Monday, January 18, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 18 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GIRA DE JIMMY BARNATÁN!
Segur que molts de vosaltres coneixeu en Jimmy Barnatán per la seva faceta d'actor a sèries d'èxit com "Los Serrano" o "El Comisario" i pel·lícules com "Torrente" o "Muertos de risa", però en Jimmy també és escriptor i... bluesman!
Des de que als 11 anys va participar a l'òpera-rock "Los Miserables", ja no ha deixat de cantar i aquesta setmana teniu unes quantes oportunitats de veure'l en directe a casa nostra, acompanyat de la seva banda, The Cocooners!
Poden ser uns concerts de pel·lícula!
Dijous 21, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Divendres 22, 23.30h - La Mirona (Salt)
Dissabte 23, 21.30h - Teatre de Lloret (Lloret de Mar)
Diumenge 24, 12.30h - Craft (BCN)

RHYTHM & BLUES REVUE AL MUSIC HALL!
Aquest dissabte, al Music Hall, podeu gaudir d'una gran nit rhythm'n'blues, swing i rock'n'roll amb un espectacle que porta el nom de Rhythm & Blues Revue!
En una mateixa nit podeu gaudir de la veu de la vocalista britànica Aisha Khan, del quartet de doo woop The Four Candles, i del jump blues de The Big Jamboree!
Que el ritme us acompanyi!
Dissabte 23, 21.15h - Rhythm & Blues Revue al Music Hall (BCN)

TOTA BLUES DUO PRESENTA NOU DISC AL HONKY TONK!
Tota Blues ja porta 20 anys als escenaris fent gaudir al personal amb el seu blues, i aquest dissabte ho celebra en format duo al Honky Tonk, aprofitant la presentació del seu nou disc, "Veinte años no es nada"!
Acompanyat per la seva mà dreta, el gran guitarrista Martín J. Merino, en Tota demostrarà que està preparat per als propers 20 anys de blues que li esperen, perquè... 20 anys no són res!
Dissabte 23, 20.30h - Tota Blues Duo al Honky Tonk (BCN)

INDIGOS PLAY BEN HARPER AL ROCKSOUND!
Actualment s'està celebrant al Rocksound la 2a edició del cicle Cara A Caraperro, on diferents bandes de casa nostra interpreten discos complets de bandes mítiques.
Indigos són els protagonistes del concert d'aquesta setmana, i us faran reviure el disc "Live From Mars" de Ben Harper, combinat amb alguns temes propis de la banda!
Dissabte 23, 22h - Indigos al Rocksound (BCN)


__________________________



Dilluns

Dilluns 18, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dimarts

Dimarts 19, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 19, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana els encarregats de coordinar-la son els Mr. Shingles, un trio especialitzat en el Chicago blues!

Dimecres

Dimecres 20, 19h - The Soulsters al Daniel Cafe Restaurant
The Soulsters és un interessant projecte de soul i rhythm'n'blues, i aquest dimecres podeu veure'ls en acció al Daniel Cafe Restaurant (BCN)!

Dimecres 20, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 20, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimecres al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!  


Dijous

Dijous 21, 20.30h - Alex Zayas al Bar Prize
Aquest dijous el Bar Prize us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas, un dels grans guitarristes de casa nostra. A disfrutar!

Dijous 21, 21h – Blas Picón & The Junk Express al Cafè Vienès
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona) rep aquest dijous Blas Picón & The Junk Express, un potent trio de casa nostra que arriba carregat de blues pur i dur! All aboard!  

Dijous 21, 21h - Jam session amb Víctor Puertas al Clap
L'Associació Jam Maresme ha preparat una gran jam per al dijous, amb Víctor Puertas i altres grans músics! La cita és al Clap de Mataró. Let the good times jam!

Dijous 21, 21h - Carrie Lewis & Andreu Cañadell al Kosmobar
El Kosmobar (BCN) us ha preparat una gran sessió de swingin' soul i rockin' blues amb Carrie Lewis i Andreu Cañadell! Let the good times roll!


Dijous 21, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous 21, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!
Aquesta setmana està coordinada per uns experts en jams i en blues, Tota Blues!


Dijous 21, 23h - Road Blues al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un "viatge" a ritme de blues per a la nit de dijous, amb els Road Blues!
 


Divendres

Divendres 22, 18h - C'est Si Bon al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres C'est Si Bon. Aquesta formació està encapçalada per 3 veus femenines que us transportaran a l'època daurada del jazz i el swing!

Divendres 22, 20h - The Blues Prisoners a la Gran Bodega Saltó
The Blues Prisoners sortiran del "zulo" aquest divendres per fer un concert especial a la Gran Bodega Saltó, que servirà per celebrar l'aniversari d'una de les còmplices dels dos fugitius.
L'entrada és gratuïta, i si porteu una ampolla d'oli s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos músics i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"... 

Divendres 22, 21h - CG5 al Milano Cocktail Bar
CG5 és el quintet del gran músic canadenc, establert a Barcelona, Cece Giannotti, i aquest divendres el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el rock, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!


Divendres 22, 21.45h - A Contra Blues al Solcafé
El Solcafé de Gavà rep aquest divendres els A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari!
 


Divendres 22, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 22, 22.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
Aquest divendres podeu gaudir de la jam del Rocksound, coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues! Una bona manera de començar el cap de setmana!


Dissabte

Dissabte 23, 12h - Txus Blues & Jose Bluefingers a Viladecans
Hi ha res millor que començar el dia de bon humor? Sí, començar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar a la Festa d'Hivern de Viladecans i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 23, 13h - Done Got Young al Craft Barcelona
Aquest dissabte, al Craft Barcelona, podeu veure un nou duo de casa nostra, Done Got Young, format pels joves germans Janafse. Amb ells us espera una intens vermut que us portarà del blues tradicional fins al rock'n'roll, passant pel blues de Chicago! 

Dissabte 23, 19h - Miguel Talavera Power Trio al Jazz Club La Vicentina
El Jazz Club La Vicentina, és un club de Sant Vicençs dels Horts que programa un concert de jazz un cop al mes, i de vegades un de blues. Aquest mes li toca a la "música del diable" combinada amb el jazz i el funk, de la mà del Miguel Talavera Power Trio!

Dissabte 23, 21h - La Teoría del Taburete a El Cafè de l'Aula
El Cafè de l'Aula (Terrassa) rep aquest dissabte La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!

Dissabte 23, 21h - Víctor Puertas & The Mellow Tones al Milano Cocktail Bar
Dissabte podeu veure un pòquer de grans bluesmen de casa nostra, Víctor Puertas & The Mellow Tones!
El gran Víctor desplegarà tot l'"arsenal" (estarà a l'harmònica, el piano i la veu), molt ben acompanyat per la seva potent banda. Simplement espectacular! 

La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dissabte 23, 22.15h - Caustic Roll Dave a l'Assciació Freedonia
Caustic Roll Dave és un bluesman del segle XXI que porta el blues a una altra "dimensió", barrejant-lo amb l'electrònica, i aconseguint un estil particular i original. Aquest dissabte podeu comprovar com sona en directe aquest "nou" blues a l'Associació Freedonia de Barcelona. 


Dissabte 23, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, formen un gran duo de blues, i aquest dissabte els podeu veure en acció a The Philharmonic! Us deixaran amb la boca oberta!  


Dissabte 23, 22.30h - Violetta Curry Quartet a la Nova Jazz Cava
La Nova Jazz Cava de Terrassa
acull aquest dissabte el concert de Violetta Curry Quartet, una gran cantant de soul, jazz i funk, que presentarà el seu nou disc en directe, "Honoring My Roots".  


Dissabte 23, 23h - Aishah Davis Band al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per al dissabte, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una gran nit!
   


Dissabte 23, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte 23, 23.30h - Alan Bike al Sam Boulevard
El gran bluesman Alan Bike visita aquest dissabte el Sam Boulevard (El Vendrell), amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Dissabte 23, 23.45h - Las Balas Perdidas al Craft Barcelona
Las Balas Perdidas és una interessant banda que crea la seva música partint del blues. Segons les seves pròpies paraules, "partint del blues, la música de derrota per excel·lència, exploren la seva pròpia derrota". 

Aquest dissabte podeu gaudir del seu directe al Craft Barcelona, i segur que es guanyaran... la vostra admiració!  

Diumenge

Diumenge 24, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 24, 19.30h - Gnaposs a La Traviesa
Gnaposs, el projecte del gran guitarrista David Muñoz, continua amb la presentació del seu nou disc, "Gnaposs Groove", i aquest diumenge el podeu veure en acció a La Traviesa, on gaudireu d'una sessió de funk, blues, rock... 

Diumenge 24, 20.30h - Jonathan Glanzberg al Honky Tonk
Si, a més del blues, us agrada la música americana d'arrel en general, aquest diumenge és un bon dia per anar al Honky Tonk. Allà podeu veure el cantant i guitarrista Jonathan Glanzberg, que domina els diferents "pals" de la música tradicional americana!

Diumenge 24, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge podeu acabar el dia amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Qui us servirà el còctel? Doncs el personal del Milano Cocktail Bar. Qui us "servirà" el blues i el boogie? Doncs Wax & Boogie, una formació de blues i boogie espectacular!


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment