Monday, December 22, 2014

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 22 de desembre)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Bad Music Ràdio d'ScannerFM, Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Just Blues de Ràdio Desvern, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Va de Swing (s'emet per internet), La Música del Segle Passat d'El Prat Ràdio, Hoodoo Voodoo House d'ScannerFM i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).


Destacats de la setmana

3 CITES AMB LA BARCELONA BIG BLUES BAND!
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats per gaudir amb una banda espectacular, la Barcelona Big Blues Band (BBBB)!
Com el seu nom indica, la BBBB és una banda de blues mooooolt gran, pel nombre de components i per la seva qualitat i, per si això no fos prou, acostuma a actuar acompanyada de convidats de luxe.
Dimarts el convidat és el gran pianista Lluís Coloma, i per Nadal i Sant Esteve els convidats són un gran cantant, Agustí Burriel, i un gran saxofonista, Dani Nel·lo.
Gaudireu el triple!
Dimarts 23, 21h - Taboo de la Sala Apolo (BCN)
Dijous 25 i Divendres 26, 22.30h - Nova Jazz Cava (Terrassa)

CAMPI QUI BOOGIE AL LLUÇANÈS!
Dissabte es celebra una nova edició del Campi qui Boogie!, en aquesta ocasió en un format nadalenc al Lluçanès!
Aquest esdeveniment és una inciativa d'un dels millors artistes del gènere, en Lluís Coloma, i estarà molt ben acompanyat pel gran pianista alemany Frank Muschalle.
L'escenari d'aquesta trobada espectacular és l'Ateneu de Sant Feliu Sasserra.
Dissabte 27, 22h - Campi Qui Boogie a l'Ateneu (Sant Feliu Sasserra)

THE BLUES PRISONERS AL DARRER BLUES DANCE DE L'ANY!
Blues Dance us ha preparat una gran (i "perillosa") nit per ballar blues el Dia dels Innocents... poca broma!
La cita és al Koitton Club i els encarregats de posar-hi el blues en directe són The Blues Prisoners, dos bluesmen que estan en cerca i captura des de 1980, d'aquí el tema de la "perillosa" nit... Però no patiu, l'únic perill que correu amb ells és que acabeu convertits en uns presoners... del blues!
També tindreu blues "punxat", per continuar ballant després del concert.
Let's dance the blues, baby!
Diumenge 28, 20h - Blues Dance al Koitton Club (BCN)
 
__________________________


Dilluns


Dilluns 22, 22h - Txus Blues & Jose Bluefingers al JazzMan
Aquesta setmana ja la podeu començar amb un bon concert de blues, el de Txus Blues & Jose Bluefingers al JazzMan! Amb els reis del riure'n'blues gaudireu del bon blues i el bon humor a parts iguals! Qui ha dit que els dilluns són un mal dia?

Dimarts

Dimarts 23, 19.30 - Harmonicant al Gaelic BCN
Aquest dimarts, al Gaelic BCN, podeu veure en acció un projecte molt interessant que recupera un format que va ser molt popular els anys 40 i 50, el trio d'harmòniques!
Harmonicant és el nom del trio format per Joan Pau Cumellas (harmònica diatònica), Agustín García (harmònica de baix) i Cèsar Gómez (harmònica d'acords), i tots 3 us faran gaudir d'un concert on l'harmònica serà la gran (i única) protagonista! Avui amb molts convidats sorpresa!

Dimarts 23, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 23, 20h - Nosoloblues a la Bodega Saltó
La Bodega Saltó us ofereix cada dimarts una sessió de Nosoloblues amb el gran Julio Lobos. Us espera una nit de blues... i molt més!
El "preu" de l'entrada és una ampolla d'oli que s'entregarà posteriorment a l'ONG Bona Voluntat en Acció, que s'encarrega d'ajudar a les persones més necessitades del barri del Poble Sec.

Dimarts 23, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran nit de blues per a aquest dimarts amb Johnny Big Stone & The Blues Workers, uns especialistes en combinar els estils West Coast i Jump Blues amb el blues del Delta. Aquesta barreja explosiva us farà moure tota la nit! 


Dimarts 23, 22h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. 
Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!


Dimecres

Per Nadal cada bluesman al seu corral...

Dijous

Dijous 25, 20h - Jam session acústica al Bar Prize
L'habitual jam dels dimecres del Bar Prize aquesta setmana passa al dijous, per celebrar el Nadal amb la família... del blues! Com sempre, estareu molt ben acompanyats per uns experts en blues i en jams, Tota Blues!

Dijous 25, 20h - Alex Zayas Trio al Big Bang Bar
Cada dimecres el Big Bang Bar us ofereix una bona sessió de blues, soul i funk amb l'Alex Zayas Trio, format per 3 grans músics de casa nostra (Alex Zayas, David Sam i Roberto Olori), però aquesta setmana el concert passa al dijous per acabar el Dia de Nadal amb molt de ritme. A disfrutar!

Dijous 25, 20 i 22h - Randy Greer & Ignasi Terraza Trio al Jamboree
Després del "lleuger" dinar de Nadal és costum cantar nadales amb la família, però el Jamboree us proposa una opció més interessant, cantar nadales a ritme de swing amb Randy Greer & Ignasi Terraza Trio! I la nit de Sant Esteve podeu repetir l'experiència!

Dijous 25, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
El Dia de Nadal el Milano Cocktail Bar rep un gran trio de casa nostra, Chino & The Big Bet, uns habituals del Milano... i de gran part dels escenaris del país! Gaudireu d'un Nadal Red Hot, baby!

Dijous 25, 22.30h - Jam session a la Sala Monasterio
La jam de la Sala Monasterio és una bona ocasió per compartir el blues amb molts dels grans músics que tenim a casa nostra! I per Nadal, un gran regal: Johnny Big Stone & The Blues Workers!

Dijous 25, 23h - JV & 2MOONS al Harlem Jazz Club
JV & 2MOONS és un trio, encapçalat pel gran Joan Vinyals, que combina el blues amb el rock, i també altres estils com el funk, el reggae i el jazz. Dijous, després de pair el dinar de Nadal, podeu gaudir d'aquesta interessant barreja al Harlem Jazz Club.


Divendres
 

Divendres 26, 20 i 22h - Randy Greer & Ignasi Terraza Trio al Jamboree
El dinar de Sant Esteve marca la "primera etapa" de la "marató" de menjars nadalencs, i l'estómac ja comença a estar al límit. En aquests casos és molt recomanable un bon concert de swing, per posar-ho tot al seu lloc, i això és el que podeu trobar al Jamboree amb Randy Greer & Ignasi Terraza Trio! Un concert molt "digestiu"!

Divendres 26, 21h - Mick & Keith a L'Oncle Jack 
L'Oncle Jack és un petit "temple" dedicat al Jack Daniel's que podeu trobar a L'Hospitalet. Això segur que ja és un bon motiu per fer-li una visita, però aquest Sant Esteve en teniu un altre... un tribut a The Rolling Stones molt especial, amb 2 dels components dels Smoking Stones! Es tracta de Mick & Keith, és a dir Sergio Ortiz i Jean-Paul Dupeyron, i us faran passar una molt bona estona amb versions acústiques i anècdotes poc conegudes de Ses Satàniques Majestats!  

Divendres 26, 21h - Agustí Burriel Swing Quintet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres al vespre, després del sopar del 24 i dels dinars del 25 i del 26, és un bon moment per fer una "parada tècnica" i "recuperar forces" per encarar el que queda de les festes. Una opció molt recomanable és anar al Milano Cocktail Bar i gaudir del concert d'homenatge a Frank Sinatra amb l'Agustí Burriel Swing Quintet!

Divendres 26, 22.30h - Big Mama & Sister Marion al Cafè del Teatre
Si voleu acabar el dia de Sant Esteve gaudint d'un concert dedicat a les grans cantants de blues i interpretat per 2 de les grans blueswomen de casa nostra, teniu una cita amb Big Mama & Sister Marion
al Cafè del Teatre de Lleida!

Divendres 26, 22.30h - Dr. Swinguez a The Philharmonic
Aquest divendres, a The Philharmonic, teniu una sessió de rhythm'n'blues "curatiu" amb els Dr. Swinguez que us deixarà com nous després del menjar "light" de les festes!

Divendres 26, 23h - Jam de blues al Rocksound
El dia de Sant Esteve teniu 2 cites amb la família, al migdia amb la família "obligatòria" (pares, avis, tiets, i altres derivats), i a la nit amb la família "de veritat"... la del blues! El Rocksound ha preparat una jam nadalenca dirigida per Tota Blues Band. Així dóna gust reunir-se amb la "família"!

Dissabte

Dissabte 27, 20.30h -  Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
El Honky Tonk rep aquesta setmana Oscar Rabadán & Blas Picón i amb ells us espera una sessió on els sons més foscos i ancestrals del blues us captivaran!

Dissabte 27, 22.30h - Paquito Groove Band al Milano Cocktail Bar
Aquest dissabte, al Milano Cocktail Bar, podeu veure en acció la Paquito Groove Band, liderada pel pianista i cantant Paquito Cruz. Us espera una bona dosi de groove, per recuperar-vos de la primera fase de les festes de Nadal!

Dissabte 27, 22.30h - The Bob Pills a The Philharmonic
Nit de rockabilly a The Philharmonic amb The Bob Pills. Aquest trio porta molts anys interpretant el rock'n'roll dels 50, com si haguessin nascut al mateix Memphis! Un viatge al passat a tota "pastilla"!

Dissabte 27, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.

Diumenge

Diumenge 28, 13h - Wax & Boogie al Bar Ítaca
Aquest últim diumenge de 2014 el podeu començar amb un gran vermut musical, acompanyats per Wax & Boogie! La cita és al Bar Ítaca de Sant Adrià de Besòs.

Diumenge 28, 18.30h – Jam session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club, del Taller de Músics, són una bona ocasió per acomiadar la setmana amb bona música! Cada jam és una sorpresa!

Diumenge 28, 20.30h - Lluís Coloma & Marc Ruiz al Honky Tonk
Aquest diumenge, al Honky Tonk, podeu veure en acció un gran duo de blues i boogie, el format per Lluís Coloma & Marc Ruiz. Un mestre del piano amb un mestre de la bateria, que us posaran el ritme al cos!

Diumenge 28, 20.30h - Three Steps To Heaven Trio al Soda
Si voleu acabar l'últim diumenge de l'any a ritme de swing, jazz i boogie, teniu una cita amb Three Steps To Heaven (Agustí Burriel, Bernat Font i Pep Rius) al Soda (BCN)! 

Diumenge 28, 21h - Room 69 al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep aquest diumenge un dels projectes de Julio Vallejo, el quartet Room 69. Si "entreu" en aquesta "habitació" tan suggerent gaudireu d'una nit molt moguda a ritme de blues, country i swing! I, a més, podeu descobrir el seu nou disc, "Come In"!

   
Salut i blues!

Lluís Souto

Malalt de blues 2.0



No comments:

Post a Comment