Monday, September 29, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 29 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

TORNA LA MÚSICA EN DIRECTE AL BIG BANG BAR!
Després un temps sense poder fer concerts, "gràcies" a l'Ajuntament de Barcelona, el Big Bang Bar ja pot tornar a oferir-nos música en directe i aquest dimecres inaugura la nova etapa amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori).
I després una festa per celebrar-ho! A disfrutar de la nit de dimecres com si fos el cap de setmana!
Dimecres 1, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar (BCN)

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes el sopar és de luxe doncs podeu veure junts alguns dels millors músics de boogie i rhythm'n'blues de casa nostra, Dani Nel·lo & Lluís Coloma Trio!
Un concert per sucar-hi pa!
Dijous 2, 21h - Dani Nel·lo & Lluís Coloma Trio a l'Hotel Havana (BCN)

PRIMER CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club està realitzant la primera edició del cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un divendres al mes, de setembre a desembre, podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els segons seran Tota Blues Duo.
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Divendres 3, 22.30h - Tota Blues Duo al Pipa Club (BCN)

"LA INTERPRETACIÓ DEL BLUES" AMB BIG MAMA!
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat una sèrie de cursos impartits per la Big Mama!
Amb el títol de "La interpretació del blues", en aquests cursos podeu aprofundir en el coneixement d'aquesta música tan especial, i estan adreçats tant a músics com a aficionats.
Si esteu interessats en assistir-hi, heu d'enviar un missatge privat al Facebook de la Societat de Blues de Rubí amb el vostre telèfon i dades personals.
A partir d'octubre, cada primer dissabte de mes podeu rebre una lliçó de blues!
Dissabte 4, 19h - "La interpretació del blues" a la Societat de Blues de Rubí
 
 
__________________________


Dilluns


Dilluns 29, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar ha decidit fer d'aquest dilluns un dels millors dies de la setmana, i per això us ha preparat el concert del Lluís Coloma Trio. Tant de bo totes les setmanes comencessin així de bé!

Dilluns 29, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 29, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dilluns a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts

Dimarts 30, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 30, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimecres

Dimecres 1, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 1, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 1, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dimecres 1, 22.30h - Frank Mercader al Solange
La cocteleria Solange de Barcelona inaugura aquest dimecres un cicle de concerts de petit format, les "Solange Fall Sessions". El primer protagonista del cicle és en Frank Mercader, un gran entertainer de casa nostra "bregat en mil batalles", i amb ell gaudireu d'una entretinguda sessió de rock, folk, blues i oldies covers!

Dijous

Dijous 2, 19h - Honky Two al Suamu
Aquest dijous, al sortir de la feina (els que encara en tingueu) podeu gaudir de l'After Work del Suamu, que aquesta setmana us porta la música dels Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra.

Dijous 2, 20h - Tota Blues Duo al Big Bang Bar
En la nova etapa de concerts del
Big Bang Bar, els dijous estan reservats per al blues de Chicago en format acústic amb dos experts en el tema, Tota Blues Duo!

Dijous 2, 21h - Galiardo-Hinojosa Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep el Galiardo-Hinojosa Trio, que us farà gaudir amb el seu tribut al gran pianista canadenc Oscar Peterson. Us espera una sessió de swing molt bluesy!

Dijous 2, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar us ofereix una bona jam cada dijous, i aquesta setmana serà a ritme de boogie amb la coordinació de Wax & Boogie! Recomanable al 100%!

Dijous 2, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes teniu la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!    

Dijous 2, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! Aquesta setmana els coordinadors són Tota Blues, uns autèntics experts en el tema!

Dijous 2, 22.30h – Big Mama & Riqui Sabatés al Griffin
Aquest dijous, si aneu al Griffin de Sabadell, podeu veure junts dos dels pioners del blues a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés! Un concert amb arrels ben fondes! 

Divendres
 

Divendres 3, 18h - Room 69 al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"!

Divendres 3, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu veure Marina Tuset & Víctor Mirallas, que us faran gaudir del blues, el jazz i altres ritmes afroamericans.

Divendres 3, 19.45h - Wax & Boogie a la Tattoo Expo
Si us passeu per la XVII International Tattoo Expo (Fira de Barcelona) aquest divendres podeu gaudir del blues i el boogie amb Wax & Boogie! La seva música us quedarà tatuada a l'ànima!

Divendres 3, 20h - Alan Bike a La Tía Felipa
La Tía Felipa torna a programar blues els divendres al vespre, i aquesta setmana el protagonista és el gran bluesman Alan Bike, amb el seu blues ple d'ironia i feeling. Amb ell segur que passareu una molt bona estona!

Divendres 3, 20.30h - Lone Rhino Club al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de blues luchado y poco hecho amb els Lone Rhino Club del gran Julio Lobos! The Wolf Is At Your Club! 

Divendres 3, 21.30h - Pexsom Blues a La Font Picant
La Font Picant Restaurant (Santa Cristina d'Aro) rep divendres els Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que us oferiran un repàs a la història del blues, amb tocs de r'n'r i boogie!

Divendres 3, 21.30h - Frogs For Snakes a El Col·leccionista
El Col·leccionista rep aquest divendres Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.   

Divendres 3, 22.30h - Tori Sparks a The Philharmonic
Si voleu escoltar folk americà barrejat amb altres músiques, aquest divendres teniu una experta en el tema a The Philharmonic, la cantant americana Tori Sparks! Nascuda a Nashville, la Tori ara viu a Barcelona, o sigui que podrem gaudir sovint de la seva música!

Divendres 3, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session! 

Divendres 3, 23h - Lluís Coloma Trio al Sis-b
Aquest divendres us espera una gran nit de piano boogie al Sis-b (Malgrat de Mar), amb uns dels millors representants del gènere, el Lluís Coloma Trio. Simplement espectacular!

Divendres 3, 23.30h - Miquel Roldán Swingtet al Rien de Rien 
El Rien de Rien (Hotel Palace) rep aquest divendres el Miquel Roldán Swingtet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans. 

Divendres 3, 23.30h - The Generation a Els Pagesos
The Generation és una potent banda de blues-rock que porta en actiu des del 2004, i aquest divendres podeu rebre una de les seves descàrregues de blues elèctric a Els Pagesos (Sant Feliu de Llobregat). High voltage blues, baby! 

Divendres 3, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!
   

Dissabte

Dissabte 4, 12h - Room 69 a La Cantonada
El bar La Cantonada de Montornès del Vallès, us ha preparat un bon vermut de blues amb un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69! Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'un vermut molt mogut a ritme de blues, country i swing!

Dissabte 4, 12.30h - Wax & Boogie a La Tía Felipa
El vermut d'aquest dissabte a La Tía Felipa té com a protagonistes Wax & Boogie, i amb ells us espera una gran sessió de boogie i blues... i gaudint de les tapes de Can Felipa! 

Dissabte 4, 12.30h - Lonesome Rendezblues al John Duck
Aquest dissabte podeu fer el vermut mentre gaudiu d'una estona de blues i bon humor amb Lonesome Rendezblues, un duo que combina molt bé les dues coses. La cita és al John Duck (El Prat de Llobregat).
ATENCIÓ: concert cancel·lat.

Dissabte 4, 13h - The Blue Youngs a Sant Andreu
Dins de la Fira del Comerç del carrer Gran de Sant Andreu (BCN), aquest dissabte podeu veure en acció una jove banda de blues nascuda d'un combo de l'escola de música BCN Fusió. La banda està encapçalada pel gran cantant i guitarrista (i professor de l'escola) Sergi Blanch, que estarà molt ben acompanyat per les joves promeses del blues!   

Dissabte 4, 20.30h - Wax & Boogie al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa començar la nit de dissabte amb una de les parelles que està causant sensació en el panorama del blues de casa nostra, Wax & Boogie. A disfrutar!

Dissabte 4, 21h - The Blues Prisoners a El Celler de Sant Celoni
Us agradaria gaudir de blues en directe mentre assaboriu un bon assortit de pintxos i tapes? Doncs ho podeu fer aquest dissabte al concert de The Blues Prisoners a El Celler de Sant Celoni! No us despisteu, i vigileu els vostres plats, aquest parell de bluesmen fugitius passen gana...

Dissabte 4, 21h - Slim Bay Seals al Coffee
Aquest dissabte els Slim Bay Seals se'n van a conquerir la Selva! Donc sí, aquesta bona banda del Vallès, que combina a parts iguals el bon blues i el bon humor, se'n va al Coffee de Riudellots i us oferirà una gran sessió de blues "crustaci"!

Dissabte 4, 21h - Tota Blues Dúo a l'Hotel Grand Marina
Tota Blues Dúo, aquesta vegada acompanyats per Cristian Moya al piano, seran aquest dissabte a l'Hotel Grand Marina de Barcelona. Blues de luxe a un hotel de luxe! 

Dissabte 4, 22.30h - Room 69 a The Philharmonic
Aquest dissabte The Philharmonic rep un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69! Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing!

Dissabte 4, 23h - BCN Swing a la Festa Major de Sarrià
Aquesta setmana es celebra la Festa Major de Sarrià (BCN), i el restaurant Gerbard s'apunta a la festa amb una sèrie de concerts força interessants. Si us agrada el blues, el swing, el jazz, el soul i el rock'n'roll, el dissabte hi podeu veure BCN Swing, un trio que domina tot això!

Diumenge

Diumenge 5, 12.30h - Chino Swingslide a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans bluesmen de casa nostra, Chino!

Diumenge 5, 16.30h - Elvis Tribute Band a la Tattoo Expo
Si aquest diumenge us passeu per la XVII International Tattoo Expo (Fira de Barcelona) podeu veure en acció Augie Burr & The Elvis Tribute Band, uns especialistes en la música del Rei del Rock'n'Roll. Un concert que us quedarà tatuat a la memòria!

Diumenge 5, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 5, 20.30h - Chino al Honky Tonk
El Honky Tonk us proposa acabar la setmana amb una dosi de bon blues, amb en Chino! Ell sol, només acompanyat pel seu inseparable dobro en té prou per fer-vos gaudir d'una gran sessió de swing'n'blues!

Diumenge 5, 20.30h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge podeu acabar el dia amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Qui us servirà el còctel? Doncs l'amable personal del Milano Cocktail Bar. Qui us "servirà" el blues i el boogie? Doncs Wax & Boogie, una formació de blues i boogie espectacular!

Diumenge 5, 21h - Big Mama & Sister Marion a l'Esquerra de l'Eixample
Big Mama & Sister Marion continuen amb la presentació del seu nou disc, dedicat a les grans cantants de blues i gravat en directe al Centre Cívic Golferichs. Aquest diumenge podeu gaudir-lo, també en directe, a la Festa Major de l'Esquerra de l'Eixample!


Diumenge 5, 21.30h - The Blues Prisoners a La Cocteleria de Sant Andreu
Aquest diumenge The Blues Prisoners tornen a un dels seus locals "còmplices", La Cocteleria de Sant Andreu (abans coneguda com El Cor de la Vinya). Un acollidor local molt recomanable per gaudir de la música en directe, amb els músics ben a prop vostre! Per això és aconsellable que en aquest concert vigileu les vostres carteres...    

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment