Monday, December 14, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 14 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

CHICAGO MASS CHOIR (B.B. KING TRIBUTE) AL BARTS!
Dins de la programació del 47 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, aquest dimarts teniu un concert espectacular a la sala BARTS!
Allà podeu veure el Chicago Mass Choir fent un homenatge a B.B. King, interpretant la música gospel que va gravar el mític bluesman l'any 1959 en un disc titolat "B. B. King Sings Spirituals".
Prepareu-vos per gaudir d'una nit molt emocionant!
Dimarts 15, 21h - Chicago Mass Choir a la sala BARTS (BCN)

ALEX GUITAR A CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar ens torna a visitar aquesta setmana, fet que s'està convertint en una "tradició nadalenca", i aquesta vegada teniu dues ocasions per gaudir d'autèntic blues rural del sud... de la Península!
Dimarts 15, 22h - Jazzman (BCN)
Divendres 18, 18h - MEAM (BCN)

TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners se la tornen a jugar, i faran fins a 3 sortides del seu "zulo"!
La primera sortida serà dijous, a The Wild Geese (Sabadell), per participar en un concert benèfic que té com a objectiu recollir aliments per a Càritas Sabadell. Sembla que aquest parell de fugitius també tenen el seu cor...
Dissabte els trobareu al Nou Celler de Sant Fruitós, un local que els torna a acollir per segona vegada. Per cert, corre el rumor de que els dos bluesmen tenen la intenció de gravar el concert en directe...
I l'última sortida de la setmana és el diumenge, i aniran al Bar Knaya de Sant Boi per compartir amb la bona gent d'aquest local una sessió de blues presidiari i... canalla!
Que Sant Muddy Waters protegeixi aquest parell!
Dijous 17, 21.30h - The Wild Geese (Sabadell) 
Dissabte 19, 20h - Nou Celler (Sant Fruitós de Bages)
Diumenge 20, 20h - Bar Knaya (Sant Boi de Llobregat)

CONCERT BENÈFIC CAP JOGUINA SENSE NEN!
L'espai cultural Les Muses de Casablanca (Sant Boi) i el programa de ràdio "Born To Be Bad" han organitzat un concert benèfic per recollir joguines, amb la participació de l'Amadeu Casas, els Smoking Stones, i amics!
Una gran nit solidària de blues i rock'n'roll, on el preu de l'entrada és una joguina nova.
Divendres 18, 20h - Concert solidari a Les Muses (Sant Boi)

FESTA DEL BOOGIE AL LLUÇANÈS!
Divendres teniu una gran festa de boogie amb dos dels millors pianistes de casa nostra, Lluís Coloma i August Tharrats!
Quatre mans i vint dits que us faran gaudir d'un concert de boogie vibrant i trepidant, a la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès!
Divendres 18, 22h - Festa del Boogie a la Sala Polivalent (Prats de Lluçanès)

LEO CAYUELA "BLUES IN THE BOX", PRESENTA NOU DISC!
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època, i d'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box".
Ara presenta el seu segon disc, "Solo y Maljuntado", on combina temes en solitari i en format de trio, i la cita és al bar Kentucky.
Prepareu-vos per fer un viatge en el temps als orígens del blues!
Dissabte 19, 21h - Blues In The Box al Kentucky (BCN)

FLAMINGO TOURS A L'AUDITORI!
Aquest dissabte, a L'Auditori, podeu veure en acció els Flamingo Tours, una formació espectacular que ara presenta el seu nou disc, "Right On Time".
Amb ells gaudireu d'un viatge a les profunditats del rhythm'n'blues i el rock'n'roll més salvatges!
Dissabte 19, 21.30h - Flamingo Tours a L'Auditori (BCN)

VÍCTOR PUERTAS & THE MELLOW TONES A LA TRAVIESA!
Diumenge, a La Traviesa, podeu acabar la setmana molt ben acompanyats per un pòquer de grans bluesmen de casa nostra, Víctor Puertas & The Mellow Tones!
El gran Víctor desplegarà tot l'"arsenal" (estarà a l'harmònica, el piano i la veu), molt ben acompanyat per Johnny Big Stone i Oscar Rabadán a les guitarres, Reginald Vilardell a la bateria i Oriol Fontanals al contrabaix... Simplement espectacular!
I podeu continuar gaudint a casa si compreu el seu nou disc!
Diumenge 20, 20h - Víctor Puertas & The Mellow Tones a La Traviesa (Torredembarra)

__________________________



Dilluns

Dilluns 14, 21h - Doc Scanlon's Cool Cats Combo al Milano Cocktail Bar
Amb Doc Scanlon's Cool Cats Combo el Milano Cocktail Bar us ha preparat
un gran concert amb molt de swing. El gran contrabaixista americà que dóna nom a aquest quartet estarà acompanyat per grans músics de casa nostra!

Dimarts

Dimarts 15, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 15, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
L'entrada és gratuïta, i si porteu una ampolla d'oli s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 15, 21h - Leila a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un acollidor restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep la visita de Leila, una gran cantant que us farà gaudir d'una sessió de blues i neosoul!


Dimarts 15, 21h - White Beard al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues per al dimarts amb un quartet de grans músics, White Beard!


Dimarts 15, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 16, 19.15h - BCN Swing al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing amb BCN Swing! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 16, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize, que està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 16, 21h - Dr. Swinguez Trio a La Minilla
Aquest dimecres, a La Minilla de Cardona, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous! 


Dijous

Dijous 17, 20h - Alex Zayas Trio al Bar Prize
Aquest dijous el Bar Prize us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, Albert Greenlight i Roberto Olori). A disfrutar!

Dijous 17, 20h 21.30h - Tota Blues Duo a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) us ha preparat una bona sessió de blues de Chicago en format acústic amb uns experts en el tema, Tota Blues Duo!


Dijous 17, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Encapçalats per Oriol Romaní i Òscar Font, aquest grup us portarà de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la sala!

Dijous 17, 22h - Frogs For Snakes al Glaciar
El Glaciar (BCN) rep aquest dijous els Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.

Dijous 17, 22h - Gnaposs al Harlem Jazz Club
Gnaposs, el projecte del gran guitarrista David Muñoz, continua amb la presentació del seu nou disc, "Gnaposs Groove", i aquest dijous el podeu veure en acció al Harlem, on gaudireu d'una sessió de funk, blues, rock...

Dijous 17, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!


Divendres
 

Divendres 18, 20h - Santos Puertas a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues amb en Santos Puertas, un dels grans guitarristes de blues de casa nostra, i el 50% de The Suitcase Brothers! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.  

Divendres 18, 20 i 22h - Cece Giannotti al Jamboree
El Jamboree rep divendres el gran músic canadenc establert a Barcelona, Cece Giannotti, i el podeu veure acompanyat de grans músics en el seu projecte Après Minuit!

Divendres 18, 21h - Augie Burr & The ETB al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar us proposa passar una estona amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The ETB Barcelona, cosa que podeu comprovar des de la primera nota! 

Divendres 18, 21.30h - Swagger Blues Trio a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) rep divendres els Swagger Blues Trio, una formació encapçalada per l'anglès Josh Thorne que us oferirà una bona dosi de blues, soul i funk!  


Divendres 18, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues... i més!


Divendres 18, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Divendres, a The Philharmonic, us espera una nit de música nord-americana de principis del segle XX. Això què vol dir exactament? Doncs jazz, ragtime, country, blues, gospel... I quina banda toca tot aixó? Doncs Ded Grandad, uns experts en el tema!


Divendres 18, 23h - Wax & Boogie al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep aquest divendres Wax & Boogie, que us faran gaudir d'una gran sessió de blues, boogie... i feeling!


Divendres 18, 23h - The Lost Links al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep divendres The Lost Links, una banda de casa nostra que us farà gaudir a ritme de blues, surf, swing, rockabilly i old time grooves!


Divendres 18, 23h - Aishah Davis Band al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al divendres, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una gran nit!
   


Divendres 18, 23h - Honky Two a l'Snifer
A l'Snifer de Llorenç del Penedès podeu veure en acció els Honky Two, un gran duo de blues acústic format per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, que estan fent la gira "See you at the bars with the blues"... tota una declaració d'intencions! 


Dissabte

Dissabte 19, 13h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Craft Barcelona
Si aneu a fer el "beermut" al Craft Barcelona aquest dissabte us hi trobareu Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, dos mestres dels seus instruments que quan s'ajunten són com un "huracà" de blues imparable!

Dissabte 19, 20.30h - The Suitcase Brothers al Honky Tonk
El Honky Tonk rep un dels grans duos de casa nostra, The Suitcase Brothers! Una molt bona manera de començar la nit de dissabte, gaudint de blues del bo!


Dissabte 19, 21h - Big Mama & Riqui Sabatés al Casal de Mira-sol
El Casal de Mira-sol us ha preparat una gran sessió de blues per a aquest dissabte, amb dos dels pioners del gènere a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés

Dissabte 19, 21.30h - Frogs For Snakes a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll (BCN) rep aquest dissabte els Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.

Dissabte 19, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
The Philharmonic rep aquest dissabte Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo de luxe que visita regularment aquest pub anglès de Barcelona. Dos virtuosos dels seus instruments que us deixaran amb la boca oberta!
 


Dissabte 19, 23.30h - The Walking Stick Man al Faristol
El Restaurant Faristol (Altafulla) us ofereix la possibilitat de veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!   


Dissabte 19, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra. 


Diumenge

Diumenge 20, 13h - Two Empty Bottles al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" a ritme de blues, folk i ragtime amb Two Empty Bottles! Bon profit!

Diumenge 20, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 20, 20.30h - Aureli Rubio al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una molt bona sessió de blues acústic amb el guitarrista Aureli Rubio. A disfrutar!

Diumenge 20, 20.30h - Blues & Slow Jam a La Fira
Aquest diumenge podeu acabar el dia, i la setmana, ballant blues! Sí, amics, el blues es pot ballar, com sempre han fet els negres (en aquesta escena de "Crossroads" teniu un exemple), i vosaltres també ho podeu fer a qualsevol dels concerts que tenim a casa nostra... només us heu de deixar portar pel ritme! Una bona ocasió per practicar també és la Blues & Slow Jam de La Fira, organitzada per Blues Dance Barcelona, i en aquesta ocasió amb la música en directe de Tota Blues!

 
Salut i blues!


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment