Monday, September 22, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 22 de setembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ràdio Granollers, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

ELLA & VI A MIRAVINS!
MiraVins és un centre cultural del vi que es troba a Gràcia i on us podeu apropar a la cultura del vi d'una manera lúdica... i també amb música en directe!
Aquest divendres hi teniu un esdeveniment molt interessant, Ella & Vi, que consisteix en un tast de vins recomanats per l'expert Carles Mira (l'ànima de MiraVins), mentre la cantant Carrie Lewis i el pianista Federico Mazzanti us interpreten temes de la mítica Ella Fitzgerald. I tot això acompanyat i maridat amb unes bones tapes!
Una proposta de blues per llepar-se'n els dits!
Divendres 26, 20.30h - Ella & Vi al MiraVins (BCN) 
ATENCIÓ: esdeveniment cancel·lat.

BLAS PICÓN TRIO AL ROSAS CINCO!
Si us ve de gust una nit d'emocions fortes, aquest divendres teniu una cita al club Rosas Cinco, on us espera una sessió de Raw Blues i Shibari!
Els encarregats de posar-hi el blues són Blas Picón Trio, és a dir Blas Picón, Oscar Rabadán i Reginald Vilardell, i segur que quedareu "atrapats" i "lligats" per tot el que viureu en aquesta nit!
Divendres 26, a partir 22h - Blas Picón Trio al Rosas Cinco (BCN)

AUGUST THARRATS I AMADEU CASAS AL MEAM
El MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) ha ampliat la seva oferta de música en directe durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb el cicle Vermut & Swing dels dissabtes (que s'ha afegit als concerts de blues dels divendres).
Aquest nou cicle també ha estat organitzat per La Hora del Blues (tota una garantia!), i aquesta setmana els protagonistes de l'últim concert del cicle són August Tharrats i Amadeu Casas. Amb aquests 2 grans músics el vermut serà de luxe!
Dissabte 27, 12.30h - August Tharrats i Amadeu Casas al MEAM (BCN)

INDALO BLUES WEEK!
L'Hotel Indalo Park de Santa Susanna (El Maresme) organitza cada any una setmana de blues en directe, la "Indalo Blues Week", on combinen la presència de bandes europees (preferentment d'Holanda) amb bandes d'aquí.
Aquest any la "setmana de blues" es redueix al cap de setmana, i dissabte teniu 2 bones formacions de casa nostra (Pexsom Blues i Waltrapa & The Cashmakers), més el DJ Bigkahuna.
El diumenge ja entren en acció els holandesos de Mocambo Blues, tot un referent del blues al seu país!
Indalo Blues Week a l'Hotel Indalo Park (Santa Susanna, El Maresme):

Dissabte 27
16.30h - Pexsom Blues
21.00h - Waltrapa & The Cashmakers

Diumenge 28
21h - Mocambo Blues

BARCELONA BIG BLUES BAND & MYRIAM SWANSON AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)!
Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, la convidada és Myriam Swanson, una de les grans cantants de rhythm'n'blues de casa nostra. Espectacular!
Diumenge 28, 20 i 22h - BBBB & Myriam Swanson al Jamboree (BCN)  
__________________________


Dilluns


Dilluns 22, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa començar la setmana a ritme de blues, amb la seva jam coordinada per Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir de la nit del dilluns!

Dilluns 22, 22.30h - The Bluesters & Friends al Monasterio
Quim Quiñonero i Philip Stanton, dos dels membres de The Bluesters, us esperen cada dilluns a la nova Sala Monasterio (situada al Port Olímpic) per compartir una bona estona de blues, soul i rock amb molts músics convidats. Cada nit promet ser una sorpresa!

Dimarts

Dimarts 23, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 23, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec. 

Dimarts 23, 21h - Los Locos del Oeste al Milano Cocktail Bar
Aquest dimarts, al Milano Cocktail Bar,
podeu veure en directe una proposta molt interessant de country jazz, amb el trio Los Locos del Oeste. Prepareu-vos per gaudir d'una nit boja!

Dimarts 23, 22.30h - Gigi McFarlane al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de soul, rhythm'n'blues i funk amb Gigi McFarlane, una cantant espectacular!

Dimecres

Dimecres 24, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 24, 21h - "El blues es pot ballar" al Quilombo
Cada dimecres podeu ballar blues al Quilombo! El blues es pot ballar s'instal·la en aquest clàssic de la nit de Barcelona, per promocionar i difondre el ball del blues de manera setmanal, i convertir-lo en un espai de trobada on gaudir, aprendre, practicar... Let's dance the blues!

Dimecres 24, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dijous

Dijous 25, 19h - Dr. Swinguez al Suamu
Aquest dijous, al sortir de la feina (els que encara en tingueu) podeu gaudir de l'After Work del Suamu, que aquesta setmana us porta una gran sessió de rhythm'n'blues curatiu amb els Dr. Swinguez. Un concert perfecte per acabar bé la jornada laboral!

Dijous 25, 19.45h - Wax & Boogie al Zinc Bar
Aquest dijous podeu veure Wax & Boogie al Zinc Bar de l'Hotel Villa Emilia (BCN), un lloc molt acollidor per gaudir del blues i el boogie amb aquest gran duo!

Dijous 25, 21h - Jazz Classic Quartet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira!

Dijous 25, 21h - Bernat Font Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest dijous el Bernat Font Trio, és a dir el grup d'aquest jove pianista que fa temps que va deixar de ser una promesa per convertir-se en una gran realitat. Us espera una gran nit de blues, swing i boogie!

Dijous 25, 21h - Pexsom Blues al Restaurant Can Veí
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Restaurant Can Veí (Sarrià de Ter). 
 

Dijous 25, 21.45h - Jam session al 99% Moto Bar
El 99% Moto Bar us ofereix una bona jam cada dijous, i aquesta setmana i aquesta setmana serà a ritme de boogie amb la coordinació de Wax & Boogie! Recomanable al 100%! 

Dijous 25, 22h - Jam session al Cafè Principal
El Cafè Principal us proposa cada dijous una jam on el groove és el protagonista! Els encarregats de coordinar-la són els músics de l'Andreu Martínez Band.

Dijous 25, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 25, 22.30h - Loretta Contadini Duet al Rien de Rien
Aquest dijous podeu gaudir d'una bona estona de blues, rhythm'n'blues i jazz al Rien de Rien (Hotel Palace), amb Loretta Contadini Duet, una cantant de veu poderosa! A disfrutar!

Divendres
 

Divendres 26, 18h - The Damned Hellbillies al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquest divendres The Damned Hellbillies, una formació variable de músics i redneck-zombies especialistes en bluegrass i música old time americana. 

Divendres 26, 19.30h - Cocktail & Swing a l'Hotel Havana
Al Cocktail & Swing de l'Hotel Havana d'aquesta setmana podeu veure Susana Sheiman Trio, una cantant espectacular acompanyada per dos músics del mateix nivell!

Divendres 26, 21h - Big Dani Pérez Organic Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Trio, format per Big Dani, Víctor Puertas i Marc Ruiz, 3 dels millors músics de rhythm'n'blues de la ciutat que us posaran el ritme al cos! 

Divendres 26, 21.30h - Cotton Roots al Bar Rambla
Aquest divendres els Cotton Roots se'n van a Sant Feliu de Guíxols, per tocar al Bar Rambla. El sons del Delta del Mississipi al Baix Empordà!

Divendres 26, 21.30h – The Black Snakes al Fleming Juke Joint
El Fleming Juke Joint (Balaguer) us ha preparat una bona sessió de blues rural amb The Black Snakes. Clàssics dels anys 20, 30, 40 i 50 per fer un viatge en el temps!

Divendres 26, 22h - Tota Blues Duo al Pla de la Calma
El Pla de la Calma de Cardedeu és un restaurant especial on, a més de bon menjar, hi podeu trobar una variada oferta cultural, amb bona música. I aquest divendres hi trobareu bon blues amb Tota Blues Duo! Per alimentar l'estómac i l'ànima! 
 
Divendres 26, 22.30h - Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera a The Philharmonic
The Philharmonic rep aquest divendres Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, un duo de luxe que visita regularment aquest acollidor pub anglès de Barcelona. Dos virtuosos dels seus instruments que us deixaran amb la boca oberta!

Dissabte

Dissabte 27, 12.30h - Honky Two al John Duck
Aquest dissabte podeu fer el vermut acompanyats per Honky Two, un gran duo de blues acústic creat recentment per 2 veterans del circuit de blues de casa nostra, Carlos Yañez (veu i guitarra) i Joan "Grandfather" Ventosa (piano). La cita és al John Duck (El Prat de Llobregat).

Dissabte 27, 12.30h - Lonesome Rendezblues a La Tía Felipa
El vermut de La Tía Felipa d'aquest dissabte té com a protagonistes els Lonesome Rendezblues, un duo que combina el bon blues amb el bon humor i que aconsegueix que el públic surti dels seus concerts amb un somriure d'orella a orella. Qui diu que el blues és per plorar?

Dissabte 27, 17h - The Walking Stick Man al Fito Bar
Aquest dissabte, al Fito Bar de Coma-ruga, podeu gaudir d'una gran sessió de blues amb The Walking Stick Man, un gran bluesman que reuneix els estils de Sonny Boy Williamson i Howlin' Wolf en una sola persona! 

Dissabte 27, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 27, 21h - Frogs For Snakes a El Cafè de l'Aula
Aquest dissabte podeu gaudir d'una bona estona de blues a un local molt acollidor de Terrasa, El Cafè de l'Aula. Qui són els protagonistes? Doncs Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.  

Dissabte 27, 21.30h - Plan B al Cotton Blanes
El Cotton Blanes, una sala d'aquesta localitat de la Costa Brava que està apostant decididament per la música en directe, ha programat per a aquest dissabte el concert de Plan B! Es tracta d'un quartet format per músics de Bluesnet Band acompanyats per en Santi Picó, i que tenen un interessant repertori instrumental que combina clàssics del blues i el rock amb cançons pròpies.  

Dissabte 27, 21.30h - The Rusties al Bar Rambla
Si aneu a Sant Feliu de Guíxols aquest dissabte, al Bar Rambla, hi trobareu The Rusties, una banda que us traurà el rovell de sobre a ritme de rhythm'n'blues!  

Dissabte 27, 22.30h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
Aquest dissabte La Teoría del Taburete visita The Philharmonic, per compartir amb el públic una nit de blues plena de feeling i classe!

Dissabte 27, 23.30h - Aishah Davis Band al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un bon concert de blues, soul i rhythm'n'blues per a la nit de dissabte, amb Aishah Davis Band. Una gran cantant acompanyada per una banda de grans músics, tots ells amb molta experiència, o sigui que teniu tots els ingredients per passar una nit fantàstica!

Diumenge

Diumenge 28, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 28, 20h - Quico Pi de la Serra al Voilá!
Al Voilá! de Manresa, aquest diumenge podeu veure en acció un dels grans cantautors (i també bluesman) catalans, en Quico Pi de la Serra, acompanyat per dos dels grans bluesmen de casa nostra, Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Tots tres us oferiran l'espectacle QuicoLabora, un repàs a algunes de les cançons més emblemàtiques d'en Quico, on el blues hi és molt present.

Diumenge 28, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
Un diumenge més, el Honky Tonk és una de les millors opcions per acabar la setmana amb un bon concert de blues. En aquesta ocasió els protagonistes són uns habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells la qualitat i la diversió estan assegurades!

   
Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment