Monday, January 16, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 16 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing de Sants3Ràdio, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

SIMEWS SHOCKS A L'ESCOLA DE BLUES!
Tots els dimecres de gener, a l'Escola de Blues de Barcelona, podeu veure en acció la banda Simews Shocks, formada per alumnes de l'escola i per alguns antics membres de Mancuso.
Tots els concerts es gravaran i d'aquí sortirà el primer CD de la banda, i seran 4 sessions per gaudir amb els joves valors del blues de casa nostra!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o per missatge al Facebook de l'Escola.
Dimecres 18, 22h - Simews Shocks a l'Escola de Blues (BCN)

30 ANYS DEL HARLEM: CONCERT SOLIDARI PELS REFUGIATS!
El 1987 el Harlem Jazz Club va obrir les seves portes, i des de llavors no ha parat de programar concerts gairebé tots els dies de la setmana, convertint-se en una de les sales emblemàtiques de Barcelona.
Aquest dijous celebra els seus 30 anys de vida amb un concert en benefici de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, on actuaran molts dels músics habituals de la sala, i el toc de blues anirà a càrrec de reconeguts artistes com Quico Pi de la Serra, Chino, Joan Vinyals, Big Mama...
A gaudir d'una gran nit de música i solidaritat!
Dijous 19, 21h - Concert solidari pels refugiats al Harlem (BCN)

CHINO SWINGSLIDE & VÍCTOR PUERTAS AL BMOL!
Aquest dijous, al bar musical BMOL podeu veure junts dos dels grans bluesmen de casa nostra, en Víctor Puertas i en Chino, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues acústic!
Dijous 19, 23h - Chino Swingslide & Víctor Puertas al BMOL (Castelldefels)
ATENCIÓ: el concert canvia de data, i es farà el 2 de febrer.

TARANTINATION AL POCKET CONCERTS!
Aquest divendres teniu una nova cita amb els Pocket Concerts de Bad Music, i podeu gaudir d'un concert molt especial per gaudir amb la música de les pel·lícules d'en Quentin Tarantino!
Tarantination és una banda especialista en el tema, i primer us oferiran la banda sonora de "Reservoir Dogs" per celebrar el 25è aniversari de la seva estrena, i després una selecció de temes d'altres films d'en Tarantino.
I abans del concert, una interessant conferència d'en Manuel López Poy sobre "Reservoir Dogs".
Us espera una nit de música negra... molt negra! 
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa.  
Divendres 20, 21h - Pocket Concerts al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'H)

GWEN PERRY & MICHELE FABER QUARTET A LA NOVA JAZZ CAVA!
La Nova Jazz Cava us ha preparat un gran concert per a aquest divendres amb dues grans dones, Gwen Perry & Michele Faber Quartet!
Gwen Perry és una showoman que barreja el blues amb el swing i el jazz, i Michele Faber és una reconeguda pianista de Los Ángeles que ara viu a Barcelona.
Una bona manera de començar el cap de setmana!
Divendres 20, 22.30h - Gwen Perry & Michel Faber Quartet a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

HARMONICA FRANK & HIS KING BEES A CATALUNYA!
Aquesta setmana ens visita una formació valenciana, que combina el blues de Chicago i de Memphis dels anys 50, i on té una presència important la música d'Slim Harpo.
Es tracta d'Harmonica Frank & His King Bees, i teniu unes quantes oportunitats per veure'ls en acció!

Divendres 20
18.00h - MEAM (BCN)
23.00h - XXIII Guitarras (BCN)

Dissabte 21
13.00h - Craft Barcelona (BCN)
22.30h - Sala Circus (Cerdanyola)


RAY GELATO A CATALUNYA!
Aquesta setmana ens torna a visitar el gran Ray Gelato, un cantant i saxofonista britànic que fa del swing un gran espectacle, i que estarà acompanyat per grans músics nascuts o establerts a casa nostra!
A gaudir del swing i el jump blues!
Divendres 20, 23h - Sunset Jazz Club (Girona)
Dissabte 21, 20.30h - Auditori Pau Casals (El Vendrell)

THE GENERATION + LUCY & THE DIAMONDS AL REAPER!
La sala Reaper és el lloc on aquest dissabte podeu celebrar una festa d'aniversari... doble!
The Generation, una potent banda de blues-rock, celebra el seu 10è aniversari i Lucy & The Diamonds, una banda especialista en rock'n'roll i rhythm'n'blues, celebra el seus 3 anys de vida.

Us espera una gran nit per gaudir... el doble!
Dissabte 21, 20.30h - Concert doble al Reaper (BCN) 

NITS DE BLUES AL POBLE ESPANYOL!
Aquest gener el blues es torna a instal·lar al Poble Espanyol, durant tots els dissabtes!
El tercer dia del cicle podeu veure en acció Los Locos del Oeste, uns especialistes en western swing i altres estils populars als Estats Units entre els anys 1930 i 1950!
Una gran iniciativa de l'Escola de Blues de Barcelona i Capibola Blues, que farà que aquest hivern el Poble Espanyol també es converteixi en el Poble del Blues! 
Dissabte 21, 22h - Los Locos del Oeste a l'Escola de Blues (Poble Espanyol, BCN)


__________________________



Dilluns
 
Dilluns 16, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dilluns el Milano Cocktail Bar rep un dels trios més actius de casa nostra, Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris d'Europa! They're Red Hot, baby!

Dimarts

Dimarts 17, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 17, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 17, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 17, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 18, 21h - The Blues Prisoners a Can Torreca
Aquest dimecres The Blues Prisoners tornaran a sortir del seu "zulo" per amenitzar el sopar de Can Torreca, un acollidor restaurant de Terrassa que combina l'art amb el bon menjar, i que continua arriscant-se a acollir aquest parell de fugitius durant una temporada... Que Sant Muddy Waters els protegeixi!  

Dimecres 18, 21h - Bernat Font Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar
us ha preparat una gran sessió de blues, swing i més per a aquest dimecres, amb el Bernat Font Trio!

 
Dimecres 18, 21.30h - Chino a El Dinàmic
El Dinàmic (BCN) us ha preparat una bona sessió de swing'n'blues amb un dels músics que domina el tema, Chino Swingslide!


Dimecres 18, 21.30h - Jam session del Prize
La jam del Bar Prize està pensada per gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi, i aquesta setmana es celebrarà a la carpa de l'Avinguda Mistral amb Calàbria, amb motiu de la Festa Major de Sant Antoni. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues! I també per David Sam i Roberto Olori, dos grans músics! 

Dimecres 18, 22h - Jam session al Soda Acústic
Si voleu gaudir d'una jam que combina el blues i altres estils de música negra, cada dimecres en teniu una al Soda Acústic (BCN), i els músics encarregats de coordinar-la són: Andreu Martínez, Martín Laportilla i Roger Guàrdia. Una bona manera d'acabar la nit a ritme de soul, blues i funk!


Dimecres 18, 22.30h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dimecres podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous

Dijous 19, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
Els dijous teniu la jam session que realitza l'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol), dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Estem davant d'una jam que crearà escola!
Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola

Dijous 19, 21h - Lluís Coloma Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep dijous el Lluís Coloma Trio, i ja sabeu què vol dir això, oi? Efectivament, una gran sessió de blues i boogie!

Dijous 19, 21h - Wax & Boogie a l'Hotel Sant Cugat 
L'Hotel Sant Cugat us ha preparat
l'actuació d'una formació especialista en el blues i el boogie "old school", Wax & Boogie! A disfrutar!


Dijous 19, 21h - The Big 3 al Milano Cocktail Bar
Si el dijous a la nit el cos ja us demana "moviment", el podeu portar al Milano Cocktail Bar on hi trobareu The Big 3, és a dir Big Dani Pérez, Agustí Burriel i Marc Ferrer, uns grans experts en rhythm'n'blues! I ja sabeu que el rhythm'n'blues porta molt "moviment"...

Dijous 19, 21.45h - La Teoría del Taburete al Glaciar
El Glaciar (BCN) rep aquest dijous La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues! 


Dijous 19, 22.30h - Root 66 al Nota79
El Nota79 (BCN) rep aquest dijous el duo Root 66 que us farà gaudir amb una bona sessió de country-blues!


Dijous 19, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!
 


Divendres

Divendres 20, 20h - Blueroomess a El Portal dels Encants
El Portal dels Encants (BCN) us ha preparat una interessant sessió a ritme
de blues, rock, folk i jazz amb els Blueroomess!


Divendres 20, 21h - Wax & Boogie Rhythm Combo al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres, al Milano Cocktail Bar, podeu veure el format XL d'un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo! És a dir que a Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell s'hi afegeixen Balta Bordoy i Oriol Fontanals, per formar un quintet espectacular de blues i boogie!

Divendres 20, 21.30h - Giunta al Beat Clot
Aquest dijous,
al Beat Clot (BCN), podeu veure en acció en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors...

Divendres 20, 22.30h - Jam session al Pulsa 9
Cada divendres The Bluesters tenen a punt la seva jam setmanal, i ara tenen nou local, el bar Pulsa 9 de Barcelona! A gaudir del blues i altres ritmes negres!  

Divendres 20, 23h - Alba Cayuela al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de funk amb l'Alba Cayuela Band!


Divendres 20, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no és per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats és molt probable que aconsegueixin fer-vos aixecar de la cadira per ballar!

Divendres 20, 23.30h - Blues Captain a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona,
us ha preparat una bona sessió de blues-rock amb un power trio de Sabadell, Blues Captain!

 
Divendres 20, 23.30h - Atomic Leopards al Bobby's Free
El Bobby's Free (BCN) us ha preparat una gran sessió de rockabilly i rhythm'n'blues amb uns experts en el tema, els Atomic Leopards!


Dissabte

Dissabte 21, 19h - Wax & Boogie al Celler Florida 
El Celler Florida (BCN) us ha preparat
l'actuació d'una formació especialista en el blues i el boogie "old school", Wax & Boogie! A disfrutar! 


Dissabte 21, 20h - Smokin' Blues Duet a La Iguana
La Iguana (BCN) rep aquest dissabte
l'Smokin' Blues Duet, format en aquesta ocasió per Lluís "Nano" Navarro i Víctor Barceló, en una sessió especial per ballar blues dance! 

Dissabte 21, 20.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, teniu l'oportunitat de veure en acció Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un gran duo que us farà gaudir d'una gran sessió de blues... i més!

Dissabte 21, 21.30h - Blueroomess a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll (BCN) us ha preparat una interessant sessió a ritme
de blues, rock, folk i jazz amb els Blueroomess!


Dissabte 21, 23.30h - Atomic Leopards a El Paraigua
El Paraigua (BCN) us ha preparat una gran sessió de rockabilly i rhythm'n'blues amb uns experts en el tema, els Atomic Leopards!

 
Diumenge

Diumenge 22, 18.30h – Jam session al JazzSí Club 
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, és una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 22, 19h - Jam session al Limerick
Amb la jam del Limerick, dirigida per Johnny Big Stone & The Blues Workers, teniu tots els ingredients per acabar molt bé la setmana, gaudint del blues en estat pur!
ATENCIÓ: jam cancel·lada indefinidament.

Diumenge 22, 20h - Daniel Foll a L'Oncle Jack
En Daniel Foll, un gran pianista de casa nostra, presenta el seu espectacle "Trànsit Emocional", on combina la poesia amb la música negra. La cita és a L'Oncle Jack (L'Hospitalet).

Diumenge 22, 20.30h - Cotton Roots al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb els Cotton Roots, que us faran gaudir d'una gran sessió de blues rural! Back to the roots, baby!

Diumenge 22, 21h - Triple Treat al Milano Cocktail Bar 
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge el trio Triple Treat, que us farà gaudir d'una gran sessió de jazz i swing per acabar bé la setmana. Gaudireu el triple!


   

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment