Monday, January 9, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 9 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.


Destacats de la setmana

CONFERÈNCIA DE BIG MAMA: "LES DAMES DEL BLUES, CIRC I VODEVIL"!
La Big Mama, tot un referent del blues a casa nostra, fa temps que combina els concerts amb la seva activitat pedagògica per fer arribar el blues a tot tipus de públic. A l'Escola de Blues de Barcelona ella és l'encarregada del Taller d'interpretació de Blues, i aquest dijous podeu veure una mostra del contingut del taller a la conferència "Les dames del blues, circ i vodevil", que la Big Mama impartirà a la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents. Una gran "lliçó" de blues!
Aquesta conferència és part del conveni de col·laboració entre la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents i l'associació Capibola Blues (gestors de l'Escola de Blues), que portarà diferents activitats de blues a aquesta biblioteca. Una gran notícia per començar l'any!
Dijous 12, 19.30h - Conferència de Big Mama a la Biblioteca Vallcarca i Els Penitents (Barcelona)

TORNA EL BLUES AL MUSEU EUROPEU D'ART MODERN!
L'any passat el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) va començar un cicle de concerts els divendres, dedicat principalment al blues, i la bona notícia és que aquest 2012 el cicle continua! Els encarregats d'obrir la nova temporada son Lluís Coloma & Marc Ruíz, i això ja és una bona prova de que la qualitat continua assegurada! Un concert per enmarcar!
Divendres 13, 18h - Lluís Coloma & Marc Ruíz al MEAM (Barcelona)

LA LOCOMOTORA NEGRA A LA NOVA JAZZ CAVA!
La Locomotora Negra és tota una institució del jazz i el swing a casa nostra, i l'any passat van celebrar el seu 41è aniversari en plena forma. Un concert d'aquesta big band és un gran espectacle, on és molt difícil no acabar ballant al ritme de la seva música. Aquest dissabte podeu gaudir amb ells a la Nova Jazz Cava de Terrassa!
Dissabte 14, 22h - La Locomotora Negra a la Nova Jazz Cava (Terrassa)

TOTA BLUES & THE HIPSTERS AL BEL-LUNA!
Aquest dissabte, al Bel-Luna, amb Tota Blues & The Hipsters podeu veure al mateix escenari a 2 dels grans bluesmen de Barcelona: Tota Blues i David Giorcelli! Dos músics amb un gran domini de l'escenari, amb una simpatia i bon humor que s'encomanen, i que us faran gaudir del blues i el boogie!
Dissabte 14, 23.30h - Tota Blues & The Hipsters al Bel-Luna (Barcelona)

VERMUT I DINAR AMB RED ROOSTERS AL DSU RESTAURANT!
El diumenge al migdia sempre ve de gust fer un bon vermut i un bon dinar amb botifarra i pa amb tomàquet, però si ho acompanyem amb música en directe llavors ja pot ser espectacular! Doncs això és el que podeu trobar aquest diumenge al DSU Restaurant d'Olivella (Parc Natural del Garraf) amb els Red Roosters, una banda de blues i rock i altres músiques negres! Per passar un diumenge sensacional!
Diumenge 15, 12h - Red Roosters al DSU Restaurant (Olivella, Garraf)

__________________________



Dilluns

Dilluns 9, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
Els dilluns ja fa temps que han deixat de ser avorrits, gràcies a la jam de blues del Bel-Luna, coordinada pel David Giorcelli Trio! Blues i boogie vitamínics!

Dimarts

Dimarts 10, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 10, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimecres

Dimecres 11, 20 i 22h - Big Band Jazz Maresme al Jamboree
Després del parèntesi de les festes, tornen les "Jazz Class Sessions" al Jamboree (amb el suport de la Xarxa Jazz Class). Aquesta setmana hi podeu veure la Big Band Jazz Maresme, una banda que ja té 6 anys de vida i que ara presenta el seu primer disc. Una nit de música molt big!

Dijous

Dijous 12, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
L'Amadeu Casas Trio ja és una formació habitual en la programació del Milano Cocktail Bar, i això no és per casualitat. La qualitat i elegància d'aquests músics combina perfectament amb aquesta sala del centre de Barcelona! 

Dijous 12, 22h - Andreu Martínez Band al Superglüh
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per gaudir de la música de l'Andreu Martínez Band, amb la seva barreja de blues, jazz, funk i rock. La primera és aquest dijous al Superglüh, un bar que podeu trobar al cor de Barcelona, molt a prop del Palau de la Música. 

Dijous 12, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
El clàssic dels dijous, la jam de la Societat de Blues de Barcelona, que es fa a la Sala Monasterio, aquesta setmana té uns coordinadors "doctorats" en portar jams de blues: el David Giorcelli Trio! A disfrutar!

Dijous 12, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Aquesta setmana tot va tornant a la normalitat, i el que és "normal" els dijous al Bel-Luna és que hi hagi el concert del Lluís Coloma Trio. Això sí, el concert segur que té una qualitat excepcional!

Divendres

Divendres 13, 20h - David Giorcelli & Predicador Ramírez a La Tia Felipa
Aquest nou any La Tía Felipa continua amb els seus "Divendres de Piano Blues" i comença amb un dels grans, David Giorcelli! A més, en Giorcelli estarà acompanyat per Predicador Ramírez, i tots dos segur que ens ofereixen un bon show de música i bon humor!

Divendres 13, 20.30h - David Philips Trio al Milano Cocktail Bar
Un altre grup que s'està fent un lloc a la programació del Milano Cocktail Bar és el David Philips Trio. Amb ells us podeu beure un bon còctel acompanyats de bon folk blues!

Divendres 13, 22.30h - The Walking Stick Man a El Pla dels Encants
El Pla dels Encants, un restaurant "encantador" de Calella del Maresme, continua el 2012 com el 2011: amb una interessant programació de música en directe! El blues hi és molt present, i un dels artistes habituals és The Walking Stick Man, un músic que va nèixer amb el blues ben endins!

Divendres 13, 23h - Tota Blues Band a L'Espanyol
Sembla que L'Espanyol, un bar històric de Sabadell, va consolidant el seu retorn a la programació de concerts de forma habitual, la qual cosa és una gran notícia, especialment avui dia. Aquest divendres hi podeu veure blues de Chicago de la mà d'uns experts en el tema, la Tota Blues Band!

Divendres 13, 23.30h - Los Fabulosos Texastones a La Impremta
Si us agrada el blues de Texas, combinat amb ritmes tex-mex, segur que us agradaran Los Fabulosos Texastones, una banda de Girona que porta temps treballant aquest estil de blues. Divendres els podeu veure en acció al pub La Impremta de Girona.

Divendres 13, 23.30h - Agustí Burriel Sextet al Bel-Luna
Aquest divendres, al Bel-Luna, podeu gaudir d'una gran nit de swing, rock'n'roll i rhythm'n'blues amb l'Agustí Burriel Sextet! Un gran cantant envoltat de grans músics, que fan de cada concert una autèntica festa de bona música!

Dissabte

Dissabte 14, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 14, 12.30h - The Brand al vermut de La Tía Felipa
Tornen els vermuts de blues a La Tía Felipa, per fi! Els dissabtes al migdia tornen a la normalitat a Cerdanyola, amb la combinació perfecte de blues en directe i vermut. Els primers a començar la nova temporada són The Brand, uns experts en fer grans versions del blues i el rock, i tot de "primeres marques"! 

Dissabte 14, 20.30h - The Acoustic Blues Company al Milano Cocktail Bar
La nit de dissabte acostuma a ser la més moguda de la setmana, i abans de començar la gresca és molt recomanable passar-se pel Milano Cocktail Bar, per preparar el cos amb un bon còctel. Si, a més, teniu a The Acoustic Blues Company amb el seu blues "fet a mà", llavors sortireu preparadíssims per a la resta de la nit!

Dissabte 14, 23.30h - Ster & The Waxers al Bar Blues
Ster & The Waxers, els finalistes de l'última edició del Concurs de Blues de Barcelona, són una banda que tenen els ingredients per arribar molt lluny: una gran veu, uns grans músics i un repertori amb molt bon gust! Aquest dissabte ho podeu comprovar vosaltres mateixos al Bar Blues de Cerdanyola!

Diumenge

Diumenge 15, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, continua l'any com el va començar: funcionant a tota marxa! A gaudir del blues i "família"!

Diumenge 15, 20 i 22h - Chino & The Big Bet al Jamboree
Aquest diumenge el Jamboree ha escollit Chino & The Big Bet per acomiadar la setmana, i és una molt bona elecció. Amb aquest gran trio us ho passareu molt bé i us oblidareu que l'endemà és dilluns!

Diumenge 15, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound continua aquest 2012 amb la seva aposta per les jams de blues els diumenges, i amb els mateixos "directors": Tota Blues! Una aposta segura per gaudir del blues i d'un gran ambient!

Diumenge 15, 21.30h - Andreu Martínez Band a El Cor de la Vinya
Segona ocasió de la setmana per veure en acció l'Andreu Martínez Band, en aquest cas a El Cor de la Vinya, una cocteleria del barri de Sant Andreu de BCN. Un lloc ideal per gaudir del "còctel" de bona música que sempre ofereix aquest gran guitarrista!



Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment