Monday, December 8, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 8 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

RAY BONNEVILLE AL JAMBOREE!
El Jamboree rep aquest dimarts un bluesman canadenc criat als Estats Units, Ray Bonneville. Aquest músic, que fa més de 150 concerts a l'any, està presentant actualment el seu 7è disc, "Easy Gone", i ara teniu l'ocasió de comprovar com sona en directe!
Dimarts 9, 20 i 22h - Ray Bonneville al Jamboree (BCN)

ROOM 69 AL CENTRE CÍVIC GOLFERICHS!
Aquest dijous, al Centre Cívic Golferichs, podeu veure un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69!
Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"!
Tingueu en compte que s'ha de reservar entrada. Podeu trobar la info a la web del Golferichs.
Dijous 11, 20h - Room 69 al Centre Cívic Golferichs (BCN)

ALAN BIKE & ANDREU MARTÍNEZ AL KOITTON CLUB!
Aquest dijous, al Koitton Club, teniu l'oportunitat de veure junts dos grans músics, amb dues maneres diferents d'apropar-se al blues.
Alan Bike combina el blues rural amb d'altres estils i els seus concerts estan plens d'ironia i sentiment, i Andreu Martínez aposta pel "bluepop", una barreja molt personal de l'Andreu a base de blues, rock, pop i jazz.
Us espera una nit molt especial, on gaudireu d'un gran còctel de blues!
Dijous 11, 21.30h - Alan Bike & Andreu Martínez al Koitton Club (BCN)

JAM DE BLUES AL 25è ANIVERSARI DEL GOLFERICHS!
Aquesta setmana el Centre Cívic Golferichs celebra el seu 25è aniversari amb tot un seguit d'activitats diverses, i on el blues també hi serà present!
El dissabte al migdia tindrà lloc una jam, amb alguns dels músics que han passat pels concerts de blues que organitza el centre un dijous al mes, com Bernat Font, Martí Elías, Ivan Kovacevic, Big Mama, Víctor Puertas, Chino...
Us espera a una sessió de luxe! 
Dissabte 13, 12h - Jam de blues al Centre Cívic Golferichs (BCN)

MINGO BALAGUER & THE OUTLET BAND A LA TÍA FELIPA!
Aquest dissabte tenim la sort de tenir entre nosaltres un dels grans bluesmen espanyols, i tot un gentlemen del blues, el gran Mingo Balaguer! L'harmonicista i cantant andalús és un dels pioners del gènere a l'Estat, la seva llarga trajectòria parla per si mateixa, i és tot un honor i un plaer rebre la seva visita.
A més, el podeu veure en acció al vermut de La Tía Felipa, mentre gaudiu de les seves tapes espectaculars! Gaudireu el doble!
Dissabte 13, 12.30h - Mingo Balaguer a La Tía Felipa (Cerdanyola)
 
L'ASSOCIACIÓ DE DONES DE LLINARS PRESENTA ANNA LEE & CONNIE LYNCH!
L'Associació de Dones de Llinars del Vallès segueix "on fire", programant cada cop més concerts de blues i altres ritmes negres, i tots ells de molta qualitat!
Aquest dissabte les protagonistes també són dones, en concret el duo Anna Lee & Connie Lynch, que faran un repàs al repertori de blueswomen mítiques com Janis Joplin, Koko Taylor...
El concert és a La Sala de Llinars, i l'esforç i dedicació d'aquesta associació mereix el millor premi que poden rebre: la vostra assistència a aquest esdeveniment que han preparat amb tanta il·lusió!
Dissabte 13, 22.30h - Anna Lee & Connie Lynch a La Sala (Llinars del Vallès)
 
__________________________


Dilluns


Dilluns 8, 21h - Alex Zayas Trio al Milano Cocktail Bar
Aquest dilluns el Milano Cocktail Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A començar bé la setmana!

Dilluns 8, 22h - Blues dance a l'Orfeó Gracienc
Cada dilluns podeu ballar blues a l'Orfeó Gracienc, amb la jam de ball organitzada per LindyHop.Cat! Let's dance the blues, baby!

Dimarts

Dimarts 9, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 9, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 9, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Dimecres 10, 19.45h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Els dimecres, el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori). A disfrutar!

Dimecres 10, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
La jam del Bar Prize està pensada perquè gaudiu del blues en format acústic, com als antics juke joint del Mississippi. Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dimecres 10, 21h - Jam session al Continental
La sala Continental recupera la seva jam de blues dels dimecres, que ara estan dirigides per la banda Let It Blues Band.

Dimecres 10, 23h - Jam session amb A Contra Blues al Marula Café
Tornen les Rock'n'Roll Gumbo Jams, una jam session coordinada per A Contra Blues, i que està dedicada a la música d'arrel americana (blues, soul, funk, rock'n'roll...). La cita és al Marula Café, cada dimecres, i l'espectacle està garantit!

Dijous

Dijous 11, 19.30h - Wax & Boogie al Mediterranean Original
Al Centre Comercial Glòries ha obert fa poc un nou restaurant que es diu Mediterranean Original, i que ha decidit apostar pel bon menjar i per la música en directe amb concerts cada dijous. Aquesta setmana el protagonista és el boogie amb una de les formacions que domina el tema, Wax & Boogie!

Dijous 11, 21h - Toni Solà Swing Trio al Cafè Vienès
Aquest dijous el Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster, BCN) rep una formació liderada per un dels grans saxofonistes del país, el Toni Solà Swing Trio. Per gaudir de les diferents tonalitats del saxo!

Dijous 11, 21.30h - BCN Swing a la Fundació Setba
Aquest dijous podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing a un lloc especial, la sala d'exposicions de la Fundació Setba! Amb BCN Swing gaudireu de la música envoltats d'art contemporani!

Dijous 11, 22h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Dijous 11, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra!

Dijous 11, 23.30h - The Blues Prisoners a l'Absenta
Aquesta setmana The Blues Prisoners faran 3 sortides del seu "zulo", i la primera parada és a l'Absenta de Reus. Esperem que l'absenta no els pugi al cap i puguin continuar la seva fugida...

Divendres
 

Divendres 12, 18h - Alex Zayas Quartet al MEAM
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), rep aquesta setmana l'Alex Zayas Quartet, que us farà gaudir d'una gran sessió de blues, soul i funk!

Divendres 12, 21h - CG4 al Milano Cocktail Bar
CG4 és el quartet del gran músic canadenc, establert a Barcelona, Cece Giannotti, i aquest divendres el podeu veure en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació, en Cece combina el blues amb la música alternativa i el pop, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Divendres 12, 22.30h - Myriam Swanson & Amadeu Casas a The Philharmonic
Myriam Swanson & Amadeu Casas tornen a The Philharmonic, una sala molt adient per gaudir del blues amb classe i feeling d'aquesta parella de grans músics!

Divendres 12, 22.30h - BCN Swing al Continental
Aquest divendres podeu gaudir d'una bona estona de blues, jazz i swing al Continental, amb BCN Swing. Poseu-li swing a la nit!

Divendres 12, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Aquest divendres Chino & The Big Bet torna al Harlem, però no és per dirigir una jam (com els dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió vosaltres només heu d'anar a la sala, seure tranquil·lament i gaudir de l'espectacle! Per cert, és probable que el ritme de la banda us faci aixecar de la cadira per ballar...

Divendres 12, 23h - The Rusties a la Taverna Fraxanet
La Taverna Fraxanet de Camprodón, us ha preparat una bona nit de blues amb The Rusties, una banda que us treurà el rovell de sobre!

Divendres 12, 23h - The Dry-River Stompers al Naya Gastro Music
A Barcelona hi ha un nou local que aposta per la música en directe, el Naya Gastro Music, i això sempre és un gran notícia! Es tracta d'una combinació de restaurant i sala de concerts, i aquest divendres us ofereix el concert de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar!

Dissabte

Dissabte 13, 13.30h - The Blues Prisoners a la Gran Bodega Saltó
Aquest dissabte podeu fer un vermut molt especial a la Gran Bodega Saltó, mentre gaudiu d'una estona de blues amb The Blues Prisoners.
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.
I, ja posats, quan acabi el concert també podeu mostrar la vostra solidaritat amb els dos bluesmen fugitius i donar-los una propineta. Ja sabeu que "triste es de pedir, pero más triste es de robar"...

Dissabte 13, 18.30h - Blues In The Box a l'Expendeduría Poética
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època. D'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box", que podeu veure aquest dissabte a l'Expendeduría Poética. Prepareu-vos per fer un viatge en el temps als orígens del blues! 

Dissabte 13, 20h - Lluís Coloma Trio a La Caixeta de Música
Aquest dissabte podeu veure en acció el Lluís Coloma Trio, i amb ells podeu passar una gran nit gaudint del seu blues i boogie espectaculars! La cita és a La Caixeta de Música (Granollers).

Dissabte 13, 20.30h - Big Mama & Riqui Sabatés al Honky Tonk
El Honky Tonk us ha preparat una gran sessió de blues per a aquest dissabte, amb dos dels pioners del gènere a casa nostra, Big Mama & Riqui Sabatés!

Dissabte 13, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte el Milano Cocktail Bar rep un gran trio de casa nostra, Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! They're Red Hot, baby! 

Dissabte 13, 22.30h - La Teoría del Taburete a The Philharmonic
Aquest dissabte, a The Philharmonic, podeu veure en acció La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!

Dissabte 13, 23.30h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Celler Berenguer
Txus Blues & Jose Bluefingers seran aquest dissabte al Celler Berenguer de Montgat, i amb ells podeu acabar el dia de molt bon humor!

Dissabte 13, 23.30h - Jess Jazz Trio al Rien de Rien
Si voleu gaudir d'una bona sessió en petit format de blues, soul, jazz i rock'n'roll, teniu una cita al Rien de Rien (Hotel Palace). Allà us hi esperen Jess Jazz Trio!

Dissabte 13, 23.30h - A Contra Blues a l'Slàvia
A la cafeteria Slàvia (Les Borges Blanques) aquest dissabte podeu veure en acció A Contra Blues, una de les bandes més actives de casa nostra i que no para de sorprendre al personal cada cop que puja a un escenari!

Diumenge

Diumenge 14, 12.30h - The Blues Prisoners al Cèntric Gastrobar
Per acabar aquesta intensa setmana, The Blues Prisoners es permetran el luxe de fer el vermut al Cèntric Gastrobar, un local emblemàtic d'El Prat que aposta per la gastronomia i per la cultura, per exemple amb els "Vermutis al sol".
Esperem que no s'hi presenti la policia i que els dos fugitius acabin fent el "Vermutis a l'ombra"...

Diumenge 14, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 14, 19.30h - Miguel Talavera Power Trio a La Traviesa
La Traviesa de Torredembarra rep aquest diumenge el Miguel Talavera Power Trio, que us carregarà les piles per a la propera setmana de tornada a la feina, a base de potent blues-rock amb una mica de jazz i funk!

Diumenge 14, 20h - Sergi Blanch al Bar Babia
El Bar Babia (BCN) rep aquest diumenge en Sergi Blanch "The Hanged Man", un gran músic que us portarà de viatge per les muntanyes a ritme de diferents estils, i on segur que el blues hi serà ben present... 

Diumenge 14, 20.30h - Gang Wolf Lightnin' al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu acabar la setmana fent un viatge en el temps, fins als orígens del blues!
Gang Wolf Lightnin' serà l'encarregat de guiar-vos pels camins de l'old time blues, el jazz i el ragtime.
Si el seu directe sona com el seu disc, us transportarà ben lluny!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment