Monday, June 30, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 30 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

DUES CITES AMB LA BIG MAMA!
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure en acció la Big Mama, amb 2 dels projectes que té en marxa actualment.
Dijous teniu el concert de Big Mama 25 anys & Taller de Músics All Stars, un autèntic espectacle de blues per celebrar els 25 anys de carrera de la gran blueswoman catalana. 
Divendres és el torn de Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band, la formació encapçalada per aquests dos pioners del blues de casa nostra!
A gaudir... el doble!
Dijous 3, 20.30h - Big Mama & Taller de Músics All Stars als Jardins del Palau Robert (BCN)
Divendres 4, 22h - Big Mama & Riqui Sabatés Blues Band al Festival de Música de Cabrils 

LLUÍS COLOMA SEPTET AL VIJAZZ!
Per sort, tots els aficionats al blues i el boogie en general, i al piano en particular, tenim moltes oportunitats per veure en acció en Lluís Coloma, sobretot en format de trio.
El que no és tan habitual és poder-lo veure amb l'espectacular formació de septet (amb secció de vents inclosa), i aquest dijous és una d'aquestes rares ocasions!
El lloc per gaudir d'aquesta cita tan especial és el festival Vijazz, que es celebra a Vilafranca del Penedès.
Dijous 3, 22h - Lluís Coloma Septet al Vijazz (Vilafranca del Penedès)

SPILLED SOUP AL HARLEM JAZZ CLUB!
Aquest dijous, al Harlem Jazz Club, podeu descobrir un interessant trio noruec anomenat Spilled Soup. Aquests tres músics d'Oslo combinen diferent tipus de músiques d'arrel americanes, com el blues, el jazz, el rock, el folk, el bluegrass i el country, i és la segona vegada que actuen a la Ciutat Comtal.
Dijous 3, 22h - Spilled Soup al Harlem (BCN)

AMADEU CASAS & MYRIAM SWANSON AL FESTIVAL JARDINS DE PEDRALBES!
Aquest divendres, dins de la programació del Festival Jardins de Pedralbes, podeu gaudir del concert d'un dels duos amb més classe i feeling del panorama català, Amadeu Casas & Myriam Swanson!
Per cert, després teniu el concert d'un tal George Benson, un cantant i guitarrista americà que ho fa força bé...
Divendres 4, 20h - Amadeu Casas & Myriam Swanson al Festival Jardins de Pedralbes (BCN)

BIG DANI PÉREZ AL VIJAZZ!
Dins de les "Sessions Golfes" del festival Vijazz, divendres podeu gaudir del rhythm'n'blues amb tocs de jazz i soul de Big Dani Pérez Band. Big Dani i la seva banda us oferiran un concert tan trepidant com si tinguéssiu davant tota una big band!
Divendres 4, 1.30h - Big Dani Pérez al Casino By Arcs (Vilafranca del Penedès)

SUSAN SANTOS DE GIRA PER CATALUNYA!
La blueswoman extremenya (però afincada a Madrid) Susan Santos serà aquesta setmana per Catalunya, i teniu 4 oportunitats per veure en acció aquesta gran cantant i guitarrista!
Divendres 4, 22.30h - Sala Circus (Cerdanyola)
Dissabte 5, 12.30h - vermut acústic a La Tia Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 5, 00.30h - Totxo Sam (El Vendrell)
Diumenge 6, 20.30h - La Taviesa (Torredembarra)

24è FESTIVAL REUS BLUES!
Malgrat totes les dificultats i retallades que està patint, el Festival Reus Blues continua viu i aquest any arriba a la seva 24ena edició.
Divendres teniu una nit de "blues anglès" amb 2 formacions del Regne Unit, Krissy Matthews Band (la banda d'un jove i brillant guitarrista) i Jo Harman And Company (el projecte d'aquesta gran cantant i compositora de Londres).
Dissabte teniu The Lost Acoustic Show (un trio català que fa versions acústiques de música nord-americana d'arrel), Andreu Martínez Band (la banda d'aquest gran músic de casa nostra), i Lisa Mills Band (una bona banda anglesa encapçalada per aquesta gran cantant i guitarrista americana).
Diumenge, per acabar el festival, podeu veure Try's (un jove trio del Baix Camp que combina les versions amb temes propis), i Johnny Big Stone & The Blues Workers (un gran trio que combina el blues tradicional amb el west coast o el jump blues).
A gaudir del festival!

Divendres 4, 22.30h a La Palma:
Jo Harman And Company
Krissy Matthews Band

Dissabte 5, 
20.30h - The Lost Acoustic Show al Centre d'Art Cal Massó
22.30h - Andreu Martínez Band + Lisa Mills Band a La Palma

Diumenge 6, 20h a La Palma:
Try's
Johnny Big Stone & The Blues Workers

COMENÇA EL FESTIVAL DE BLUES DE BARCELONA!
Aquesta setmana comença una nova edició del Festival de Blues de Barcelona, que enguany presenta la novetat de que part de la programació es celebra al Poble Espanyol.
Divendres hi ha el primer acte del festival, la presentació de La Casa del Blues, situada al recinte del Poble Espanyol, i que és la seu de l'Escola de Blues de Barcelona, la Societat de Blues de Barcelona (SBB), i Capibola Blues, i en un futur també acollirà altres entitats relacionades amb el blues.
Dissabte podeu gaudir de la festa d'aniversari de l'SBB (teniu la info més avall), per celebrar els seus 9 anys de vida.
Diumenge, per acabar la primera setmana del festival, us espera una cercavila de blues pel litoral de Barcelona, amb diverses bandes sorgides de l'Escola de Blues.
Això serà un festival!
Festival de Blues de Barcelona:
Divendres 4, 13h 12h - Presentació de La Casa del Blues (Poble Espanyol)
Divendres 4, 18h - Portes obertes de La Casa del Blues (Poble Espanyol)
Dissabte 5, 18h - Festa 9è Aniversari de l'SBB (Poble Espanyol)
Diumenge 6, 19h - Cercavila de blues pel litoral (lloc per determinar)

FESTA DEL 9è ANIVERSARI DE LA SOCIETAT DE BLUES DE BARCELONA!
Doncs sí, amics, la Societat de Blues de Barcelona (SBB) s'està fent gran i ja té 9 anys de vida!
Com heu llegit unes línies més amunt, aquest dissabte es celebra la Festa del 9è Aniversari de l'SBB al Poble Espanyol, dins de la programació del Festival de Blues de Barcelona.
Per celebrar aquesta ocasió tan especial, l'SBB "tira la casa per la finestra" i ha preparat una gran nit de blues, amb 2 escenaris diferents i 5 concerts!
A l'Escenari Monestir, podeu veure 2 bandes novells: The Golden Grahams (un power trio de blues-rock) i Mancuso (una banda de blues, funk i rock, sorgida de l'Escola de Blues de Barcelona).
A l'Escenari Baluart teniu La Testapazza (el duo guanyador del V Concurs de Blues de Barcelona, celebrat el febrer), A Contra Blues (els guanyadors de l'European Blues Challenge d'aquest any) i The Big Jamboree & Big Dani Pérez (una banda espectacular de jump blues i rhythm'n'blues, acompanyada d'un gran saxo, antic membre de la banda).
Com veieu, us espera una gran festa, com es mereix aquesta institució que reuneix a la família del blues, i que tant està lluitant perquè el blues ocupi l'espai que es mereix!

Dissabte 5, Festa 9è Aniversari de l'SBB al Poble Espanyol:

Escenari Monestir
18.00h 19.00h - The Golden Grahams
19.15h 20.00h - Mancuso

Escenari Baluart
20.30h 20.50h - La Testapazza
21.45h 21.50h - A Contra Blues
23.30h 23.00h - The Big Jamboree & Big Dani Pérez

LLINARS BLUES REUNION, PRIMERA EDICIÓ!
L'Associació de Dones de Llinars del Vallès ja fa temps que programa concerts de blues i altres ritmes negres, tots ells de molta qualitat, i aquest dissabte dóna un pas més amb l'organització de la Llinars Blues Reunion I Edició!
Es tracta d'una gran nit de blues amb alguns dels millors músics d'aquest gènere: Amadeu Casas, Julio Lobos, Big Dani Pérez, Predicador Ramírez, Reginald Vilardell, Tòfol Martínez, Oriol Fontanals, Alberto Gulias (des de Canarias) i Ster Wax. Un autèntic All Stars!
I, per acabar la festa, després teniu una jam per compartir escenari amb tots ells!
Tot això al Parc dels Corbera.
Dissabte 5, 18h - Llinars Blues Reunion I Edició (Llinars del Vallès)

MIKE MORGAN AL HONKY TONK!
Aquest diumenge el Honky Tonk us ha preparat una tarda-vespre de blues espectacular, amb el gran guitarrista texà Mike Morgan!
Però en Mike no estarà sol, sinó que tindrà la companyia de dos grans bluesmen de casa nostra, Blas Picón i Santos Puertas, i tots plegats us faran vibrar amb el ritme del Texas Blues!
I, a més, abans del concert teniu una master class de guitarra amb el mateix Mike Morgan!
Això és acabar la setmana amb un "final feliç"!
Diumenge 6, al Honky Tonk (BCN):
17.30h - master class de guitarra amb Mike Morgan
20.30h - concert de Mike Morgan, Blas Picón i Santos Puertas

__________________________


Dilluns


Dilluns 30, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dimarts

Dimarts 1, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del JazzSí Club (Taller de Músics) és el punt de trobada dels amants del blues, rock, pop i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran en aquesta sessió perquè gaudiu de la música en directe!

Dimarts 1, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 1, 21.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts 1, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. En aquesta ocasió la jam estarà coordinada per The Night Dogs, uns experts en funk'n dangerous blues!


Dimecres

Dimecres 2, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
En aquesta jam podeu gaudir del blues en format acústic, com als antics juke joints del Mississippi (uns locals on els negres es reunien per compartir les seves penes i alegries a ritme de blues). L'escenari d'aquestes trobades setmanals és el Bar Prize i estan dirigides per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 2, 20h - Jam session a La Tía Felipa
La Tía Felipa, a més de la seva completa programació de concerts, també té la seva jam session. Els dimecres és el dia escollit i, amb la direcció de Predicador Ramírez, a cada sessió us podeu trobar alguns dels millors bluesmen de casa nostra. Més que una jam, un festival!

Dimecres 2, 21h - Jam session al Jazzpetit
Cada dimecres el Jazzpetit té a punt la seva jam de blues, jazz i rock, coordinada per Andreu Martínez, perquè gaudiu del ritme i la intensitat de la música negra! 

Dimecres 2, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 2, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Les Rock'n'Roll Gumbo Jams són unes jam sessions coordinades per A Contra Blues, i que estan dedicades a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 3, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Jazzpetit
Aquest dijous, al Jazzpetit, podeu veure en acció Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i uns quants dies!

Dijous 3, 21h - Miquel Roldán Swingtet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Miquel Roldán Swingtet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Dijous 3, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar, amb la col·laboració de l'Escola de Blues de Barcelona i la Societat de Blues de Barcelona, us ofereix una molt bona jam cada dijous, i aquesta setmana estarà coordinada per Wax & Boogie. Recomanable al 100%!

Dijous 3, 22h - Damià Olivella Electric Blues Band al Voilà!
El Voilà! de Manresa rep aquest dijous Damià Olivella Electric Blues Band, que us oferirà una molt bona sessió de blues, funk, soul i rock'n'roll, amb versions de grans clàssics d'aquests gèneres!

Dijous 3, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes es celebra la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!
I en aquesta ocasió hi haurà un convidat de luxe, el gran guitarrista Miguel Talavera!

Dijous 3, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana està coordinada per Larry Smith!

Divendres
 

Divendres 4, 18h - Txell Sust, August Tharrats i Nono Fernández al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana Txell Sust (veu), August Tharrats (piano) i Nono Fernández (contrabaix), un trio sensacional que us farà gaudir del blues, el jazz i el swing!

Divendres 4, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
El Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana té com a protagonista el Lluís Coloma Trio i , com ja haureu deduït, us espera un còctel de blues i boogie espectacular!

Divendres 4, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!

Divendres 4, 21h - Pexsom Blues al Cau Faluga
Aquest divendres podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". En aquest cas la cita és al Cau Faluga.
ATENCIÓ: aquest concert es farà el divendres 1 d'agost.

Divendres 4, 21.30h - Blues Desfass a La Sedeta
Aquest divendres, a La Sedeta, podeu veure un nou projecte de blues de casa nostra, Blues Desfass!
Els components de la banda són músics experimentats, que han format part de bandes històriques del nostre país (com Fas Tard o Zumel Blues Band), i que en aquesta ocasió combinaran el blues-rock amb uns tocs de psicodèlia. 

Divendres 4, 23.30h - Wax & Boogie 3 a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie 3, un dels trios amb més glamour i feeling de casa nostra.

Divendres 4, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una gran nit de blues per a aquest divendres amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana! 
  
Dissabte

Dissabte 5, 20.30h - Jonathan Glanzberg al Honky Tonk
Si, a més del blues, us agrada la música americana d'arrel en general, aquest dissabte és un bon dia per anar al Honky Tonk. Allà podeu veure el cantant i guitarrista Jonathan Glanzberg (acompanyat per Andy Henley al contrabaix), que domina els diferents "pals" de la música tradicional americana!

Dissabte 5, 21h - Txus Blues & Jose Bluefingers a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una gran nit de riure'n'blues per a aquest dissabte amb els reis d'aquest estil, que combina el bon blues i el bon humor, Txus Blues & Jose Bluefingers! La cita és a l'Espai Cultural de la CGT.

Dissabte 5, 23.30h - The Walking Stick Man al Faristol
El Restaurant Faristol (Altafulla) us ofereix la possibilitat de veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!

Diumenge

Diumenge 6, 12.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans trios de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers!

Diumenge 6, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

2 comments:

  1. Hola,
    Només per assenyalar-vos que el grup de la Catalunya del Nord, Blues de Picolat (blues en català + versions originals), actuarà a partir del 7 de juliol cada dilluns de juliol i d'agost 2014 al SiUsPlau, passeig marítim de Roses (Empordà) a 21h.
    Gràcies.
    carles
    BdP

    ReplyDelete
  2. Gràcies per la info, Carles!

    Salut i blues!

    ReplyDelete