Monday, September 15, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 15 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

SCOTT H. BIRAM AL ROCKSOUND!
La sala Rocksound ens sorprèn sovint amb grans músics americans que, malgrat la seva important trajectòria, no són gaire coneguts a casa nostra.
Aquest dilluns n'és un bon exemple, amb la tornada a la sala d'Scott H. Biram, un home que defineix la seva música com "el fill bastard del punk, blues, country, hillbilly, bluegrass, chain gang, metal i rock clàssic", i ell sol en té prou per fer molt més "soroll" que una banda completa!
Scott H. Biram està presentant actualment el seu nou disc, "Nothing but blood", que mostra la versatilitat d'aquest músic que us farà gaudir d'un concert "sanguinari"!
Dilluns 15, 21h - Scott H. Biram al Rocksound (BCN)

XXIII FESTIVAL DE JAZZ I BLUES DE CALELLA!
Aquest divendres us espera una nit amb dos grans concerts al XXIII Festival de Jazz i Blues de Calella!
A la Sala Mozart podeu gaudir amb Txell Sust & August Tharrats Trio, una gran veu i un gran pianista, i amb Wax & Boogie Rhythm Combo, una gran formació de blues i boogie. Serà una nit sensacional!
Divendres 19, 23.30h - XXIII Festival de Jazz i Blues de Calella (El Maresme)

GIRA CATALANA DE BIG HOLLERS I NASTY BOOGIE!
Aquesta setmana ens visiten dos grans bluesmen que vénen des de València (Daniel Tena i Raúl Rabadán), i els podrem veure en dos dels seus projectes, Big Hollers i Nasty Boogie!
Big Hollers és el duo que formen els dos bluesmen i que es centra en el blues clàssic de la "vella escola", i Nasty Boogie és un quartet on combinen el blues de Chicago amb el West Coast i el blues de Texas.
En aquesta gira per Catalunya teniu 4 oportunitats per veure'ls en acció... A disfrutar!

Big Hollers:
Divendres 19, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 20, 12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)
Dissabte 20, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

Nasty Boogie:
Diumenge 21, 19.30h - La Traviesa (Torredembarra)

SEGON FESTIVAL DE BLUES A LLEIDA!
Aquesta setmana es celebra la segona edició del Festival de Blues de Lleida, organitzat per la Comunitat Blues Lleida, i la localitat que l'acull és Albatàrrec.
La programació continua la línia de la primera edició, amb molta qualitat i varietat, i afegeix un dia més de concerts.
Aquests són els horaris:

Divendres 19,
23.30h - Queralt Albiñana Blues Band
01.30h - A Contra Blues
03.00h - Master Class "Duck's Dance" amb Manolo Poy + Jam session

Dissabte 20,
12.30h - Lonesome Rendezblues
14.00h - The Black Snakes
19.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers
21.00h - The Acoustic Blues Company
23.30h - Wax & Boogie
01.30h - Travellin' Brothers
03.00h - Jam session

Diumenge 21,
13.00h - Concurs "Blues&+", i jam session 

THE BLUES PRISONERS + FRANK MERCADER & SANTI PICÓ A L'ESPAI 30!
L'Espai 30 us ha preparat una doble nit de blues per a aquest dissabte!
Primer podeu veure en acció The Blues Prisoners, dos bluesmen fugitius que estan en cerca i captura des de 1980, i després serà el torn de dos grans músics de casa nostra amb una llarga trajectòria i que no necessiten presentació, Frank Mercader i Santi Picó!
Dues propostes diferents, però amb un mateix objectiu: que gaudiu el doble amb el blues!
Dissabte 20, Nit de blues a l'Espai 30 (BCN):
21h - The Blues Prisoners
22h - Frank Mercader & Santi Picó

XULIÁN FREIRE & SAMI JANAFSE AL HONKY TONK!
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu veure el duo format per Xulián Freire i Sami Janafse!
Xulián Freire fa temps que s'ha guanyat un merescut reconeixement com a cantant i guitarrista, i Sami Janafse és un jove harmonicista que domina el seu instrument com si fos un veterà. 
Una combinació d'experiència i joventut que us farà gaudir d'una gran sessió de blues!
Diumenge 21, 20.30h - Xulián Freire & Sami Janafse al Honky Tonk (BCN)

 
__________________________


Dilluns


Dilluns 15, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 15, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dilluns a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts

Dimarts 16, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 16, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció - Treballem per a la inclusió social a Poble Sec, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 16, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Big Mama & Sister Marion continuen amb la presentació del seu nou disc, dedicat a les grans cantants de blues i gravat en directe al Centre Cívic Golferichs. Aquest dimarts podeu gaudir-lo, també en directe, al Milano Cocktail Bar!


Dimecres

Dimecres 17, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 17, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat per a aquest dimecres el concert del Lluís Coloma Trio. Blues i boogie del bo, amics! 

Dimecres 17, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 17, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dijous

Dijous 18, 21h – Doc Scanlon Cool Cat Trio al Cafè Vienès
Periòdicament el Cafè Vienès, de l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, rep la visita d'un gran contrabaixista nord-americà, Doc Scanlon, i aquest dijous és un d'aquests dies. Aprofiteu l'ocasió!

Dijous 18, 21h - Wax & Boogie Rhythm Combo al Milano Cocktail Bar
Aquest dijous, al Milano Cocktail Bar, podeu veure el format XL d'un dels grans trios de casa nostra, Wax & Boogie Rhythm Combo! És a dir que a Ster Wax, David Giorcelli i Reginald Vilardell s'hi afegeixen Pere Miró i Oriol Fontanals, per formar un quintet espectacular de blues i boogie!

Dijous 18, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar us ofereix una bona jam cada dijous, i aquesta setmana està coordinada per un gran trio de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers! Recomanable al 100%!

Dijous 18, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa cada dijous una jam on el groove és el protagonista! Els encarregats de coordinar-la són els músics de l'Andreu Martínez Band

Dijous 18, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 18, 22.30h - Aishah And Quim al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de blues i soul amb Aishah And Quim, una gran cantant i un gran guitarrista que us ho faran passar molt bé!

Divendres
 

Divendres 19, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu veure el Lluís Coloma Trio, tota una garantia per gaudir d'un gran còctel de blues i boogie!

Divendres 19, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby!

Divendres 19, 21.30h - Waltrapa & The Cashmakers al Cotton Blanes
El Cotton Blanes, una sala d'aquesta localitat de la Costa Brava que està apostant decididament per la música en directe, ha programat per a aquest divendres el concert de Waltrapa & The Cashmakers. Es tracta d'un power trio que combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i que us posarà el ritme al cos! 

Divendres 19, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous!

Divendres 19, 22.30h - Even Blues al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de swing i blues per a aquest divendres amb Even Blues, una interessant formació que domina el tema!  

Divendres 19, 23h - The Walking Stick Man al Bar Escubidú
The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona, serà aquest divendres al Bar Escubidú (Bràfim). Blues pur, sense additius! 
 
Divendres 19, 23h - Swamp Preachers al Sis-b
El Sis-b de Malgrat de Mar rep els Swamp Preachers, un potent duo que combina el blues amb el soul, el country i altres ritmes nord-americans, tot plegat amb un so pantanós... Very swamp, baby!

Divendres 19, 23.30h - The Night Dogs a El Paraigua
Si voleu començar el cap de setmana amb una bona dosi de blues i funk, teniu una cita a El Paraigua amb The Night Dogs! What a funk'n dangerous blues night, baby!


Dissabte

Dissabte 20, 12h - Slim Bay Seals a la Festa Major de Corró d'Avall
Aquest dissabte, a la Festa Major de Corró d'Avall, podeu fer el vermut acompanyats pels Slim Bay Seals. Aquesta bona banda del Vallès combina a parts iguals el bon blues i el bon humor, i us oferirà una gran sessió de blues "crustaci"!

Dissabte 20, 12.30h - August Tharrats i Anton Jarl al MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) amplia la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'afegeix als concerts de blues dels divendres). Aquest nou cicle també està organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana els protagonistes són August Tharrats i Anton Jarl. Amb aquests 2 grans músics el vermut serà de luxe!

Dissabte 20, 19h - The Park Band al Raval
Aquest dissabte podeu gaudir amb el blues-rock de The Park Band, a la Rambla del Raval (tocant al carrer Hospital), dins del programa de les Festes de la Mercè. A gaudir del blues de Festa Major!
ATENCIÓ: concert cancel·lat.

Dissabte 20, 21.30h - Sweet Marta & The Blues Workers al Cotton Blanes
El Cotton Blanes, una sala d'aquesta localitat de la Costa Brava que està apostant decididament per la música en directe, ha programat per a aquest dissabte el concert de Sweet Marta & The Blues Workers, és a dir la gran harmonicista i cantant Marta Suñé acompanyada pels integrants del gran trio Johnny Big Stone & The Blues Workers.
A més, estaran presentant el seu nou disc, "Come Love", o sigui que després us el podeu comprar per continuar gaudint a casa!

Dissabte 20, 22.30h - Tota Blues Duo a The Philharmonic
The Philharmonic s'ha especialitzat en els concerts de petit format, amb una presència majoritària del blues. Aquest dissabte en teniu un nou exemple, amb l'actuació de Tota Blues Duo, el format acústic d'aquest gran bluesman on està acompanyat pel seu inseparable guitarrista Martín J. Merino!

Diumenge

Diumenge 21, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment