Monday, August 15, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 15 d'agost)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També és molt recomanable el programa Red Hot Blues, de Ràdio Vilafant.

Destacats de la setmana

BLUES AMB GRÀCIA!
Avui mateix comença la programació de la Festa Major de Gràcia, on el blues i "família" hi tenen una presència força destacada! Alguns dels artistes i bandes que podeu trobar-hi són: A Contra Blues (blues i altres "derivats", ben barrejats i "servits" amb personalitat), Red & Blues Band (una nova banda de 7 músics que ha nascut d'un combo de l'Escola de Blues de Barcelona), Txus Blues & Jose Bluefingers (els reis del riure'n'blues, perquè el blues no és per plorar), The Blue Pie (una combinació "al·lucinògena" de blues i rock dels 70), The Healers (Van Morrison en "persona", o gairebé...), Down Home (swing elèctric que us deixarà "fregits"), Bernat Font (els dits més joves i dinàmics sobre un piano), The Incorregibles Blues Band (banda de blues-rock del mateix barri de Gràcia, que fan de cada concert una festa), Tandoori Lenoir (els all-stars del blues català), The Soultans (versions del millor soul, funk i música negra en general)... No està gens malament, oi?

També teniu un punt de parada obligatòria: la Plaça del Swing (la famosa Plaça del Diamant). Aquí hi podeu trobar tallers, classes, concerts i altres activitats relacionats amb el ball del swing. Algunes de les bandes que posaran la música per ballar: Gumbo Jass Band (formada per reconeguts músics de jazz), Galetes Franklin (una banda de tribut a la gran Aretha Franklin), Hot Carajillo's Happy Band (la banda de l'incombustible Quimet Carreras, amb la seva swing party), Barcelona Big Blues Band (una big band que fa del blues un espectacle)... Per no parar de ballar!

Aquí teniu els concerts. Es possible que n'hi hagi algun més que us interessi, i els podeu trobar al programa de la festa.

Dilluns 15, 19h - Red & Blues Band (Carrer Joan Blanques de Baix de Tot)
Dilluns 15, 22.30h - Gumbo Jass Band (Plaça del Diamant)
Dilluns 15, 23h - A Contra Blues (Carrer Puigmartí)

Dimarts 16, 13h - Txus Blues & Jose Bluefingers (Plaça Rovira i Trias)
Dimarts 16, 22h - The Blue Pie (Carrer Progrés)
Dimarts 16, 22.30h - Galetes Franklin (Plaça del Diamant)
Dimarts 16, 23h - Tandoori Lenoir (Carrer Joan Blanques de Baix)
Dimarts 16, 23h - The Healers (Carrer Joan Blanques de Baix de Tot)

Dimecres 17, 22.30h - Hot Carajillo's Happy Band (Plaça del Diamant)
Dimecres 17, 23h - Down Home (Carrer Joan Blanques de Baix)

Dijous 18, 12.30h - Bernat Font Trio & Juli Aymí (Carrer Joan Blanques de Baix de Tot)
Dijous 18, 22.45h - Bernat Font Trio (Carrer Ciudad Real)

Divendres 19, 22.30h - Barcelona Big Blues Band (Plaça del Diamant)
Divendres 19, 23h - The Soultans (Carrer Joan Blanques de Baix)
Divendres 19, 24h - The Incorregibles Blues Band (Carrer Providència)

Dissabte 20, 22.30h - Bernat Font Trio (Plaça del Diamant)
Dissabte 20, 00.30h - The Incorregibles Blues Band (Carrer Joan Blanques de Baix de Tot)

Diumenge 21, 13h - The Healers (Plaça Rovira i Trias)
ATENCIÓ, CANVI: Diumenge 21, 13h - The Zimmermans (Plaça Rovia i Trias). Homenatge a Bob Dylan!
Diumenge 21, 23h - A Contra Blues (Carrer Puigmartí)

GIRA DE LLUÍS COLOMA & BOB SEELEY PER CATALUNYA!
Aquesta setmana teniu l'oportunitat de veure el nostre gran pianista de boogie tocant amb una llegenda del mateix instrument i estil. Senyores i senyors, es tracta de la gira de Lluís Coloma & Bob Seeley per Catalunya! En Bob Seeley ja té 83 anys, i és l'únic pianista en actiu que va tenir relació directe amb grans mestres del boogie woogie com Meade Lux Lewis. En Lluís i en Bob faran 3 concerts a casa nostra, i seran 3 ocasions úniques (i potser irrepetibles) de veure junts en acció aquests dos masters del piano, dues generacions que es trobaran per fer saltar les tecles del piano!
Dilluns 15, 22h - Bob Seeley & Lluís Coloma al Can Via Music (La Palma de Cervelló)
Dijous 18, 23h - Bob Seeley & Lluís Coloma Trio al Bel-Luna (Barcelona)
Divendres 19, 23h - Bob Seeley & Lluís Coloma Trio al Festival de Jazz d'Arenys de Mar

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS & DAVID GIORCELLI AL CICLE "SOLISTES A L'ALTA RIBAGORÇA"!
El dissabte podeu veure un trio molt especial: Txus Blues & Jose Bluefingers & David Giorcelli! I el lloc també "té tela": l'absis de l'església de Sant Joan de Boí! Com es possible aquesta trobada? Doncs amb motiu del cicle de concerts "Solistes a l'Alta Ribagorça", que ja fa 20 anys que es celebra per aquelles terres lleidatanes. La unió del riure'n'blues d'en Txus i en Jose amb el boogie d'en David pot ser explosiva, i ves a saber com acaba el concert a dins de l'església... Serà una festa com Déu mana!
Dissabte 20, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers & David Giorcelli al Cicle Solistes a L'Alta Ribagorça (Boí)


__________________________


Dilluns

Dilluns 15, 22.30h – Jam al Bel-Luna amb David Giorcelli Trio
Tot i que en un principi estava previst que aquest dilluns festiu no hi hagués jam al Bel-Luna, al final s'han animat i, com cada dilluns, el David Giorcelli us espera amb el seu trio per compartir una nit de blues i boogie ben "calenta"!

Dimarts

Aquest dimarts tot el blues el teniu a Gràcia!

Dimecres

Dimecres 17, 21.30h - La Blueseria a El Búho
La Blueseria és una interessant banda de Cambrils, que combina grans clàssics dels 50 amb cançons pròpies (en castellà), i aquest dimecres els podeu veure a El Búho (L'Hospitalet de l'Infant).

Dimecres 17, 22h – The Suitcase Brothers al Mamarosa Beach
Un altre dimecres per sopar al Mamarosa Beach, amb The Suitcase Brothers. Bé, no sopeu amb ells directament però sí que us acompanyaran amb el seu blues. Només per a "gourmets del blues"!

Dijous

Dijous 18, 19h - Joies & Jazz al Bar Llibreria Roxanne
Segona edició d'aquest esdeveniment tan especial. Es tracta de la presentació d'una col·lecció de joies de Peca Joyas, que tindrà una performance de jazz a càrrec de Cristina Carrasco (Red & The Blues Bastards) a la veu i Thierry Courault a la guitarra. Aquesta setmana ho podeu veure al Bar Llibreria Roxanne, del barri de Gràcia, i podeu aprofitar per gaudir de la seva Festa Major!

Dijous 18, 19.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Casal de L'Albi
El dijous en Txus Blues & Jose Bluefingers se'n van cap a la comarca de Les Garrigues (Lleida) per tocar al Casal del L'Albi. Millor que el casal sigui a prop de la farmàcia del poble, perquè algú pot "prendre mal" de tant riure amb les cançons iròniques d'aquests dos masters del riure'n'blues!

Dijous 18, 22.30h - Jam Session de la SBB a la Sala Monasterio
Ja sigui hivern o estiu, plogui o faci sol, cada dijous teniu a punt la jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio. Aquest dijous la jam està coordinada per Johnny Pérez, un dels guitarristes més en forma del circuit. I amb una convidada especial: l'harmonicista i cantant Marta Suñé!

Divendres

Divendres 19, 19h - Blas Picón & The Junk Express al Chiringuito Pura Vida
El Blas Picón & The Junk Express està fent molts "quilòmetres de blues" aquest estiu, i el divendres farà parada al Chiringuito Pura Vida (Castelldefels). Serà tot un contrast veure aquest concert de blues contundent i sense concessions tan a prop del mar, amb la companyia de la suau brisa marina, les estrelles...

Divendres 19, 18h - Cat Jr. al Museu Europeu d'Art Modern (MEAM)
Aquest divendres el MEAM torna a rebre els Cat Jr, és a dir Mike Shannon i Juan Antonio Reverte. Si repeteixen serà per alguna cosa, no? Segur que el seu anterior concert (amb la seva barreja de blues, rock i soul) va ser digne d'"enmarcar" en un museu!

Divendres 19, 22h - Marian Barahona & Miguel Pino a la Piscina Montflorit
La Piscina Montflorit de Cerdanyola tanca aquest divendres la seva temporada de concerts d'estiu, i ho fa amb una de les millors veus de blues i jazz del país, acompanyada d'un gran guitarrista. Es tracta de Marian Barahona & Miguel Pino, que han preparat un concert acústic molt especial per a l'ocasió!

Dissabte

Dissabte 20, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb José Luis Martín, Paula Castro i Joan Ventosa. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 20, 12h - The Walking Stick Man al Festival FOES de Blues & Folk
El Festival FOES es celebra a Montblanc per segona vegada, i aquest dissabte té l'actuació de The Walking Stick Man, a l'hora de l'aperitiu. Un concert acústic amb aquest bluesman, que només amb la seva veu, guitarra i harmònica ja en té prou per captivar-vos amb el seu espectacle!

Dissabte 20, 20h - Blues de Rostoll al Tramunrock
El Tramunrock és un festival de diferents estils musicals que es celebra a Portbou. El dissabte podeu veure-hi, entre altres grups, els Blues de Rostoll, una de les bandes pioneres del blues en català i que torna als escenaris després de 15 anys, amb nova formació. Que sigui per molts anys!

Dissabte 20, 22.30h - Jam amb Tota Blues al Rocksound
Un altre dissabte de jam "estiuenca" al Rocksound, amb Tota Blues. Amb el nou dia i horari, podeu gaudir d'una jornada completa de platja durant el dia, i a la nit a "bluesear con los pibes"!

Diumenge

Diumenge 21, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 21, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!


Salut i blues!

info@thekingrevelers.com / http://www.thekingrevelers.com/ / http://www.facebook.com/thekingrevelers
http://www.beba33.com/ / http://www.bluesbarcelona.org/

No comments:

Post a Comment