Monday, March 28, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 28 de març)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

SETMANA GRAN AL BLUES&RITMES DE BADALONA!

Segona setmana del Blues&Ritmes, on es concentra el gruix de la programació. El dimecres hi ha un concert especial en un lloc especial: Mario Cobo & His Swingin’ Stringers… al metro de Badalona! Propera parada: rockabilly i blues! El divendres, al Teatre Zorrilla, actuació de Jim Lauderdale, “l’home més sol·licitat del country” per la seva classe i bon gust. El dissabte, també al Teatre Zorrilla, l’espectacle de Music Maker Blues Revue, una fundació que ajuda a veterans músics de blues amb pocs ingressos. Blues de veritat!

Dimecres 30, 19h – Mario Cobo & & His Swingin’ Stringers al vestíbul de l’estació de metro Badalona-Pompeu Fabra (Badalona)

Divendres 1, 21h – Jim Lauderdale al Teatre Zorrilla (Badalona)

Dissabte 2, 21h – Music Maker Blues Revue al Teatre Zorrilla (Badalona)

NIT DE BLUES AL FESTIVAL DE JAZZ DE TERRASSA!

Tercera setmana del 30è Festival de Jazz de Terrassa, amb l’esdeveniment més destacat per als amants del blues: la Nit de Blues a la Nova Jazz Cava! Aquest any el protagonista d’aquesta nit tan esperada és en Kenny Neal, un dels grans del swamp blues de Louisiana, que no necessita gaire presentació. Actualment està presentant el seu últim disc, “Hooked On Your Love”, que combina el blues dels pantans de Louisiana amb el funk i el soul. I per acabar d’arrodonir la festa, en Kenny Neal porta com artista convidada la cantant de soul i gospel E.C. Scott!

Però la nit no acabarà amb aquesta gran actuació. Després començarà la Sessió Golfa amb la Cumellas & Talavera Band, és a dir la banda d’aquests dos virtuosos dels seus instruments. Amb l’harmònica d’en Joan Pau Cumellas i la guitarra d’en Miguel Talavera, la diversió està assegurada!

Aquesta setmana acabarà amb un altre concert de blues molt recomanable: el de Blas Picón & Lluís Coloma Trio! Uns altres dos mestres dels seus instruments (harmònica i piano), que ens faran gaudir de bon blues el diumenge al migdia, a la Plaça Catalunya de Terrassa!

Divendres 1, 22h – Kenny Neal & Band + E.C. Scott a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

Divendres 1, 1h – Cumellas & Talavera Band a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

Diumenge 2, 12h – Blas Picón & Lluís Coloma Trio a la Pl. Catalunya (Terrassa)

CONTINUA EL BLACK MUSIC FESTIVAL!

Quarta setmana del Black Music Festival, que està dedicada als “néts” del blues com el hip hop, el trip hop o el funk electrònic. De tota manera, la setmana començarà amb el propi “avi”, el blues, amb la projecció del documental de l’American Folk Blues Festival 1962-1969 (Buddy Guy, Skip James, Koko Taylor, Little Walter… “casi ná”!). Serà dimarts, al Cinema Truffaut. Divendres, concert doble de hip hop amb SFDK i Ose, a La Mirona de Salt, i concert de funk al Tourmix (Platea) de Girona, amb Cardova. Dissabte, un altre concert doble a La Mirona, amb els mítics Morcheeba i amb Radical Animal Beat, una banda de Girona que és la responsable de la música de l’espot del festival.

La setmana que ve s’acaba el festival amb soul i blues!

Dimarts 29, 20.30h – American Folk Blues Festival al Cinema Truffaut (Girona)

Divendres 1, 22h – SFDK + Ose a La Mirona (Salt)

Divendres 1, 23.30 – Cardova al Tourmix –Platea (Girona)

Dissabte 2, 22h – Morcheeba + Radical Animal Beat a La Mirona (Salt)

AMADEU CASAS A THE PHILHARMONIC

Aquest divendres, The Philharmonic té un convidat especial: l’Amadeu Casas! Es pot considerar que és un dels pioners del blues a Catalunya, i no ha parat de fer gaudir a molts aficionats amb el seu elegant estil de tocar la guitarra. Ara feia un temps que no se’l veia pels escenaris, i el concert a The Philharmonic serà una bona ocasió per retrobar-se amb ell. A més, l’Amadeu actuarà en solitari, sense cap més “acompanyant” que la seva guitarra… No necessita més!

Divendres 1, 23.30h – Amadeu Casas a The Philharmonic (Barcelona)

CARXOFA & JAZZ AMB LONE RHINO CLUB I MÉS!

El Carxofa & Jazz, que aquest any arriba a la cinquena edició, és un esdeveniment que uneix la gastronomia i el jazz a El Prat de Llobregat. Mentre dineu un arròs de carxofes amb sípia, podeu gaudir de 6 concerts i un és el de Lone Rhino Club, la banda liderada per en Julio Lobos que s’encarregarà de posar-hi blues a la carxofa! Els altres grups, més orientats al jazz, són: 4 No One, Krokodillos, Always Drinking Marxing Band, Alba’s Quartet & Joan Martí i Joan Chamorro Quintet & Andrea Motis. Un “menú” molt bo!

Diumenge 3, 12h – Carxofa & Jazz a El Prat de Llobregat

___________________________

Dilluns

Dilluns 28, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 29, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 30, 11.30h – “El blues a l’escola” amb Big Mama & Joan Pau Cumellas

Una altra jornada d’“El blues a l’escola”, una activitat formativa molt important de la Big Mama, que fa anys que porta per les escoles de tot el país. Acompanyada del master de l’harmònica, Joan Pau Cumellas, la Big Mama ofereix una conferència-concert per apropar el blues a tots els nens. Aquest dimecres seran al Centre Cultural de Terrassa.

Dimecres 30, 21 i 23h – Down Home al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a una de les bandes de swing de referència de la ciutat: els Down Home! Liderats pel gran bluesman Chino, aquesta banda us farà ballar (i suar!) blues i swing sense parar!

Dimecres 30, 22h – Jam Session al Continental

El dimecres és el dia de les jams de blues al Continental, i els encarregats de coordinar-la aquesta setmana són els Groove Station, banda liderada per David Sam, un dels grans pianistes de la ciutat. Blues per escoltar, disfrutar i… participar!

Dimecres 30, 22h – The Night Dogs Jam a l’Underground

Sembla que s’està consolidant aquest nou projecte per a les nits de dimecres a la sala Underground de Barcelona: The Night Dogs Jam! The Night Dogs estan liderats pel gran cantant i harmonicista americà Mike Shannon, i conduiran aquesta jam de funk'n dangerous blues!

Dijous

Dijous 31, 21h – Jazz Clàssic Quartet al Cafè Vienès

Aquest dijous podeu veure al grup “de la casa” del Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona): el Jazz Clàssic Quartet. Liderats pel reconegut clarinetista Oriol Romaní, aquest quartet ens portarà el jazz dels anys 20 i 30.

Dijous 31, 22h – Lone Rhino Club a La Vaqueria

Els Lone Rhino Club, liderats pel gran Julio Lobos, seran aquest dijous a Tarragona, a una de les seves sales més veteranes: La Vaqueria. La banda és notícia aquests dies perquè han acabat el seu nou disc, “De norte a sur”, i aquest concert és una bona ocasió per veure com sonen els nous temes en directe!

Dijous 31, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordina Black Cat Bone, una potent banda de blues de Barcelona, que té entre els seus membres a David Sánchez, reconegut bluesman de la ciutat i també cantant i harmonicista de The King Revelers. Una nit per trobar-se amb la “família” del blues de Barcelona!

Dijous 31, 22.30h – Concert del Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous 31, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Dijous 31, 23h – The Reverend Richard John a Els Genis

Els Genis, una associació d’activitats culturals de Badalona, rep aquest dijous a The Reverend Richard John, un bluesman anglès que actua en solitari. Una bona ocasió per “confessar-se” a ritme de blues!

Divendres

Divendres 1, 22h – Backdoor Strangers al Minusa Club

Els Backdoor Strangers són Tota (veu i harmònica) i Míriam Aparicio (veu i piano), i aquest divendres seran al Minusa Club de Barcelona. Una bona ocasió per gaudir del blues d’aquests dos grans músics!

Divendres 1, 23h – The Reverend Richard John al Treintaitants

El Treintaitants és un cafè-concert de Valls, que té una intensa activitat cultural. Aquest divendres reben a The Reverend Richard John, un bluesman anglès que actua en solitari. Segona ocasió de la setmana per “confessar-se” a ritme de blues… Pecadors!

Dissabte

Dissabte 2, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 2, 12.30h – Vermouth & Blues a La Tia Felipa, amb Fredy Fresquet Bluegrass Trio

El vermut d’aquest dissabte a La Tia Felipa tindrà al Fredy Fresquet Bluegrass Trio, liderats per un dels guitarristes de The Bon Scott Band. Un vermut que promet ser molt “canyero”!

Dissabte 2, 23h – Backdoor Strangers al Bar Blues

Aquest dissabte, al Bar Blues de Cerdanyola, teniu la segona ocasió de veure en acció als Backdoor Strangers. Blues del bo ben a prop!

Dissabte 2, 23.30h – Dr. Swinguez a The Philharmonic

The Philharmonic aposta per una programació de qualitat amb una sèrie de bandes “fixes”, i aquest dissabte és el torn de Dr. Swinguez. Amb Julio Vallejo a la veu i guitarra, i Manolo Germán al contrabaix, els Dr. Swinguez us deixaran com nous a base de rhythm’n’blues!

Diumenge

Diumenge 3, 20.30h – Jam de blues al Rocksound

Al Rocksound es compleix gairebé sempre la següent “equació”: diumenge = jam de blues amb Tota Blues Band! Blues de chicago, fet per argentins, amb la participació de músics de Barcelona… Això sí que és “globalització”!

Diumenge 3, 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

1 comment:

  1. Deu-ni-dó quina oferta !! No serà pas per manca de concerts.

    No sabia que hi hagués una versió cinematogràfica de American Folk Blues Festival, té que ser tot un document !

    ReplyDelete