Monday, December 15, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 15 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

GIRA D'ALEX GUITAR PER CATALUNYA!
El gran guitarrista andalús Alex Guitar ens torna a visitar el desembre, fet que s'està convertint en una "tradició nadalenca", i durant aquesta setmana farà uns quants concerts per Catalunya perquè gaudiu d'autèntic blues rural del sud... de la Península!
Dilluns 15, 22h - Jazzman (BCN)  El concert passa al 29 de desembre.
Dijous 18, 21h - Ítaca (Sant Adrià de Besòs)
Divendres 19, 18h - MEAM (BCN)
Dissabte 20, 12.30h - La Tía Felipa (Cerdanyola)

SETMANA DE BLUES I VI AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran 3 sortides del seu "zulo" i en les tres combinaran el blues i el vi d'alguna manera o altra...
Per començar bé, dijous aniran al Baccus de Molins de Rei, perquè el déu del vi els protegeixi en aquesta setmana tan intensa que els espera.
Dissabte trobareu els dos bluesmen fugitius al Nou Celler de Sant Fruitós del Bages, i després del seu concert podeu gaudir d'una degustació de vins i embotits. Places limitades, cal reserva prèvia.
I diumenge, per acabar la setmana vinícola, The Blues Prisoners passaran una estona al  MiraVins (Gràcia, BCN), i amb ells podeu viure una experiència inoblidable gaudint del blues i de bons vins, recomanats pel "mestre de les ampolles" Carles Mira, acompanyats de bones tapes. En aquest cas, les places també són limitades, i per assistir-hi heu de fer reserva per telèfon (609 810 594) o per mail (carles@miravins.cat), abans del dissabte.
Dijous 18, 22.30h - Baccus (Molins de Rei)
Dissabte 20, 20.30h - Nou Celler (Sant Fruitós del Bages)
Diumenge 21, 19h - MiraVins (BCN)

NOU DUO DE BLUES: GANG WOLF LIGHTNIN' & VÍCTOR "STRONG BOY" BARCELÓ!
Aquesta setmana podeu ser testimonis del naixement d'un nou duo de blues de casa nostra, Gang Wolf Lightnin' & Víctor "Strong Boy" Barceló!
En Gang Wolf és un expert en old time blues, jazz i ragtime, i en Víctor és un jove harmonicista amb un gran futur per endavant, i tots dos s'han unit en aquest nou projecte per fer-vos gaudir amb el blues rural del Delta del Mississippi, com podeu comprovar en els dos concerts de la seva estrena!
Divendres 19, 20.30h - Cafè Rock&Roll (BCN)
Dissabte 20, 18h - Barcelona Electric Tattoo (BCN) 

SMOKING STONES "PLAY THE BLUES" AL SIDECAR!
Els Smoking Stones tenen nou projecte, "Play The Blues", amb el que reten tribut als mestres del blues que van ensenyar el camí a The Rolling Stones, i ho fan revisitant els millors blues de la mítica banda.
Això és el Blue & Back Tour, Stones en el seu estat més pur, i aquest divendres s'estrena al Sidecar!
Divendres 19, 22h - Smoking Stones al Sidecar (BCN)

LES NITS DE CAPIBOLA BLUES AMB SWEET MARTA & THE BLUES WORKERS + RÁFAGAS DE SWING!
Aquest divendres teniu una nova edició de Les Nits de Capibola Blues, amb "Ráfagas de Swing", una conferència on el periodista Manuel López Poy us parlarà de la relació del blues amb la novel·la negra, i amb el concert de Sweet Marta & The Blues Workers, que us faran moure al ritme del Texas Blues, West Coast i Chicago Blues!
La cita és al Casal de Barri de Prosperitat.
Divendres 19, 22.30h - Les Nits de Capibola Blues al Casal de Barri Prosperitat (BCN)

VERMUT SOLIDARI DE FROGS FOR SNAKES A LA GRAN BODEGA SALTÓ!
Aquest dissabte podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues amb Frogs For Snakes, un bon trio de blues acústic encapçalat per l'expert en música americana Jonathan Glanzberg.  
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.
I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos músics i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...
Dissabte 20, 13.30h - Frogs For Snakes a la Gran Bodega Saltó (BCN)

BARCELONA BIG BLUES BAND & AGUSTÍ BURRIEL AL JAMBOREE!
Aquest diumenge podeu acabar la setmana d'una manera espectacular, amb la Barcelona Big Blues Band (BBBB)!
Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
En aquesta ocasió, el convidat és Agustí Burriel, un dels grans cantants de rhythm'n'blues de casa nostra. Espectacular!
Diumenge 21, 20 i 22h - BBBB & Agustí Burriel al Jamboree (BCN)  


 
__________________________


Dilluns


Dilluns 15, 20.30h - Henry Menrath Funk Jazz al JazzSí Club
Aquesta setmana la podeu començar amb una bona dosi de funk, amb el concert de la banda Henry Menrath Funk Jazz al JazzSí Club (Taller de Músics). Feel the funk, baby!

Dilluns 15, 22h - Blues dance a l'Orfeó Gracienc
Cada dilluns podeu ballar blues a l'Orfeó Gracienc, amb la jam de ball organitzada per LindyHop.Cat! Let's dance the blues, baby!
ATENCIÓ: avui la jam no és de blues, és de lindy hop.

Dimarts

Dimarts 16, 18h - Conferència de Big Mama al Casal Francesc Macià
Aquest dimarts el Casal Francesc Macià de Centelles ha preparat una interessant audició comentada sobre la figura del mític Louis Armstrong, a càrrec d'una experta en el tema, la Big Mama.

Dimarts 16, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 16, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 16, 21h - August Tharrats Trio al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar té una "plantilla" de luxe, amb alguns dels millors músics de blues de la ciutat com, per exemple, l'August Tharrats Trio. El mestre Tharrats és un dels pioners del piano boogie a casa nostra, i és un plaer poder-lo veure tocar de ben a prop en una sala com el Milano!


Dimarts 16, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimarts 16, 22.30h - Gigi McFarlane al Rien de Rien
El Rien de Rien (Hotel Palace) us ha preparat una bona sessió de soul, rhythm'n'blues i funk amb Gigi McFarlane, una cantant espectacular!  


Dimecres

Dimecres 17, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 17, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 17, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
Què us semblaria començar la nit de dimecres amb blues i boogie del bo? Sona bé, oi? Doncs això és el que teniu al Milano Cocktail Bar, on us espera el Lluís Coloma Trio!

Dimecres 17, 21.30h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.  


Dimecres 17, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Tornen les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 18, 21h - Jazz Classic Quartet & Josep Maria Farràs al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) és com la "casa" del Jazz Classic Quartet, llavors podem dir que aquesta banda torna a casa aquest dijous. Oriol Romaní, Òscar Font, Albert Romaní i Queralt Camps us portaran de viatge cap als anys 20 i 30 sense que us hàgiu de moure de la cadira! I aquesta vegada tindran un convidat de luxe, el gran trompetista Josep Maria Farràs!  

Dijous 18, 21h - Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de blues i boogie amb Wax & Boogie, una formació que té classe i feeling per donar i per vendre!

Dijous 18, 21.30h - Pexsom Blues al Marilyn's Diner
Aquesta setmana teniu 2 oportunitats de veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". La primera cita és al Marilyn's Diner (Girona). 

Dijous 18, 22h - Blak Cotton al Harlem
El Harlem Jazz Club us ha preparat una interessant nit de blues i soul amb una banda apassionada per la música negra, Black Cotton! Us espera un concert... apassionant!

Dijous 18, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Divendres
 

Divendres 19, 20h - Big Mama & Sister Marion a La Tía Felipa
El concert de La Tía Felipa d'aquest divendres té com a protagonistes Big Mama & Sister Marion que us faran gaudir amb el seu repertori dedicat a les grans cantants de blues!

Divendres 19, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure al Milano Cocktail Bar, un lloc perfecte per gaudir de la seva música!

Divendres 19, 21h - Jess & Toni a El Celler de Sant Celoni
Si voleu gaudir d'una bona sessió en petit format de blues, soul, jazz i rock'n'roll, teniu una cita a El Celler de Sant Celoni. Allà us hi esperen Jess & Toni!

Divendres 19, 23h - SwingSet al Naya Gastro Music
A Barcelona hi ha un nou local que aposta per la música en directe, el Naya Gastro Music, i això sempre és un gran notícia! Es tracta d'una combinació de restaurant i sala de concerts, i aquest divendres hi podeu gaudir una sessió de swing amb els SwingSet!

Divendres 19, 23.30h - Sinead Savage & The Flytones a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!
   

Dissabte

Dissabte 20, 20h - Pexsom Blues a La Caixeta de Música
Segona ocasió de la setmana per veure en acció Pexsom Blues, un duo format per dos bluesmen de casa nostra amb una llarga trajectòria en altres bandes, i que presenten el seu espectacle "la nit més negra". Aquesta vegada la cita és a La Caixeta de Música (Granollers).

Dissabte 20, 20.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Honky Tonk
Hi ha res millor que acabar el dia de bon humor? Sí, acabar el dia de bon humor... i amb bon blues! Si voleu provar aquesta sensació heu d'anar al Honky Tonk i veure en acció Txus Blues & Jose Bluefingers!

Dissabte 20, 22.30h - Paquito Groove Duo a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, podeu veure el Paquito Groove Duo, liderat pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, que us durarà tot el cap de setmana!

Dissabte 20, 22.30h - The Bluesters al Continental
Si voleu passar la nit de dissabte amb una gran sessió de blues i rhythm'n'blues, podeu anar a veure The Bluesters al Continental. Very cool, baby!

Diumenge

Diumenge 21, 12.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers a Cal Pepelu
Si teniu ganes de fer un bon vermut aquest diumenge no ho dubteu, heu d'anar a Cal Pepelu (Cerdanyola) perquè allà us acompanyaran Txus Blues & Jose Bluefingers, els mestres del riure'n'blues! Braves, canyes, riures i blues!

Diumenge 21, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 21, 20.30h - Alex Zayas & Albert Greenlight al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu veure Alex Zayas & Albert Greenlight, dos grans guitarristes que us oferiran un gran repertori de blues, rock i funk!

Diumenge 21, 210h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de funk per al diumenge, per acabar molt bé al setmana, amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!


   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment