Monday, September 12, 2011

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 12 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables dos programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant i Just Blues de Ràdio Desvern.

Destacats de la setmana

FESTIVAL DE BLUES DE BARCELONA, CONTINUA LA FESTA MAJOR DEL BLUES!
Segona i última setmana del Festival de Blues de Barcelona. Aquesta setmana és un no parar, i cada dia hi ha activitats: concerts socials, master class, documentals... i, per suposat, concerts!

El dilluns tenim la master class de saxo, on no aprendreu a tocar... sinó a mantenir l'instrument! Aquesta classe tan especial anirà a càrrec de la botiga musical Atelier. També hi ha el primer "concert social", amb l'actuació dels professors de l'Escola de Blues a la presó La Model (concert no obert al públic).

El dimarts hi ha el segon dels "concerts socials", amb l'actuació de la Big Mama i altres grans músics a l'Hospital de la Vall d'Hebron. No és un concert obert al públic, sinó per als pacients de l'hospital, però és important saber que el festival es preocupa per la gent que ho està passant malament!

També el dimarts, al vespre, hi ha una activitat especial: la projecció del documental "Barna Blues"! Un documental imprescindible per saber la història del blues a la capital catalana, des del primer concert de l'any 1953 (amb el gran Big Bill Broonzy!) fins als nostres dies. Un gran treball realitzat per Bad Music Blues!

El dimecres hi ha un altre "concert social" del festival, en aquest cas el concert dels professors de l'Escola de Blues a la presó de dones de "Wad-Ras" (segur que serà molt intens!). No obert al públic.

El dimecres a la tarda, la master class de piano amb Mark Braun, un autèntic "màster" d'aquest instrument!

El dijous comença amb la master class de guitarra amb Nathan James, un expert de l'estil fingerpicking! A la nit, la jam session dirigida per Hernán Senra "Chino", perquè tothom pugui tocar al festival!

El divendres ja tenim un dels "plats forts", amb un "all stars" de músics: els Mambo Jambo, Nathan James, Amadeu Casas, The Midnight Rockets i Hernán Senra "Chino". Alguns d'ells actuaran combinant-se en diferents formacions per retre homenatge al mític bluesman Robert Johnson, amb motiu del centenari del seu naixement. Una gran nit de blues a la seu del Districte de Nou Barris!

El dissabte també hi ha un gran concert, primer amb The Suitcase Brothers i després amb Earl Thomas with Paddy Milner & The Big Sounds, a la seu del Districte de Nou Barris. Dels Suitcase poca cosa es pot dir que no s'hagi dit ja, continuen en plena forma!, i l'americà Earl Thomas i l'escocès Paddy Milner ens oferiran un concert amb blues i gospel que pot ser inoblidable!

El diumenge s'acaba el festival amb la ja tradicional tarda de piano blues, amb 3 mestres d'aquest intrument: Fred Kaplan (USA), que va formar part de la Hollywood Fats Band, Mark Braun (USA), un master del boogie conegut com "Mr. B", i el nostre David Giorcelli, que ja s'ha fet un lloc entre els grans! També a la seu del Districte de Nou Barris.

Una setmana intensa que ens farà gaudir a tots de blues de primera, i gratis! Que gaudiu de la Festa Major del Blues de Barcelona, i visca Capibola Blues (els "pares de la criatura")!

Dilluns 12, 12h - Concert social Escola de Blues (Presó La Model)
Dilluns 12, 19.30h - Master class de manteniment de saxo (CEIP Antaviana)
Dimarts 13, 10h - Concert social de Big Mama & Co. (Hospital Vall d'Hebron)
Dimarts 13, 20h - Documental "Barna Blues" (CEIP Antaviana)
Dimecres 14, 12h - Concert social Escola de Blues (Presó Wad-Ras)
Dimecres 14, 19h - Master class de piano (CEIP Antaviana)
Dijous 15, 19.30h - Master class de guitarra (CEIP Antaviana)
Dijous 15, 22.30h - Jam Session (Casal de Barri Prosperitat)
Divendres 16, 22h - Mambo Jambo, Homenatge Robert Johnson, The Midnight Rockets (Seu Districte Nou Barris). ATENCIÓ: CANVI D'HORA, COMENÇARÀ A LES 21.30h.
Dissabte 17, 22h - The Suitcase Brothers, Earl Thomas & Paddy Milner (Seu Districte Nou Barris)
Diumenge 18, 17h - Fred Kaplan, Mr. B, David Giorcelli (Seu Districte Nou Barris)

TORNEN ELS CONCERTS AL HONKY TONK, AMB NOVETATS!
Amb la tornada dels nens a l'escola, també tenim la tornada a l'activitat del Honky Tonk. Aquest "curs" s'han proposat treure "bona nota", i d'entrada ja "s'esforçaran" encara més amb 2 concerts setmanals, dissabte i diumenge! El començament és molt prometedor: dissabte amb Txus Blues & Jose Bluefingers, per "fer l'humor", i el diumenge amb l'Alex TNT, per anar a domir ben "calentets"! De matrícula d'honor!
Dissabte 17, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk (Barcelona)
Diumenge 18, 20.30h - Alex TNT al Honky Tonk (Barcelona)

LOS FABULOSOS TEXASTONES & LA BANDA DEL YUYU AL CAFÈ DEL CANAL
Aquest divendres, al Cafè del Canal (Empuriabrava) hi ha un concert doble molt atractiu amb Los Fabulosos Texastones i La Banda del Yuyu! Els primers, com el seu nom deixa entreveure, són uns especialistes en blues de Texas combinat amb ritmes tex-mex, i els gironins de La Banda del Yuyu són prou coneguts per tots, doncs porten tocant des del 1999 pels escenaris del país amb el seu potent blues-rock. Una nit per "cremar les naus" tot just abans de començar el cap de setmana!
Divendres 16, 21h - Los Fabulosos Texastones & La Banda del Yuyu al Cafè del Canal (Empuriabrava)
ANUL·LAT PER MOTIUS ALIENS A LES 2 BANDES PARTICIPANTS. Properament hi haurà una nova data per a aquest concert.

__________________________


Dilluns

Dilluns 12, 22.30h – Jam al Bel-Luna amb David Giorcelli Trio
Com cada dilluns, el Bel-Luna té a punt la seva jam de blues amb el David Giorcelli Trio per compartir una nit de blues i boogie ben "calenta"!

Dimarts

Dimarts 13, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Com cada dimarts, durant tot l'any, podeu gaudir de la jam del JazzSí Club (Taller de Músics). Una jam variada on el blues sempre hi és present, només depèn dels bluesmen i blueswomen que esteu disposats a anar-hi... i a tocar-hi! Amb la "direcció" de David Sam, tot un expert en portar jams!

Dimarts 13, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
Després del descans estiuenc, tornen les jams al Harlem Jazz Club. Continuen coordinades per Hernán Senra "Chino", això vol dir que la qualitat i la diversió continuen estan garantides!

Dimarts 13, 22.30h - Out Of Nowhere al Bel-Luna
Els Out Of Nowhere són un quartet de bons i experimentats músics, que es combinen a la perfecció per interpretar un repertori de blues i jazz clàssic. Aquest dimarts podeu comprovar-ho, i gaudir-ho, al Bel-Luna!

Dimecres

Dimecres 14, 21 i 23h - Sandra Ortega & Her Quartet al Jamboree
Un altre concert de les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class), aquesta setmana amb Sandra Ortega & Her Quartet. Una gran cantant acompanyada de grans músics, que repassen el repertori de cantants mítiques com Ella Fitgerald, Sarah Vaughan... Un concert molt... gran!

Dimecres 14, 22h - Jam session al Continental
El dimecres passat ja van tornar a funcionar les jams de blues del Continental, després de les vacances. Continuen estant a càrrec de The Midnight Rockets, i això vol dir que hi haurà bon blues i bon rotllo!
ATENCIÓ: a la jam d'avui hi serà el David Giorcelli Trio, però continuarà el bon blues i el bon rotllo!

Dijous

Dijous 15, 22h - Funk Medicine al Continental
Els dijous de setembre teniu "visita" amb el "metge", al Continental. La recepta és miraculosa i ho cura tot: Funk Medicine! Sortireu ballant per a tota la setmana!

Dijous 15, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Un altre clàssic dels dijous: el Lluís Coloma Trio al Bel-Luna! Aposta segura per passar una gran nit de blues & boogie!

Dijous 15, 22.30h - "Blues Live Jam" a l'escola Swing Maniacs
Amb la nova temporada ha començat una activitat molt interessant a l'escola de ball Swing Maniacs: les "Blues Live Jam"! Com el seu nom indica, es tracta de blues en directe, en format de jam... però no per tocar sinó per ballar! El blues el posarà una banda de molt recent creació, la Blues Crashing Band, formada per Lost Toni (harmònica i veu), Charlie Booming (guitarra) i Bass J (contrabaix). Vosaltres només hi heu de posar... el ball!
SUSPÈS PER PROBLEMES D'ÚLTIMA HORA! Els propers dijous es tornarà a realitzar amb normalitat.

Dijous 15, 23h - Toni El Bluesman al Festival ArReus 2011
Aquest dijous comença a Reus el Festival de Músiques d'Arrel d'Arreu del Món, més conegut com ArReus, i ho fa amb l'"arrel" de la música moderna: el blues! Aquest concert inaugural es farà al Pub El Candil, amb Toni El Bluesman, definit com un bluesman alternatiu, de lletres punyents i crítiques, que està participant activament en el moviment dels indignats.
El festival dura fins el diumenge, amb concerts d'altres estils que també semblen molt interessants, i podeu consultar la programació a la web dels organitzadors, l'associació AMCA.

Divendres

Divendres 16, 22h - The Clean Pockets al Restaurant Diagonal
Últimament The Clean Pockets combinen el blues i la gastronomia: si fa poc va ser la "Sardinada & Blues" aquesta setmana és el torn del seu concert al Restaurant Diagonal (Pineda de Mar). Aquest duo, format per Fredy García i Agustín Blesa, demostra amb aquests concerts que el blues és una música molt... "bona"! Humm...

Divendres 16, 22.30h - Ster & The Waxers + Bailes Modernos al Minusa Club
El Minusa Club de Barcelona està fent una programació molt interessant els divendres, amb un concert de música negra més un DJ de música "vintage". Aquesta setmana la banda convidada és Ster & The Waxers una jove banda formada per músics experts en blues, soul i funk, i el DJ és Tedi KGB, que domina tota la música de ball d'altres èpoques. Una nit per ballar sense parar!

Divendres 16, 22.30h - Alex TNT al Continental
Durant tots els divendres de setembre i octubre, el gran guitarrista Alex TNT serà al Continental, per començar el cap de setmana amb una descàrrega de blues'n'funk que us posarà "en òrbita"!

Divendres 16, 23.30h - Dr. Swinguez al Bel-Luna
Aquest divendres us podeu "curar" de tots els mals al Bel-Luna. Allà us espera els Dr. Swinguez amb una "medicació" infalible: xarop de blues i pomada de swing!
CANVI: finalment, avui hi ha jazz al Bel-Luna. amb Bernard Van Rossum, un gran saxofonista.

Dissabte

Dissabte 17, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues. El podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, i també a Ràdio L’Hospitalet (els dimarts a les 23h). Amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 17, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Vermouth & Blues de La Tia Felipa
Un altre dissabte, i un altre vermut de blues de La Tia Felipa... què bé que van les rutines quan són tan agradables com aquesta! Els barmen d'aquesta setmana són Txus Blues & Jose Bluefingers, i són una mica "perillosos" per a aquest tipus de concerts-vermuts: us podeu ennuegar amb alguna oliva mentre us "moriu de riure" amb les seves genials cançons!

Dissabte 17, 21.30h - A Contra Blues al Jazz Club La Vicentina
El Jazz Club La Vicentina, és un club de Sant Vicençs dels Horts que programa un concert de jazz un cop al mes, i de vegades un de blues. Aquest mes li toca a la "música del diable" i els protagonistes seran els A Contra Blues, tot un espectacle!

Dissabte 17, 22h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a Can Serrat
En Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, són dos masters dels seus intruments, harmònica i guitarra respectivament, i cada cop que s'ajunten es forma un "huracà" de bona música que et deixa amb els pèls "a lo afro"! Aquest dissabte ho podeu viure en primera persona si aneu a veure'ls a Can Serrat (El Bruc).

Dissabte 17, 23h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
El dissabte a The Philharmonic hi podeu veure un trio, cosa no gaire habitual últimament. Es tracta de La Teoría del Taburete, format per 2 experts guitarristes (Pep Cachazo i Toni Pedrol) i una elegant veu femenina (Ana Ramallo), i amb un repertori que repassa el blues que es feia a Chicago el 1940, quan començava l'època daurada del blues. Molt interessant!

Diumenge

Diumenge 18, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una oportunitat per gaudir del blues i els seus “fills”: rock, soul, pop…

Diumenge 18, 20.30h - Jam al Rocksound amb Tota Blues
S'acaben les vacances i la jam del Rocksound torna al seu dia habitual, el diumenge. El que no canvia és el "director" de l'espectacle: Mr. Tota Blues i la seva banda! Ideal per acabar la setmana playing the blues!

Diumenge 18, 21 i 23h – Big Mama & The Crazy Blues Band al Jamboree
Com cada diumenge, toca blues al Jamboree. I, com els últims mesos, l’encarregada de posar-hi el blues és la Big Mama i la seva banda The Crazy Blues Band! Una immillorable manera d’acabar la setmana!


Salut i blues!

@lluissouto

2 comments:

  1. L'actuació:
    Dijous 15, 22.30h - "Blues Live Jam" a l'escola Swing Maniacs
    S'ha suspés per un problema d'última hora, però a partir del 22 seguim tocant tots els dijous!!

    ReplyDelete
  2. Gràcies per l'avís, Toni!

    Espero que el següents dijous no ens falti aquesta jam tan especial!

    Salut i blues... i swing!

    ReplyDelete