Monday, June 27, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 27 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

21è FESTIVAL DE BLUES DE REUS, DEDICAT A EN “PITUS”!

Arriba una nova edició del Festival de Blues de Reus, i ja seran 21 anys! Aquesta edició és molt especial perquè serà la primera que es fa sense l’ànima del festival, Josep Maria Borràs, més conegut com a “Pitus”, que va morir el 9 de setembre de l’any passat. Els seus companys de l’AMCA (Associació per a la Música Creativa Actual) han agafat el relleu i, malgrat la retallada del pressupost, han preparat un festival força atractiu. Podreu gaudir de reconegudes bandes nacionals i internacionals: Soul A Banda (versions de soul amb molt de groove), Sitges Rock Café Band (rock i blues amb un potent directe), Susan Santos & The Papa’s Red Band (una gran blueswoman amb una gran banda), Red House & Lou Marini (una banda que no necessita presentació amb un convidat de luxe: el saxofonista i fundador de The Blues Brothers!), The Black Pines (blues, blues, blues… i r’n’r), Edu Manazas & Whiskey Tren (l’històric bluesman madrileny), Santiago Campillo & The Electric Band (fundador i ex-guitarrista de M-Clan), i La Kozmic Band (un dels millors tributs a Janis Joplin).

Quatre dies per passar-ho molt bé amb el blues, tal com voldria en “Pitus”!

Dijous 30, 20.30h – Soul A Banda a El Racó de La Palma (Reus)

Dijous 30, 23h – Sitges Rock Café Band al Pub El Candil (Reus)

Divendres 1, 22.30h – Susan Santos & The Papa’s Red Band + Red House & Lou Marini (Blues Brothers) a La Palma (Reus)

Dissabte 2, 18.30h – The Black Pines a El Pallol (Reus)

Dissabte 2, 22.30h - Edu Manazas & Whiskey Tren + Santiago Campillo & The Electric Band a La Palma (Reus)

Diumenge 3, 20.30h – La Kozmic Band a El Racó de La Palma (Reus)

“DOGFIGHT PIANO” AL CAFÈ VIENÈS!

Us preguntareu què és això del “Dogfight piano”, doncs és una autèntica “batalla” musical de 3 dels grans pianistes del país! Els “contrincants” són Bernat Font, Lluís Coloma i August Tharrats, i el “ring” és el Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona). Un “combat” a tres bandes amb aquests “pesos pesants” del piano blues!

Dijous 30, 21h – “Dogfight piano” al Cafè Vienès (Barcelona)

BOOKER T JONES A LA SALA APOLO!

Últim concert del primer cicle de les BCN Roots Sessions, amb el legendari Booker T Jones! Un concert espectacular amb un dels millors músics i compositors de la música negra, que ja va començar la seva carrera per la porta gran amb els mítics Booker T & The MG’s, autors de la també mítica cançó “Green Onions”! Aquest divendres, a la Sala Apolo, el mestre del Hammond B-3!

Divendres 1, 20.30h – Booker T Jones a la Sala Apolo (Barcelona)

CERVESES & BLUES AL MÔ ES BAR!

Aquest divendres teniu l’oportunitat d’assistir a un acte molt especial, on la cervesa i el blues seran els protagonistes! Dit així, ja sona força interessant, però si afegim el fet de que es tracta de la presentació oficial de les Cerveses Artesanals de Lliçà d’Amunt, i tenim en compte que el blues el posaran Tota & Martín, llavors la cita passa a ser ineludible! L’última raó per no perdre’s l’esdeveniment: es farà al Mô Es Bar!

Divendres 1, 21.30h – Cerveses & blues al Mô Es Bar (Lliçà d’Amunt)

MONTJUÏC DE NIT AMB BLUES!

Aquesta setmana es celebra una altra edició del Montjuïc de Nit, una nit on la “muntanya màgica” s’omple de música! El blues tindrà el seu espai al Castell de Montjuïc i estarà molt ben representat per Chino & The Big Bet i la Barcelona Big Blues Band. Dos concerts per gaudir de la “màgia” del blues!

Dissabte 2, 22h – Chino & The Big Bet al Castell de Montjuïc (BCN)

Dissabte 2, 23.20h – Barcelona Big Blues Band al Castell de Montjuïc (BCN)

JOHNNY WINTER A LA FAKTORIA D’ARTS!

El mític Johnny Winter serà aquest diumenge a Terrassa, al Faktoria d’Arts (de La Rasa)! Aquest master de la guitarra porta tota una vida dedicada al blues, i últimament la seva salut ha empitjorat considerablement i li està passant factura, però tot i així encara és capaç, ni que sigui puntualment, de “treure foc” de la seva guitarra! Potser una de les últimes oportunitats de veure en directe a un protagonista de la història del blues!

Diumenge 3, 21h – Johnny Winter al Faktoria d’Arts de La Rasa (Terrassa)

_________________________

Dilluns

Dilluns 27, 22.30h – Jam session al Bel-Luna

Per començar bé la setmana és molt recomanable una bona jam de blues al Bel-Luna, amb en David Giorcelli i el seu trio! Mr. Boogieman és un expert en fer-nos moure l’esquelet! Bone blues!

Dimarts

Dimarts 28, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 28, 22h – Andreu Martínez Band al Jazzman

El Jazzman, un petit i acollidor local de Barcelona, continua tenint cada dimarts una gran banda: Andreu Martínez Band! Aquest trio liderat pel reconegut guitarrista que dóna nom al grup us farà gaudir de la música ben a prop!

Dimarts 28, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club

Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 29, 21 i 23h – Alain Guiu Trio & Toni Solà al Jamboree

Aquest dimecres el cicle “Jazz Class Sessions” portarà al Jamboree a l’Alain Guiu Trio & Toni Solà. L’Alain Guiu és un mestre del piano jazz i des de fa un temps col·labora habitualment amb en Toni Solà, un mestre del saxo tenor. De la unió d’aquests dos mestres només en pot sortir una autèntica “lliçó” de blues, jazz i bossa nova!

Dimecres 29, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental

Continua aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 29, 22.30h – Lluís Coloma Trio al Bel-Luna

El dimecres és el dia que en Lluís Coloma és al Bel-Luna, per fer-nos gaudir amb el seu piano a ritme de blues i boogie! “Bel-boogie”!

Dimecres 29, 23h – Bernat Font al Círcol Maldà

Quart concert del cicle “Nits de piano en blanc i negre”, que es celebra tots els dimecres de juny i juliol al Círcol Maldà, amb Bernat Font al piano. Un viatge pel jazz de principis del segle XX, on Bernat interpreta el repertori de pianistes mítics com Jelly Roll Morton o Fats Waller, entre d’altres.

Dijous

Dijous 30, 22 – Slim Bay Seals al Tarambana

Ara feia temps que no teníem notícies dels Slim Bay Seals, una molt bona banda del Vallès que va guanyar el primer Concurs de Blues de la Societat de Blues de Barcelona, poca broma! Ara tornen als escenaris amb el seu blues “crustaci” (¿?), i aquest dijous podeu gaudir del seu espectacle al Tarambana de Cardedeu! Per llepar-se els dits!

Dijous 30, 22h – Cat Jr. Jammin’ al Mosquito Sunset Club

Aquest dijous podeu compartir una nit de blues amb Cat Jr., és a dir Mike Shannon i Juanan Reverte! Dos grans músics que us esperen al Mosquito Sunset Club de L’Hospitalet per fer una jam de funk’n’blues’n’soul!

Dijous 30, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio

Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam estarà coordinada per A Contra Blues, i serà una nova oportunitat per passar una gran nit de blues amb la “família bluesera” de la ciutat!

Divendres

Divendres 1, 23h – Amadeu Casas a The Philharmonic

Aquest divendres torna l’Amadeu Casas a The Philharmonic! Amb ell i la seva guitarra gaudireu d’una nit de BLUES, ni més ni menys!

Dissabte

Dissabte 2, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)

El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 2, 11h – Seminari de guitarra blues amb Quim Quiñonero al Café da Madeira

Aquest dissabte teniu una bona ocasió per descubrir molts dels “secrets” del blues tocat amb la guitarra, de la mà d’un dels bons guitarristes de la ciutat: en Quim Quiñonero (fundador dels històrics Riders). La cita és al Café da Madeira – Sala Dos Rosas, de Barcelona, i des de bon matí ja començareu a donar-li canya a les 6 cordes!

Dissabte 2, 12.30h – Huckleberry Finn a La Tia Felipa

Com cada dissabte, La Tia Felipa ens prepararà un vermut de blues de primera, en aquesta ocasió amb els Huckleberry Finn. Blues i altres ritmes negres servits amb classe per gaudir de l’aperitiu!

Dissabte 2, 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band a La Roca Foradada

Aquesta setmana teniu una altra ocasió de gaudir del blues amb la Big Mama & The Crazy Blues Band, a més del concert habitual dels diumenges al Jamboree. Es tracta del concert que faran a La Roca Foradada de Torredembarra, un espai privilegiat a l’aire lliure situat al port d’aquesta localitat. Blues a la fresca, ideal per a les caloroses nits d’estiu!

Dissabte 2, 23h – Crawfish a The Philharmonic

The Philharmonic + Crawfish = gran nit de rockabilly! Come On Everybody!

Dissabte 2, 00.30h – Mauri Sanchis Modern Organ Trio al Vijazz

El Vijazz és un festival molt especial que uneix el vi i el jazz, i que es celebra a Vilafranca del Penedès. Entre les moltes activitats que es faran de l’1 al 3 de juliol, podeu gaudir del Mauri Sanchis Modern Organ Trio, el grup d’aquest virtuós dels teclats que us farà vibrar amb el seu groove (blues, jazz, funk o soul).

Diumenge

Diumenge 3, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club

El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 3, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band

Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 3, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree

Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com / http://www.facebook.com/thekingrevelers

http://www.beba33.com / http://www.bluesbarcelona.org

No comments:

Post a Comment