Monday, May 9, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

PROGRAMA DE BAD MUSIC TV DEDICAT A L’EUROPEAN BLUES CHALLENGE!

El passat divendres es va emetre per la Xarxa de Televisions Locals el programa mensual de Bad Music Blues, on es fa un repàs de l’actualitat d’aquesta música. Aquest programa està dedicat íntegrament a l’European Blues Challenge, el concurs de blues a nivell europeu que es va celebrar el març a Berlín. L’equip de Bad Music va acompanyar The Suitcase Brothers, els representants de l’Estat espanyol en el concurs, que són els protagonistes principals del programa. Un document digne de veure!

BIG MAMA & L’ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA DEL TALLER DE MÚSICS AL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA!

Aquesta setmana comença de manera espectacular, amb la presència del blues al Palau de la Música Catalana! Hi actuarà l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, amb la Big Mama a la veu, i faran un repàs al blues dels anys vint, quan es van fer els primers enregistraments d’aquesta música, amb un paper important de les cantants. Un gran escenari per a una gran música: el blues!

Dilluns 9, 19h – Big Mama & l’OJO Taller de Músics al Palau (BCN)

POPA CHUBBY AL FESTIVAL DE GUITARRA DE BARCELONA!

Aquest dijous, la sala Bikini acull un concert del Festival de Guitarra de Barcelona, amb un gran (en tots els sentits!) guitarrista de blues: Popa Chubby! Aquest bluesman va nèixer al Bronx, i el seu blues és contundent i cru (com ho deu ser la vida a aquell barri de New York). Veure’l en directe és tot un espectacle i una experiència inoblidable, i aquest dijous ho podeu comprovar en primera persona! Com diu el títol del seu últim disc: The Fight Is On!

Dijous 12, 21.30h – Popa Chubby a la sala Bikini (BCN)

FESTA PRESENTACIÓ FESTIBAD 2011!

El mes que ve arriba una nova edició del Festibad, que organitza Bad Music, i aquest dijous es farà la festa de presentació a la sala Depósito Legal, de L’Hospitalet. Els protagonistes seran Chino & The Big Bet, que també participaran al festival. Blues “made in Chino”!

Dijous 12, 22h – Chino & The Big Bet al Depósito Legal (L’Hospitalet)

NORTH MISSISSIPPI ALL STARS A LA SALA BIKINI!

Aquest divendres comença una iniciativa interessant, les BCN Roots Sessions, organitzades per Funhouse Productions. Es tracta d’una sèrie de concerts dedicats a la “música d’arrels”, i el primer serà el dels North Mississippi All Stars, una banda americana que combina el blues clàssic amb influències més actuals. La cita és a la sala Bikini de Barcelona!

Divendres 13, 21h – North Mississippi All Stars al Bikini (BCN)

BLUES & PICNIC A NOU BARRIS (BCN)!

Arriba una nova edició del Blues & Pícnic, aquest esdeveniment tan especial organitzat per Capibola Blues i amb la col·laboració de Bad Music Blues. El programa d’aquest any és de categoria, com sempre, amb els Combos de l’Escola de Blues, Blas Picón & Lluís Coloma, Víctor Uris Boogie Thing i la Barcelona Big Blues Band amb Myriam Swanson. I tot això mentre feu un bon berenar a l’aire lliure, al Parc Central de Nou Barris (BCN)… Espectacular! Com diu el lema del Blues & Pícnic: “vine a sentir blues estirat a la gespa”!

Diumenge 15, 16.30h – Blues & Pícnic al Parc Central de Nou Barris (BCN)

Programa:

16.30h – Combos Escola de Blues de Barcelona

17.15h – Blas Picón & Lluís Coloma Trio

18.45h – Víctor Uris Boogie Thing

20.15h – Barcelona Big Blues Band amb Miriam Swanson

____________________________

Dilluns

Dilluns 9, 22h – Cicle d’A Contra Blues a l’Elèctric Bar

Segon concert del cicle dedicat al blues que ha preparat l’Elèctric Bar per als dilluns de maig. Cada concert té la participació dels A Contra Blues més un convidat diferent cada setmana, i aquest dilluns podeu veure a Francis “The Wild” Legar, tot un expert en rock’n’roll.

Dilluns 9, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 10, 11h – “El blues a l’escola” a Figueres

“El blues a l’escola” és una gran iniciativa de la Big Mama, que realitza amb en Joan Pau Cumellas, per apropar el blues als nens. Aquest dimarts seran a Figueres, al Teatre Municipal El Jardí. Teaching the blues!

Dimarts 10, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 10, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 11, 21 i 23h – Song Book & Federico Mazzanti al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree una sessió d’estàndards de jazz, de la mà de Song Book & Federico Mazzanti. Quatre músics que us “transportaran” a l’època daurada dels musicals de Broadway!

Dimecres 11, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Segona dia d’aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 11, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 12, 21h – Ignasi Terraza Trio al Cafè Vienès

Aquesta setmana, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), podeu veure en acció a l’Ignasi Terraza Trio! Aquest gran pianista és un dels més reconeguts dins del panorama del jazz a casa nostra, i aquest dijous podeu comprovar el perquè!

Dijous 12, 22h – Jam al Jam Session de Sabadell

Una altra edició de la jam quinzenal del Jam Session de Sabadell. Com ja sabeu, aquesta sala continua sense poder fer música en directe de manera habitual, degut a una normativa absurda de l’ajuntament. Mentre no es normalitza la situació, aquestes jams conduides per en Lluís Coloma són una bona manera de donar suport a la sala i, al mateix temps, gaudir de bon blues i jazz!

Dijous 12, 22.30h – Jazz Pretenders al Harlem Jazz Club

Aquest dijous el Harlem Jazz Club, tindrà als Jazz Pretenders, banda liderada pel gran saxofonista Jordi Blanch. La banda està presentant el seu nou disc “Camí de l’horitzó”, i aquest concert és una bona ocasió per veure com sona en directe!

Dijous 12, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordina el gran cantant i harmonicista americà Mike Shannon, i segur que la nit serà plena de bon blues i feeling!

Dijous 12, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 13, 19h – Lluís Coloma a l’Auditori Unnim

Aquest divendres podeu veure en acció al Lluís Coloma a l’Auditori Unnim de Sabadell. Serà una actuació especial, doncs en Lluís tocarà sol, amb l’única companyia del piano. Una bona ocasió per gaudir de tots el registres d’un dels millors pianistes de casa nostra!

Divendres 13, 21h – Txus Blues & Jose Bluefingers al Pla de la Calma

El Pla de la Calma és un local de Cardedeu on es combina la cultura i la gastronomia. Aquest divendres el “menú” és de primera: Txus Blues & Jose Bluefingers! Quedareu ben “tips”… de riure! I tot acompanyat de bon blues de “collita” pròpia!

Divendres 13, 21h – The Pepper Pots a la Sala Apolo

La sala Apolo de Barcelona, rep aquest divendres a una banda que perfectament podria ser dels Estats Units... Però resulta que són catalans i fan un soul i rhythm’n’blues dignes de la millor època de la Motown! Ells són The Pepper Pots i ara estan presentant el seu quart disc, “Train to your lover”, i precisament han tingut com a enginyer de so a Bob Ohlsson, que va treballar a la mítica discogràfica.

Divendres 13, 22h – Joan Pau Cumellas & Lluís Navarro a El Pla Dels Encants

El Pla Dels Encants és un lloc molt especial i acollidor de Calella de Mar, on es fusiona la cultura i la cuina. Periòdicament fan diverses activitats, i la música sempre hi té un lloc destacat, fins i tot el blues! Aquest divendres el “menú” musical és de qualitat, amb en Joan Pau Cumellas (harmònica) i Lluís Navarro (guitarra i veu).

Divendres 13, 22.30h – Lone Rhino Club al Cafè del Teatre Escorxador

Els Lone Rhino Club, amb Julio Lobos al capdavant, se’n van a Lleida aquest divendres per tocar al Cafè Teatre Escorxador. Com diria algú: “blues del bueno… en el teatro”!

Divendres 13, 23h – The Acoustic Blues Company al Minusa Club

The Acoustic Blues Company tornen al Minusa Club, una sala de Barcelona on ja hi han actuat altres vegades. En aquest projecte d’en Chino podem trobar blues en estat pur i cada concert és una sorpresa!

Divendres 13, 23.30h – Crawfish a The Philharmonic

Aquest divendres podeu gaudir de bon rockabilly a The Philharmonic, amb Crawfish! Per començar el cap de setmana amb molt de ritme!

Dissabte

Dissabte 14, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 14, 12.30h – Aperitiu musical a La Sedeta, amb Ignasi Coromina Trio

Comença una altra edició del Cicle d’aperitus musicals al centre cívic La Sedeta (BCN), que es celebrarà els dissabtes, fins al 4 de juny. La primera actuació serà la de l’Ignasi Coromina Trio, que combina estàndards de jazz amb temes propis que tenen influències llatines i africanes. Quina bona manera de fer l’aperitiu!

Dissabte 14, 22.30h – Tota Blues al Cafè del Teatre Escorxador

Segon concert de blues d’aquesta setmana al Cafè Teatre Escorxador, de Lleida. En aquesta ocasió amb Tota Blues, els especialistes en blues de Chicago amb “accent” argentí! The Blues Is Macanudo!

Dissabte 14, 23h – Dani Nel·lo a l’Stroika

La sala Stroika de Manresa, porta un temps fent una programació molt interessant, on el blues i el jazz també hi tenen cabuda. Aquest dissabte podeu gaudir de la música d’un dels saxofonistes més carismàtics del país: en Dani Nel·lo! Jazz, blues i molt de feeling!

Dissabte 14, 23.30h – The Acoustic Blues Company a The Philharmonic

Segona ocasió d’aquesta setmana per gaudir amb el blues de The Acoustic Blues Company, en aquesta ocasió a The Philharmonic. Bon blues en una bona sala, perfecte!

Diumenge

Diumenge 15, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 15, 20.30h – La Teoría del Taburete al Honky Tonk

El Honky Tonk rep aquesta setmana a La Teoría del Taburete, un trio de blues de llarga trajectòria, que actualment està preparant una revisió al blues de Chicago dels anys 40. Agafeu el vostre seient i… a disfrutar!

Diumenge 15, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 15, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 15, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment