Monday, October 10, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 10 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

LEE FIELDS & THE EXPRESSIONS A LA SALA APOLO!
Aquest dijous, a la Sala Apolo, podeu viure una gran nit de soul i rhythm'n'blues amb Lee Fields & The Expressions!
En Lee Fields porta cantant des de finals dels 60, quan feia funk a l'estil de James Brown (per això li deien Little J.B) combinat amb soul i blues, i amb la seva potent banda us farà bellugar fins l'última articulació del cos!
Dijous 13, 20h - Lee Fields & The Expressions a la Sala Apolo (BCN)

NIK WEST AL JAMBOREE!
El Jamboree rep aquest dijous tota una revelació del funk-rock, la baixista i cantant nord-americana Nik West!
És la primera vegada que l'artista actua a Barcelona, i tot sembla indicar que la seva carrera apunta molt alt... Aprofiteu l'ocasió de veure-la ara de ben a prop, perquè després potser només la podreu veure en grans escenaris!
Dijous 13, 21h - Nik West al Jamboree (BCN)

11a EDICIÓ DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Aquesta setmana comença una nova edició del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet, que aquest any es celebra del 14 d'octubre al 26 de novembre, amb un munt de concerts i activitats relacionades amb la música negra.
El primer esdeveniment del cicle és la presentació al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa del nou disc de The Black Snakes, una banda sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona i que us porta el blues de principis del segle XX!
Divendres 14, 21h - The Black Snakes al C.C. Collblanc - La Torrassa (L'H)

CONCERT BENÈFIC EN MEMÒRIA D'EN JORDI ORTIZ!
En Jordi Ortiz era un dels grans bateries de casa nostra i, malauradament, el passat més de juny ens va deixar, per culpa del càncer...
Aquest dissabte molts dels seus amics i companys músics li faran un merescut homenatge de la millor manera possible, amb un gran concert!
Quatre de les bandes on va tocar en Jordi (The Aishah Davis Band, Blue Gain, The Bluesters i The Del Hoyo), més músics convidats, es reuniran a l'Auditori Can Roig i Torres en un concert emotiu i inoblidable organitzat per Santako Blues.
Els beneficis de l'esdeveniment es destinaran a crear una beca amb al seu nom a l'escola Aula de Música, on en Jordi era professor de bateria.
Va per tu, Jordi!
Dissabte 15, 20h - Concert per Jordi Ortiz a l'Auditori Can Roig i Torres (Santa Coloma)

CONCERT SOLIDARI DE MAX SUNYER, AMADEU CASAS I EMILI BALERIOLA!
Aquest dissabte, a la Sala Fizz, podeu veure en acció un trio format per guitarristes llegendaris de casa nostra!
Es tracta del trio format per Emili Baleriola, Max Sunyer i Amadeu Casas, tres mestres de la guitarra que no necessiten presentació, i que aquesta vegada posen la seva música al servei d'una bona causa: la recaptació de fons per a l'Associació Univers Àgatha que ajuda les persones amb autisme.
A gaudir d'una gran nit de blues i solidaritat!
Dissabte 15, 21h - Sunyer, Casas i Baleriola a la Sala Fizz (BCN) 
  
BLACKBERRY & MR. BOO-HOO AL NEW UNDERGROUND!
El New Underground us dóna l'oportunitat aquest dissabte de veure en acció un original duo de blues francès, Blackberry & Mr. Boo-Hoo.
En principi, el format és el típic de la majoria de duos, un guitarrista i un harmonicista, però ja veureu que el seu estil és força particular, i practiquen un walkin' blues... literal!
Dissabte 15, 22.30h - Blackberry & Mr. Boo-Hoo al New Underground (BCN)


A CONTRA BLUES AL FESTIVAL CONNEXIONS!
El Festival Connexions és un cicle de diàlegs musicals que es celebra a Barcelona durant el mes d'octubre, i aquest diumenge reuneix dalt de l'escenari la banda A Contra Blues, amb Tote King!
Una de les grans bandes de blues de casa nostra amb un referent del rap, que us oferiran una barreja de blues i hip-hop que segur que us sorprendrà!
La cita és a la Sala Apolo.
Diumenge 16, 20h - A Contra Blues & Tote King a la Sala Apolo (BCN)

 
__________________________



Dilluns

Dilluns 10, 21h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!

Dimarts

Dimarts 11, 18h - Roy Harpman al Honky Tonk
Aquest dimarts tots els amants de l'harmònica tenen una cita al Honky Tonk amb un dels millors lutiers d'aquest instrument, en Roy Harpman!
Amb ell aprendreu com reparar i "customitzar" la vostra harmònica, i altres detalls tècnics, i la masterclass tindrà la col·laboració de dos grans harmonicistes de casa nostra, en Joan Pau Cumellas i en Víctor Puertas!

Dimarts 11, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 11, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimarts 11, 21h - Dr. Swinguez al Milano Cocktail Bar
Aquest dimarts, al
Milano Cocktail Bar, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous!


Dimecres

Dimecres 12, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 12, 21h - The Ramblers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues per al dimecres amb The Ramblers, és a dir: Fernando Tejero, Matías Míguez i Anton Jarl!
 

Dimecres 12, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Didak Fernández. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!

Dimecres 12, 22.30h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dimecres podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous

Dijous 13, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Aquest dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!

Dijous 13, 21h – Doc Scanlon Quartet al Cafè Vienès
Periòdicament el Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep la visita d'un gran contrabaixista nord-americà, Doc Scanlon, i aquest dijous és un d'aquests dies. Aprofiteu l'ocasió!

Dijous 13, 21h - Big Mama & Tòfol Martínez Band al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous podeu gaudir d'una gran sessió de blues al
Milano Cocktail Bar, amb la Big Mama & Tòfol Martínez Band!

Dijous 13, 22.30h - Mr. Shingles al Harlem
Aquest dijous, al
Harlem Jazz Club, podeu veure en acció els Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60! I després teniu jam, per compartir escenari amb ells!

Dijous 13, 22.30h - Johnny Big Stone & Sweet Marta al Nou Quart
Aquest dijous podeu veure en acció un gran duo de casa nostra, Johnny Big Stone & Sweet Marta, que us farà gaudir d'una molt bona sessió de blues acústic! La cita és al Bar Nou Quart (Quart). 


Divendres

Divendres 14, 18h - The Big 3 al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues que us faran moure al seu ritme!

Divendres 14, 20h - Jean Paul Dupeyron a El Portal dels Encants
El Portal dels Encants (BCN) rep el gran Jean Paul Dupeyron, que us farà gaudir d'una bona sessió de rock, blues i rhythm'n'blues en petit format!


Divendres 14, 21h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres, al Milano Cocktail Bar, podeu gaudir d'una bona sessió de rhythm'n'blues amb uns experts en el tema,
The Big 3 (Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer)!

Divendres 14, 21h - Big Mama & Sister Marion al Nota79
El Nota79, un nou local de concerts de Barcelona, rep aquest divendre
s dues de les grans blueswomen de casa nostra,
Big Mama & Sister Marion! A gaudir d'una gran sessió de blues!

Divendres 14, 22.30h - Sweet Marta & The Blues Workers al Soul Pub
Aquest divendres, al Soul Pub (Terrassa), podeu veure en acció Sweet Marta & The Blues Workers, és a dir la gran harmonicista i cantant Marta Suñé acompanyada pels integrants del gran trio Johnny Big Stone & The Blues Workers!

Divendres 14, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!


Divendres 14, 23h - Jam session al Tasca i Vins 
Després d'una temporada al Ratafia, The Bluesters tenen un nou espai per a la seva jam setmanal, el Tasca i Vins (prop de l'Estació de França)! Cada divendres podreu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 14, 23h - Paquito Groove Band al Sis-b
Una bona manera de començar el cap de setmana és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels grans bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Sis-b (Malgrat de Mar). 


Divendres 14, 23.30h - Atomic Leopards a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona,
rep aquest divendres els Atomic Leopards, que us faran vibrar i ballar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!

ATENCIÓ: finalment, el concert és dissabte!

Divendres 14, 23.30h - The Big Groove Muffin al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat una bona sessió de funk, jazz i soul amb The Big Groove Muffin, que us faran passar una bona estona amb el ritme de la música negra!

Divendres 14, 23.30h - Atomic Leopards al Bobby's Free
El Bobby's Free (BCN)
rep aquest divendres els Atomic Leopards, que us faran vibrar i ballar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!

Dissabte

Dissabte 15, 13h - Blueroomess al Bar Forum
El Bar Forum (BCN) us ha preparat un vermut a ritme
de blues, rock, folk i jazz amb els Blueroomess!


Dissabte 15, 13h - The Dog Gones al Makinavaja
Aquest dissabte, al Makinavaja (BCN), podeu veure en acció el nou projecte d'en Jonathan Glanzberg, el duo The Dog Gones, que comparteix amb un altre bon músic nord-americà establert a casa nostra, el baixista Joe Lewis


Dissabte 15, 20h - Blues Captain a La Traviesa
La Traviesa (Torredembarra) us ha preparat una bona sessió de blues-rock amb un power trio de Sabadell, Blues Captain!

Dissabte 15, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Honky Tonk
Us agradaria començar la nit dissabte gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera al
Honky Tonk amb Big Mama & Sister Marion!  

Dissabte 15, 21h - Big Dani Pérez Organic Trio & Balta Bordoy al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat que us posaran el ritme al cos, i que estaran acompanyats pel gran guitarrista Balta Bordoy!

Dissabte 15, 22h - Sabine van Waesberghe a La Perola d'Aira
Aquest dissabte, a La Perola d'Aira (Sant Antoni de Vilamajor), podeu gaudir d'un bon sopar i d'un bon concert de blues i soul amb una gran cantant, Sabine van Waesberghe!


Dissabte 15, 23h - White Boy White a La Torre de Les Arts
En Richard White, un gran bluesman americà establert a Tarragona, us espera aquest dissabte a La Torre de Les Arts amb el seu trio, per gaudir d'una bona sessió de blues! 


Dissabte 15, 23.30h - Merino & Revolbert al Faristol
El Restaurant Faristol (Altafulla) us ofereix la possibilitat de veure en acció 
Martin J Merino & Robert G. Ezquerro, que us faran gaudir d'una intensa sessió de blues!  

Dissabte 15, 23.30h - Atomic Leopards a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona,
rep aquest dissabte els Atomic Leopards, que us faran vibrar i ballar amb el seu potent rockabilly, blues i swing! 
 


Diumenge

Diumenge 16, 11h - Blueroomess al Mercantic
El Mercantic (Sant Cugat) us ha preparat un matí de diumenge a ritme
de blues, rock, folk i jazz amb els Blueroomess!


Diumenge 16, 12.30h - Johnny Big Stone & Sweet Marta al Bar July
Aquest diumenge podeu fer el vermut i veure en acció un gran duo de casa nostra, Johnny Big Stone & Sweet Marta, que us farà gaudir d'una molt bona sessió de blues acústic! La cita és al Bar July (Fondarella).


Diumenge 16, 12.30h - Wax & Boogie al Restaurant Cinc
El Restaurant Cinc (Santa Coloma) us ha preparat un bon vermut de blues i boogie amb uns experts en el tema, Wax & Boogie. Bon profit!
 


Diumenge 16, 13h - Big Mama & Tota al Craft Barcelona
Aquest diumenge, mentre feu l'aperitiu al Craft Barcelona, podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial!

Diumenge 16, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 16, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 16, 20h - Try's a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest diumenge els Try's, un jove trio del Baix Camp que combina les versions amb temes propis. La nova saba del blues!

Diumenge 16, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una de les formacions que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. A disfrutar!


 


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment