Monday, July 4, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 4 de juliol)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana


2on FESTIVAL INTERNACIONAL TARRAGONA BLUES!
Aquesta setmana Tarragona agafa el relleu de la veïna Reus i comença el seu festival de blues. El Festival Internacional Tarragona Blues es celebra per segona vegada i ha programat un extens programa de 13 dies i 10 escenaris. Per començar, la inauguració ja serà de luxe amb una de les millors bandes del país, The Midnight Rockets, que acturarà al Cafè del Metropol el dilluns. Tot seguit podeu consultar l’intens programa d’aquesta setmana:

Dilluns 4
20.00h - The Midnight Rockets al Cafè del Metropol.

Dimarts 5
23.00h - La Blueseria (potent banda local que interpreta grans clàssics del blues) al “Sopar sota els focs”.
23.30h - Brendan McCann Trio (el trio d’aquest guitarrista australià afincat a Barcelona) al Cafè del Metropol.

Dimecres 6
23.00h - Brendan McCann serà al “Sopar sota els focs”.
23.30h - Bottleneck John (un guitarrista suec expert en l’slide) al Cafè del Metropol.

Dijous 7
23.00h - Bottleneck John al “Sopar sota els focs”.
23.30h - Brendan McCann Trio al Restaurant Golositalia.

Divendres 8
19.30h – Sol Baker (reconeguda cantant de jazz i swing amb una llarga trajectòria) a l’Hotel Lauria.
23.00h – Pig Fat (trio que barreja el blues del delta amb el rockabilly i el jazz) al “Sopar sota els focs”.
23.30h – La Blueseria a la Plaça del Fòrum.

Dissabte 9
13.30h – Bottleneck John a la Plaça del Rei.
19.30h – Pig Fat a l’Hotel Lauria.
20.30h – Bottleneck John a La Traviesa.
23.00h – Cincinnati Slim (bluesman americà expert en dobro) al “Sopars sota els focs”.

Diumenge 10
13.30h – Cincinnati Slim al Restaurant Gallo Morón
20.00h – “Concert secret”. Fins el mateix diumenge no es sabrà l’artista i el lloc del concert!
20.30h – Blues With A Groove (Steve de Swardt, Quim Quiñonero i Jordi Ortiz, barrejant blues i funk) a La Traviesa.
22.00h – Sol Baker a la Pizzeria DaNicola.

AMADEU CASAS AL FESTIVAL DE JAZZ DE SANT ADRIÀ DE BESÒS!
Ja tenim aquí una altra edició del Festival de Jazz de Sant Adrià de Besòs, i van 17! Gràcies a la tasca d’en David Giorcelli, en aquesta edició tindrem 3 grans concerts durant el mes de juliol. El primer és aquest dijous, amb l’Amadeu Casas Trio, que actuarà al Museu de la Immigració de Sant Adrià. Com cantava el gran Little Walter, “blues with a feeling”!
Dijous 7, 21h – Amadeu Casas Trio al Museu de la Immigració (Sant Adrià)

BARBACOA & BLUES AMB THE MIDNIGHT ROCKETS!
Un nou concert que combina el menjar i el blues, en aquesta ocasió en format de barbacoa! Es tracta de la festa que hi haurà al Casal de Can Gorgs (Barberà del Vallès), organitzada per l’associació de veïns del barri, on podreu gaudir del blues de The Midnight Rockets mentre us “poseu les botes”! Com deia un anunci de fa temps: “el blues a la parrilla sabe mejor”!
Aquest concert estava previst pel passat 10 de juny, però el mal temps va obligar a cancel·lar-lo. Esperem que aquesta vegada sigui la bona!
Divendres 8, 21.30h – The Midnight Rockets al Casal de Can Gorgs (Barberà del Vallès)

THE KING REVELERS AL FESTIJAZZ DE MOIÀ!
Després d’uns mesos d’absència (coses de la crisi?), tornen The King Revelers! De fet, des de la festa del seu desè aniversari, el passat octubre, no havien tornar a pujar a cap escenari (coses de la ressaca?). Però tot arriba i aquest diumenge seran al Festijazz de Moià, en un concert a l’aire lliure per gaudir de la tarda, però ho faran en format quartet sense el seu cantant, David Sánchez (hauran fet un E.R.O.?). Per a tranquil·litat de tothom, en David continua amb els TKR, però un altre compromís l’impedeix actuar amb ells el diumenge.
En resum, una ocasió realment “única” de gaudir d’una “blues party” dels TKR! Qui sap si el proper concert serà l’any que ve… Com diu el refrany: un concert a l’any no fa “dany”!
Diumenge 10, 16h – The King Revelers al Festijazz de Moià
__________________________


Dilluns

Dilluns 4, 22.30h – Jam session al Bel-Luna
Per començar bé la setmana és molt recomanable una bona jam de blues al Bel-Luna, amb en David Giorcelli i el seu trio! Mr. Boogieman és un expert en fer-nos moure l’esquelet! Bone blues!

Dimarts

Dimarts 5, 19.45h – Jam Session al JazzSí Club
El JazzSí Club és un local emblemàtic de Barcelona, que forma part del Taller de Músics, tota una institució musical de la ciutat. Cada dimarts fan una jam que comença amb blues i que continua amb rock, pop… segons els músics de cada sessió. Una sorpresa continua!

Dimarts 5, 21h – S’acaba el Festival de Blues de Reus amb molt de ritme!
Últim dia del Festival de Blues de Reus, i s’acaba amb una pel·lícula mítica: The Blues Brothers (“Granujas a todo ritmo”)! A més de ser molt divertida i de tenir una banda sonora de luxe, aquesta pel·lícula va ajudar a fer arribar el blues i la música negra a molta més gent. Un final de festival “de pel·lícula”!

Dimarts 5, 22.30h – Jam Session al Harlem Jazz Club
Com cada dimarts, el Harlem Jazz Club organitza la seva jam de blues, que està coordinada per en Chino, un dels grans bluesmen argentins afincats a la ciutat. En resum, una molt bona ocasió de començar la setmana amb bon blues!

Dimecres

Dimecres 6, 20h – The Black Pines a “Una estona de cel”
“Una estona de cel” és un cicle de música a l’aire lliure (al jardí del Clot d’en Salvi, Barcelona) que es celebra per sisè any consecutiu. El dimecres és el dia que han reservat al blues, amb The Black Pines, una potent banda de Barcelona que fa blues i r’n’r.

Dimecres 6, 22h – Jam Session amb The Midnight Rockets al Continental
Continua aquesta nova etapa de les jams de blues del Continental. Els “mestres de cerimònies” són The Midnight Rockets, i això vol dir blues de primera i molt bon ambient!

Dimecres 6, 23h – Bernat Font al Círcol Maldà
Cinquè concert del cicle “Nits de piano en blanc i negre”, que es celebra tots els dimecres de juny i juliol al Círcol Maldà, amb Bernat Font al piano. Un viatge pel jazz de principis del segle XX, on Bernat interpreta el repertori de pianistes mítics com Jelly Roll Morton o Fats Waller, entre d’altres.

Dijous

Dijous 7, 21h – Barcelona Gypsy Reunion al Cafè Vienès (Barcelona)
Els Barcelona Gypsy Reunion, liderats pel gran guitarrista Biel Ballester, tornen al Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster de Barcelona), i amb ells gaudirem de bon jazz manouche!

Dijous 7, 21h – Atomic Boy Blues al Faktoria d’Arts
Aquest dijous, al Faktoria d’Arts de Terrassa (sala Rasa), podeu veure una banda amb molt futur: Atomic Boy Blues! Cinc nens “atòmics” que ja toquen com uns veterans i que ja acumulen un currículum d’actuacions envejable. Si segueixen així en sentirem a parlar molts anys!

Dijous 7, 22.30h – Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio
Com cada dijous, jam de la Societat de Blues de Barcelona (SBB) al Monasterio. Aquesta setmana la jam estarà coordinada per David Giorcelli, un dels gran pianistes de la ciutat! Una nova oportunitat per passar una gran nit de blues amb la “família bluesera” de la ciutat!

Divendres

Divendres 8, 21h – Carlos Navarrete Trio al Barcelona Harley Days
Aquest cap de setmana es celebra el Barcelona Harley Days, una concentració de tots els amants d’aquestes mítiques motos, i el blues no podia faltar a la cita! L’encarregat de portar bon blues a la festa serà el Carlos Navarrete Trio (un dels grans guitarristes de la ciutat) i ho farà a la carpa d’El Barn d’en Greg (una sala única, rèplica d’un graner americà).

Divendres 8, 23.30h – The Bob Standards a The Philharmonic
Aquest divendres torna a The Philharmonic el duo The Bob Standards, format pels irlandesos Brian O’Mahony i Dara Luskin. Versions de pop, rock, blues i música celta, per començar bé el cap de setmana!

Dissabte

Dissabte 9, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 9, 12.30h – Red & The Blue Bastards a La Tia Felipa
Un dissabte més, La Tia Felipa ha preparat un gran vermut de blues, en aquest cas amb Red & The Blue Bastards! Quatre bons músics que us “serviran” un aperitiu de blues de primera!

Dissabte 9, 20h – Red & The Blue Bastards al Cafè del Centre
Aquest dissabte Red & The Blue Bastards fan el “doblet”, i al vespre actuaran al Cafè del Centre, de Caldes de Montbui. Si al migdia us “serviran” un aperitiu de blues, al vespre serà un “bocata” de blues? En qualsevol cas segur que estarà molt bo!

Dissabte 9, 23h – The Black Pines al Monasterio. Presentació nou disc.
Si el dimecres podem veure The Black Pines a l’aire lliure, el dissabte els podem veure en un ambient més “normal”, és a dir en una sala. Al Monasterio faran la presentació del seu nou disc “Walk in the rain”, i podrem escoltar com sonen les noves cançons en directe!

Dissabte 9, 23h – Luis Pardelláns Duo a The Philharmonic
Aquest dissabte podeu veure el Luis Pardelláns Duo a The Philharmonic. Jazz de qualitat amb piano i bateria, per gaudir de la nit de dissabte de manera relaxada!

Diumenge

Diumenge 10, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
El JazzSí Club del Taller de Músics, també fa jam els diumenges (a més dels dimarts). Cada setmana dues oportunitats per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 10, 20.30h – Jam de blues al Rocksound, amb Tota Blues Band
Diumenge + blues = jam al Rocksound amb Tota Blues Band! Pura matemàtica!

Diumenge 10, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!

Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com/ / http://www.facebook.com/thekingrevelers
http://www.beba33.com/ / http://www.bluesbarcelona.org/

No comments:

Post a Comment