Monday, June 13, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 13 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

OTIS TAYLOR & COREY HARRIS A LA NOVA JAZZ CAVA!

Aquest divendres hi ha una actuació de luxe a la Nova Jazz Cava de Terrassa: Otis Taylor & His Blues Band + Corey Harris! Aquests dos bluesmen són uns grans coneixedors del folklore nord-americà i de les seves connexions amb els ritmes africans, l’autèntic origen de tota la música negra. Actualment, els dos estan presentant els seus nous discos, “Clovis People” (O. Taylor) i “Father Sun, Mother Earth” (C. Harris), i el concert de la Jazz Cava serà una bona ocasió per veure com sonen en directe les seves cançons. Un concert espectacular i “únic” de veritat, no només per la qualitat dels dos bluesmen sinó perquè és l’únic que faran a Catalunya! Una nit per gaudir del blues en estat pur!

Divendres 17, 22h – Otis Taylor & Corey Harris a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

GUADALUPE PLATA + CAUSTIC ROLL DAVE AL SIDECAR!

Els dos concerts destacats de la setmana són com la nit i el dia, el blanc i el negre, el sol i la lluna… en definitiva, són les dues cares de la mateixa moneda! Si el concert de la Nova Jazz Cava és un viatge a les arrels del blues, el concert doble del dissabte al Sidecar és un viatge a una altra “dimensió”. Per començar, hi trobareu als Guadalupe Plata, una banda andalusa que té una manera molt personal d’entendre el blues, i després Caustic Roll Dave, que ja és conegut a Barcelona per la seva barreja de blues amb hip hop, psicodèlia i altres estils. En resum, un concert que no us deixarà indiferents, i del que millor no dir res més: s’ha de viure!

Dissabte 18, 22h – Guadalupe Plata + Caustic Roll Dave al Sidecar (BCN)

___________________________

Dilluns

Dilluns 13, 19h – The Park Band a la Festa Major del Baix Guinardó

The Park Band actuarà aquest dilluns a la Festa Major del Baix Guinardó (Barcelona). Aquesta banda de rock i blues acostuma a portar músics convidats als seus concerts, i en aquesta ocasió tindrà la col·laboració d’un gran harmonicista i cantant, Miguel Ángel Alonso, i de dos grans guitarristes de la ciutat: Iván Rojas i Agustí Mas. Per començar la setmana amb una festa!

Dilluns 13, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana és molt recomanable una bona jam de blues al Bel-Luna! Aquest dilluns no hi serà David Giorcelli i el seu trio, i no està confirmat qui portarà la jam, però segur que la qualitat està garantida!

Dimarts

Dimarts 14, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 14, 22h – Andreu Martínez Band al Jazzman

El Jazzman, un petit i acollidor local de Barcelona, continua tenint cada dimarts una gran banda: Andreu Martínez Band! Aquest trio liderat pel reconegut guitarrista que dóna nom al grup us farà gaudir de la música ben a prop!

Dimarts 14, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 15, 21 i 23h – The Swing Team al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a un quintet de músics reconeguts i que formen part de les millors big bands de la ciutat: The Swing Team! Amb ells gaudirem d’un repertori de grans temes d’algunes de les llegendes del jazz, com Miles Davis o Herbie Hancock!

Dimecres 15, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Continua aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 15, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-Luna

Després d’algunes setmanes d’absència, en Lluís Coloma torna al Bel-Luna, per fer-nos gaudir amb el seu piano a ritme de blues i boogie!

Dimecres 15, 23h – Bernat Font al Círcol Maldà

Segon concert del cicle “Nits de piano en blanc i negre”, que es celebra tots els dimecres de juny i juliol al Círcol Maldà, amb Bernat Font al piano. Un viatge pel jazz de principis del segle XX, on Bernat interpreta el repertori de pianistes mítics com Jelly Roll Morton o Fats Waller, entre d’altres.

Dijous

Dijous 16, 21h – Josep Maria Farràs Quartet al Cafè Vienès

El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), rep aquest dijous al Josep Maria Farràs Quartet, liderats per aquest gran trompetista que porta molts anys demostrant el seu virtuosisme!

Dijous 16, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam estarà coordinada per l’Iván Rojas Trio, un dels grans guitarristes de la ciutat!

Dijous 16, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 17, 23h – Cotton Roots a The Philharmonic

Aquest divendres podeu veure a The Philharmonic els Cotton Roots, és a dir: Johnny Pérez (guitarra i veu) i Little Jordi (harmònica i veu). Amb ells gaudireu de les arrels del blues del Delta del Mississippi!

Dissabte

Dissabte 18, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 18, 12.30h – Chino & The Big Bet al Parc Joan Miró

El dissabte és un bon dia per fer l’aperitiu, i si és amb blues encara millor! Al Parc Joan Miró (BCN), al “xiringuito” del carrer Aragó, hi trobareu a Chino & The Big Bet que us acompanyaran el vermut amb el seu repertori dedicat al gran Robert Johnson. “Come on in my xiringuito”!

Dissabte 18, 12.30h – Cotton Roots a La Tia Felipa

El dissabte va camí de convertir-se en el “dia dels vermuts”! L’altre vermut musical que hi ha aquesta setmana és el de La Tia Felipa, segurament el “clàssic” dels vermuts & blues, amb els Cotton Roots. Un aperitiu d’”arrels”!

Dissabte 18, 20.30h – Lluís Coloma Duo al Honky Tonk

Aquest dissabte teniu una altra ocasió de veure en acció el Lluís Coloma, en aquesta ocasió en format duo. La cita és al Honky Tonk, un lloc ideal per gaudir d’un bon concert de piano i bateria!

Dissabte 18, 22h – Neil Geoffrey Blues & Rhythm al Tradescàntia

El Tradescàntia, de Pineda de Mar, ha preparat per a aquest dissabte l’actuació de Neil Geoffrey Blues & Rhythm, que és un duo format per el mateix Neil (guitarra i veu) i Juan Carlos Nazerkian (saxo). Per sopar a ritme de blues!

Dissabte 18, 22.30h – La Blueseria a La Carpa del Delta

Aquest dissabte podeu gaudir del blues en un lloc molt especial: La Carpa del Delta, que està situada a la platja de l’Arenal, a l’Ampolla. Allà hi podeu veure a La Blueseria, una banda de la zona que “serveix” bon blues, ben “fresquet”!

Dissabte 18, 23h – The Suitcase Brothers a The Philharmonic

The Suitcase Brothers tornen un cop més a The Philharmonic, i amb ells podreu passar una gran nit de dissabte, amb blues “5 estrelles”!

Dissabte 18, 23h – David Giorcelli Trio al Bar Blues

En David Giorcelli serà amb el seu trio al Bar Blues de Cerdanyola., perquè passeu una “Saturday Night” a ritme de boogie!

Diumenge

Diumenge 19, 12.30h – Huckleberry Finn al Parc Joan Miró

Segon aperitiu d’aquesta setmana al Parc Joan Miró (BCN), en aquesta ocasió al “xiringuito” del carrer Diputació. Allà hi trobareu a Huckleberry Finn Acoustic Reunion que us “serviran” un vermut “negre” (és a dir, amb blues i “família”)!

Diumenge 19, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 19, 19h – Lluís Coloma Trio al GrafikConcert, Sala Apolo

El GrafikConcert és un concurs de disseny de samarretes i aquest diumenge es farà la festa de lliurament de premis a la Sala Apolo. Com a tota festa, hi haurà música, i un dels participants serà en Lluís Coloma que li posarà una bona dosi de blues & boogie!

Diumenge 19, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 19, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 19, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música! Aquesta serà l’última jam de la temporada, aprofiteu-la!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment