Monday, September 1, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'1 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes el sopar és de luxe doncs podeu veure la presentació del nou disc de Big Mama & Sister Marion, que ja porten un temps fent-nos gaudir amb el seu repertori dedicat a les grans cantants de blues.
Fa un mesos van plasmar aquest treball en un disc gravat al Centre Cívic Golferichs, i ara el podeu assaborir en directe! Bon profit!
Dijous 4, 21h - Big Mama & Sister Marion a l'Hotel Havana (BCN)

HARMONICANT A EL CELLER DE SANT CELONI!
Aquest divendres, a El Celler de Sant Celoni, podeu veure en acció un projecte molt interessant que recupera un format que va ser molt popular els anys 40 i 50, el trio d'harmòniques!
Harmonicant és el nom del trio format per Joan Pau Cumellas (harmònica diatònica), Agustín García (harmònica de baix) i Cèsar Gómez (harmònica d'acords), i tots 3 us faran gaudir d'un concert on l'harmònica serà la gran (i única) protagonista!
Divendres 5, 20 - Harmonicant a El Celler (Sant Celoni)

PRIMER CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club presenta la primera edició del cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un divendres al mes, de setembre a desembre, podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els primers seran Blas Picón & Oscar Rabadán.
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Divendres 5, 22.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Pipa Club (BCN)

SWEET MARTA & THE BLUES WORKERS PRESENTEN EL NOU DISC!
Sweet Marta & The Blues Workers, és a dir la gran harmonicista i cantant Marta Suñé acompanyada pels integrants del gran trio Johnny Big Stone & The Blues Workers, continuen presentant el seu nou disc ("Come Love"), i aquesta setmana teniu 3 oportunitats per gaudir-lo en directe.
I podeu continuar gaudint indefinidament, quan i on vulgueu, si us compreu el disc!
Divendres 5, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 6, 20h - Societat de Blues de Rubí, Espai Cultural de la CGT
Diumenge 7, 12.30h - 2n aniversari de La Cerveseria Clandestina (BCN)

DE VERMUTEIG AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners han decidit sortir del seu amagatall a plena llum del dia, i no una vegada... sinó dues!
Doncs sí, els dos bluesmen fugitius volen gaudir del cap de setmana a base de bons vermuts, i dissabte aniran a un dels "temples" del tema, La Tía Felipa de Cerdanyola, i diumenge els podeu trobar a un local que apunta molt bones maneres, el Southern Bar de Sant Boi.
Esperem que la policia no s'apunti també al vermuteig...
Dissabte 6, 12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
Diumenge 7, 14h - Southern Bar (Sant Boi)

COMENÇA UNA NOVA TEMPORADA AL HONKY TONK!
El Honky Tonk ja té a punt la nova temporada de concerts, que comença aquest dissabte amb un habitual de la casa, Chino! Només acompanyat pel seu inseparable dobro, en Chino ja en té prou per fer-vos gaudir d'una gran nit de blues!
Dissabte 6, 20.30h - Chino al Honky Tonk (BCN)

MINGO-COLOMA-SIMÓN BLUES EXPRESS A LA FESTA MAJOR DE SABADELL!
Dins de la programació de la Festa Major de Sabadell, aquest diumenge podeu veure un projecte de blues que connecta les ciutats de Sevilla, Madrid i Barcelona, el trio Mingo-Coloma-Simón Blues Express!
Com ja haureu deduït, el trio està format pel gran harmonicista andalús Mingo Balaguer, el gran guitarrita madrileny Francisco Simón, i el gran pianista català Lluís Coloma, que ara uneixen les seves forces en aquest projecte que segur que ens donarà grans nits de blues... com la d'aquest diumenge!
Diumenge 7, 23h - Mingo-Coloma-Simón a la Festa Major de Sabadell

 
__________________________


Dilluns


Dilluns 1, 20.30h - Amadeu Casas Trio al Milano Cocktail Bar
L'Amadeu Casas Trio us espera aquest dilluns al Milano Cocktail Bar, per començar la setmana amb una combinació perfecta: blues amb classe a una sala amb classe!

Dilluns 1, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 1, 22h - A Contra Blues al Can Via Music
Aquesta setmana la podeu començar amb una bona sessió de blues (i molt més!) a l'aire lliure! El lloc de l'esdeveniment és el Can Via Music (La Palma de Cervelló) i la banda protagonista és A Contra Blues, un autèntic espectacle que us captivarà!
Aprofiteu, que és l'últim concert de la temporada a Can Via!

Dimarts

Dimarts 2, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
Després d'unes merescudes vacances, tornen les jams del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics), perquè gaudiu del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 2, 20.30h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimarts l'August Tharrats Trio, encapçalat per aquest pioner del piano boogie a casa nostra. Tot un luxe poder-lo veure tocar de ben a prop!

Dimarts 2, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dimarts a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimecres

Dimecres 3, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
Després d'un petit parèntesi, per descansar i agafar forces, torna la jam del Bar Prize, perquè gaudiu del blues en format acústic. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 3, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dijous

Dijous 4, 20.30h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!

Dijous 4, 21h - Dumpy Lobsters al Cafè Vienès
El Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, us ha preparat per a aquest dijous una nit de jazz tradicional i bon humor amb els Dumpy Lobsters. Aquests "homes-llagosta" són Juli Aymí, Òscar Font, Josep Traver i Artur Regada, és a dir 4 grans músics que us ho faran passar molt bé!

Dijous 4, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Comença una nova temporada de la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!   

Dijous 4, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana els coordinadors són Tota Blues, uns autèntics experts en el tema!

Divendres
 

Divendres 5, 20.30h - Gemma Abrié Quartet al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest divendres el quartet de Gemma Abrié, que faran un homenatge al gran Nat King Cole. Amb la veu de la Gemma i els grans músics que l'acompanyen podeu gaudir d'un gran còctel de swing!

Divendres 5, 21.30h - Demian Band al Cotton Blanes
El Cotton Blanes, una sala d'aquesta localitat de la Costa Brava que està apostant decididament per la música en directe, ha programat per a aquest divendres el concert d'un gran músic argentí que és un virtuós de la guitarra blues, acompanyat de la seva banda, és a dir la Demian Band! Per començar el cap de setmana amb una bona dosi de riffs de guitarra que us posaran les piles!

Divendres 5, 22h - Paquito Groove Band al Can Via Music
Aquesta divendres podeu gaduir d'una bona descàrrega de soul, funk i rhythm'n'blues a l'aire lliure! El lloc de l'esdeveniment és el Can Via Music (La Palma de Cervelló) i la banda protagonista és Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz. 
ATENCIÓ: cancel·lat per la pluja. 

Divendres 5, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session! 

Divendres 5, 23h - Anna Lee & Connie Lynch al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep aquest divendres Anna Lee & Connie Lynch, i amb elles gaudireu de la força i la intensitat del blues i el soul en clau femenina!

Divendres 5, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!
 

Dissabte

Dissabte 6, 12.30h - August Tharrats i Nono Fernández al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana els protagonistes són August Tharrats i Nono Fernández. Amb aquests 2 grans músics el vermut serà de luxe!

Dissabte 6, 20.30h – Velvet Candles al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dissabte un gran grup de doo wop, Velvet Candles! Un quintet de grans veus que segueixen fidelment la tradició de grups mítics com The Platters o The Temptations!

Dissabte 6, 21.30h - Pexsom Blues a  El Cafè de l'Aula
Aquest dissabte podeu veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie. El lloc de la cita? Doncs un local molt acollidor de Terrassa, El Cafè de l'Aula!

Dissabte 6, 21.30h - Grateful Blues Band al Cotton Blanes
El Cotton Blanes, una sala d'aquesta localitat de la Costa Brava que està apostant decididament per la música en directe, ha programat per a aquest dissabte el concert de Grateful Blues, una potent banda de country blues que combina les versions del gènere amb temes propis.

Dissabte 6, 21.30h - Tota Blues Duo al Giuliani's
Pasta, pizza i blues, això és el que us podeu trobar al Giuliani's (BCN) aquest dissabte. La pasta i la pizza les posa el local, i el blues el posa Tota Blues Duo! Per alimentar l'estómac i l'ànima! 

Dissabte 6, 22.30h - Paquito Groove Duo a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, podeu veure el Paquito Groove Duo, liderat pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà tot el cap de setmana! 

Dissabte 6, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Dissabte 6, 23.30h - The Walking Stick Man al Faristol
El Restaurant Faristol (Altafulla) us ofereix la possibilitat de veure en acció The Walking Stick Man, blues en estat pur seguint la tradició de músics com Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf. Sense colorants ni conservants!

Dissabte 6, 23.30h - Aishah Davis Band al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per a la nit de dissabte, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!  

Diumenge

Diumenge 7, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 7, 20h - The Park Band a la Festa Major del Carrer Argentona
Aquests dies s'està celebrant la Festa Major del Carrer Argentona (BCN) i diumenge hi haurà espai per al blues-rock, amb el concert de The Park Band. Bon ambient, bona música... a gaudir de la festa! 

Diumenge 7, 20.30h - Blas Picón & The Junk Express al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge Blas Picón & The Junk Express, un potent trio de blues que convertirà la sala en l'estació d'arribada del seu tren carregat de blues contundent!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment