Monday, January 30, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 30 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

NOVA JAM SESSION A BARCELONA!
Aquest dijous neix una nova jam session de blues a Barcelona, la del Barcelona Pipa Club!
Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra com Johnny Big Stone & The Blues Workers, Chino & The Big Bet, David Giorcelli Trio, Hot & Cool, Tota Blues...
Dijous 2, 22h - Jam session al Pipa Club (BCN)

CHINO SWINGSLIDE & VÍCTOR PUERTAS AL BMOL!
Aquest dijous, al bar musical BMOL podeu veure junts dos dels grans bluesmen de casa nostra, en Víctor Puertas i en Chino, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues acústic!
Dijous 2, 23h - Chino Swingslide & Víctor Puertas al BMOL (Castelldefels)

POCKET HARPS: TRIBUT A SONNY BOY WILLIAMSON II!
Aquest divendres teniu una cita especial dels Pocket Concerts de Bad Music, amb un tribut a un dels grans harmonicistes de blues de tots els temps, Sonny Boy Williamson II!
Amb motiu del 120è aniversari del naixement (aproximadament, perquè no se sap la data exacta) d'aquest mític mestre de la blues harp, alguns dels grans harmonicistes de casa nostra pujaran a l'escenari per homenatjar aquest personatge tan especial.
Aquests són els músics participants: Víctor Puerts, Blas Picón, Little Jordi, Oscar Rabadán, Sweet Marta, Maurici Morera, Fredy García, Toni Pastor, Lluís Souto, Txus Blues, David Sánchez i MA Lonesome... "casi ná"!
I abans el periodista Manuel López Poy ens explicarà alguns detalls del misteri que envolta la vida d'en Sonny Boy.
Com sempre, la cita és al Centre Cultural Collblanc-Torrassa. 
Divendres 3, 21h - Pocket Harps al Centre Cultural Collblanc-Torrassa (L'Hospitalet)

DEMIAN A LA SALA MONASTERIO!
Aquest divendres, a L'Oncle Jack, podeu  veure en acció un gran músic argentí que és un virtuós de la guitarra blues, en Demian!
El concert forma part de la seva gira europea, i us espera una bona dosi de riffs de guitarra que us posaran les piles!
Divendres 3, 22h - Demian a L'Oncle Jack (L'Hospitalet)

VIII CALÇOTADA BLUES I JAM SESSION!
Aquest dissabte torna un clàssic dels últims anys de la combinació gastronomia + blues, la VIII Calçotada Blues i Jam Session!
A la Piscina Montflorit de Cerdanyola podeu gaudir de calçots, botifarra, vi (i el que faci falta!), amb el blues en directe de Wax & Boogie.
I després una jam per fer baixar els calçots... Espectacular!
Dissabte 4, 12h - VIII Calçotada Blues a la Piscina Montflorit (Cerdanyola) 

WINTER BLUES SESSIONS AL PEDRALBES CENTRE!
El centre comercial Pedralbes Centre us ha preparat un cicle de blues molt interessant per als dissabtes de febrer, que porta el títol de Winter Blues Sessions.
Els protagonistes del primer concert del cicle són Tota Blues Duo, que us faran gaudir d'una gran sessió de blues acústic!
Dissabte 4, 18h - Tota Blues Duo al Pedralbes Centre (BCN)

SHIRLEY DAVIS & THE SILVERBACKS A L'ALMODOBAR!
Blackcelona, una plataforma de comunicació i promoció de la música negra de Barcelona, us ha preparat una gran nit de soul a l'Almodobar, amb Shirley Davis & The Silverbacks!
Es tracta d'una gran cantant de Londres, establerta a Madrid, que us farà gaudir amb un repertori que combina diversos estils del soul.
Aprofiteu l'ocasió de veure-la en directe per primera vegada a Barcelona!
Dissabte 4, 22h - Shirley Davis & The Silverbacks a l'Almodobar (BCN)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua endavant amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un cop al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i les protagonistes d'aquest mes són dues grans blueswomen de casa nostra Big Mama & Sister Marion!  
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure! 
Dissabte 4, 23h - Big Mama & Sister Marion al Pipa Club (BCN)

JOHNNY BIG STONE & DAVID GIORCELLI A LA CERVESERIA CLANDESTINA!
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida!
Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb dos gran músics de casa nostra, , Johnny Big Stone & David Giorcelli!
Diumenge 5, 12.30h - Johnny Big Stone & David Girocelli a La Cerveseria Clandestina (BCN)

IV FESTIVAL DE BLUES DE SANTA COLOMA!
Aquesta setmana comença el IV Festival de Blues de Santa Coloma!
El festival és una iniciativa de Santako Blues, una associació de la ciutat que té l'objectiu de donar a conèixer i promocionar la "música del diable", i amb aquesta quarta edició el festival ja està totalment consolidat en el panorama de festivals de casa nostra.
La primera cita és aquest diumenge, amb el concert del BCN Bluegrass Trio al Isalba Cafè, una molt bona manera de començar uns dies intensos de blues a "Sweet Home Santako"!
Diumenge 5, 20h - BCN Bluegrass Trio al Isalba Cafè (Santa Coloma)

BLUES MESSENGERS & JOAN PAU CUMELLAS AL JAMBOREE!
Fa uns mesos es van celebrar els 25 anys de la inauguració de La Boîte, la històrica sala de Barcelona que va ser el centre de l'escena de blues i música negra en general durant els anys 90.
La festa va ser a una sala "germana" de La Boîte, el Jamboree, i va comptar amb la reunió d'una de les bandes de referència d'aquella època, els Blues Messengers.
Ara teniu l'ocasió de tornar a veure la banda en acció, i amb un convidat especial, el gran harmonicista Joan Pau Cumellas!
Diumenge 5, 20 i 22h - Blues Messengers & Joan Pau Cumellas al Jamboree (BCN)

__________________________


Dilluns

Error 404: live blues not found.

Dimarts

Dimarts 31, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 31, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 31, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 31, 21.30h - The Black Snakes a El Molino
El Molino rep dimarts The Black Snakes, una banda sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona que us porta el blues de principis del segle XX!

Dimarts 31, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 1, 21h - Marc Ferrer Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimecres el pianista Marc Ferrer, que ara encapçala el seu propi trio amb la intenció de fer vibrar al públic a ritme de blues i jazz!

Dijous

Dijous 2, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"!

Dijous 2, 20h - Jam session a L'Oncle Jack
L'Oncle Jack és un petit "temple" dedicat al Jack Daniel's que podeu trobar a L'Hospitalet. Això segur que ja és un bon motiu per fer-li una visita, però també en teniu un altre cada primer dijous de mes, una jam de blues! La jam està coordinada per uns experts en el tema, la banda d'en Mike Shannon, o sigui que teniu tots els ingredients per gaudir d'una bona estona de blues en directe!

Dijous 2, 20.30h - Fede Aguado & Fierablues al Jazzpetit
Aquest dijous, al Jazzpetit, podeu veure en acció Fede Aguado & Fierablues, una formació madrilenya especialista en el blues "castizo"!

Dijous 2, 21h - Miquel Roldán Swingtet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Miquel Roldán Swingtet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Dijous 2, 22.30h - Big Mama & Tota al Harlem Jazz Club
Aquest dijous podeu veure en acció un duo format per dos grans músics de blues, Big Mama & Tota Blues! La històrica cantant catalana i el gran bluesman argentí establert a Barcelona uneixen les seves forces, per fer-vos gaudir d'una sessió de blues molt especial al Harlem Jazz Club!

Dijous 2, 23h - Atomic Leopards al Hard Rock Cafe
El Hard Rock Cafe de Barceloona rep aquest dijous els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing!


Divendres

Divendres 3, 18h - Fede Aguado & Fierablues al MEAM
Un nou concert d'aquesta nova temporada del cicle "Friday's Blues" que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern). Aquesta setmana podeu veure en acció Fede Aguado & Fierablues, una formació madrilenya especialista en el blues "castizo"!

Divendres 3, 21h - Blues In The Box al Beat Clot
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època, i d'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box".
Ara presenta el seu segon disc, "Solo y Maljuntado", on combina temes en solitari i en format de trio, i la cita d'aquest divendres és al Beat Clot (BCN).
Prepareu-vos per fer un viatge en el temps als orígens del blues! 

Divendres 3, 21h - Lluís Coloma Trio a Can Lleonart
Can Lleonart (Alella) rep aquest divendres el Lluís Coloma Trio, un autèntic espectacle de blues i boogie que us farà vibrar!

Divendres 3, 21h - Enma Fernández Band al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres, al
Milano Cocktail Bar, podeu passar la nit gaudint d'una gran sessió blues i rock'n'roll on el protagonista és el piano de l'Enma Fernández


Divendres 3, 22.30h - Jam session al Pulsa 9
Cada divendres The Bluesters tenen a punt la seva jam setmana al bar Pulsa 9 de Barcelona. A gaudir del blues i altres ritmes!

Divendres 3, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club.
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió els podeu veure acompanyats per una secció de vents, i tots plegats aconseguiran fer-vos aixecar de la cadira per ballar al seu ritme! 

Divendres 3, 23h - Red Mosquitos al Jazzpetit 
Aquest divendres, al Jazzpetit, teniu podeu veure en acció els Red Mosquitos, en un format íntim que rebaixarà una mica la seva intensitat habitual. En aquesta ocasió la seva "picada" serà més suau, però igual d'efectiva!

Divendres 3, 23h - Jam al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN), us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb la jam de Larry Smith & Unfinished Business i el seu potent blues-rock!
 
Divendres 3, 23.45h - Atomic Leopards a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, rep aquest divendres els Atomic Leopards, que us faran vibrar i ballar amb el reu rockabilly, blues i swing!

Dissabte

Dissabte 4, 20.30h - Fede Aguado & Fierablues al Honky Tonk
Aquest dissabte, al Honky Tonk, podeu veure en acció Fede Aguado & Fierablues, una formació madrilenya especialista en el blues "castizo"!

Dissabte 4, 21h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Una bona manera de gaudir de la nit de dissabte és amb una bona dosi de groove, i això és el que us donarà la Paquito Groove Band, el projecte personal d'un dels grans bateries de casa nostra, Marc Ruiz! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dissabte 4, 21.30h - Swamp Preachers a El Cafè Rock & Roll
El Cafè Rock & Roll (BCN) rep els Swamp Preachers, un potent duo que combina el blues amb el soul, el country i altres ritmes nord-americans, tot plegat amb un so pantanós... Very swamp, baby! 

Dissabte 4, 23h - Phil Oksera & The Grapevines a La Torre de Les Arts
La Torre de Les Arts (Montbrió del Camp) rep dissabte la banda de Falset Phil Oksera & The Grapevines, que no li posarà aigua al vi... li posarà blues i rock!

Dissabte 4, 23.30h - The Bluesters Duo al Bobby's Free
Aquest dissabte, al Bobby's Free (BCN), podeu gaudir d'una bona sessió de soul, rhythm'n'blues i rock'n'roll amb The Bluesters Duo!

Dissabte 4, 23.30h - Atomic Leopards a The Wild Geese
The Wild Geese (Sabadell) rep aquest dissabte els Atomic Leopards, que us faran vibrar i ballar amb el reu rockabilly, blues i swing!

Dissabte 4, 23.45h - Malacara & Wilson Band a El Paraigua
Aquest dissabte, a El Paraigua, podeu veure en acció Malacara & Wilson Band, que us farà gaudir d'una bona sessió de blues, amb un repertori que va des dels anys 20 als 60, i de Nashville a New Orleans!

Diumenge

Diumenge 5, 11h - Blueroomess a El Bombín
El Bombín (BCN) us ha preparat un bon vermut per al diumenge, amb el ritme del blues, rock, folk i jazz dels Blueroomess!

Diumenge 5, 12h - The Papas & The Bravas a La Ü de Vilaür
Aquest diumenge, a La Ü de Vilaür, us espera una "blües party" amb vermut, dinar i el blues en directe de The Papas & The Bravas (Alberto Brutus i Albertmics)!

Diumenge 5, 12.30h - Atomic Leopards al Pariente Bar
El Pariente Bar (Segur de Calafell) rep aquest diumenge els Atomic Leopards, que us faran vibrar amb el seu potent rockabilly, blues i swing, mentre feu el vermut!

Diumenge 5, 13h - The Blues Prisoners al Bar del C.C. de Gràcia
Corren rumors de que durant el febrer The Blues Prisoners tenen previst sortir moltes vegades del seu "zulo", i tot apunta que la primera sortida serà aquest diumenge. Per començar la "marató" que els espera, aniran a fer el vermut al Bar del Centre Cívic de Gràcia (Sabadell). Aquests fugitius saben gaudir dels petits plaers, tot i la seva delicada situació...

Diumenge 5, 13h - Tota Blues Duo al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un bon "beermut" a ritme de Chicago blues (en format acústic) amb dos experts en el tema, Tota Blues Duo! Bon profit!


Diumenge 5, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…

Diumenge 5, 19.30h - Fede Aguado & Fierablues a The 1916 Irish Pub
Aquest diumenge, a The 1916 Irish Pub (Cerdanyola), podeu veure en acció Fede Aguado & Fierablues, una formació madrilenya especialista en el blues "castizo"!

Diumenge 5, 20h - Sun Street Blues a La Traviesa
La Traviesa (Torredembarra) rep aquest diumenge els Sun Street Blues, un quintet disposat a que gaudiu del blues i que descobriu el bluesy side of the street!

Diumenge 5, 20h - Daniel Foll a la Gran Bodega Saltó
En Daniel Foll, un gran pianista de casa nostra, presenta el seu espectacle "Trànsit Emocional", on combina la poesia amb la música negra. La cita d'aquest diumenge és a la Gran Bodega Saltó (BCN).

Diumenge 5, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Si aneu al Honky Tonk aquest diumenge podeu veure en acció Blas Picón & Oscar Rabadán. Ells són el 66'6% del trio Blas Picón & The Junk Express, i en aquest format de duo també us donaran el 100% de bon blues!


Salut i blues!


No comments:

Post a Comment