Monday, January 25, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 25 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GIRA DE JIMMY BARNATÁN!
Aquesta setmana acaba la gira per Catalunya d'en Jimmy Barnatán, i encara teniu unes quantes oportunitats de veure'l en directe a casa nostra acompanyat de la seva banda, The Cocooners!
Poden ser uns concerts de pel·lícula!
Dilluns 25 i dimarts 26, 17h - Masterclass amb Big Mama a l'Escola de Blues de Barcelona
Entrada gratuïta per als alumnes de l'Escola i per als socis de la Societat de Blues de Barcelona. És necessària la inscripció prèvia per e-mail a secretaria@escolablues.com.
Dimecres 27, 21h - Sala Toman (Reus)

WILKO JOHNSON AL TEATRE APOLO!
Aquest dimecres, al Teatre Apolo, podeu veure en acció el fundador dels mítics Dr. Feelgood, el gran Wilko Johnson!
Aquest històric guitarrista, i referent del blues britànic, ens visita amb un format de power trio que us carregarà les piles per a una bona temporada!
Després del concert segur que "you'll feel good"!
Dimecres 27, 21h - Wilko Johnson al Teatre Apolo (BCN)

SAX-O-RAMA, RHYTHM'N'BLUES SAX MEETING!
Aquesta setmana us esperen 4 dies espectaculars amb el festival Sax-o-rama!
Doncs sí, de dijous a diumenge podeu veure en acció un dels millors saxos d'aquí (Dani Nel·lo) i alguns dels millors saxos de fora (Benjamin Herman, Sax Gordon, Greg Piccolo i Drew Davies), que us faran vibrar amb el so potent d'aquest instrument tan... "saxy"!
Però aquests grans "bufadors" no estaran sols, sinó que els acompanyaran grans músics de casa nostra com són el Lluís Coloma Trio, la Barcelona Big Blues Band (B4) i The Big Jamboree.
Prepareu-vos, perquè aquesta setmana farà molt de vent!

Dijous 28, 
20 i 22h - Benjamin Herman al Jamboree (BCN)
20.30h - Sax Gordon & Dani Nel·lo & Lluís Coloma Trio a l'Auditori Barradas (L'H)

Divendres 29,
20 i 22h - Drew Davies & The Big Jamboree al Jamboree (BCN) 
21h - Greg Piccolo & B4 a l'Atrium (Viladecans)
22.30h - Sax Gordon & Dani Nel·lo & Lluís Coloma a la Nova Jazz Cava (Terrassa)
23h - Benjamin Herman al Sunset Jazz Club (Girona)

Dissabte 30,
20 i 22h - Sax Gordon & Dani Nel·lo & Lluís Coloma al Jamboree (BCN)
22h - Greg Piccolo & B4 a la Sala Torín (Olot)
22.30h - Benjamin Herman a la Nova Jazz Cava (Terrassa)
23h - Drew Davies & The Big Jamboree al Sunset Jazz Club (Girona)

Diumenge 31,
20 i 22h - Greg Piccolo & B4 & Benjamin Herman & Dani Nel·lo & Drew Davies al Jamboree (BCN)
20.30h - Sax Gordon & Lluís Coloma Trio al Sunset Jazz Club (Girona)

"LOS 3 CERDITOS CANTAN AL LOBO" AL POCKET CONCERTS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i podeu gaudir d'un espectacle molt especial que porta per títol "Los 3 cerditos cantan al lobo"!
Alan Bike, Daniel Nunes i MA Lonesome es reuniran a l'escenari per retre homenatge al mític Howlin' Wolf, amb motiu del 40è aniversari de la seva mort.
Serà un concert "5 jotes"!
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 29, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'H)

WAX & BOOGIE AL ROSAS CINCO!
Si us ve de gust una nit d'emocions fortes, aquest dissabte teniu una cita al club Rosas Cinco, on us espera una sessió de blues i Shibari!
Els encarregats de posar-hi el blues i el boogie són Wax & Boogie, i segur que quedareu "atrapats" i "lligats" per tot el que viureu en aquesta nit!
Dissabte 30, 24h - Wax & Boogie al Rosas Cinco (BCN)

AMADEU CASAS & AUGUST THARRATS AL HONKY TONK!
El Honky Tonk acull aquest diumenge dos dels pioners del blues a casa nostra, l'Amadeu Casas i l'August Tharrats!
Aquests dos mestres de la guitarra i el piano han gravat fa poc un disc en directe, acompanyats pel gran contrabaixista Nono Fernández, que porta per títol "Pocket Concerts", i ara l'estan presentant per diferents sales del país.
Això és acabar bé la setmana!
Diumenge 31, 20.30h - Amadeu Casas & August Tharrats al Honky Tonk (BCN)


__________________________Dilluns

El blues del dilluns el teniu als Destacats de la setmana.

Dimarts

Dimarts 26, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 26, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana els encarregats de coordinar-la son els Mr. Shingles, un trio especialitzat en el Chicago blues!

Dimecres

Dimecres 27, 19h - The Bluesters Duo al Daniel Cafe Restaurant
Aquest dimecres podeu gaudir d'una bona estona de rhythm'n'blues amb The Bluesters Duo! La cita és al Daniel Cafe Restaurant (BCN).

Dimecres 27, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!


Dimecres 27, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Aquest dimecres podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous

Dijous 28, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 28, 21h - Jam session a L'Olla
L'Olla és un interessant espai de Granollers situat a l'antiga fàbrica Roca Umbert, que combina la gastronomia amb la cultura. Un dijous al mes el dediquen a la seva jam, coneguda com "l'olla de grills", on podeu gaudir del blues i altres estils!

Dijous 28, 21h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
El dijous a la nit el cos ja demana "moviment", i si aneu al Milano Cocktail Bar us hi trobareu The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta molt "moviment"... 

Dijous 28, 21.30h - Tota Blues & Cristian Moya al Kosmobar
El Kosmobar (BCN) us ha preparat una bona sessió de Chicago blues (en format acústic) amb dos experts en el tema, Tota Blues i Cristian Moya!


Dijous 28, 22h - Gnaposs al Harlem Jazz Club
Gnaposs, el projecte del gran guitarrista David Muñoz, continua amb la presentació del seu nou disc, "Gnaposs Groove", i aquest dijous el podeu veure en acció al Harlem, on gaudireu d'una sessió de funk, blues, rock... 


Dijous 28, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!


Divendres

Divendres 29, 18h - The Dry-River Stompers al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!

Divendres 29, 19.30h - Big Mama & Tòfol Martínez al Centre de Lectura
El Centre de Lectura (Reus) us ha preparat una bona sessió de blues amb dos dels grans músics del gènere que tenim a casa nostra, la Big Mama i el Tòfol Martínez, que us faran gaudir amb la "música del diable"!
 


Divendres 29, 20h - Waltrapa & The Cashmakers a El Rincón Cubano
Aquest divendres podeu passar la nit a ritme de Texas blues amb uns experts en el tema, Waltrapa & The Cashmakers! Aquest power trio combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i us faran gaudir d'una gran nit de blues a El Rincón Cubano (Empuriabrava)!

Divendres 29, 20.30h - Amadeu Casas Trio a El Centre
El Centre (Caldes de Montbui) rep aquest divendres la formació d'un dels grans guitarristes de casa nostra, l'Amadeu Casas Trio! A gaudir d'una gran sessió de blues!

Divendres 29, 21.30h - Riudaura Blues a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) rep aquest divendres el duo Riudaura Blues
, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!

Divendres 29, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers a La Iguana
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar a La Iguana (BCN) i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers


Divendres 29, 22h - Jam session al Ratafia Cocktail Bar
Aquest divendres teniu la jam de blues
del Ratafia Cocktail Bar (Sarrià, BCN) coordinada per Xavi Garcia i Philip Stanton. A gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 29, 22.30h - Caustic Roll Dave al Hot Blues
Caustic Roll Dave és un bluesman del segle XXI que porta el blues a una altra "dimensió", barrejant-lo amb l'electrònica, i aconseguint un estil particular i original. Aquest divendres podeu comprovar com sona en directe aquest "nou" blues al Hot Blues d'Igualada. 


Divendres 29, 23.45h - Catfingers al Craft Barcelona
Catfingers és una banda de funk, soul i blues, inspirada en l'època daurada de la discogràfica Motown (anys 60 i 70), i aquest divendres podeu gaudir del seu directe al Craft Barcelona! 


Dissabte

Dissabte 30, 13h - Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló al Craft Barcelona
Aquest dissabte, al Craft Barcelona, podeu fer el "beermut" amb Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló! En Gang Wolf és un expert en old time blues, jazz i ragtime, i en Víctor és un jove harmonicista amb un gran futur per endavant, i tots dos s'han unit en aquest projecte per fer-vos gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi!

Dissabte 30, 13h - Dani Roto al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) us ha preparat un bon vermut amb el blues en castellà d'en Dani Roto, que ara està presentant el seu nou disc, "Whisky y Mujeres". Una bona opció per començar bé el cap de setmana!


Dissabte 30, 20h - The Lost Links a La Traviesa
La Traviesa (Torredembarra) us ha preparat el concert de The Lost Links, una banda de casa nostra que us farà gaudir a ritme de blues, surf, gypsy swing i old time grooves!

Dissabte 30, 20.30h - Malacara & Wilson Band al Privé Jordi del Toro
Aquest dissabte podeu combinar el blues i la gastronomia, amb el concert de Malacara & Wilson Band al Privé Jordi del Toro. Un concert per llepar-se'n els dits!

Dissabte 30, 20.30h - Alan Bike al Honky Tonk
El gran bluesman Alan Bike torna aquest dissabte al Honky Tonk, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Dissabte 30, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un bon lloc per gaudir de la seva música!

Dissabte 30, 22.30h - Mr. Sixty a The Philharmonic
The Philharmonic! rep aquest dissabte el nou projecte del gran bluesman americà Mike Shannon! Us espera una gran sessió de rock & blues!  


Dissabte 30, 22.30h - The Generation al Soul Pub
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest dissabte podeu rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric al Soul Pub (Terrassa). High voltage blues, baby!


Dissabte 30, 23.30h - Carlos Shelly R&B Band a El Paraigua
Aquest dissabte us espera una gran nit de blues elèctric a El Paraigua de Barcelona, amb Carlos Shelly R&B Band, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista que ara presenta el seu nou disc. A disfrutar!

Dissabte 30, 23.30h - The Dry-River Stompers al Griffin
El Griffin de Sabadell rep aquest dissabte The Dry-River Stompers, i amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!

Dissabte 30, 23.30h - Mr. Shingles al Craft Barcelona
Aquest dissabte, al Craft Barcelona
, podeu veure en acció un trio format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!

Diumenge

Diumenge 31, 13h - The Blues Prisoners a la Bodega La Riera
La propera sortida del "zulo" que faran The Blues Prisoners serà el diumenge que ve, per anar a fer el vermut a la Bodega la Riera.
Braves, olives, birra... i blues presidiari! (*)
(*) Si la policia no els enxampa abans, és clar... 

Diumenge 31, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 31, 20.30h - Barcelona Jazz Orquestra a la Sala Apolo
Un diumenge al mes la Sala Apolo es converteix en una sala dels anys 40, on podeu ballar swing amb la música d'una big band de luxe, la Barcelona Jazz Orquestra! Un autèntic espectacle per fer un viatge al passat, oblidar-se de tots el problemes per una estona, i deixar-se portar pel ritme del swing!

Diumenge 31, 21h - Queen Quartet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió jazz, blues i swing per acabar molt bé la setmana, amb Queen Quartet (Esther Chamarro, Elena Montané, Queralt Camps, i Núria Perich)!


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0No comments:

Post a Comment