Monday, October 24, 2016

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 24 d'octubre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

TOCA UN BLUES PEL SÀHARA!
L'Associació per al Desenvolupament de Projectes Solidaris al Sàhara (APSS) ha preparat un gran esdeveniment al Luz de Gas, amb l'objectiu de recollir fons per als camps de refugiats sahrauís.
Amb el títol de "Toca un blues pel Sàhara" aquest esdeveniment consisteix en un concert solidari presentat per Toni Albà, i que tindrà la col·laboració, entre d'altres artistes, de: Aziza Brahim, Gerard Quintana, Amadeu Casas, Barcelona Gospel Messengers, EXESS, i Jaime Stinus.
Aquest dilluns podeu començar la setmana fent una bona acció, al mateix temps que gaudiu d'una gran nit de blues!
Dilluns 24, 21h - "Toca un blues pel Sàhara" al Luz de Gas (BCN)

II CICLE DE JAZZ & BLUES A DOS PIANOS AL MILANO!
Aquesta setmana es celebra el "II Cicle de Jazz & Blues a dos pianos" al Milano Cocktail Bar, on teniu l'oportunitat de veure cara a cara dos grans pianistes!
Seran 7 nits de bona música a quatre mans!
Dilluns 24, 21h - Philippe Lejeune & August Tharrats
Dimarts 25, 21h - Philippe Lejeune & Lluís Coloma
Dimecres 26, 21h - Christian Dozzler & Lluís Coloma
Dijous 27, 21h - Christian Dozzler & Lluís Coloma
Divendres 28, 21h - August Tharrats & Bernat Font
Dissabte 29, 21h - Bernat Font & David Giorcelli & Ster Wax
Diumenge 30, 21h - David Giorcelli & August Tharrats & Ster Wax

CHRISTIAN DOZZLER A CATALUNYA!
En Christian Dozzler és un gran pianista d'Àustria, establert als Estats Units, i que ja porta 40 anys als escenaris fent gaudir al personal amb el seu blues.
Aquesta setmana ens visita, i el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar, al Cicle de Blues & Boogie), al Montcata Vins i al Honky Tonk, acompanyat per grans músics de casa nostra com el Lluís Coloma o el Balta Bordoy!
Dimecres 26, 21h - amb Lluís Coloma al Milano Cocktail Bar (BCN)
Dijous 27, 21h - amb Lluís Coloma al Milano Cocktail Bar (BCN)
Divendres 28, 21h - amb Balta Bordoy al Cicle Blues & Boogie (L'H)
Dissabte 29, 12h - amb Balta Bordoy al Montcata Vins (Montcada) 
Diumenge 30, 20.30h - amb Lluís Coloma al Honky Tonk (BCN)

ALEX GUITAR COMENÇA LA SEVA GIRA PER CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar ens torna a visitar, en aquesta ocasió per presentar el seu nou disc "Tarifa Wind", i aquest divendres el podeu veure en acció al MEAM, i durant tot el novembre per diferents locals de Catalunya.
A gaudir d'autèntic blues rural del sud... de la Península!
Divendres 28, 18h - MEAM (BCN)

11a EDICIÓ DEL CICLE BLUES & BOOGIE DE L'HOSPITALET!
Aquest divendres, dins de la programació del Cicle Blues & Boogie de L'Hospitalet (14 d'octubre - 26 de novembre), teniu una doble proposta.
Primer la inauguració de l'exposició fotogràfica de Vicent Feliu sobre La Tía Felipa, per recordar aquest petit gran local de blues que va tancar fa un temps.
I després teniu concert doble amb un gran pianista austríac i un gran guitarrista mallorquí, Christian Dozzler & Balta Bordoy, i amb un dels guitarristes d'en Muddy Waters acompanyat per una de les bandes de referència de casa nostra, Bob Margolin & Tota Blues Band!
La cita és al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa, i gaudireu... el triple!
Divendres 28, 
19.30h - Exposició fotogràfica
21.00h - Concerts

DOBLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana es presenta una mica més tranquil·la per a The Blues Prisoners, i només sortiran 2 vegades del seu "zulo".
La primera sortida és el divendres, i per primera vegada visitaran Vilanova i la Geltrú, on El Bar La Galeria ha organitzat un concert a l'aire lliure davant del local i s'arrisca a acollir els dos fugitius. Ells també s'arrisquen, perquè allà al carrer estaran més a la vista de la policia...
La segona sortida és el dissabte, i també visitaran per primera vegada una sala històrica, La Traviesa de Torredembarra! Esperem que el fet d'acollir els dos fugitius no provoqui que la sala hagi de posar fi a la seva llarga trajectòria...
Divendres 28, 20.30h - Plaça de les Cols (Vilanova i la Geltrú)
Dissabte 29, 20h - La Traviesa (Torredembarra)

BOB MARGOLIN A CATALUNYA PRESENTANT EL NOU DISC!
El gran Bob Margolin, un dels guitarristes que va tenir en Muddy Waters a la seva banda, té una estreta relació amb Barcelona, fins al punt que és Soci d'Honor de la Societat de Blues de Barcelona, i sovint tenim la sort de que ens vingui a visitar.
Actualment està presentant el seu nou disc, "My Road", i la seva gira passarà per casa nostra, on estarà acompanyat per la Tota Blues Band, la seva banda de referència quan actua per aquí.
Aprofiteu les 3 ocasions que teniu per veure en directe aquest músic que forma part de la història del blues!
Divendres 28, 21h - Centre Cultural Collblanc - La Torrassa (L'Hospitalet)
Dissabte 29, 22.30h - Nova Jazz Cava (Terrassa)
Diumenge 30, 20h 18h - Societat de Blues de Rubí

STACIE COLLINS + JODIE CASH FINGERS AL CAFÈ DEL TEATRE!
Aquest diumenge el Cafè del Teatre rep la visita de l'americana Stacie Collins, una explosiva honyk tonk woman que canta i toca l'harmònica amb una força i energia que no deixa ningú indiferent.
I el concert serà doble, perquè també actuarà la banda Jodie Cash Fingers, una formació de Barcelona que us farà gaudir d'una gran sessió de rock'n'roll, country i blues!
Diumenge 30, 20h - Stacie Collins + Jodie Cash Fingers al Cafè del Teatre (Lleida)
 
__________________________



Dilluns

El blues d'aquest dilluns el teniu als "Destacats de la setmana".

Dimarts

Dimarts 25, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 25, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al JazzMan
Aquest dimarts podeu veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers al JazzMan! Amb els reis del riure'n'blues gaudireu del bon blues i el bon humor a parts iguals! Qui ha dit que els dimarts són un dia avorrit?

Dimarts 25, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 26, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 26, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Didak Fernández. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!

Dimecres 26, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
Aquest dimecres podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial al Harlem Jazz Club! A disfrutar! 


Dijous

Dijous 27, 19.30h - Wax & Boogie a l'IEN
L'Institut d'Estudis Nord-americans (IEN) és una entitat que promou la cultura americana al nostre país, i ja sabem que una part important d'aquesta cultura és el blues. Per això l'IEN també organitza concerts, com el d'aquest dijous amb l'actuació d'una formació especialista en el blues i el boogie "old school", Wax & Boogie! A disfrutar!

Dijous 27, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Aquest dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!

Dijous 27, 20 i 22h - Atomic Swing Five al Jamboree
Els Atomic Swing Five són cinc músics reconeguts de casa nostra, que ara uneixen les seves forces en aquesta formació per fer-vos gaudir de les diferents vessants del swing. Aquest dijous els podeu veure en acció al Jamboree, en la presentació del seu primer disc! 

Dijous 27, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Federico Mazzanti i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la sala!


Dijous 27, 21h - Jam session a L'Olla
L'Olla és un interessant espai de Granollers situat a l'antiga fàbrica Roca Umbert, que combina la gastronomia amb la cultura. Un dijous al mes el dediquen a la seva jam, coneguda com "l'olla de grills", on podeu gaudir del blues i altres estils!


Dijous 27, 22h - Don't Believe the Ad a El Col·leccionista
El Col·leccionista rep aquest dijous la banda Don't Believe the Ad, una formació que combina blues amb el jazz manouche, el rockabilly i el swing!


Dijous 27, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!


Dijous 27, 23h - Caravan Blues a L'Avalanche
L'Avalanche (Puigcerdà) us ha preparat una bona sessió de clàssics del blues, rock i pop amb Caravan Blues!

Divendres

Divendres 28, 23h - Alba Cayuela al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de funl amb l'Alba Cayuela Band!

Divendres 28, 23h - Jam session al Tasca i Vins 
Després d'una temporada al Ratafia, The Bluesters tenen un nou espai per a la seva jam setmanal, el Tasca i Vins (prop de l'Estació de França)! Cada divendres podreu gaudir d'un bon còctel de blues i altres ritmes negres!


Divendres 28, 23.30h - Mr. Shingles al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep aquest divendres els Mr. Shingles, un trio format per músics experts que us farà gaudir d'un bon concert amb el so i el ritme del blues de Chicago dels anys 50 i 60!

Dissabte

Dissabte 29, 12h - Tribut a B.B. King al Disco 100
Aquest dissabte teniu una cita a la botiga Disco 100, per retre homenatge al rei del blues, el mític B.B. King! L'Amadeu Casas ha reunit una gran banda per reviure en directe les cançons d'en B.B. King. Visca el blues! Visca el Rei!

Dissabte 29, 12.30h - Enrico Trio Jazz a La Sedeta
Aquest mes s'ha estat celebrant el XIII Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música.
En aquest últim concert del cicle, els protagonistes són el jazz i la música afroamericana en general, de la mà de l'Enrico Trio Jazz!

Dissabte 29, 13h - Óscar Avendaño & Juanjo Zamorano al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un "beermut" a ritme de blues, country i rock amb Óscar Avendaño (exbaixista de Siniestro Total) i Juanjo Zamorano (exmembre de Pilgrim Rose). Bon profit!

Dissabte 29, 20.30h - Jonathan Glanzberg al Honky Tonk
Si, a més del blues, us agrada la música americana d'arrel en general, aquest dissabte és un bon dia per anar al Honky Tonk. Allà podeu veure el cantant i guitarrista Jonathan Glanzberg, que domina els diferents "pals" de la música tradicional americana!


Dissabte 29, 21h - Pol Prats Trio a La Iguana
Un cop al mes, La Iguana acull un concert de blues, i en aquesta ocasió el protagonista és el Pol Prats Trio. Deixeu-vos portar pel ritme del blues!  

Dissabte 29, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!


Dissabte 29, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 30, 12.30h - The Dry-River Stompers a La Capella de Can Gambús
La Capella de Can Gambús us ha preparat un bon vermut musical per a aquest diumenge a càrrec de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!


Diumenge 30, 13h - Opció 2 al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un "beermut" a ritme de blues, country, rock i altres gèneres amb el duo Opció 2. Una bona primera opció per fer l'aperitiu del diumenge!

Diumenge 30, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 30, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 30, 22.30h - Waltrapa & The Cashmakers al Bar Galeón
Aquest diumenge podeu acabar la setmana a ritme de Texas blues amb uns experts en el tema, Waltrapa & The Cashmakers! Aquest power trio combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i us faran gaudir d'una gran nit de blues al Bar Galeón (Cadaqués)!


 

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment