Monday, January 16, 2012

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 16 de gener)

Hola amics! Aquí teniu les recomancions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues. També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, i El Corralón del Blues de Ràdio Granollers.


Destacats de la setmana

BLAS PICÓN & THE JUNK EXPRESS AL JAMBOREE!
Blas Picón & The Junk Express han agafat la velocitat de creuer, i continuen portant el seu blues "pur i dur" per totes les sales del país. Aquest dimecres és el torn del Jamboree, i podeu aprofitar per comprar el seu disc i emportar-vos la seva música a casa!
Dimecres 18, 20 i 22h - Blas Picón & The Junk Express al Jamboree (BCN)

AUGUST THARRATS & AMADEU CASAS A LA TIA FELIPA!
La Tía Felipa s'està superant a sí mateixa i cada dia posa el llistó més alt! Aquesta setmana els "Divendres de Piano Blues" tenen com a protagonista, ni més ni menys, a l'August Tharrats, acompanyat de l'Amadeu Casas! Dos hsitòrics del blues fet aquí: el "pare" del piano blues i boogie, i un dels pioners de la guitarra blues! Visca la Tía i la mare que la va parir! 
Divendres 20, 20h - August Tharrats & Amadeu Casas a La Tia Felipa (Cerdanyola)

LES NITS DE CAPIBOLA BLUES!
Aquest divendres arriba una nova edició de Les Nits de Capibola Blues, amb una master class i un concert.
La classe porta el títol d'"Harmonització i cant a veus d'Espirituals", i podeu aprendre moltes coses sobre la veu i el gospel de la mà d'una de les grans cantants del país: la Marian Barahona!
Al concert també podeu gaudir d'una gran veu, i una gran banda, amb Ster & The Waxers. Una barreja de blues, funk i soul que us ficarà el ritme al cos des de la primera nota!
Una gran nit de blues al Casal de Barri Prosperitat (Nou Barris, BCN)!
Divendres 20
21h - Master class de veu amb Marian Barahona
23h - Concert amb Ster & The Waxers

THE KING REVELERS AL MÔ ES BAR!
Sembla que, des de que van celebrar el seu 10è aniversari (el 2010!), The King Revelers es prenen amb molta calma això de fer concerts. Potser és cosa de l'edat... Però els Revelers continuen en plena forma (més "madurets" això sí), i aquest divendres us esperen al Mô Es Bar per compartir una bona blues party! Aprofiteu l'ocasió perquè, amb el ritme de concerts que porten, ves a saber quan és la propera!
Divendres 20, 23h - The King Revelers al Mô Es Bar (Lliçà d'Amunt)

BIG DANI PÉREZ PRESENTA EL SEU NOU DISC AL BEL-LUNA!
Aquest divendres i dissabte, al Bel-Luna, el gran saxofonista Big Dani Pérez presenta el seu nou disc, "Smart Change"! Com indica el seu títol, aquest disc suposa un canvi i en Dani explora terrenys armònics més jazzístics, amb cançons més melòdiques (moltes composades per ell mateix), i demostra tot el seu potencial com a músic. A més, el disc l'ha gravat i editat a MITIK Records (amb la producció d'Aurelio Morata), i això és sinònim de màxima qualitat!
Ja ho sabeu, aquesta setmana teniu 2 nits per gaudir de les noves cançons de Big Dani Pérez, que estarà acompanyat per alguns dels millors músics de la ciutat!
Divendres 20 i dissabte 21, 23.30h - Big Dani Pérez al Bel-Luna (BCN)

BIG MAMA & ORIGINAL JAZZ ORQUESTRA TALLER DE MÚSICS!
Si voleu veure un espectacle molt gran, en tots els sentits, aquest dissabte teniu una cita al Teatre Can Rajoler de Parets del Vallès. Allà podeu gaudir de l'espectacle "Bluesin' The Jazz", a càrrec de la Big Mama & Original Jazz Orquestra Taller de Músics, amb un homenatge a les pioneres del blues: Ma Rainey, Bessie Smith, Memphis Minnie, etc. Una nit inoblidable!
Dissabte 21, 22.30h - Big Mama & OJO al Teatre Can Rajoler (Parets del Vallès)

MARTINI'S BLUES PRESENTA EL SEU NOU DISC AL ROCKSOUND!
Els Martini's Blues ja tenen el seu primer disc, "Dirty Blues", i el presenten aquest diumenge al Rocksound (abans de la jam habitual)! Aquesta banda la podem veure normalment en format de trio, i ara la "família ha augmentat" i per a aquest disc s'han convertit en un quintet, però la filosofia és la mateixa: interpretar els diferents estils de blues a la seva manera, personal i intransferible!
Diumenge 22, 20h - Presentació disc Martini's Blues al Rocksound (BCN)

__________________________



Dilluns

Dilluns 16, 22.30h - David Giorcelli Trio al Bel-luna
Els dilluns ja fa temps que han deixat de ser avorrits, gràcies a la jam de blues del Bel-Luna, coordinada pel David Giorcelli Trio! Blues i boogie vitamínics!

Dimarts

Dimarts 17, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Un dimarts més, la jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és fidel a la seva cita amb els amants del blues, rock, pop... i de la música en general. David Sam i la seva banda són els encarregats de que tot vagi com una seda!

Dimarts 17, 22.30h - Jam session al Harlem Jazz Club
L'altra jam dels dimarts, que sempre és fidel a la cita setmanal, és la del Harlem Jazz Club (l'històrica sala de Ciutat Vella), coordinada per Hernán Senra "Chino". Un jam 100% blues, per a "paladars" exigents!

Dimarts 17, 22.30h - Cotton Roots al Bel-Luna
Un concert dels Cotton Roots és un viatge als orígens del blues, sense haver d'anar al Mississippi! Aquest dimarts ho podeu comprovar asseguts còmodament al Bel-Luna!

Dimecres

Dimecres 18, 22.30h - Out Of Nowhere al Bel-Luna
Els Out Of Nowhere són 4 músics experimentats, que saben perfectament com funciona això del jazz i el blues. Aquest dimecres us esperen al Bel-Luna, amb un repertori que us farà gaudir d'una nit molt agradable!

Dijous

Dijous 19, 20h - La Teoría del Taburete a Can Camagroc
Can Camagroc és un restaurant de Barberà del Vallès, i aquest dijous us ha preparat una "degustació" de bon blues amb La Teoría del Taburete! Un repàs al blues de Chicago dels anys 40, fet amb bon gust per aquest trio de grans músics!

Dijous 19, 21.30h - Ster Wax & Aitor Sainz & Héctor Martín a l'Anònims
Com ja haureu deduït, Ster Wax & Aitor Sainz & Héctor Martín són més del 50% de la banda Ster & The Waxers, i aquest dijous podeu veure aquest nou format de la banda al restaurant Anònims de Granollers. Amb aquest 50% continuareu gaudint al 100%!

Dijous 19, 22.30h - Jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio
El clàssic dels dijous, la jam de la Societat de Blues de Barcelona a la Sala Monasterio, aquesta setmana té com a coordinadors The Clean Pockets. Aquesta banda, encapçalada per Fredy García i Agustín Blesa, us posarà les piles perquè el cap de setmana ja comenci dijous!

Dijous 19, 22.30h - Lluís Coloma Trio al Bel-Luna
Com gairebé cada dijous, si aneu al Bel-Luna us hi trobareu el Lluís Coloma Trio, i ja sabeu que vol dir això, oi? Blues i boogie del millor!

Dijous 19, 23.30h - Jam session amb Carlos Navarrete Trio al Crossroads
Un altra jam que s'està convertint en un clàssic dels dijous és la del Crossroads de Terrassa. Aquesta setmana teniu a un màster de la guitarra blues i la seva banda, el Carlos Navarrete Trio!

Divendres

Divendres 20, 18h - Cotton Roots al MEAM (Barcelona)
Aquest divendres podeu tornar a veure els Cotton Roots, però en un escenari ben diferent: el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM). El blues que va nèixer enmig de la pobresa, als camps de cotó, ara en un museu... Qui ho hauria dit!

Divendres 20, 20 i 22h - Oriol Romaní Hot Jazz Cats al Jamboree
Aquest divendres (i dissabte), al Jamboree, una formació de grans músics de jazz, l'Oriol Romaní Hot Jazz Cats, ret homenatge a una figura del jazz clàssic: el clarinetista i saxofonista Sidney Bechet. Un concert històric!

Divendres 20, 20.30h - The Suitcase Brothers al Milano Cocktail Bar
The Suitcase Brothers tornen al Milano Cocktail Bar, acompanyats per Rod Deville al contrabaix. Un concert perfecte per començar bé el cap de setmana!

Divendres 20, 21h - The Clean Pockets Band a Collblanc - La Torrassa
Aquest concert de The Clean Pockets Band al Centre Cultural Collblanc - La Torrassa us quedarà gravat... i no només a la memòria! El concert d'en Fredy García & Co. es gravarà en directe i vosaltres podeu formar part de la història d'aquesta banda!

Divendres 20, 22h - Tori Sparks a la Sala Monasterio
Si voleu escoltar folk americà barrejat amb altres músiques, aquest divendres teniu una experta en el tema a la Sala Monasterio, la cantant americana Tori Sparks! Nascuda a Nashville, la Tori ara viu a Barcelona, o sigui que podrem gaudir sovint de la seva música!

Divendres 20, 23h - Carlos Navarrete Trio a la Sala Circus
Aquest divendres a la Sala Circus de Cerdanyola, Carlos Navarrete Trio & David Giorcelli! Un gran guitarrista amb un gran pianista només pot donar com a resultat... un gran concert! De blues, of course.

Divendres 20, 23h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Primer van ser les festes, ara les rebaixes... quin estrès! Si voleu desconnectar una mica de tot aquest sarau, aquest divendres els Dr. Swinguez són a The Philharmonic per receptar-vos el millor remei: rhythm'n'blues!

Dissabte

Dissabte 21, 5h – Bad Music Blues Ràdio (COM Ràdio)
El programa setmanal de ràdio de Bad Music Blues, que podeu escoltar a Com Ràdio els dissabtes a la matinada, amb Joan Ventosa i Manolo López Poy, dos personatges clau en la difusió del blues a Barcelona. Un programa imprescindible per estar al dia de l’actualitat del blues a casa nostra!

Dissabte 21, 12.30h - Tota Blues Duo al vermut de La Tía Felipa
El vermut d'aquest dissabte a La Tía Felipa té com a protagonista el Tota Blues Acoustic Duo. Blues de Chicago amb accent "porteño" per començar el dia de molt bon rotllo!

Dissabte 21, 20 i 22h - Oriol Romaní Hot Jazz Cats al Jamboree
Segon concert al Jamboree amb l'Oriol Romaní Hot Jazz Cats, i el seu homenatge al gran clarinetista i saxofonista Sidney Bechet. Dos concerts històrics millor que un!

Dissabte 21, 20.30h - Cotton Roots al Honky Tonk
Tercer concert dels Cotton Roots d'aquesta setmana! Ara al Honky Tonk, un lloc ideal per gaudir del blues d'arrel que fa aquest parell de grans músics!

Dissabte 21, 20.30h - Shine al Milano Cocktail Bar
Per a aquest dissabte el Milano Cocktail Bar us ha preparat un concert de swing i gypsy jazz amb una banda que domina el tema, els Shine! Quan acabi el concert ja tindreu el ritme al cos per ballar fins a la matinada!

Dissabte 21, 22.30h - Emili Baleriola Trio a El Pla dels Encants
Aquest dissabte, si aneu a El Pla dels Encants (Calella del Maresme), podeu veure en acció l'Emili Baleriola Trio. Aquest guitarrista històric del nostre país estarà molt ben acompanyat per 2 grans músics, David Giorcelli i Lluís Salvador, tota una garantia per gaudir d'un gran concert!

Dissabte 21, 23h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
Segona ocasió d'aquesta setmana per veure La Teoría del Taburete, i el seu homenatge al blues de Chicago dels anys 40, quan va "començar tot"... Dissabte, a The Philharmonic, un concert per llogar-hi cadires... i tamborets!

Dissabte 21, 23.30h - Carlos Navarrete Trio al Bar Blues
Si voleu tornar a gaudir d'un concert amb el Carlos Navarrete Trio, aquest dissabte heu de tornar a Cerdanyola, però al Bar Blues. Ja sabeu el que us espera: un gran trio de blues!

Diumenge

Diumenge 22, 15h - Dinar, peli i ball a Swing Maniacs 
L'escola Swing Maniacs us proposa un diumenge de swing complet! Primer dinar, després peli i per acabar un concert... i a ballar! La música la posarà la Blues Crashing Band, uns experts en fer ballar la gent a ritme de blues!

Diumenge 22, 18h - Barcelona Big Blues Band a l'Orfeó Martinenc
Gairebé cada mes, l'Orfeó Martinenc (BCN) dedica un diumenge al swing, amb una classe i un concert. El concert l'acostuma a fer, ni més ni menys, la Barcelona Big Blues Band, i és un espectacle veure en acció aquesta big band, que sempre porta algun convidat de luxe. Aquest diumenge la convidada és la cantant Myriam Swanson, o sigui que passareu una tarda-vespre genial!

Diumenge 22, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, continua l'any com el va començar: funcionant a tota marxa! A gaudir del blues i "família"!

Diumenge 22, 20 i 22h - Motis/Chamorro Quartet & Victor De Diego al Jamboree
Segon diumenge del cicle "Andrea Motis, Joan Chamorro & Friends" que el Jamboree ha començat aquest mes. En aquesta ocasió el "friend" que acompanyarà a la jove estrella del jazz i el seu mestre és el gran saxofonista Víctor De Diego, i tots plegats faran un repertori centrat en la figura de la mítica Billie Holiday.

Diumenge 22, 20.30h - Alext TNT al Honky Tonk
El Honky Tonk és un dels millors llocs de Barcelona per gaudir del blues en petit format, tant per les condicions de la sala com per la seva programació de qualitat. Aquest diumenge hi teniu un del grans guitarristes de la ciutat, l'Alex TNT!

Diumenge 22, 20.30h - Jam session amb Tota Blues al Rocksound
El Rocksound continua aquest 2012 amb la seva aposta per les jams de blues els diumenges, i amb els mateixos "directors": Tota Blues! Una aposta segura per gaudir del blues i d'un gran ambient!



Salut i blues!

@lluissouto

No comments:

Post a Comment