Monday, May 23, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 23 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

SEGONA EDICIÓ DE L’EUROPEAN BLUES CHALLENGE!

Ja s’ha posat en marxa l’European Blues Challenge 2012, i tots els que esteu interessats en participar-hi ja us hi podeu inscriure. Aquest concurs de blues a nivell europeu és una molt bona oportunitat per a tots els músics, i podeu trobar tota la informació al blog de l’EBC. Salut i blues… i sort!

DEVIL DOLL AL ZAC CLUB!

Aquest dijous podeu viure una nit “infernal” al Zac Club amb la banda nord-americana Devil Doll! Aquesta banda de Los Angeles està liderada per la mateixa Devil Doll, el nom artístic de la cantant Colleen Duffy, i fan una barreja de jazz, rockabilly, latin i punk que us posarà la pell de gallina!

Dijous 26, 21h – Devil Doll al Zac Club (BCN)

VIOLANTE BLUES DE GIRA PER CATALUNYA!

La blueswoman madrilenya Violante Blues i la seva banda estaran uns dies per casa nostra perquè puguem gaudir de la veu d’aquesta cantant, que alguns comparen a la mítica Janis Joplin! El dijous estaran al Bar Rien de Rien de l’Hotel Palace (Barcelona), i després aniran a compartir la jam de la SBB al Monasterio amb Larry Smith. El divendres actuaran al Crossroads de Terrassa, compartint escenari amb Jou Blues Quartet, i el dissabte tornaran al Bar Rien de Rien, acompanyats de Dani Aguilar.

Tres dies intensos per veure en acció a aquesta “lluitadora del blues”!

Dijous 26, 22h – Bar Rien de Rien, Hotel Palace (BCN)

Dijous 26, després del concert – Amb Larry Smith al Monasterio (BCN)

Divendres 27, 23h – Amb Jou Blues Quartet al Crossroads (Terrassa)

Dissabte 28, 22h – Amb Dani Aguilar al Bar Rien de Rien, Hotel Palace (BCN)

MINGO BALAGUER DE GIRA PER CATALUNYA!

El gran harmonicista andalús Mingo Balaguer serà uns dies per Catalunya, acompanyat d’alguns dels millors bluesmen de casa nostra! En Mingo és un dels pioners del blues a tot l’Estat, i ha format part de bandes històriques com La Caledonia Blues Band, a més de col·laborar amb bluesmen mítics com Charlie Musselwhite, Carey Bell i Gary Primich (entre molts d’altres). En tots els concerts que farà aquests dies estarà acompanyat per The Hipsters, un autèntica banda d’“all stars” (David Giorcelli, Oscar Rabadán, Lluís Salvador i Reginald Vilardell). El divendres els podeu veure al Bar Arriba y Abajo de Sant Adrià, el dissabte al vermut de La Tia Felipa, i el diumenge al Rocksound (després la jam habitual). Tres concerts per gaudir del BLUES (sí, en majúscules), ni més ni menys!

Divendres 27, 21h – Mingo Balaguer & The Hipsters al Bar Arriba y Abajo (Sant Adrià de Besós)

Dissabte 28, 12.30h – Mingo Balaguer & The Hipsters a La Tia Felipa (Cerdanyola)

Diumenge 29, 19.30h - Mingo Balaguer & The Hipsters al Rocksound (BCN)

PRIMER STAGE DE BLUES & BOOGIE AMB LLUÍS COLOMA!

Si us agrada el piano, i el blues i el boogie woogie, aquest cap de setmana teniu l’ocasió de passar-lo amb un dels mestres d’aquest instrument i d’aquests estils de música: en Lluís Coloma! En aquest primer Stage de Blues & Boogie Woogie gaudireu de dos dies intensos a una masia de l’Alt Empordà, aprenent la història i la pràctica d’una música i un instrument pels que en Lluís té autèntica passió!

Dissabte 28 i diumenge 29 – Stage amb Lluís Coloma a la Masia Can Geli (Canelles, Navata, Girona)

_________________________

Dilluns

Dilluns 23, 22h – Cicle d’A Contra Blues a l’Elèctric Bar

Quart concert del cicle dedicat al blues que ha preparat l’Elèctric Bar per als dilluns de maig. Cada concert té la participació dels A Contra Blues més un convidat diferent cada setmana, i aquest dilluns el convidat és Ernest “Joe” Armengol, cantant dels Sol Lagarto. Segons ens avisen els A Contra Blues, serà una nit “calenta”! Humm…

Dilluns 23, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 24, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 24, 22h – Andreu Martínez Band al Jazzman

El Jazzman, un petit i acollidor local de Barcelona, continua tenint cada dimarts una gran banda: Andreu Martínez Band! Aquest trio liderat pel reconegut guitarrista que dóna nom al grup us farà gaudir de la música ben a prop!

Dimarts 24, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 25, 21 i 23h – Barcelona Swing Trio al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a tres grans músics que s’han unit per formar el Barcelona Swing Trio! Els components són tres reconeguts intèrprets, de tres generacions diferents: Albert Romaní (guitarra), Bernat Font (piano) i Artur Regada (contrabaix). Tota una garantia per gaudir del millor jazz!

Dimecres 25, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Segona dia d’aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 25, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 26, 21h – Barcelona Swing Trio al Cafè Vienès

Segona oportunitat de veure en acció el Barcelona Swing Trio, en aquest cas al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona). Un tribut als trios acústics de l’època daurada del jazz, que segur que us agradarà!

Dijous 26, 22h – Jam al Jam Session de Sabadell

Segona edició d’aquest mes de la jam del Jam Session de Sabadell. Com ja sabeu, aquesta sala continua sense poder fer música en directe de manera habitual, degut a una normativa absurda de l’ajuntament. Mentre no es normalitza la situació, aquestes jams conduides per en Lluís Coloma són una bona manera de donar suport a la sala i, al mateix temps, gaudir de bon blues i jazz!

Dijous 26, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordinen Larry Smith i Violante Blues… es preveu una nit intensa!

Dijous 26, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 27, 19.30h – Cocktail & Swing a l’Hotel Havana

Aquesta setmana el Cocktail & Swing de l’Hotel Havana (BCN) té un convidat especial, Hernán Senra “Chino” a la guitarra, que estarà acompanyat per dos habituals d’aquest esdeveniment: Víctor Puertas (harmònica) i Artur Regada (contrabaix). Un gust per al paladar i per a les orelles!

Divendres 27, 22h – Bernat Font Trio a la Nova Jazz Cava

El Bernat Font Trio visita el divendres la Nova Jazz Cava, per continuar amb la presentació per tot el país del seu nou disc: The Shout. Un jove pianista, que ja s’ha fet un lloc entre els grans, acompanyat de dos múscics de primera (Ivan Kovacevic i Martí Elias), a una de les sales més importants… Què més voleu?

Divendres 27, 23h – Tota Blues Band al Mô Es Bar

El Mô Es Bar, de Lliçà D’Amunt, continua endavant amb la seva programació de concerts i tenint sempre present el blues. Aquesta setmana hi aniran el Tota Blues Band, garantia de bon blues fet amb molta passió!

Divendres 27, 23.30h – Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club

En Chino & The Big Bet tornen al Harlem Jazz Club aquest divendres, per interpretar els temes del seu disc d’homenatge a Robert Johnson, amb motiu del centenari del naixement d’aquest mític bluesman. Blues en estat pur!

Divendres 27, 23.30h – B & A Brothers a The Philharmonic

Aques divendres, a The Philharmonic, podeu veure els B & A Brothers, és a dir: Kike Méndez (veu i guitarra) i Andreu Martínez (veu i guitarra). Dos músics reconeguts, amb una llarga trajectòria, que s’uneixen per fer oferir-nos el seu costat més acústic.

Dissabte

Dissabte 28, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 28, 12.30h – Aperitiu musical a La Sedeta, amb Valentí Moya Trio

Tercer concert del Cicle d’aperitus musicals al centre cívic La Sedeta (BCN), que es celebra els dissabtes, fins al 4 de juny. En aquesta ocasió el protagonista és el Valentí Moya Trio, especialistes en jazz manouche (o gipsy swing). Un aperitiu amb molt de ritme!

Divendres 28, 19.30h – Cocktail & Swing a l’Hotel Havana

Segon Cocktail & Swing de l’Hotel Havana (BCN) d’aquesta setmana, amb Hernán Senra “Chino”, Víctor Puertas i Artur Regada. Després de l’aperitiu del migdia, podeu empalmar amb el còctel de la tarda!

Dissabte 28, 23.30h – The Suitcase Brothers a The Philharmonic

The Suitcase Brothers tornen aquest dissabte a The Philharmonic, preparats per fer-nos passar la nit de dissabte a ritme de blues! “Només” són dos, “només” fan blues… però com ens agraden!

Diumenge

Diumenge 29, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 29, 20.30h – The Walking Stick Man al Honky Tonk

El Honky Tonk rep aquesta setmana a The Walking Stick Man, el “descendent” català de Sonny Boy Williamson i Howlin’ Wolf! Un còctel impactant!

Diumenge 29, 21.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica! I aquest diumenge és especial, doncs la jam serà després del concert de Mingo Balaguer & The Hipsters!

Diumenge 29, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 29, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment