Monday, June 6, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 6 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

CONCERT DEL 40 ANIVERSARI DE LA LOCOMOTORA NEGRA A L’IEN!

La mítica Locomotora Negra, la big band de referència del jazz català, ja porta 40 anys “rodant per la via” del jazz i el swing! Per celebrar-ho, faran un concert a l’Institut d’Estudis Nord-Americans (IEN), que també està d’aniversari, en aquest cas el 60è. Una gran festa per celebrar un total de 100 anys!

Dilluns 6, 20.30h – La Locomotora Negra a l’IEN (Barcelona)

BERNAT FONT AL CÍRCOL MALDÀ!

El Círcol Maldà torna a programar una sèrie de concerts amb el gran pianista Bernat Font, sota el títol de “Nits de piano en blanc i negre”. Tots els dimecres de juny i juliol, en Bernat ens “portarà de viatge” pel jazz de principis del segle XX, interpretant el repertori de pianistes mítics com Jelly Roll Morton o Fats Waller, entre d’altres. Prepareu les “maletes”, que marxem de vacances al “paradís” del jazz!

Dimecres 8, 23h – Bernat Font al Círcol Maldà (Barcelona)

BARBACOA & BLUES AMB THE MIDNIGHT ROCKETS!

Un nou concert que combina el menjar i el blues, en aquesta ocasió en format de barbacoa! Es tracta de la festa que hi haurà al Casal de Can Gorgs (Barberà del Vallès), organitzada per l’associació de veïns del barri, on podreu gaudir del blues de The Midnight Rockets mentre us “poseu les botes”! Com deia un anunci de fa temps: “el blues a la parrilla sabe mejor”!

Divendres 10, 21.30h – The Midnight Rockets al Casal de Can Gorgs (Barberà del Vallès)

BLAS PICÓN & THE JUNK EXPRESS AL HONKY TONK!

Aquest dissabte un “tren” carregat de blues (Blas Picón & The Junk Express) arribarà a una de les “estacions” més importants de la xarxa “bluesera” de la ciutat (Honky Tonk). Blues sense conservants ni colorants, per consumir-lo fresc, gairebé cru… Un “carpaccio” de blues boníssim!

Dissabte 11, 20.30h – Blas Picón & The Junk Express al Honky Tonk (BCN)

___________________________

Dilluns

Dilluns 6, 14h – Final de l’Screamin’ Festival a Pineda de Mar

Últim dia de l’Screamin’ Festival, que s’està celebrant desde la setmana passada a Pineda de Mar. Per acabar aquests dies tan intensos, res millor que una rock’n’roll party a la platja, i després una jam session! Això és començar la setmana per la porta gran!

Dilluns 6, 20h – Tota Blues Acoustic Duo al JazzSi

Quan Tota Blues va arribar a Barcelona, ja fa 11 anys, el JazzSí Club es va convertir en la seva “casa” i va ser l’escenari de molts concerts i jams. Ara torna amb el seu duo acústic, per reviure aquelles grans nits de blues! “Blues del bueno, pibe”!

Dilluns 6, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana és molt recomanable una bona jam de blues al Bel-Luna! Aquest dilluns torna a dirigir la jam el David Giorcelli i el seu trio de luxe. Torna Mr. Boogieman!

Dimarts

Dimarts 7, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 7, 22h – Andreu Martínez Band al Jazzman

El Jazzman, un petit i acollidor local de Barcelona, continua tenint cada dimarts una gran banda: Andreu Martínez Band! Aquest trio liderat pel reconegut guitarrista que dóna nom al grup us farà gaudir de la música ben a prop!

Dimarts 7, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 8, 21 i 23h – Joan Chamorro Septet al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a un gran músic i “activista” del jazz: Joan Chamorro! Aquest contrabaixista i saxofonista és el “descubridor” d’Andrea Motis, la jove revelació del jazz a casa nostra, i amb el septet que portarà al Jamboree hi participarà la mateixa Andrea i una altra jove promesa, l’Eva Fernández. Tots ells repassaran l’obra de grans jazzmen com Duke Ellington.

Dimecres 8, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Continua aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dijous

Dijous 9, 21h – Ignasi Terraza Trio al Cafè Vienès

El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), rep aquest dijous a l’Ignasi Terraza Trio, liderats per aquest gran pianista que és un dels més reconeguts actualment. Una gran nit per als amants del piano, i del jazz!

Dijous 9, 22h – Jam session al Jam Session de Sabadell

Primera de les 2 jams previstes aquest mes al Jam Session de Sabadell. Com ja sabeu, aquesta sala no pot fer concerts perquè està situada uns pocs metres més enllà d’on l’Ajuntament concedeix permisos per tocar en directe… Increïble! Aquesta setmana la novetat és que la jam la coordinaran The Midnight Rockets. La lluita continua, #acampadajamsession!

Dijous 9, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana el “director” és en Quim Quiñonero, un dels grans guitarristes de la ciutat, i fundador dels Riders. Una gran ocasió per anar al punt de trobada de la “família” del blues!

Dijous 9, 22.30h – Red Moods al Diobar

Red Moods és un duo de blues, soul i rhythm’n’blues, format per Kaori Neus (piano) i Cristina Carrasco (veu), també coneguda per ser la cantant de la banda Red & The Blue Bastards. La cita és al Diobar, de Barcelona, i la cosa promet!

Dijous 9, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado

El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un bon músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 10, 22.30h – Level Eye a El Racó de La Palma

Level Eye és un duo holandès, format per la cantant Ivy i el guitarrista Jan R. Felperlaan, que fa una barreja de rhythm’n’blues i soul. Els podeu veure a El Racó de La Palma (Reus), i allà gaudireu de la seva manera intensa de viure la música!

Divendres 10, 23h – Huckleberry Finn al Mô Es Bar

Els Huckleberry Finn seran el divendres al Mô Es Bar, de Lliçà d’Amunt. Amb ells us espera una nit molt “negra”, amb el blues com a referent i acompanyat d’altres ritmes afroamericans!

Divendres 10, 23.30h – The Acoustic Blues Company a The Philharmonic

Aquest divendres torna a The Philharmonic el duo The Acoustic Blues Company, format per Hernán Senra “Chino” i Rod Deville. Blues “fet a mà” i de primera qualitat!

Divendres 10, 23.30h – Cat Jr. al Kennedy Irish Bar

El blues & soul arriba al Port Olímpic de Barcelona, en concret al Kennedy Irish Pub, de la mà de Cat Jr.! Aquest duo està format per dos grans músics, Mike Shannon (veu i harmònica) i Juan Antonio Reverte (guitarra), i us farà passar una molt bona estona. Un concert que té molt bona “pinta”!

Dissabte

Dissabte 11, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 11, 23.30h – Txus Blues & Jose Bluefingers a El Celleret de la Rosa

Aquest dissabte Txus Blues & Jose Bluefingers se’n van a Riells del Fai (Vallès Oriental), per participar en el primer aniversari d’El Celleret de la Rosa! En aquest acollidor restaurant, situat en un entorn privilegiat, podreu gaudir d’una gran festa amb bon menjar, bona música i bon humor!

Dissabte 11, 23.30h – Crawfish a The Philharmonic

Crawfish és una de les bandes que està “en plantilla” a The Philharmonic des de fa molts anys. Amb el seu rockabilly us alegraran la nit de dissabte!

Diumenge

Diumenge 12, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 12, 21 i 23h – Concert de Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 12, 22h – Swing & Hot Jazz jam session al Pipa Club

Si us agrada el swing i el jazz, cada diumenge teniu l’oportunitat d’acabar la setmana amb una jam a l’històric Pipa Club de Barcelona. La direcció de la jam la porten els Shine, un dels molts projectes d’Hernán “Chino” Senra, i us encomanaran la seva passió per la música!

Diumenge 12, 22.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica! Aquest diumenge comença més tard, per ser víspera de festiu. Al loro!

Diumenge 12, 22.30h – David Giorcelli Trio al Bel-Luna

Aquesta setmana la podeu començar i acabar de la mateixa manera: al Bel-Luna amb el David Giorcelli Trio! El dilluns en forma de jam, i el diumenge en concert. En qualsevol cas, feeling assegurat amb Mr. Boogieman!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment