

Dimarts 1, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 1, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 1, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala com el Milano!

Dimarts 1, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. I, a més, podeu tornar a gaudir de la companyia de Chino & The Big Bet, que tornen a coordinar la jam després de la seva gira per Argentina!


Dimecres

Dimecres 2, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 2, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 2, 20.30h - Blas Picón & The Junk Express al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres, al Milano Cocktail Bar, podeu veure Blas Picón & The Junk Express, un gran trio de blues que convertirà aquesta acollidora cocteleria en l'estació d'arribada del seu tren carregat de blues contundent! 

Dimecres 2, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra!

Dimecres 2, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... A més, està previst que un cop al mes hi hagi música en directe. Let's dance the blues!

Dimecres 2, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Durant l'abril també podeu gaudir de les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 3, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 3, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar 
L'Amadeu Casas Trio torna al Milano Cocktail Bar, per oferir al personal un gran còctel de la seva especialitat, bon blues! Un plaer per a sibarites... 

Dijous 3, 21h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Jazzpetit
Aquest dijous, al Jazzpetit, podeu veure en acció Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo espectacular que combina el feeling amb el virtuosisme de manera magistral!

Dijous 3, 21h - Lasco-Romaní Duo al Cafè Vienès 
El concert d'aquest dijous al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) té com a protagonistes la pianista russa Elena Lasco i el clarinetista català Oriol Romaní, que us faran gaudir amb el seu swing!

Dijous 3, 21.30h - The Blues Prisoners al Boca Nord
Aquest dijous The Blues Prisoners sortiran del seu "zulo" per anar a tocar al Boca Nord, dins del cicle "Acústics de Bocaràdio". Si la policia no ho impedeix, els dos bluesmen fugitius us oferiran una bona sessió de blues "presidiari"!

Dijous 3, 22h - Marc Cuevas & The Blues Lovers a l'Spriz
Per si encara no els coneixeu, aquest dijous podeu descobrir una nova proposta de blues de casa nostra, Marc Cuevas & The Blues Lovers! Es tracta d'un potent trio de blues-rock format per grans músics que tenen molt de blues & love per repartir! Ho podeu comprovar a l'Spriz de Castelldefels.  

Dijous 3, 22h - A Contra Blues al Hot Blues
El Hot Blues (Igualada) us ha preparat un gran concert amb A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari!

Dijous 3, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!  

Dijous 3, 22.30h - Jam session de l'SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, des de fa anys, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) organitza la seva jam de blues a la Sala Monasterio. Aquesta setmana està dirigida per Larry Smith, o sigui que us espera una nit intensa de blues-rock! Oh yeah!

Divendres
 

Divendres 4, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana amb Myriam Swanson & Amadeu Casas
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista un dels duos amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas & Myriam Swanson!

Divendres 4, 20.30h - Wax & Boogie 3 al Milano Cocktail Bar
Per començar bé el cap de setmana, el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert ple de blues, boogie i feeling, amb Wax & Boogie 3! En aquesta ocasió, el trio tindrà a Núria Perich (dels A Contra Blues) a la bateria.

Divendres 4, 21h - Brioles al 99% Burger Bar
Si teniu ganes de passar una nit de divendres ben moguda, una molt bona opció és el concert de Brioles al 99% Burger Bar! Aquesta banda porta des del 1986 fent rockabilly del bo, i són una garantia per gaudir del ritme dels 50!

Dissabte

Dissabte 5, 12.30h - The Clean Pockets a La Tía Felipa
La Tía Felipa us ha preparat un altre gran vermut de blues per a aquest dissabte, i en aquesta ocasió els protagonistes són The Clean Pockets. Amb ells podeu gaudir d'un gran aperitiu de blues i rock'n'roll en aquest petit santuari del blues!

Dissabte 5, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Rosa Mar
Aquest dissabte, al Rosa Mar de Castelldefels, podeu gaudir d'un bon vermut a prop del mar i amb blues en directe! Els encarregats de posar-hi el blues són Txus Blues & Jose Bluefingers, i no només blues sinó també molt bon humor i bon rotllo! A gaudir!

Dissabte 5, 13.30h - Xavi Malacara a la Gran Bodega Saltó
Aquest dissabte podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues & folk amb Xavi Malacara.
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra "solidaritat" (econòmica) amb aquesta bon músic que li posarà ritme al vostre vermut... 

Dissabte 5, 20h - Wax & Boogie a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues, swing i boogie per a aquest dissabte amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie (Ster Wax i David Giorcelli)! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 5, 20.30h - Frogs For Snakes al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquest dissabte Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.

Dissabte 5, 20.30h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, després de la gira del trio per Argentina. Una bona ocasió per retrobar-vos amb el seu blues i swing! They're Red Hot, baby! 

Dissabte 5, 20.30h - Blues In The Box al Bar Prize
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època. D'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box", que podeu veure aquest dissabte al Bar Prize. Prepareu-vos per fer un viatge en el temps als orígens del blues!

Dissabte 5, 21.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a l'Ampurdanès
L'Ampurdanès de Torregrossa (Pla d'Urgell, Lleida) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dissabte amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit!

Dissabte 5, 22h - The Park Band al Jazzpetit
El Jazzpetit us ha preparat una animada sessió de blues i rock per a aquest dissabte, amb The Park Band! Els seus concerts són una festa!

Dissabte 5, 21h - Pexsom Blues a El Cafè de l'Aula
Aquesta setmana podeu tornar a veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. La cita és a El Cafè de l'Aula (Terrassa).

Dissabte 5, 22.30h - Augie Burr Rock'n'Roll Trio a The Philharmonic
The Philharmonic us proposa passar la nit amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr Rock'n'Roll Trio, cosa que podeu comprovar des de la primera nota! Elvis és viu!

Dissabte 5, 23h - Mick & Keith a L'Alzinar
La Societat Recreativa i Cultural L'Alzinar (Masquefa) rep aquest dissabte un tribut a The Rolling Stones molt especial, amb 2 dels components dels Smoking Stones. Es tracta de Mick & Keith, és a dir Sergio Ortiz i Jean-Paul Dupeyron, i us faran passar una molt bona estona amb versions acústiques i anècdotes poc conegudes de Ses Satàniques Majestats!  

Dissabte 5, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Us ve de gust una bona dosi de blues i funk per a la nit de dissabte? Doncs teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Diumenge

Diumenge 6, 12.30h - Johnny Big Stone & Friends a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans bluesmen de casa nostra, que estarà molt ben acompanyat, és a dir Johnny Big Stone & Friends!

Diumenge 6, 13.30h - The Blues Prisoners a la Gran Bodega Saltó
Aquest diumenge podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues amb The Blues Prisoners.
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.
I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra "solidaritat" (econòmica) amb aquest parell de bluesmen fugitius, que van molt necessitats... 

Diumenge 6, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 6, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment