Monday, May 16, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 16 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

TOTA BLUES BAND A L’ALMODO BAR!

Tercera setmana del cicle de blues i jazz que organitza l’Almodo Bar, de Barcelona. Aquest dijous actuarà la Tota Blues Band, que portarà el seu blues de Chicago, amb versions dels clàssics i temes propis. Una gran nit de blues i una gran ocasió per donar suport a la música en directe a Barcelona!

Dijous 19, 23.45h – Tota Blues Band a l’Almodo Bar (BCN)

BIG MAMA & THE CRAZY BLUES BAND AL CENTRE CULTURAL BARRADAS!

Fa mesos que cada diumenge es pot gaudir de la música de la Big Mama & The Crazy Blues Band a Barcelona, al Jamboree, i aquest divendres serà el torn de L’Hospitalet, que acollirà el concert d’aquesta gran banda al Centre Cultural Barradas. Aquest concert és possible gràcies al suport de la Societat de Blues de Barcelona i de Bad Music Blues, dues de les entitats que més estan treballant per promoure el blues a casa nostra!

Divendres 20, 21.30h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Centre Cultural Barradas (L’Hospitalet)

VERMUT JAZZ A L’AUDITORI AMB BERNAT FONT TRIO!

Amb l’arribada del bon temps, tornen els Vermut Jazz a L’Auditori, de Barcelona, i aquest diumenge podeu gaudir d’un bon aperitiu amb el Bernat Font Trio, el projecte més personal d’aquest jove (i gran!) pianista. Música de qualitat, a l’aire lliure, fent el vermut…Alguna opció millor per al diumenge al migdia?

Diumenge 22, 12.45h – Bernat Font Trio a L’Auditori (BCN)

BARCELONA JAZZ ORQUESTRA A LA SALA APOLO!

Un diumenge al mes la Sala Apolo rep a la Barcelona Jazz Orquestra per reviure la màgia dels concerts de les big bands, on la gent ballava al ritme del swing. Un autèntic espectacle!

Diumenge 22, 19.30h – Barcelona Jazz Orquestra a la Sala Apolo (BCN)

___________________________

Dilluns

Dilluns 16, 22h – Cicle d’A Contra Blues a l’Elèctric Bar

Tercer concert del cicle dedicat al blues que ha preparat l’Elèctric Bar per als dilluns de maig. Cada concert té la participació dels A Contra Blues més un convidat diferent cada setmana, i aquest dilluna el convidat és “doble”: ni més ni menys que Txus Blues & Jose Bluefingers! La nit promet ser molt divertida!

Dilluns 16, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana res millor que una bona jam de blues al Bel-Luna! Amb el David Giorcelli Trio, bon blues i bon rotllo!

Dimarts

Dimarts 17, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 17, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 18, 21 i 23h – Cava Hoppers & Marian Barahona al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree una de les bandes habituals en les trobades de lindy-hop: els Cava Hoppers & Marian Barahona! Amb el seu jazz clàssic, fan les delícies dels amants d’aquest estil de ball, que va triomfar els anys 20 i 30 al mateix temps que les orquestres de jazz. Serà una nit molt “moguda”!

Dimecres 18, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Segona dia d’aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 18, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-luna

En Lluís Coloma i el seu trio són un dels grups habituals del Bel-Luna i, segurament, això és perquè l’elegància d’en Lluís al piano “casa” perfectament amb l’elegància d’aquesta sala del centre de Barcelona!

Dijous

Dijous 19, 19.30h – Conferència d’Alfredo Papo a l’IEN

L’IEN, Institut d’Estudis Nord-americans, dedica part de la seva activitat a promoure la música d’aquell país, amb concerts, conferències, exposicions… Aquest dijous tornarà a oferir-nos la conferència d’un dels principals difusors de la música afroamericana al nostre país: Alfredo Papo. Ell va ser el fundador de l’històric Hot Club Barcelona, i ha escrit llibres i articles, realitzat programes de ràdio, dirigit festivals… En resum, una cita amb la història viva de la música negra a casa nostra!

Dijous 19, 21h – Barcelona Gypsy Reunion al Cafè Vienès

Aquesta setmana, al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), podeu veure en acció als Barcelona Gypsy Reunion, uns experts en jazz manouche, l’estil del gran Django Reinhardt!

Dijous 19, 22h – Txus Blues & Jose Bluefingers al Super Glüh Bar

El Super Glüh Bar és molt a prop del Palau de la Música Catalana i allà hi trobareu aquest dijous a Txus Blues & Jose Bluefingers. Diversió assegurada, i amb blues d’alta qualitat!

Dijous 19, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam la coordinen els Lone Rhino Club, i la nit pot ser espectacular!

Dijous 19, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 20, 22h – Outtakes a L’Artesà

Els Outtakes són una banda formada a Barcelona el 2002, amb influències del blues i el rock dels anys 60 i 70. Aquest divendres els podeu veure a L’Artesà, un cafè teatre d’El Prat de Llobregat.

Divendres 20, 22h – Ricky Araiza & Joan Masats al Tradescàntia Bar

El Tradescàntia, de Pineda de Mar, ja fa un temps que va programant bona música en directe, amb una important presència del blues i el jazz. Aquest divendres hi podeu veure a Ricky Araiza i Joan Masats (de la Sandy River Jazz Band), dos experts en el jazz de New Orleans. Una nit per sopar bé i gaudir de bon dixieland!

Divendres 20, 22.30h – Ramon Prats Jazz Quartet a El Pla dels Encants

El Pla Dels Encants és un lloc molt especial i acollidor de Calella de Mar, on es fusiona la cultura i la cuina, i aquest cap de setmana celebra el seu 5è aniversari! El divendres teniu el Ramon Prats Jazz Quartet, per combinar un bon sopar amb bon jazz!

Divendres 20, 23.30h – Dr. Swinguez a The Philharmonic

Aquest divendres teniu “visita” amb el Dr. Swinguez a The Philharmonic. Us “curarà” tots els mals a base de rhythm’n’blues!

Dissabte

Dissabte 21, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 21, 12.30h – Aperitiu musical a La Sedeta, amb A Contra Blues

Segon concert del Cicle d’aperitus musicals al centre cívic La Sedeta (BCN), que es celebra els dissabtes, fins al 4 de juny. En aquesta ocasió els protagonistes són A Contra Blues, amb el seu estil personal d’entendre el blues. Serà un aperitiu molt bo!

Dissabte 21, 21.30h – Hot Carajillo’s Happy Band al Luz de Gas

Els Hot Carajillo’s Happy Band ja fa 10 anys que porten la seva “swing party” per tot arreu, amb el swing i el rhythm’n’blues dels anys 40 i 50. Aquest dissabte celebraran l’aniversari al Luz de Gas, i la festa serà sonada!

Dissabte 21, 22.30h – Monica Green & Pep Romaguera a El Pla Dels Encants

El dissabte és el dia central de la celebració del 5è aniversari d’El Pla Dels Encants, de Calella de Mar. Per a aquesta ocasió tan especial portaran a una de les grans cantants de música negra, Monica Green, acompanyada per Pep Romaguera a la guitarra!

Dissabte 21, 23h – Gnaposs Trio a El Paraigua

El Paraigua, mítica cocteleria modernista de Barcelona, rep aquesta setmana al Gnaposs Trio, liderats pel gran guitarrista David Muñoz. Serà un còctel explosiu!

Dissabte 21, 23.30h – Big Dani Pérez al Bel-Luna

En Dani Pérez és un dels grans saxofonistes del país, i combina la seva participació a la mítica banda de rock’n’roll Los Rebeldes amb projectes personals, més centrats en el blues i el swing. Aquest dissabte, al Bel-Luna, podeu gaudir de la seva música!

Dissabte 21, 23.30h – La Teoría del Taburete a The Philharmonic

La Teoría del Taburete visita aquest dissabte The Philharmonic, una sala molt adequada per gaudir d’aquest trio de blues de llarga trajectòria, que actualment està preparant una revisió al blues de Chicago dels anys 40.

Diumenge

Diumenge 22, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 22, 19.30h – Blas Picón & The Junk Express a La Traviesa

La Traviesa serà la propera “estació” de Blas Picón & The Junk Express, que arriba a tota marxa carregat de blues “pur i dur”! No deixeu escapar aquest tren!

Diumenge 22, 20.30h – Cotton Roots al Honky Tonk

El Honky Tonk rep aquesta setmana als Cotton Roots, és a dir: Johnny Pérez (guitarra i veu) i Little Jordi (harmònica i veu). Un duo autèntic, en una sala autèntica… Un autèntic plaer per al diumenge al vespre!

Diumenge 22, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 22, 20.30h – Red & The Blue Bastards al Rai-Art

Una altra bona opció per al diumenge és anar a l’associació cultural Rai-Art, de Barcelona, per veure a Red & The Blue Bastards. Amb aquesta banda de recent creació podeu gaudir (segons diuen ells mateixos) de “bon blues rústic i acústic amb tres gotes de glamour”!

Diumenge 22, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 22, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Diumenge 22, 22h – Jam 5è aniversari d’El Pla Dels Encants

El diumenge acaben els actes de celebració del 5è aniversari d’El Pla Dels Encants, de Calella de Mar, amb una gran jam! Una bona manera de celebrar-ho, sí senyor!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

1 comment:

  1. Referent al vermut jazz jazz de l'Auditori només ser veurfe al web 3 concerts. L'any passat en van fer més.
    Si en veus més ara o més endavant fes-m'ho saber. Gràcies !

    ReplyDelete