Monday, December 1, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'1 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GRAN SETMANA DE BLUES AL JAMBOREE!
L'històric Jamboree us ha preparat una intensa setmana de blues que farà història!
Per començar ben amunt, dimarts i dimecres teniu dues oportunitats per veure en acció una gran blueswoman americana, Shemekia Copeland! La filla del gran bluesman Johnny Copeland ha seguit amb èxit els passos del seu pare, i s'ha consolidat entre les millors cantants del gènere.
Dijous podeu assistir a la presentació del nou disc del Bernat Font Trio, un treball enregistrat en directe que demostra perquè en Bernat ja és un dels grans pianistes de casa nostra, tot i la seva joventut.
Divendres i dissabte és el torn del gran baixista americà Russell Jackson, membre de la banda de B.B. King als anys 80, que estarà acompanyat per un gran guitarrista de casa nostra, Alex Zayas!
I per acabar molt bé aquesta intensa setmana de blues, el Jamboree rep diumenge un dels músics "de la casa", Steve De Swardt, que es presenta amb la seva nova banda.
A gaudir d'aquesta setmana històrica!
Dimarts 2 i dimecres 3, 20 i 22h - Shemekia Copeland
Dijous 4, 20 i 22h - Bernat Font Trio
Divendres 5 i dissabte 6, 20 i 22h - Russell Jackson & Alex Zayas Band
Diumenge 7, 20 i 22h - Steve De Swardt & New Blues Band  

SOPAR & BLUES A L'HOTEL HAVANA!
Cada primer dijous de mes, l'Hotel Havana de Barcelona us ofereix la possibilitat de sopar mentre gaudiu d'un gran concert de blues o "derivats", amb el seu Sopar & Blues.
Aquest mes podeu veure en acció Lluís Coloma Trio & Blas Picón, o sigui que podeu "degustar" i "assaborir" un concert de blues i boogie de primera qualitat! Bon profit!
Dijous 4, 21h - Sopar & Blues a l'Hotel Havana (BCN)

PRIMER CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club presenta la primera edició del cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un divendres al mes, de setembre a desembre, podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els músics que tancaran aquesta primera edició són Chino & Rod Deville.
Per gaudir d'aquests concert no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!
Divendres 5, 22.30h - Chino & Rod Deville al Pipa Club (BCN)

SUSAN SANTOS EN ACÚSTIC!
La blueswoman extremenya (però establerta a Madrid) Susan Santos torna a ser per Catalunya aquest cap de setmana, i teniu 2 ocasions per veure-la en acció en format acústic!
A disfrutar d'uns acústics electritzants!
Divendres 5, 22.30h - El Forat del Pany (Vilafranca del Penedès)
Dissabte 6, 20.30h - Honky Tonk (BCN)

DISSABTE DE BLUES A LA SOCIETAT DE BLUES DE RUBÍ!
La Societat de Blues de Rubí us ha preparat un dissabte de blues molt complet i interessant.
Primer teniu "La interpretació del blues", un curs impartit per la Big Mama en el que podeu aprofundir en el coneixement d'aquesta música tan especial.
I després la Big Mama estarà acompanyada per Sister Marion, i totes dues us faran gaudir d'un gran concert dedicat a les grans cantants de blues!
La cita és a l'Espai Cultural de la CGT
Dissabte 6, 
19h - "La interpretació del blues" amb Big Mama
21h - Big Mama Montse & Sister Marion

WAX & BOOGIE AL ROSAS CINCO!
Si us ve de gust una gran nit de blues i boogie teniu una cita al club Rosas Cinco, on us espera Wax & Boogie acompanyats pel saxofonista Ariel Vigo!
A més, el concert forma part d'una festa benèfica d'aquest club per ajudar als seus socis que estiguin passant una situació difícil a causa de la crisi
Dissabte 6, 22h - Wax & Boogie al Rosas Cinco (BCN)

L'ASSOCIACIÓ DE DONES DE LLINARS PRESENTA PAQUITO GROOVE BAND!
L'Associació de Dones de Llinars del Vallès està "on fire", programant cada cop més concerts de blues i altres ritmes negres, i tots ells de molta qualitat! Aquest dissabte en teniu un nou exemple amb l'actuació de la Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz, que us donarà una bona dosi de groove que us durarà tot el cap de setmana!
La cita és a La Sala de Llinars. 
Dissabte 6, 22.30h - Paquito Groove Band a La Sala (Llinars del Vallès)  

RUSSELL JACKSON & ALEX ZAYAS AL HONKY TONK!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana veient en acció el gran baixista americà Russell Jackson, membre de la banda de B.B. King als anys 80, que estarà acompanyat per un gran guitarrista de casa nostra, Alex Zayas!
La cita és a una de les sales més indicades per acollir aquest concert tan especial, el Honky Tonk.
Diumenge 7, 20.30h - Russell Jackson & Alex Zayas al Honky Tonk (BCN)

__________________________


Dilluns


Dilluns 1, 22h - Blues dance a l'Orfeó Gracienc
Cada dilluns podeu ballar blues a l'Orfeó Gracienc, amb la jam de ball organitzada per LindyHop.Cat! Let's dance the blues, baby!

Dimarts

Dimarts 2, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 2, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 2, 21h - Big Mama & Sister Marion al Milano Cocktail Bar
Us agradaria començar la nit gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra? Doncs exactament això és el que us espera aquest dimarts al Milano Cocktail Bar amb Big Mama & Sister Marion!


Dimarts 2, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimarts 2, 22.30h - Gigi McFarlane al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de soul, rhythm'n'blues i funk amb Gigi McFarlane, una cantant espectacular!
  


Dimecres

Dimecres 3, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 3, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 3, 21h - The Blues Prisoners a l'OUT
L'OUT (Once Upon a Time) és un elegant restaurant de Barcelona d'aire parisenc, que ha decidit apostar per la música en directe.
Cada dimecres podeu gaudir de concerts de petit format, mentre gaudiu de la seva proposta gastronòmica, i aquesta setmana us acompanyaran dos bluesmen fugitius, The Blues Prisoners, que us explicaran la seva història. Hi havia una vegada... 

Dimecres 3, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dimecres 3, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Tornen les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 4, 21h - Miquel Roldán Swingtet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Miquel Roldán Swingtet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Dijous 4, 21h - Blas Picón & The Junk Express al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar es convertirà aquest dijous en l'estació d'arribada del Blas Picón & The Junk Express, un potent trio carregat de blues "pur i dur" que us farà vibrar a tota marxa!
ATENCIÓ: hi ha hagut un canvi d'última hora i actuaran Johnny Big Stone & The Blues Workers. També us faran gaudir d'una gran nit de blues!

Dijous 4, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Baccus
El Baccus de Molins de Rei rep aquest dijous Txus Blues & Jose Bluefingers! Amb la seva ironia i bon humor, a més del seu blues de primera qualitat, us faran passar una estona inoblidable, i l'únic que oblidareu són els "mals rotllos"!

Dijous 4, 22h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Aquest dijous Chino & The Big Bet torna al Harlem, però no és per dirigir una jam (com els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió vosaltres només heu d'anar a la sala, seure tranquil·lament i gaudir de l'espectacle! Per cert, és probable que el ritme de la banda us faci aixecar de la cadira per ballar...

Dijous 4, 22h - Jam session al Mosquito Sunset
Cada primer dijous de mes teniu la jam del Mosquito Sunset, coordinada pel gran bluesman americà Mike Shannon. Primer teniu el concert de Mike Shannon & His Mosquito Cats i després la jam... A disfrutar!

Dijous 4, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 5, 18h - Big Mama & Riqui Sabatés al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta Big Mama & Riqui Sabatés, dos dels pioners del blues a casa nostra! Serà un concert històric!

Divendres 5, 20h - Miguel Talavera Power Trio a La Cocteleria de Sant Andreu
Aquest divendres és d'aquells dies que us poden quedar gravats a la memòria. Per què? Doncs si ajuntem un gran trio encapçalat per un dels grans guitarristes del país (Miguel Talavera Power Trio), amb un dels llocs més especials per escoltar música en directe, La Cocteleria de Sant Andreu (abans coneguda com El Cor de la Vinya), el resultat només pot ser una nit inoblidable!

Divendres 5, 20h - Lonesome Rendezblues a La Tía Felipa
El concert de La Tía Felipa d'aquest divendres té com a protagonistes els Lonesome Rendezblues, un duo que combina el bon blues amb el bon humor i que aconsegueix que el públic surti dels seus concerts amb un somriure d'orella a orella. Qui diu que el blues és per plorar?

Divendres 5, 20h - Quico Pi de la Serra al Harlem Jazz Club
Al Harlem, aquest divendres podeu veure en acció un dels grans cantautors (i també bluesman) catalans, en Quico Pi de la Serra, acompanyat per dos dels grans bluesmen de casa nostra, Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Tots tres us oferiran l'espectacle QuicoLabora, un repàs a algunes de les cançons més emblemàtiques d'en Quico, on el blues hi és molt present.

Divendres 5, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran nit de divendres a ritme de blues i boogie, amb el Lluís Coloma Trio! Perfecte per començar bé el cap de setmana! 

Divendres 5, 22.30h - Clara Sallago & Nico Sánchez a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, podeu gaudir d'una de les Special Jazz Nights que organitza la sala, en aquesta ocasió amb la veu de Clara Sallago i la guitarra de Nico Sánchez.

Divendres 5, 22.30h - Larry Smith al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (Barcelona) us ha preparat una nit de divendres molt intensa, amb el concert de Larry Smith i el seu potent blues-rock! I després jam session!

Divendres 5, 23h - Marian Barahona Trio al Naya Gastro Music
A Barcelona hi ha un nou local que aposta per la música en directe, el Naya Gastro Music, i això sempre és un gran notícia! Es tracta d'una combinació de restaurant i sala de concerts, i aquest divendres us ofereix la possibilitat de gaudir amb la formació d'una gran cantant, Marian Barahona Trio!

Divendres 5, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de blues amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit... i tot el cap de setmana!

Divendres 5, 23.30h - The Dry-River Stompers a El Paraigua
El Paraigua és una acollidora cocteleria modernista del centre de Barcelona que està apostant fort per la música en directe, i aquest divendres hi podeu veure el concert de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!

Dissabte

Dissabte 6, 12.30h - The Blues Prisoners a La Masia de Sant Boi
The Blues Prisoners han decidit anar de vermut aquest dissabte, i s'arriscaran a sortir a plena llum del dia per tocar a La Masia de Sant Boi. Esperem que no acabin tancats a una fosca cel·la, a pa i aigua...

Dissabte 6, 12.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a La Tía Felipa
La Tía Felipa us ha preparat un gran vermut de blues amb un dels grans trios de casa nostra, Johnny Big Stone & The Blues Workers! Very big, baby!

Dissabte 6, 20h - Santi Picó & Frank Mercader a La Cocteleria de Sant Andreu
La Cocteleria de Sant Andreu (abans coneguda com El Cor de la Vinya) rep aquest dissabte dos grans músics de casa nostra amb una llarga trajectòria i que no necessiten presentació, Frank Mercader i Santi Picó! A disfrutar!

Dissabte 6, 21h - Marga Mbande Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep Marga Mbande Trio, una suggerent cantant acompanyada per destacats músics, que us faran gaudir del soul i el funk mentre feu una copa en aquesta acollidora sala del centre de Barcelona!

Dissabte 6, 22.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Soda
Johnny Big Stone & The Blues Workers us esperen aquest dissabte al Soda (BCN), per gaudir de la nit amb una bona dosi de blues amb molt de ritme! 
 
Dissabte 6, 22.30h - Ded Grandad a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, us espera una nit de música nord-americana de principis del segle XX. Això què vol dir exactament? Doncs jazz, ragtime, country, blues, gospel... I quina banda toca tot aixó? Doncs Ded Grandad, uns experts en el tema!

Dissabte 6, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!

Dissabte 6, 23.30h - Road Blues al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat un "viatge" a ritme de blues per a la nit de dissabte, amb els Road Blues!


Dissabte 6, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


Diumenge

Diumenge 7, 12.30h - Cotton Roots a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un dels grans duos de casa nostra, Cotton Roots!

Diumenge 7, 13h - Anna Lee & Connie Lynch a Cal Pepelu
Si teniu ganes de fer un bon vermut aquest diumenge no ho dubteu, heu d'anar a Cal Pepelu (Cerdanyola) perquè allà us acompanyaran Anna Lee & Connie Lynch, i amb elles gaudireu de la força i la intensitat del blues i el soul en clau femenina!

Diumenge 7, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 7, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
Aquest diumenge podeu acabar el dia amb un pla perfecte, gaudint de blues i boogie en directe mentre us preneu un bon còctel. Qui us servirà el còctel? Doncs l'amable personal del Milano Cocktail Bar. Qui us "servirà" el blues i el boogie? Doncs Wax & Boogie, una formació de blues i boogie espectacular!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment