Monday, December 28, 2015

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 28 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

BLUES, BOOGIE I ROCK'N'ROLL PER AL CAP D'ANY!
Si voleu passar la Revetlla de Cap d'Any a ritme de blues, boogie i rock'n'roll, teniu 3 opcions a Barcelona: amb el blues "a la contra" dels A Contra Blues, amb el blues i el boogie de Wax & Boogie, i amb el rock'n'roll clàssic de The Crawfish.
Vosaltres trieu com voleu acabar el 2015 i començar el 2016!

Dijous 31,
20.30h - The Crawfish a The Philharmonic (BCN)
21.00h - Wax & Boogie al Naya Gastromusic (BCN)
24.00h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar (BCN)

ATENCIÓ: més propostes que s'han anat confirmant aquests dies:

24.00h - Triple jam de blues al Craft (BCN) - blues per a ballar
24.00h - Atomic Leopards a La Iguana (BCN) - rockabilly, rhythm'n'blues
24.00h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar (BCN) - blues power
01.30h - Carrie Lewis al Kosmobar (BCN) - swing, soul, rockin' blues


AMADEU CASAS "THE KING IS GONE" AL JAMBOREE!
Aquest dissabte teniu una cita molt especial al Jamboree, per retre homenatge al rei del blues, el mític B.B. King, que ens va deixar el passat mes de maig.
L'Amadeu Casas ha reunit una gran banda per reviure en directe les cançons d'en B.B. King, en una nit que promet ser molt emocionant i emotiva!
Visca el blues! Visca el Rei!
Dissabte 2, 20 i 22h - Tribut a B.B. King al Jamboree (BCN)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua endavant amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
En aquest cicle podeu gaudir en format acústic d'algunes de les millors formacions de blues de casa nostra, i els protagonistes d'aquest dissabte són Chino & The Big Bet.
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Dissabte 2, 22h - Chino & The Big Bet al Pipa Club (BCN)

__________________________



Dilluns

Dilluns 28, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dilluns un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing... i per començar molt bé l'última setmana del 2015! Poca broma!


Dilluns 28, 21.30h - Atomic Leopards a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) us proposa començar l'últim dilluns del 2015 amb els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!

Dimarts

Dimarts 29, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 29, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
L'entrada és gratuïta, i si porteu una ampolla d'oli s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 29, 21h - Dr. Swinguez al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar us ha preparat una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà el cos a punt per continuar gaudint de les festes!

Dimarts 29, 21h - Anouhom a l'OUT
Aquest dimarts l'OUT (Once Upon a Time), un acollidor restaurant de Barcelona d'aire parisenc, rep el duo Anouhom, per gaudir d'una bona estona de jazz amb saxo i guitarra!


Dimarts 29, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 30, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 30, 21h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar us ha preparat un gran concert per a aquest dimecres, amb l'Amadeu Casas Trio! Un concert amb un dels grans guitarristes de blues del país és una de les millors maneres d'anar acomiadant el 2015!

Dimecres 30, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Aquest dimecres Chino & The Big Bet torna al Harlem, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar... i començar a celebrar abans d'hora la Revetlla de Cap d'Any!


Dijous

El blues de la Revetlla el teniu als "Destacats de la setmana".

Divendres

Divendres 1, 21h - Wax & Boogie al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) us proposa començar el 2016 a ritme de blues i boogie amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie! Així dóna gust encetar aquest nou any!

Divendres 1, 21h - Doc Scanlon's Cool Cats Combo al Milano Cocktail Bar
Amb Doc Scanlon's Cool Cats Combo el Milano Cocktail Bar us ha preparat
un gran concert amb molt de swing per al primer dia del 2016!

Divendres 1, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Aquest divendres Chino & The Big Bet torna al Harlem, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar... i començar molt bé l'any nou! 


Divendres 1, 23h - Road Blues al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un "viatge" a ritme de blues per a la primera nit del 2016, amb els Road Blues!
 


Divendres 1, 23.30h - Marc Ferrer Trio a El Paraigua
Aquest divendres, a El Paraigua, podeu veure el nou projecte en solitari d'un gran músic que forma part de conegudes formacions com The Big Jamboree i Big Dani Pérez. Es tracta del pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz!  


Dissabte

Dissabte 2, 13h - Atomic Leopards al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest dissabte els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing, mentre feu el "beermut"!

Dissabte 2, 13h - The Cool Grinders a Sant Cugat
Si voleu gaudir del primer vermut del 2016 a ritme de blues, teniu una cita amb The Cool Grinders a la Plaça Barcelona de Sant Cugat, en un concert organitzat per La Pua. Very cool, baby!


Dissabte 2, 20h - Tota Blues Duo a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de blues de Chicago en format acústic amb Tota Blues Duo & Miriam Aparicio! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.
I abans teniu una conferència molt interessant sobre les pioneres afroamericanes del blues, a càrrec d'en Manuel López Poy.
I el més important: l'esdeveniment serveix per recollir joguines per als nens més necessitats!

Dissabte 2, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 2, 20.30h - The Walking Stick Man a La Traviesa
La Traviesa (Torredembarra) us ofereix la possibilitat de veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!   


Dissabte 2, 21h - Room 69 al Milano Cocktail Bar
Al Milano Cocktail Bar podeu veure un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Dissabte 2, 21.30h - La Teoría del Taburete a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) rep aquest dissabte
La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!

Dissabte 2, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest dissabte teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres, per fer baixar els canelons!
  


Dissabte 2, 22.30h - Paquito Groove Duo a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, podeu veure el Paquito Groove Duo, liderat pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà tot el cap de setmana!


Dissabte 2, 23h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Un dissabte al mes podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues! Una bona manera de començar el 2016!

Dissabte 2, 23.30h - The Cool Grinders a El Paraigua
Si voleu gaudir de la nit del primer dissabte del 2016 una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de The Cool Grinders. Very cool, baby!


Diumenge

Diumenge 3, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 3, 19.30h - Richard White al Sha
En Richard White, un gran bluesman americà establert a Tarragona, té nou disc i avui presentarà algunes cançons d'aquest treball al Sha (Tarragona). Estarà acompanyat per un altre gran bluesman de la ciutat, en Jr. Charley, i tots dos convertiran la sala en un juke joint de Louisiana! 

Diumenge 3, 19.30h - Pexsom Blues a El Primer Glop de Cervesa
Aquest diumenge podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La cita és a El Primer Glop de Cervesa (Girona).  


Diumenge 3, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Honky Tonk
Us agradaria acabar el primer diumenge de 2016 gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera al Honky Tonk amb Big Mama & Sister Marion


Diumenge 3, 21h - White Beard al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues per al primer diumenge del 2016 amb un quartet de grans músics, White Beard!



Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment