Monday, October 5, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 5 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

JULIO LOBOS PRESENTA NOU DISC AL JAZZSÍ CLUB!
Aquest dilluns ja podeu començar la setmana amb una bona dosi de blues... i molt més!
Fa uns mesos en Julio Lobos va gravar un disc en directe (i en solitari) al MEAM, i ara el presenta al JazzSí Club (Taller de Músics).
Amb la seva energia habitual, ell sol en tindrà prou per carregar-vos les piles per a tota la setmana!
Dilluns 5, 19h - Julio Lobos al JazzSí Club (BCN)

"VA DE... RETRO" AL GAELIC BCN!
Tots els dijous d'octubre el Gaelic BCN us ofereix el cicle "Va de... retro" dedicat al blues i el jazz en directe!
Els protagonistes d'aquesta setmana són Casi el Mejor Trio de Tu Vida, 3 grans músics que fan honor al seu nom! Segur que us sorprendran!
Dijous 8, 22h - Casi el Mejor Trio de Tu Vida al Gaelic (BCN)

BLUES I TEATRE!
Durant tot l'octubre el Versus Teatre torna a programar l'obra Cloaca... per 3a vegada!
Aquesta delirant comèdia crítica té la particularitat de que hi podeu escoltar blues en directe, i el membres de Malacara & Wilson Band s'han encarregat de fer la música que acompanya aquesta obra i, a més, la interpreten en directe durant la representació!
Malacara & Wilson Band al Versus Teatre (BCN):
Dijous 8, 20.30h
Divendres 9, 20.30h
Dissabte 10, 20.30h
Diumenge 11, 18h

EDU "BIG HANDS" A CATALUNYA!
Aquesta setmana ens visita un bluesmen històric de Madrid, Edu "Big Hands", i teniu dues oportunitats per veure en acció aquest músic que ho dóna tot a l'escenari!
Segur que gaudireu amb la seva intensitat i passió!
Divendres 9, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 10, 20h - La Traviesa (Torredembarra)

FESTIVAL DE BLUES DE CERDANYOLA!
Aquesta setmana comença una nova edició, la número 26, del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, que des de fa un temps es celebra cada dos anys.
Us esperen dues setmanes molt intenses, amb blues per a tots els gustos i amb la presència de grans artistes (tant de fora com de casa nostra).
Aquest octubre serà un festival... de blues!
Teniu tot el programa a la web del festival, i aquesta setmana us espera tot això:

Divendres 9,
20.00h - Angue Jazz Quartet al Museu d'Art
22.00h - Santiago Campillo & Miguel Bañón al Museu d'Art
23.00h - A Contra Blues a la Sala Circus

Dissabte 10,
13.30h - The Blues Prisoners a Cal Pintxo
18.00h - Grup Catalònia Percussió a la Plaça Abat Oliba
20.00h - Sun Street Blues a la Plaça Abat Oliba
23.30h - One For The Road a la Sala Blues
24.00h - Jam session a la Sala Circus

Diumenge 11,
12.00h - Smack Dab + Solà & Estella a la Plaça Abat Oliba
12.00h - Taller pintant blues al Museu d'Art
13.00h - La Felipa Blues Reunion a Cal Pepelu
19.30h - Blues Captain a The 1916 Irish Pub
20.00h - Mary Jou i Pablo Yupton al Te Art
21.00h - Three & Blues a Al Son de la Gramola
22.30h - The Bluesers a la Sala Circus
23.30h - Johnny Pérez Trio al Mama Mandawa

BEN POOLE AL RAZZMATAZZ 3!
Aquest dissabte, al Razzmatazz 3, podeu veure en acció la nova revelació del blues-rock britànic, Ben Poole!
Aquest cantant i guitarrista té com a referents grans mites de la guitarra com Jeff Beck i Gary Moore, i ara està presentant el seu nou disc en directe, "Live At The Royal Albert Hall".
Dissabte 10, 21h - Ben Poole al Razzmatazz 3 (BCN)

THE BIG JAMBOREE A LA FESTA MAJOR DE SARRIÀ!
El barri de Sarrià de Barcelona celebra la seva Festa Major, i aquest dissabte ha programat una gran sessió de blues rhythm'n'blues, jump'n'jive i rock'n'roll amb The Big Jamboree, una gran banda de casa nostra que no necessita presentació, i que us farà moure sense parar!
La cita és a la Casa Orlandai.
Dissabte 10, 22h - The Big Jamboree a la Casa Orlandai (BCN)

      
 
__________________________



Dilluns

El blues d'aquest dilluns el teniu als "Destacats de la setmana".

Dimarts

Dimarts 6, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 6, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 6, 22.30h - Jam session al Harlem
Després d'unes merescudes vancances durant el setembre, aquest dimarts torna la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana els encarregats de coordinar-la són
Mr. Shingles, un trio especialitzat en el Chicago blues! 


Dimecres

Dimecres 7, 19h - Amadeu Casas a la Biblioteca de Nou Barris
Aquest dimecres el gran guitarrista Amadeu Casas farà una conferència a la Biblioteca de Nou Barris (Barcelona), amb el títol "Els viatges de la paraula. La guitarra del Blues". A més d'explicar-nos el paper d'aquest instrument en la història del blues, també ens mostrarà com sonen diferents tipus de guitarra.

Dimecres 7, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize, que està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 7, 21h - Bernat Font Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimecres el Bernat Font Trio, la formació encapçalada per aquest jove gran pianista! A disfrutar!

Dijous

Dijous 8, 20h - Alex Zayas Trio al Bar Prize
Aquest dijous el Bar Prize us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dijous 8, 21h - Honky Two a El Salero de Ester
El Salero de Ester (Palau-solità i Plegamans) us ha preparat una bona sessió de blues amb un gran duo de casa nostra, els Honky Two! A disfrutar! 

Dijous 8, 21h - Room 69 al Milano Cocktail Bar
Al Milano Cocktail Bar podeu veure el nou projecte de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Dijous 8, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! 


Dijous 8, 22.30h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous 8, 23h - Sweet Marta & Johnny Big Stone a L'Avalanche
L'Avalanche de Puigcerdà és el lloc on aquest dijous podeu veure en acció una gran blueswoman de casa nostra, Sweet Marta! Però la Marta no estarà sola, sinó que tindrà la companyia d'un gran guitarrista, Johnny Big Stone, i els dos us faran gaudir amb un repàs musical a la història del blues!   


Divendres
 

Divendres 9, 19h - Marc Ferrer Trio al Centre Ton i Guida
Aquest divendres, al Centre Ton i Guida, podeu veure el nou projecte en solitari d'un gran músic que forma part de conegudes formacions com The Big Jamboree i Big Dani Pérez. Es tracta del pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz!

Divendres 9, 21h - Pexsom Blues a la Sala La Torre
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a la Sala La Torre (Bescanó).  

Divendres 9, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar us ha preparat una grana sessió de blues i boogie amb Wax & Boogie! Una molt bona manera de començar el cap de setmana!

Divendres 9, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters. A gaudir d'un bon còctel de blues... i més!


Divendres 9, 22.30h – Lluís Coloma a La Primitiva
La fonda La Primitiva de Lluçà rep aquest divendres el Lluís Coloma, i amb ell podeu passar una gran nit gaudint del seu blues i boogie espectaculars... i d'un bon sopar! 


Divendres 9, 23h - The Big 3 al Sis-b
El divendres a la nit el cos demana "moviment", i si aneu al 
Sis-b de Malgrat de Mar us hi trobareu The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta molt moviment... 

Divendres 9, 23h - Aishah Davis Band al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al divendres, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!


Divendres 9, 23.30h - The Cool Grinders a El Paraigua
Si voleu començar bé el cap de setmana una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de The Cool Grinders. Very cool, baby!


Dissabte

Dissabte 10, 13h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Gaelic BCN
El Gaelic BCN us ha preparat un gran vermut de riure'n'blues per a aquest dissabte amb els reis d'aquest gènere, Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 10, 20h - Dusan's Flying Blues Band a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues elèctric amb la banda d'un gran guitarrista, Dusan's Flying Blues Band! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 10, 20.30h - Alan Bike al Honky Tonk
El gran bluesman Alan Bike torna aquest dissabte al Honky Tonk, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Dissabte 10, 21h - CG5 al Milano Cocktail Bar
CG5 és el quintet del gran músic canadenc, establert a Barcelona, Cece Giannotti, i aquest divendres el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el rock, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!


Dissabte 10, 21h - Blas Picón & Oscar Rabadán al 99% Moto Bar
Si aneu al 99% Moto Bar aquest dissabte podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Serà una nit de "percentatges" perquè ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!  


Dissabte 10, 22.30h - La Teoría del Taburete a la Nova Jazz Cava
Aquest dissabte, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, podeu gaudir d'una bona sessió de blues amb La Teoría del Taburete, que faran un repàs al blues de Chicago dels anys 40 amb el seu estil personal i intransferible!
 


Dissabte 10, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


Diumenge

Diumenge 11, 13h - The Blues Prisoners al Gaelic BCN
The Blues Prisoners tornen a visitar un dels seus locals còmplices, el GaelicBCN! Els dos fugitius tenen previst passar per aquest acollidor local a l'hora del vermut, per gaudir de la seva cervesa artesana i dels seus pintxos i, ja que hi són, segurament també tocaran una estona el seu blues presidiari.
NOTA: tot això sempre que la policia no els enxampi abans d'arribar al local.

Diumenge 11, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 11, 19h - Sergi Blanch a l'Esclat de Tapes
Aquest diumenge, a l'Esclat de Tapes (Vilanova de Bellpuig), podeu acabar molt bé la setmana
amb en Sergi Blanch "The Hanged Man", un gran músic que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present...

Diumenge 11, 20h - Jam session a la Sala Fizz
La Sala Fizz de Barcelona us ofereix una bona jam cada diumenge, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers! Una molt bona manera d'acabar la setmana!

Diumenge 11, 20.30h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest diumenge podeu veure en acció una gran blueswoman de casa nostra, Sweet Marta! Però la Marta no estarà sola, sinó que tindrà la companyia d'un gran guitarrista, Johnny Big Stone, i els dos us faran gaudir amb un repàs musical a la història del blues!

Diumenge 11, 21h - Augie Burr & The ETB Barcelona al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge el Milano Cocktail Bar us proposa passar una estona amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The ETB Barcelona, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!


Salut i blues!


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment