Monday, July 18, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 18 d’abril)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

CINEMA A LA FRESCA AMB BLAS PICÓN & THE JUNK EXPRESS!
Aquest dimecres Blas Picón & The Junk Express, un "tren" carregat de bon blues, farà parada al "Cinema a la fresca" del Castell de Montjuïc! Una oportunitat de gaudir d'una nit d'estiu perfecte: primer amb el blues contundent d'aquest trio format per tres grans bluesmen d'aquí, i després amb la pel·lícula "El escritor", de Roman Polanski. Una nit de blues... de cine!
Dimecres 20, 21h - Blas Picón & The Junk Express al "Cinema a la fresca" del Castell de Montjuïc (BCN)

BIG YUYU AL FESTIVAL DE JAZZ DE SANT ADRIÀ DE BESÒS!
Tercer i últim concert del Festival de Jazz de Sant Adrià de Besòs, amb una molt bona banda: Big Yuyu! Directament des de Mallorca, ens visita aquesta potent banda per tancar aquesta edició del festival, amb una gran nit de rhythm'n'blues i soul! Un bon "yuyu" de blues! Aquest festival s'està consolidant, en gran part gràcies a la tasca de David Giorcelli, i esperem que tingui una llarga vida (ell i el festival)! La cita és al Museu de la Immigració.
Dijous 21, 21h – Big Yuyu al Museu de la Immigració (Sant Adrià)

CHINO & THE BIG BET AL MÔ ES BAR!
Aquest divendres el Mô Es Bar, de Lliçà d'Amunt, ens ha preparat una gran nit de blues amb Chino & The Big Bet! En Chino i companyia us faran gaudir del repertori del mític bluesman Robert Johnson, però interpretat a la seva manera, amb originalitat i respecte, i segur que us sorprendrà gratament! Una aposta segura!
Divendres 22, 23h - Chino & The Big Bet al Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)

BOB WAYNE + BOOTY HUNTERS AL ROCKSOUND!
Si voleu passar una nit explosiva de rock&country&bluegrass&blues, aquest dissabte teniu una cita al Rocksound! Les dues bandes que "us posaran les piles" són l'americà Bob Wayne (i la seva banda de "proscrits") i els barcelonins Booty Hunters. Canya per un tub!
Dissabte 23, 22h - Bob Wayne + Booty Hunters al Rocksound (Barcelona)

BLUES & SOUL AL FESTIVAL PORTA FERRADA!
El Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el més antic dels que es celebren a Catalunya, ha reservat dues nits d'aquesta setmana per al blues i el soul.
El dissabte podeu gaudir del concert de l'estrella americana Cindy Lauper, que farà un repàs al seu últim disc Memphis Blues. En aquest disc, la cantant i actriu ha tingut la col·laboració de grans figures com B.B. King i Charlie Musselwhite, per fer les seves personals versions de clàssics del blues. Atenció per als "sibarites" del blues: el guitarrista que l'acompanyarà al concert serà Kirk Fletcher (ex The Fabulous Thunderbirds)! A la web del festival indica que està per confirmar la presència de Charlie Musselwhite a l'harmònica, però és "una mica complicat" que vingui perquè aquella mateixa nit actuarà al Festival de Blues de Cazorla!
El diumenge serà el torn de Mavis Staples, una gran cantant de soul i gospel nascuda a Chicago. Va començar la seva carrera amb el grup familiar, The Staples Singers, i van gravar per a segells mítics com Vee-Jay i Stax, "casi ná"! Atenció per als "sibarites": el guitarra que l'acompanya és en Rick Holstrom (entre d'altres va tocar amb el mític harmonicista William Clarke!).
Dues nits per acabar la setmana per la porta gran!
Dissabte 23, 22.30h - Cindy Lauper al Festival Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols)
Diumenge 24, 22h - Mavis Staples al Festival Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols)
__________________________



Dilluns

Dilluns 18, 19h - Taller de guitarra slide amb Miguel Talavera
Aquest dilluns podeu començar la setmana aprenent moltes coses sobre com tocar la guitarra amb l'slide, amb un dels grans guitarristes que tenim: en Miguel Talavera! El taller es farà als locals d'assaig La Sorda, de Manresa i, si encara no us hi heu apuntat, potser encara hi sou a temps!

Dilluns 18, 22.30h – Jam session al Bel-Luna
Per començar bé la setmana és molt recomanable una bona jam de blues al Bel-Luna, amb en David Giorcelli i el seu trio! Mr. Boogieman és un expert en fer-nos moure l’esquelet! Bone blues!

Dimarts

Dimarts 19, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club
El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 19, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club
Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 20, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental
Continua aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 20, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Com molts dimecres de l'any, el Bel-Luna rep el Lluís Coloma Trio, i això vol dir que serà una gran nit de blues&boogie!

Dimecres 20, 23h – Bernat Font al Círcol Maldà
Setè concert del cicle “Nits de piano en blanc i negre”, que es celebra tots els dimecres de juny i juliol al Círcol Maldà, amb Bernat Font al piano. Un viatge pel jazz de principis del segle XX, on Bernat interpreta el repertori de pianistes mítics com Jelly Roll Morton o Fats Waller, entre d’altres.

Dijous

Dijous 21, 21h – Musicals Sonats al Cafè Vienès
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona) ha programat per a aquest dijous un concert "diferent". Hi podreu veure Musicals Sonats, un repàs a grans musicals de Broadway i del cinema, en petit format i només amb tres intèrprets! Un concert "de cine"!

Dijous 21, 21 i 23h - Jazz Pretenders al Jamboree
Si aneu aquest dijous al Jamboree, podeu gaudir del concert dels Jazz Pretenders, el projecte personal del gran saxofonista Jordi Blanch! Aprofitaran el concert per presentar el seu nou disc "Camí de l'horitzó", on es barregen les cançons composades per en Jordi i les versions "jazzy" de grans èxits del pop i el rock.

Dijous 21, 22h - Dixieland! al Tradescàntia
Aquesta setmana el Restaurant Tradescàntia ha programat dos bons concerts. El de dijous és el de Dixieland!, un duo format per Lluís Murillas (guitarra) i Joan Masats (trombó), dos experts en jazz que ens "portaran de viatge" cap a New Orleans!

Dijous 21, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam estarà coordinada per Tota, un dels grans bluesmen argentins de la ciutat! Una nova oportunitat per passar una gran nit de blues amb la “família bluesera” de la ciutat!

Dijous 21, 23h - The Acoustic Blues Company al Club 66 Moll-Oest
El Club 66 Moll-Oest, d'El Masnou, ja fa temps que va programant bona música en directe, sobretot a l'estiu, i aquest dijous han programat l'actuació de The Acoustic Blues Company. Amb ells podreu gaudir de bon blues i bon rotllo al costat del mar!

Dijous 21, 23h – Kamelmat jam sessions al Cafè Belgrado
El Cafè Belgrado és una de les sales més “guapes” del país, i des de fa uns mesos a tornat a obrir les portes. Com no podia ser d’una altra manera, també hi ha tornat la música en directe, i cada dijous hi ha una jam de jazz, blues, rock… i el que faci falta! Les jams estan dirigides per en Matias Kamelman, un gran músic argentí que porta uns anys al nostre país. Recomanable 100%!

Divendres

Divendres 22, 19h - La Teoría del Taburete al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM)
Com ja sabeu, aquest mes el MEAM ha reservat les nits de divendres al blues, amb el seu cicle "Nits d'estiu al museu". Una molt bona iniciativa que aquesta setmana té a La Teoría del Taburete com a protagonistes, amb el seu repàs al blues que es feia a Chicago els anys 40.

Divendres 22, 22h - The Clean Pockets al Tradescàntia
Segon concert d'aquesta setmana al Restaurant Tradescàntia, i amb el blues com a protagonista. The Clean Pockets està format per Fredy García (veu i harmònica) i Agustín Blesa (guitarra i veus), fundadors de coneguts projectes de blues: Huckleberry Finn i Blues de Circ. Un "menú" amb blues del delta i "guarnició" de boogie!

Divendres 22, 23h – Amadeu Casas a The Philharmonic
Aquest divendres podeu tornar a veure l'Amadeu Casas a The Philharmonic! La veritat és que és un luxe poder gaudir del blues d'aquest mestre de la guitarra en una sala tan acollidora! Blues per a "gourmets"!

Divendres 22, 23.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Segon concert d'aquesta setmana del Lluís Coloma Trio al Bel-Luna. Si no podeu anar-hi el dimecres, ja no teniu excusa! Si hi podeu anar el dimecres, tampoc teniu excusa... per repetir!

Dissabte

Dissabte 23, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 23, 12.30h - The Suitcase Brothers al Vermout & Blues de La Tia Felipa
Com cada dissabte, un altre vermout & blues de La Tia Felipa i, com sempre, amb blues de primera! Aquesta setmana amb The Suitcase Brothers, "no hase falta desir nada más"!
Hi ha hagut un canvi, i el podeu consultar al següent post.

Dissabte 23, 20.45h - The Acoustic Blues Company a la Cocteleria Milano
Aquest dissabte teniu una altra ocasió de gaudir amb el blues de The Acoustic Blues Company, en aquest cas a la Cocteleria Milano de Barcelona. Se us acut una manera millor de començar la nit de dissabte que amb un bon còctel acompanyat de bon blues?

Dissabte 23, 23h – The Black Pines al Café Belgrado.
Aquesta setmana tenim una nova ocasió de veure en acció The Black Pines! Actuaran al Cafè Belgrado, i continuaran amb la presentació del seu nou disc “Walk in the rain”, un disc amb bones cançons pròpies de blues i rock!

Dissabte 23, 23h – The Acoustic Blues Company a The Philharmonic
The Acoustic Blues Company és un altre dels duos que s'ha fet un lloc en la programació de The Philharmonic, i no és casualitat! Blues "fet a mà" per aquesta "empresa" del gran bluesman Hernán Senra "Chino".

Dissabte 23, 23.30h - Dani Pérez Trio al Bel-Luna
Un altre bon concert de blues al Bel-Luna, en aquest cas amb el Dani Pérez Trio! Una nit de rhythm'n'blues "a tope" amb aquest gran saxofonista i els grans músics que l'acompanyen!

Diumenge

Diumenge 24, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 24, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band
Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 24, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Diumenge 24, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
El Bel-Luna tanca la setmana com l'ha començat: amb bon blues! Els Cotton Roots són garantia de bon blues acústic, i el seu nou disc "Freight Train" n'és una bona prova!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com/ / http://www.facebook.com/thekingrevelers
http://www.beba33.com/ / http://www.bluesbarcelona.org/

No comments:

Post a Comment