Monday, January 2, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 2 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

NOVA JAM SESSION A BARCELONA!
Aquest dimarts neix una nova jam a Barcelona, al Milano Cocktail Bar!
Coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala, aquesta jam estarà centrada en el jazz i el blues, però també estarà oberta a altres estils.
Dimarts 3, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar (BCN)

MYRIAM SWANSON & BLUES MESSENGERS AL JAMBOREE!
Fa uns mesos es van celebrar els 25 anys de la inauguració de La Boîte, la històrica sala de Barcelona que va ser el centre de l'escena de blues i música negra en general durant els anys 90.
La festa va ser a una sala "germana" de La Boîte, el Jamboree, i va comptar amb la reunió d'una de les bandes de referència d'aquella època, els Blues Messengers.
Ara teniu l'ocasió de tornar a veure la banda en acció, i amb una convidada especial, la Myriam Swanson!
Dimecres 4, 20 i 22h - Myriam Swanson & Blues Messengers al Jamboree (BCN)

SIMEWS SHOCKS A L'ESCOLA DE BLUES!
Tots els dimecres de gener, a l'Escola de Blues de Barcelona, podeu veure en acció la banda Simews Shocks, formada per alumnes de l'escola i per alguns antics membres de Mancuso.
Tots els concerts es gravaran i d'aquí sortirà el primer CD de la banda, i seran 4 sessions per gaudir amb els joves valors del blues de casa nostra!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o per missatge al Facebook de l'Escola.
Dimecres 4, 22h - Simews Shocks a l'Escola de Blues (BCN)

XIII BLUES & BOOGIE REUNION A LA NOVA JAZZ CAVA!
Aquest dijous i divendres, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, els Reis us deixaran un gran regal: la tretzena edició de la Blues & Boogie Reunion!
Aquesta trobada de pianistes, organitzada pel mestre Lluís Coloma, ja és tot un clàssic d'aquestes dates, i és una molt bona manera d'acabar les festes i carregar les piles per a la resta de l'any.
Els protagonistes dels dos concerts són en Lluís Coloma, una magnífica base rítmica (Manolo Germán i Marc Ruiz), i el dijous tindran de convidats als grans Sébastien Troendlé (França) i Renaud Patigny (Bèlgica), i el divendres Silvan Zingg i Ladyva (els dos de Suïssa).
Blues & Boogie Reunion a la Nova Jazz Cava (Terrassa):
Dijous 5, 22.30h
Divendres 6, 22.30h

NATHAN JAMES & CHINO A BARCELONA!
Aquesta setmana acaba la gira per Barcelona d'un dels gran guitarristes americans del moment, Nathan James, molt ben acompanyat per un dels grans bluesmen de casa nostra, Chino!
En aquesta última ocasió la cita és al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), i segur que serà un concert per emmarcar!
Divendres 6, 18h - MEAM (BCN)

RED MOSQUITOS AL NOTA79!
Aquest divendres teniu una nova oportunitat per gaudir en directe dels Red Mosquitos!
Es tracta de la nova formació del gran guitarrista Agustí Mas, on està acompanyat per dos dels germans Planells (l'Oriol i el Joan Pere) i pel Nacho Olivar, i tots plegats experimenten amb el blues-rock al més pur estil dels anys 60 i 70.
La cita és al Nota79.
Divendres 6, 22.30h - Red Mosquitos al Nota79 (BCN) 

MR. SIXTY PRESENTA NOU DISC A L'ONCLE JACK!
L'Oncle Jack, un
petit "temple" dedicat al Jack Daniel's que podeu trobar a L'Hospitalet, rep aquest dissabte el nou projecte del gran bluesman americà Mike Shannon, la banda Mr. Sixty!
El concert serà la presentació en directe del seu primer disc, "Secrets That We Share", i us espera una gran sessió de rock & blues old school!
Dissabte 7, 20h - Mr. Sixty a L'Oncle Jack (L'Hospitalet)

NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest gener el blues es torna a instal·lar al Poble Espanyol, durant tots els dissabtes!
El primer dia del cicle podeu veure en acció Los Locos del Oeste, uns especialistes en western swing i altres estils populars als Estats Units entre els anys 1930 i 1950!
Una gran iniciativa de l'Escola de Blues de Barcelona i Capibola Blues, que farà que aquest hivern el Poble Espanyol també es converteixi en el Poble del Blues! 
Dissabte 7, 22h - Los Locos del Oeste a l'Escola de Blues (Poble Espanyol, BCN)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un cop al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest primer concert del 2017 són Sweet Marta & Johnny Big Stone, que us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic!.
Per gaudir d'aquests concerts no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Dissabte 7, 23h - Sweet Marta & Johnny Big Stone al Pipa Club (BCN)

II GOLDEN RIVER BLUES FESTIVAL!
Aquest diumenge es celebra la segona edició del Golden River Blues Festival, al poble amb més blues per metre quadrat de la Garrotxa, Riudaura (conegut com a "Golden River")!
Teniu programa doble, primer amb un petit tastet en acústic de "Viatjant pels camins del blues", un concert-documental sobre la història del blues a càrrec de The Rusties, i després podeu veure en acció la Big Mama & Tòfol Martínez Band, que us faran vibrar amb el seu blues elèctric!
La cita és al Centre Cívic d'aquesta localitat "americana"...
Diumenge 8, 18h - II Golden River Blues Festival al Centre Cívic (Riudaura)

AGUSTÍ BURRIEL & B4 + THE VELVET CANDLES AL JAMBOREE!
Aquest diumenge farà 82 anys que va néixer el mític Elvis Presley, i el Jamboree ha preparat un gran concert per celebrar-ho!
L'Agustí Burriel, un dels grans cantants de rhythm'n'blues de casa nostra, estarà acompanyat per l'espectacular Barcelona Big Blues Band (B4), i també participarà de la festa una de les grans formacions de doo wop que tenim aquí, The Velvet Candles!
Prepareu-vos per gaudir d'una nit de swing i rhythm'n'blues que serà "too much" i que us deixarà "all shook up"!
Diumenge 8, 20 i 22h - Agustí Burriel & B4 + The Velvet Candles al Jamboree (BCN)


__________________________



Dilluns

Dilluns 2, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
El primer dilluns del nou any podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial al Harlem Jazz Club! 


Dimarts

Dimarts 3, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 3, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 3, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 4, 20h - Jam session acústica a l'Espai Calàbria 66 
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 4, 21h - The Blues Prisoners a Can Torreca
Aquest dimecres The Blues Prisoners faran la primera sortida del seu "zulo" d'aquest 2017, per amenitzar el sopar de Can Torreca, un acollidor restaurant de Terrassa que combina l'art amb el bon menjar, i que continua arriscant-se a acollir aquest parell de fugitius durant una temporada... Que Sant Muddy Waters els protegeixi! 


Dimecres 4, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera de recuperar-se de les intenses festes de Nadal és una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels grans bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Milano Cocktail Bar.


Dimecres 4, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest dimecres, però no és per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!

Dijous

Dijous 5, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Els dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com.

Dijous 5, 20h - Jam acústica a L'Oncle Jack
L'Oncle Jack és un petit "temple" dedicat al Jack Daniel's que podeu trobar a L'Hospitalet. Això segur que ja és un bon motiu per fer-li una visita, però també en teniu un altre cada primer dijous de mes, una jam de blues acústic!
La jam està coordinada per uns experts en el tema, la banda d'en Mike Shannon, o sigui que teniu tots els ingredients per gaudir d'una bona estona de blues en directe!
ATENCIÓ: cancel·lada. La propera serà el 2 de febrer.

Dijous 5, 21h - Wax & Boogie al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) us ha preparat
l'actuació d'una formació especialista en el blues i el boogie "old school", Wax & Boogie! A disfrutar!

Dijous 5, 23h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.

 
Dijous 5, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!
 


Divendres

Divendres 6, 21h - Enma Fernández Band al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres, al
Milano Cocktail Bar, podeu passar la nit gaudint d'una gran sessió blues i rock'n'roll on el protagonista és el piano de l'Enma Fernández!

Divendres 6, 21.30h - Alan Pardo a L'Astrolabi
Aquest divendres, a L'Astrolabi
(BCN), podeu veure en acció l'Alan Pardo que us oferirà una bona sessió de blues acústic amb el seu toc personal! Un bon regal de Reis!


Divendres 6, 22h - Big Mama & Tòfol Martínez al Soda Acústic
El Soda Acústic (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues amb dos dels grans músics del gènere que tenim a casa nostra, la Big Mama i el Tòfol Martínez! A gaudir amb la "música del diable"!
 


Divendres 6, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!

Divendres 6, 23.30h - Atomic Leopards al Bobby's Free
El Bobby's Free (BCN) us ha preparat una gran sessió de rockabilly i rhythm'n'blues amb uns experts en el tema, els Atomic Leopards!


Dissabte

Dissabte 7, 13h - Los Lester al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" de blues amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del vermut i del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dissabte 7, 13h - Jodie Cash Fingers al Bar Forum
El Bar Forum (BCN) és el lloc on aquest dissabte podeu fer el vermut a ritme de
rock'n'roll, country i blues, amb Jodie Cash Trio!

Dissabte 7, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Els grans Txus Blues & Jose Bluefingers són uns habituals del Honky Tonk (i de gran part de les sales de tot el país!), i és que el seu riure'n'blues és una aposta segura per passar una estona de bon blues i bon humor!


Dissabte 7, 21h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Milano Cocktail Bar
El
Milano Cocktail Bar acull aquest dissabte el gran Lluís Coloma acompanyat pel gran guitarrista mallorquí Balta Bordoy. Us espera una bona sessió de blues i boogie!

Dissabte 7, 22.30h - The Flat Pack al Nota79
El Nota79 (BCN) rep aquest dissabte un trio que us farà gaudir amb el ritme del fingerpickin', el hot blues, l'early jazz i el hillbilly! El seu nom? The Flat Pack! 


Dissabte 7, 23.30h - Atomic Leopards a La Nati
La Nati (Sant Joan de les Abadesses) us ha preparat una gran sessió de rockabilly i rhythm'n'blues amb uns experts en el tema, els Atomic Leopards!   


Dissabte 7, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 8, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 8, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!

Diumenge 8, 20.30h - Jam session al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) us ofereix el segon diumenge de cada mes una bona jam de blues, soul i funf coordinada per la Banda de la Impremta. A gaudir!   

Diumenge 8, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades!


   

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment