Monday, September 7, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 7 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

CICLE BLUE SUNSETS A TARRAGONA!
Del 18 de juny al 10 de setembre es celebra el cicle de concerts Blue Sunsets, que cada dijous omplirà de blues i swing la Plaça del Rei de Tarragona!
El cicle està organitzat per l'associació Amupro, i els protagonistes d'aquesta última setmana són The Drivetrains, potent banda formada per 6 grans músics que tenen en comú la seva passió pel blues.
A gaudir de la música en directe a la fresca!  
Dijous 10, 19.30h - The Drivetrains a la Pl. del Rei (Tarragona)

CELEBRACIÓ DEL CENTENARI DEL NAIXEMENT DE MUDDY WATERS AL JAMBOREE!
Aquest any es celebra el centenari del naixement del mític Muddy Waters, i dijous ho podeu celebrar vosaltres també, amb un gran concert al Jamboree!
Allà hi serà el gran Bob Margolin, un dels guitarristes que va tenir en Muddy a la seva banda, acompanyat per la Tota Blues Band!
En Bob Margolin té una relació estreta amb Barcelona, fins al punt que és Soci d'Honor de la Societat de Blues de Barcelona i, aprofitant l'avinentesa, els socis de l'SBB tindran un descompte en el preu de l'entrada a la sala.
A gaudir d'una gran festa de blues!
Dijous 10, 21h - Bob Margolin & Tota Blues Band al Jamboree (BCN)

DOBLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran 2 sortides del seu "zulo", i visitaran les comarques de la Cerdanya i el Pla d'Urgell.
Dijous aniran fins a Puigcerdà, i compartiran una sessió de blues presidiari amb el públic de L'Avalanche, un pub d'aquesta localitat que està apostant decididament per la música en directe.
Diumenge marxaran cap a Mollerussa, i visitaran un local que ja els ha acollit en una altra ocasió, Lo Xiringuito. La xarxa de locals "còmplices" dels dos fugitius va creixent...
Esperem que les dues sortides acabin bé i que la policia no impedeixi que tornin a casa... 
Dijous 10, 23h - L'Avalanche (Puigcerdà)
Diumenge 13, 20h - Lo Xiringuito (Mollerussa)

BLUES I TEATRE!
Degut al seu èxit, el Versus Teatre torna a programar l'obra Cloaca, que té la particularitat de que hi podeu escoltar... blues en directe!
Doncs sí, el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música que acompanya aquesta obra i, a més, la interpreten en directe durant la representació!
Atenció, última setmana!ATENCIÓ: Esteu de sort, s'ha prorrogat de l'1 d'octubre a l'1 de novembre!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Dijous 10, 20.30h
Divendres 11, 20.30h
Dissabte 12, 20.30h
Diumenge 13, 18h

CICLE DE BLUES AL PEDRALBES CENTRE!
El centre comercial Pedralbes Centre us ha preparat un cicle de blues molt interessant, amb alguns dels músics més reconeguts de casa nostra!
Aquest dissabte els protagonistes del cicle són Sweet Marta & The Blues Workers, és a dir la gran harmonicista i cantant Marta Suñé acompanyada pels integrants del gran trio Johnny Big Stone & The Blues Workers!
Dissabte 12, 19h - Sweet Marta & The Blues Workers al Pedralbes Centre (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & BIG DANI PÉREZ AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)!
Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, el convidat és Big Dani Pérez que, com també indica el seu nom, és un dels grans saxos de rhythm'n'blues de casa nostra.
És evident que el concert que us espera al Jamboree serà molt... BIG!
Diumenge 13, 20 i 22h - BBBB & Big Dani Pérez al Jamboree (BCN)
 
    
__________________________



Dilluns

Dilluns 7, 20.30h - Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio al JazzSí Club
El
JazzSí Club (Taller de Músics) acull aquest dilluns el concert de Violetta Curry, una gran cantant de soul, jazz i funk. En aquesta ocasió estarà acompanyada pel trio de Jaume Vilaseca, i presentarà el seu nou disc en directe, "Honoring My Roots". 

Dimarts

Dimarts 8, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 8, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimecres

Dimecres 9, 19.30h - Cita A Ciegas a les Nits Gaudí 
Les Nits Gaudí és un cicle de concerts que es celebra a la Torre Bellesguard (BCN), una de les obres més desconegudes d'Antoni Gaudí, i on el blues també hi tindrà el seu espai.
Aquest dimecres podeu veure el duo Cita A Ciegas, un parell de grans músics que no "perd de vista" la música negra i us farà gaudir d'una gran sessió de soul i funk en petit format! 


Dimecres 9, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
Després de les vacances torna la jam del Bar Prize, que està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 9, 22h - Jam session a La Lluna
Els dimecres teniu jam de blues a La Lluna, un local històric de la nit de Barcelona. Es tracta d'una iniciativa del Jazzpetit, que també programarà concerts en aquesta sala, i la jam estarà coordinada per Robert Milego. A disfrutar! 


Dijous

Dijous 10, 19.15h - The Bluesters al Daniel Cafe Restaurant
Si voleu gaudir d'un "after work" amb rhythm'n'blues en directe teniu una molt bona opció al Daniel Cafe Restaurant, amb The Bluesters Trio!

Dijous 10, 21.30h - Cece Giannotti al Wine Culture Center
Wine Culture Center és una associació cultural per a la difusió de la cultura del vi i les arts, i aquest dijous reben el gran músic canadenc, establert a Barcelona, Cece Giannotti, molt ben acompanyat pel gran guitarrista Bruno Gimeno. Salut!


Dijous 10, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! 


Divendres
 

Divendres 11, 18h - Mr. Shingles al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!

Divendres 11, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana consisteix en una gran sessió de blues luchado y poco hecho amb els Lone Rhino Club (en format trio) del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Bar!

Divendres 11, 21h - White Beard al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues per al divendres amb un quartet de grans músics, White Beard!

Divendres 11, 21h - A Contra Blues a la Festa Major de La Salut
El barri de La Salut (Gràcia, BCN) celebra aquests dies la seva Festa Major, i el divendres hi podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 11, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Els divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters. A gaudir d'un bon còctel de blues... i més!


Divendres 11, 23.45h - Catfingers a El Paraigua
Catfingers és una nova banda de funk, soul i blues, inspirada en l'època daurada de la discogràfica Motown (anys 60 i 70), i aquest divendres podeu gaudir del seu directe a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona! 


Dissabte

Dissabte 12, 20 i 23h - La Banda del Port a La Perla Negra
Aquest dissabte podeu gaudir el doble amb La Banda del Port, a ritme de blues, rock, soul... i més! La cita és a La Perla Negra (Port Ginesta).
 


Dissabte 12, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar!

Dissabte 12, 21h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues rural per a aquest dissabte amb un duo de "joves veterans", Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.  

Dissabte 12, 21.15h - Honky Two a la Festa Major d'Horta
Dins de la programació de la Festa Major d'Horta, aquest dissabte podeu gaudir d'una gran sessió de blues acústic amb un duo que domina el tema, Honky Two! La cita és als Lluïsos d'Horta.

Dissabte 12, 23.30h - Soulshine a The Wild Geese
Aquest dissabte, a The Wild Geese (Sabadell), podeu gaudir de bona cervesa i d'una bona sessió de música negra amb Soulshine!

Diumenge

Diumenge 13, 12.30h - Catfingers a La Capella de Can Gambús
Catfingers és una nova banda de funk, soul i blues, inspirada en l'època daurada de la discogràfica Motown (anys 60 i 70), i aquest diumenge podeu gaudir del seu directe mentre feu el vermut a La Capella de Can Gambús (Sabadell)!


Diumenge 13, 13h - Atomic Leopards al Gaelic BCN
El Gaelic BCN rep aquest diumenge els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing, mentre feu el "beermut"!  


Diumenge 13, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 13, 19h - The Park Band a la Festa Major del Carrer Argentona
Aquests dies s'està celebrant la Festa Major del Carrer Argentona (BCN) i diumenge hi haurà espai per al blues-rock, amb el concert de The Park Band. Bon ambient, bona música... a gaudir de la festa!  

Diumenge 13, 20h - Jam session a la Sala Fizz
La Sala Fizz de Barcelona us ofereix una bona jam cada diumenge, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers! Una molt bona manera d'acabar la setmana!


Salut i blues!


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment