Monday, October 17, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 17 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

SUSAN SANTOS PRESENTA DISC AL LUZ DE GAS!
La blueswoman extremenya establerta a Madrid Susan Santos serà aquest dimecres al Luz de Gas, per presentar el seu nou disc, "Skin&Bones", un treball on la cantant i guitarrista vol arribar al "moll de l'os" amb el seu blues!
I obrirà la nit la Carlos Shelly R&B Band, la formació encapçalada per aquest gran guitarrista de casa nostra!
Us espera una gran nit de blues elèctric, per gaudir el doble!
Dimecres 19, 21h - Carlos Shelly R&B Band + Susan Santos al Luz de Gas (BCN)

TRIPLE CITA GASTRONÒMICA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners tornaran a fer el "triplet" de sortides del seu "zulo", i en aquesta ocasió tindrà un marcat accent gastronòmic.
La primera sortida és el dimecres, per amenitzar el sopar de Can Torreca, un acollidor restaurant de Terrassa que combina l'art amb el bon menjar, i que ara s'arrisca a acollir aquest parell de fugitius durant una temporada...
La segona sortida és el dijous, i també és a un restaurant, en aquest cas el Follia de Sant Joan Despí. El tracte és el mateix, el restaurant els amaga durant una estona a canvi de que els dos bluesmen acompanyin el sopar amb el seu blues presidiari.
I l'última sortida de la setmana no és per sopar, sinó per... fer el vermut! Dissabte els dos fugitius participaran al XIII Cicle d'aperitius musicals de La Sedeta, i així acabaran la seva setmana dedicada al blues presidiari i gastronòmic. Això si aconsegueixen arribar a La Sedeta... Un confident els ha informat que la policia ha preparat una batuda per enxampar-los dissabte. Potser necessitaran l'ajuda d'un dels seus còmplices, l'Alan Pardo...
Dimecres 19, 21h - Can Torreca (Terrassa)
Dijous 20, 20h - Restaurant Follia (Sant Joan Despí)
Dissabte 22, 12.30h - La Sedeta (BCN)

KING SIZE SLIM A CATALUNYA!
Aquesta setmana teniu unes quantes oportunitats de veure en acció un músic britànic expert en el dobro, en King Size Slim!
Provinent del reggae i de l'ska, en King Size Slim es va passar al blues ja fa anys i des de llavors no para de fer concerts en solitari, acompanyat només del seu dobro i fent gaudir el públic amb el seu "fat boogie"!
En aquests concerts el músic presentarà el seu nou disc, "Chukka Chukka".
Dimecres 19, 21h - Cicle Blues & Boogie, L'Oncle Jack (L'Hospitalet)
Dijous 20, 22h - La Industrial (Palafrugell)
Divendres 21, 20h - Casal Independentista El Forn (Girona)
Divendres 21, 23h - Casa Irla (Sant Feliu de Guíxols)
Diumenge 23, 14h - Restaurant Cinc (Santa Coloma) 

ERIC SARDINAS A LA SALA BÓVEDA!
Aquesta setmana tenim la visita d'un guitarrista explosiu que porta el blues més enllà dels seus límits, fins apropar-lo al hard-rock.
Es tracta d'Eric Sardinas, tot un personatge que és capaç de treure foc de la seva guitarra... literalment!
Si us agraden les emocions fortes, aquest dijous podeu veure'l en acció a la Sala Bóveda... tingueu a mà un extintor per si de cas!
Dijous 20, 20h - Eric Sardinas & Big Motor Sala Bóveda (BCN)

ALEX ZAYAS PRESENTA NOU DISC AL JAMBOREE! 
Després d'estar gairebé un any de gira per Canadà i Estats Units, l'Alex Zayas torna amb un nou disc sota el braç, i aquest dijous dissabte el presenta al Jamboree!
"Deal With The Blues" és el títol d'aquest nou treball, i ara teniu l'oportunitat de gaudir-lo el doble, en directe i a casa vostra (si compreu el disc, és clar).
Dijous 20, 20 i 22h - Alex Zayas Band al Jamboree (BCN)
ATENCIÓ: el concert és aquest dissabte, dia 22!

OSCAR LINARES A BARCELONA!
Aquesta setmana teniu 4 oportunitats per gaudir del blues acústic d'un gran bluesman que ens visita des de Madrid, Oscar Linares!
La veu i la guitarra de l'Oscar (nascut a Olot) us portarà de viatge des de les primeres gravacions de blues fins al blues dels anys 50, passant per diferents estils d'aquest gènere.
Però l'Oscar no estarà sol, sinó que estarà molt ben acompanyat per dos músics de casa nostra, Miquel Grifell (guitarra) i Víctor Barceló (harmònica)!
Prepareu-vos per sentir el blues!
Dijous 20, 22h - Jazzman
Divendres 21, 18h - MEAM
Dissabte 22, 20.30h - Honky Tonk
Diumenge 23, 13h - Craft Barcelona

DRAG THE BLUES!
Blues Dance Barcelona ha preparat una nova edició del "Drag The Blues", quatre dies intensos que faran gaudir a tots els amants del blues ballat!
El festival ha programat diverses activitats relacionades amb el ball del blues, i també hi haurà blues en directe (de divendres a diumenge) a càrrec de grans formacions de casa nostra!
Let's dance, baby!

Divendres 21, a l'Hotel Catalonia,
22.30h - Barcelona Swing Serenaders
00.30h - Wax & Boogie
01.00h - Rapport
02.00h - Big Mama Quartet

Dissabte 22, a l'Hotel Catalonia,
22.30h - Los 3 Cerditos (Alan Bike, Daniel Nunes i MA Lonesome)
00.30h - Chino & The Big Bet
01.00h - Gigi McFarlane
02.00h - Big Dani Pérez Quartet

Diumenge 23, a la Sala Bikini,
23.00h - Tota Blues Band
01.00h - Two Roads


VI BUTIFARRA & BLUES!
Aquest any no toca celebrar-se el Festival de Blues de Cerdanyola (des de fa un temps és bianual), però el blues segueix present a la ciutat... sobretot aquest dissabte amb el VI Butifarra & Blues!
La Sociedad de Blues de Cerdanyola us ha preparat una jornada on es combina el bon blues i el bon menjar, amb la música en directe de Nail Clippers, Fede Aguado y Los Fierablues, i Txus Blues & Jose Bluefingers.
A gaudir d'aquesta trobada gastronomico-musical amb un ambient familiar i ple de sorpreses!
La cita és al Parc Xarau.
Dissabte 22, 12.30h - VI Butifarra & Blues al Parc Xarau (Cerdanyola) 
ATENCIÓ: cancel·lat per previsió de pluja

BARCELONA BIG BLUES BAND & JONATHAN HERRERO AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (B4)!
Com el seu nom indica, la B4 és una banda de blues mooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, el convidat és el gran Jonathan Herrero, el cantant d'A Contra Blues, que es posa per primera vegada al capdavant d'aquesta gran màquina de fer blues!
Això serà molt... gran!
Diumenge 23, 20 i 22h - B4 & Jonathan Herrero al Jamboree (BCN)
 
__________________________



Dilluns

Dilluns 17, 20.30h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dimarts

Dimarts 18, 19h - Jam session a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una bona jam per a la tarda de dimarts, coordinada per 3 grans músics: Diego Zapata, Steve De Swart i Abert Escudero. A gaudir!

Dimarts 18, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 18, 21.30h - Jazzcare All Stars a El Molino
Aquest dimarts, a la històrica sala El Molino, podeu viure un homenatge al mític Louis Armstrong a càrrec del sextet Jazzcare! What a wonderful concert!

Dimarts 18, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 19, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 19, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimecres un dels trios més en forma de casa nostra, Chino & The Big Bet, una aposta segura per viure un gran concert de blues amb molt de swing!


Dimecres 19, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Didak Fernández. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!

Dijous

Dijous 20, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Aquest dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!

Dijous 20, 20.20h - Wax & Boogie al Haddock
El Haddock, un nou local de BCN que es presenta com "la taverne canaille", us ha preparat un bon sopar més un bon concert amb Wax & Boogie per a la nit de dijous. Bon profit!

Dijous 20, 20.30h - Violetta Curry & Jaume Vilaseca a l'Hotel Sant Cugat
Violetta Curry, una gran cantant de soul, jazz i funk, acompanyada pel gran pianista Jaume Vilaseca, us oferirà una bona sessió de soul i rhythm'n'blues! La cita és dijous, a l'Hotel Sant Cugat.

Dijous 20, 21h – Marian Barahona Blues & Swing Trio al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep aquest dijous un trio encapçalat per una gran cantant de casa nostra, Marian Barahona Blues & Swing Trio!

Divendres

Divendres 21, 20h - Alx Zayas a la Societat de Blues de Rubí
Després d'estar gairebé un any de gira per Canadà i Estats Units, l'Alex Zayas torna amb un nou disc sota el braç, i aquest divendres el presenta a la Societat de Blues de Rubí! "Deal With The Blues" és el títol d'aquest nou treball, i ara teniu l'oportunitat de gaudir-lo el doble, en directe i a casa vostra (si compreu el disc, és clar). La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Divendres 21, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera de passar la nit de divendres és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels grans bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Divendres 21, 22.30h - T Connection al Nota79
El Nota79, un nou local de concerts de Barcelona, rep aquest dissabte la formació T Connection, encapçalada pel Miguel Talavera, que us farà gaudir d'una gran nit de música en directe a base de blues-rock, amb una mica de jazz i funk!


Divendres 21, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan habitualment els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!


Divendres 21, 23h - Jam session al Tasca i Vins 
Després d'una temporada al Ratafia, The Bluesters tenen un nou espai per a la seva jam setmanal, el Tasca i Vins (prop de l'Estació de França)! Cada divendres podreu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 21, 23.30h - Mr. Shingles a El Paraigua
Aquest divendres, a
El Paraigua, podeu passar la nit amb un trio que s'ha estrenat fa poc, però que està format per músics experts. Es tracta de Mr. Shingles, i amb ells gaudireu del so i el ritme del Chicago dels anys 50 i 60!

Dissabte

Dissabte 22, 21h - La Teoría del Taburete al Camí Ral 39
Aquest dissabte, al Camí Ral 39 "Verdura i Cultura" (Caldes d'Estrac), podeu veure en acció La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i sensibilitat en la seva personal manera d'interpretar el blues! I ara amb nova cantant!

Dissabte 22, 21h - Augie Burr & The ETB Barcelona al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa passar una estona amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The ETB Barcelona, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!

Dissabte 22, 21h - Concert + jam al Rocksound
Aquest dissabte teniu sessió doble al Rocksound, primer el concert de The Park Band i després (23.30h) la jam mensual coordinada per Tota Blues, uns experts en jams i en blues!


Dissabte 22, 23h - Larry Smith al Jazzpetit
El Jazzpetit (BCN) us ha preparat una nit de dissabte molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu blues-rock!


Dissabte 22, 23.30h - Marga Mbande al Craft Barcelona
Aquest dissabte, al Craft Barcelona, podeu veure en acció la Marga Mbande, una cantant de veu suggerent que us farà gaudir del blues, el soul i el funk!   


Dissabte 22, 23.30h - Blues Captain a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona,
us ha preparat una bona sessió de blues-rock amb un power trio de Sabadell, Blues Captain! 


Diumenge

Diumenge 23, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 23, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!
ATENCIÓ: aquest diumenge no hi haurà jam

Diumenge 23, 20.30h - Alex Zayas  al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu veure en acció l'Alex Zayas, un gran guitarrista de casa nostra que us oferirà un gran repertori de blues, rock i funk en format acústic!

Diumenge 23, 21h - Triple Treat al Milano Cocktail Bar 
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge el trio Triple Treat, que us farà gaudir d'una gran sessió de jazz i swing per acabar bé la setmana. Gaudireu el triple!

 


Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment